7 aspecte de care să ții cont în alegerea unui penar

teme pentru acasă

Lumea era mai simplă când singurul model de penar era acela din lemn. E drept că era mai greu, dar nu căram atâtea cărți și caiete speciale, ca acum. Copiii erau mai fericiți pentru că niciunul dintre ei nu era mai cu moț. Totul s-a schimbat, inclusiv penarele. Sunt atâtea modele, că nici nu mai știi ce să alegi, ca părinte. Pentru copil e simplu: dacă are cutare personaj pe el, e bun. Părintele trebuie să gândească practic. Cât de rezistent este? Cât de bun pentru nevoile de acum ale copilului? Dacă te uiți pe pagina penare ieftine, o să găsești peste 200 de modele. Ai de unde alege. Probabil te interesează doar să fie potrivit genului (fata sau băiat) și vârstei și să fie ieftin. Uite la ce ar trebui să fii de fapt atent când vine vorba de alegerea unui penar.

Mărime

Nu ar trebui să alegi un penar prea mare dacă nu este neapărată nevoie de el. Câte să mai încapă și într-un ghiozdan! Știu că în ziua de azi în penar trebuie să intre mai multe lucruri, nu doar un stilou și trei creioane, ci și markere, pixuri colorate, carioci, rezerve pentru pix, stilou și creioane, etc. Asta nu înseamnă că ai nevoie de un penar ca pentru Gulliver, ci de unul compact, dar bine gândit. Penarele tip etui sunt cele mai compacte.

Compartimentare

Tocmai pentru că va purta în el atât de multe lucruri, penarul trebuie să fie unul bine compartimentat, mai ales pentru micii școlari. Nu poți pune toate instrumentele de scris enumerate mai sus la grămadă într-un penar borsetă. Este dificil să-ți găsești pixul de care ai nevoie printre toate acele obiecte. Măcar două compartimente separate ar trebui să aibă sau, dacă este cu un singur fermoar, atunci să aibă clapetă interioară care să-l împartă în doua zone, fiecare prevăzută cu suporturi pentru instrumentele de scris.

Formă

Alegerea unui penar trebuie făcută și în funcție de formă. Dacă nu vrei ca ghiozdanul să pară mai voluminos decât este și penarul să nu ocupe prea mult spațiu, atunci sunt de evitat penarele mari tip cutie sau cele cu formă cilindrică. Mizează pe un penar dreptunghiular, cât mai plat.

Material

De ce contează materialul în alegerea unui penar? În primul rând că pentru cei mici sunt mai potrivite penarele impermeabile. Se întâmplă fel și fel de accidente cu rezervele de cerneală sau cu un marker uitat fără capac. Nu ai vrea să aibă de suferit toate obiectele din ghiozdan într-o astfel de situație, nu? Apoi, pentru că penarul este un obiect care se plimbă pe fel și fel de suprafețe, mai cade și pe jos și va trebui curățat și igienizat periodic. Materialul trebuie să-ți permită să faci asta fără probleme. Unele modele sunt chiar lavabile la mașina de spălat!

Siguranță

În special părinții de băieți se uită la acest aspect. Ghiozdanele băieților sunt de multe ori aruncate pe marginea terenului de fotbal, poate chiar călcate în picioare. Ce se întâmplă cu instrumentele de scris în acele momente? Absolut nimic dacă sunt protejare de un penar cu o carcasă ceva mai tare, poate chiar unul tip cutie, protejat și de un strat de burete.

Calitatea fermoarului

Nu contează doar materialul din care sunt făcute penarele, ci și calitatea fermoarului (majoritatea penarelor se închid cu fermoar). Dacă sistemul de închidere se strică, penarul este bun de aruncat. Nu poți verifica asta când cumperi online un penar, dar dacă îl primești și ți se pare că ai de-a face cu un fermoar prost, care merge greu sau se blochează, ai opțiunea returului.

Brand

Nu știu dacă-ți doreai să auzi asta, dar brandul contează și în cazul penarelor. Ca și în cazul altor categorii de produse, eticheta de brand este cea care garantează o calitate superioară a produselor. Materialele sunt mai bune, mai atent lucrate, imprimeurile rezistă în timp. Un penar cu Minnie de la Disney nu se cojește și nu se decolorează în câteva săptămâni. Cele de la Zipit sunt recunoscute pentru designurile vesele. Herlitz nu cred că mai are nevoie de cuvinte.

Cam acestea sunt lucrurile de analizat când vrei să cumperi cadou unui copil un banal penar. Doar dacă vrei să alegi ceva de calitate, care să poată fi purtat fără a ocupa mult loc în ghiozdan, dar oferind totuși găzduire tuturor instrumentelor de scris și accesoriilor care au nevoie de protecția lui.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 16/04/2022
    Răspunde

    Sfaturi foarte utile,mulțumim.

    • Asaftei Simona
    • 16/04/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru informatii draga mea ,ai foarte mare dreptate ,câte modele sunt acuma ,chiar nu știi ce să alegi și online nu am cumpărat niciodată penar ptr.școală ,cu toate că în ultimii ani am început să comand din ce în ce mai des online și este si mult mai accesibil și prețurile față de magazinile fizice de aici de la mine .De cele mai multe ori le-am cumpărat după aspectul lor ,dacă sunt cu personaje din desene sau care le plac lor le-am luat așa ,nicu prea ieftin să fie ,dar nici un preț exagerat de mare .

    • mihaelanistor
    • 19/04/2022
    Răspunde

    Chiar trebuie să iau unul nou pentru nepotica mea, acum știu la ce aspecte să fiu atentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares