5 setări de făcut ca să te țină mai mult bateria telefonului

ascultă muzică pe telefon

Mai arătoase, mai bine dotate și mai performante de la an la an, telefoanele din ziua de azi au totuși și neajunsurile lor. Unul din ele este capacitatea mică a bateriei, raportată la multitudinea de aplicații care te țin lipite de el toată ziua. La primul meu telefon mă ținea bateria o săptămână. E drept că vorbeam puțin la el și rar jucam câte un joc. Azi doar de la un telefon pentru seniori, de tipul celor de aici, mai poți avea asemenea pretenții.

Un smartphone consumă mult. Pentru că îl butonezi mult. Pentru că mereu e ceva de făcut pe el. Și, chiar dacă l-ai ține doar în geantă, tot consumă. Asta pentru că uiți aplicații deschise și ele continuă să ruleze. Închide-le și bateria va ține mai mult! Există și telefoane, de tipul lui Samsung S10, atât de inteligente încât detectează automat aplicațiile pe care nu le mai folosești și le închide.

Când cumperi un telefon, îți spui că o baterie de 3500 mAh este suficientă, dar apoi constați că nu e așa, că de fapt consumi mai mult de atât și că, pentru a fi sigur că nu rămâi fără baterie, trebuie fie să-ți pui telefonul la încărcat la muncă sau la școală, fie să investești într-o baterie externă pe care să o cari peste tot după tine. Dar te-ai gândit că poți face anumite setări ca să te țină mai mult bateria, să nu mai fii nevoit să reîncarci așa des? Uite la ce mă refer!

Dezactivează datele mobile când ai acces la WiFi

Utilizarea datelor mobile consumă foarte repede bateria. Conexiunile WiFi se pare că sunt mai stabile și nu solicită atât de mult telefonul. Când rulezi pe date mobile și semnalul mai este și slab, telefonul face eforturi deosebite să restabilească și să mențină legătura cu rețeaua. De aceea, ar fi bine ca, atunci când ajungi acasă sau la job, acolo unde ai acces la o conexiune stabilă WiFi, să dezactivezi datele mobile. Aceeași problemă și recomandare și în cazul Bluetooth-ului și a localizării prin GPS.

Oprește WiFi-ul când ești în mișcare

Fă asta ca să te țină mai mult bateria! Când ești în mișcare prin oraș, nu acasă. Menținerea WiFi-ului activat consumă și ea mult din baterie atunci când tu plimbi prin oraș sau prin mall. Asta pentru că telefonul trage din greu să detecteze rețelele WiFi din diversele zone prin care îl plimbi și tot încearcă să se conecteze la ele, fără niciun rezultat.

Setează un timp de stingere a ecranului mai scurt

Deschidem telefonul ca să verificăm un mail și apoi îl punem pe birou fără a-l fi blocat/stins ecranul. El rămâne aprins uneori și 5-10 minute, în funcție de timpul setat de noi pentru stingerea automată. Telefonul consumă multă baterie atunci când ecranul este aprins, așa că ar fi bine să setezi un timp mai mic de expirare/stingere a ecranului. Cel mai bine ar fi la un minut. Nu riști nici consum mare, în caz că uiți de el, nici să ți se stingă ecranul în timp ce citești ceva.

Ajustează luminozitatea ecranului

În funcție de cât de luminos este ecranul în timpul utilizării telefonului, poți consuma mai mult sau mai puțin din baterie. Plus că o intensitate prea mare a luminii va dăuna și sănătății ochilor tăi. Ideal este să setezi un nivel mai mic de luminozitate. Nu cât să nu mai vezi și să-ți forțezi ochii, desigur! La telefoanele de generație mai nouă, care permit activarea luminozității adaptabile, fă asta! E cel mai simplu. Tu faci setările se luminozitate și ele se aplică imediat când sunt detectate condiții de iluminare similare celor în care ai făcut setările respective.

Dezactivează vibrațiile

Multe telefoane sunt setate din fabrică să vibreze atunci când sună sau se primesc notificări, ba chiar și atunci când sunt atinse anumite butoane sau se tastează pe telefon. Vibrațiile consumă foarte mult, așa că ar trebui să le oprești pe cele care nu-ți sunt absolut necesare dacă vrei să te țină mai mult bateria. Lasă-le pe cele care notifică mesajele și oprește-le pe cele asociate tastării. Dacă ești genul care scrie mult pe telefon, vei simți imediat diferența.

Sunt multe alte lucruri pe care le poți face ca să te țină mai mult bateria telefonului. Am mai putea vorbi despre oprirea notificărilor din aplicații care nu sunt atât de importante (gen Facebook, lucru care te-ar ajuta să economisești și timp, nu doar baterie!), utilizarea unor imagini de fundal (teme) mai închise la culoare, limitarea accesului la rețea al anumitor aplicații sau oprirea sincronizărilor și update-urilor automate. Oricât de mare ar fi capacitatea bateriei unui telefon, ea nu-ți va fi de ajuns dacă nu iei măsuri de economisire.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Asaftei Simona
    • 20/01/2020
    Răspunde

    Mulțumim pentru aceste informații,ar cam trebui să ținem cont de ele !???

    • Niscoveanu Simona
    • 20/01/2020
    Răspunde

    Asa este! Aceste sfaturi sunt utile! ? 3

    1. Chiar este o problema deja îl încarc de doua ori pe zi!

        • Cristina Dragomir
        • 25/01/2020
        Răspunde

        In unele zile si eu il incarc de doua ori.

    • Valeria Chertes
    • 20/01/2020
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi!

    • Mirela Barbalata
    • 21/01/2020
    Răspunde

    Chestia cu virarea nu am știut-o ?.
    Mulțumesc pentru recomandări!

      • Cristina Dragomir
      • 25/01/2020
      Răspunde

      Am aflat si eu anul trecut. Pupici.

    • Anghelina Irina
    • 21/01/2020
    Răspunde

    Cred ca toti ne confruntăm cu problema asta,cu toții am vrea sa tina bateria cat mai mult.

      • Cristina Dragomir
      • 25/01/2020
      Răspunde

      dar vrem sa si butonam telefonul toata ziua.

    • Nicolae Claudia
    • 21/01/2020
    Răspunde

    Da, datele mobile iti descarca bateria repede. Din pacate nu stau cu ele dezactivate, pentru ca asta ar insemna sa le activez cand ies afara..si nu cred ca as avea rabdare sa tot activez, sa dezactivez..multumim de sfaturi

      • Cristina Dragomir
      • 25/01/2020
      Răspunde

      eu am inceput sa mai renunt sa am net pornit cand ies din casa. E si mai putin stesant. Nu de dragul bateriei.

  1. Răspunde

    Nici la mine nu tine bateria mult, din astea doar de vibratii nu stiam – si o sa apelez acum.
    Vecinul si-a luat un Nokia model vechi, ieftin si il tine 10 zile. A zis ca lui ii ajunge sa sune/sa fie sunat (cum mergem pe munte, el e singurul care mai are cu ce :)).

      • Cristina Dragomir
      • 25/01/2020
      Răspunde

      bravo lui! ai cuvantul meu, ca uneori imi vine si mie sa imi iau un telefon din ala. Asa de stresata am devenit de atata socializare…

  2. Pentru ca nu prea pot renunta la toate acestea, am optat pentru un telefon cu o autonomie ridicata a bateriei.

      • Cristina Dragomir
      • 25/01/2020
      Răspunde

      si cat te tine?

  3. Hmm, toți pașii ii urmez de ceva timp dar nu m-am gândit niciodată că de aia ma tine bateria mai mult :))) Eu închid internetul cand nu am nevoie mai degrabă ca sa nu emită atât de multe radiatii telefonul, dar daca fac si economie la baterie cu atât mai bine. Mulțam’ 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 25/01/2020
      Răspunde

      eu seara il trec in mod avion intotdeauna.

  4. din pacate, bateriile din ziua de azi sunt facute sa tina cam o zi, indiferent de ce ai face tu… bine, daca stai non-stop pe telefon, nici macar ziua aia nu tine…

      • Cristina Dragomir
      • 25/01/2020
      Răspunde

      pai nu e vina bateriilor ca vrem telefoane cu de toate, nu?

  5. Intr-adevar, datele mobile si wi-fi activate consuma bateria. In vacante consumatorii principali de energie sunt ecranul telefonului (fac mii de fotografii) si receprorul GPS. Mereu am la indemana doua baterii externe.

      • Cristina Dragomir
      • 25/01/2020
      Răspunde

      La inceput uram ateriile externe, dar de cand mi-am gasit una care e usoara si duce cu ea 1000 mAh, mi-am schimbat parere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares