Vrei un plus de strălucire? 6 sfaturi pentru îngrijirea părului uscat

sfaturi îngrijirea părului uscat

Povestea părului uscat nu este deloc una scurtă sau simplă. Ne confruntăm cu așa ceva când producția de sebum nu este suficientă sau distribuirea acestuia nu se face în timp util. De vină pentru această probleme pot fi tipul părului (cel creț este mai predispus la uscăciune), disfuncțiile tiroidiene, dar mai ales lipsa unei rutine de îngrijire adecvate. Dacă vrei un păr mai strălucitor și mai sănătos, nu este suficient să folosești un șampon special pentru păr uscat și să ascunzi defectul făcând abuz de ulei de păr. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea părului uscat de care ar trebui să ții cont, în caz că te confrunți cu un păr tern, aspru, fragil, cu vârfurile despicate!

Nu exagera cu vopsitul

Vopsirea părului nu este un proces tocmai blând. În funcție de vopseaua folosită, cât de corect o aplicăm sau nu, cât de des îl vopsim, părul nostru are mai mult sau mai puțin de suferit. Un păr uscat, cu atât mai mult, nu ar trebui vopsit prea des. Alege culori care să nu fie departe de nuanța naturală a părului tău, pentru a nu fi nevoită să reaplici vopseaua imediat ce rădăcinile nevopsite ies la iveală. Dacă obișnuiești să te vopsești acasă, asigură-te că procedezi corect. Vezi articolul vopsirea părului acasă cu lista completă de sfaturi pentru aplicarea corectă a vopselei!

Atenție la ce și cum folosești pentru styling

Nici cu aranjatul nu ar trebui exagerat. Chiar și banala folosire a uscătorului de păr se va face cu măsură și atenție. Dacă se poate, bine ar fi să uscăm părul în mod natural sau cu aer rece. Placa și peria ondulatoare ar fi și ele de evitat, dar, dacă alegi să le folosești, măcar fă-o la temperaturi mai joase. Majoritatea aparatelor de styling au trepte de căldură până la 230 de grade, dar asta nu înseamnă că este sigur și bine să folosim temperaturi așa ridicate. Un 160 de grade sună mult mai bine.

Ține cont și de produsele de styling folosite! Fixativul și spuma de păr conțin ingrediente care deteriorează părul dacă sunt folosite frecvent. Poți, în schimb, încerca ceara de păr. Este mult mai prietenoasă cu părul și îi dă un luciu natural.

Spălat mai rar

Una din regulile de bază pentru îngrijirea părului uscat este să nu îl speli prea des. Spălarea zilnică îl usucă și mai tare. Specialiștii spun că ar fi bine să-ți speli părul cam la trei zile. Sau, dacă e musai să o faci mai des, neapărat să folosești un șampon cât mai blând, hidratant și într-o cantitate mică.

Nici o baie fără balsam

Balsamul de păr nu are voie să lipsească din baia și rutina ta de îngrijire a podoabei capilare. Beneficiile folosirii lui sunt mai multe: netezește părul, îl face foarte ușor de descurcat (evitând astfel ruperea și agresarea părului), îl hidratează și îi dă un luciu aparte. Mizează pe un balsam care să protejeze și culoarea părului, pentru a evita vopsitul prea des despre care vorbeam la început!

Nu uita de măștile de păr

Masca de păr este un alt produs esențial în îngrijirea părului uscat și ar trebui folosită de cel puțin două ori pe săptămână pentru rezultate vizibile. Are nevoie de mai mult timp de acțiune, înainte de baie, dar merită. Se pot folosi atât măști din comerț, cât și măști homemade, diverse combinații de uleiuri și ingrediente hrănitoare și hidratante pentru păr. Din această a doua categorie îți recomand să încerci masca de păr cu ulei de cocos, avocado și miere. Te va uimi.

Masaj și periat zilnic

Persoanelor cu părul gras nu li se recomandă să stea cu mâinile prin păr, din simplul motiv să asta va stimula producția de sebum și părul li se va îngrășa mult mai repede. Tu ar trebui să-ți faci timp pentru masaj zilnic și un periat îndelungat, dar blând, tocmai pentru că vrei ca scalpul tău să producă mai mult sebum pe care apoi să-l distribui pe toată lungimea firului de păr.

Fiecare alegere pe care o faci și fiecare pas de îngrijire pe care îl omiți se reflectă în aspectul și sănătatea părului tău. Contează enorm și ce produse folosești pentru îngrijirea părului uscat, și cum îl protejezi de factorii agresivi, dar la fel de important este și stilul de viață pe care îl duci. Da, toate acesta staturi pot îmbunătăți aspectul părului tău, dar nu uita să te hidratezi corespunzător și la interior și să ai o alimentație echilibrată.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 20/09/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares