Damelor le plac florile

plante cu flori care iubesc iarna
 
          Sunt multe lucruri care ne plac noua, femeilor, in general. Ne place sa ni se faca complimente, sa fim tinute in brate dar si sa primim cadouri. Nu visam toate la diamante si platina. Unele ne multumim si cu o ciocolata sau un buchet de flori. Uneori , chiar si cu o singura floare. Important e sa nu fie ofilita si sa simti ca atunci cand persoana care ti-o intinde, o daruieste cu drag. Florile imi dau o stare de bucurie pe care nu as sti sa o explic in cuvinte. Cate lacrimi nu sterge un simplu buchetel de ghiocei sau cate certuri intre indragostiti nu sunt date uitarii cu un singur trandafir? Floarea inseamna viata, inseamna culoare, bucurie si asta si aduce, odata ce o instalezi frumos in vaza, in gradina sau in cosulet. Un buchet nu va fi insa, niciodata la fel de frumos ca un cos aranjat ca la carte, iar cosul nu se va ridica niciodata la inaltimea unui colt de gradina animat de petalele colorate ale unor flori.
 
 
          O floare e frumoasa prin natura ei; uneori  chiar mi se pare pleonastica exprimarea :”Ce flori frumoase!”. Nu-mi place deloc sa vad florile chinuite, axfisiate de un spray cu sclipici colorat sau de amabalaje kitsch-oase. Lasa-le libere sa daca vrei neaparat sa le prinzi intr-un ambalaj foloseste unul din materiale cat mai naturale! Iar daca vrei sa faci un cadou cu adevarat special, ofera o floare in ghiveci pentru ca astfel si investitia ta e pe termen lung si bucuria celui sau celei care o primeste nu se incheie odata cu ofilirea buchetului.Poti sa le iei din piata, din supermarket, de la florarie sau chiar de la o florarie online.
 
 
          Poate ca baietii, precum Blogatu nu considera florile un subiect atat de important de dezbatut, asa ca ii provoc la un exercitiu de analiza si sinteza. Poate ca tu dragul meu ai fost proiectat intr-o seara cand tatal tau a adus acasa o floare, iar in ziua in care ai venit pe lume, evenimentul a fost sarbatorit printre altele si cu flori. La botez, lumanarea pe care ti-au adus-o nasii era atat de frumos aranjata si ornata cu flori. Ai fost invatat sa oferi flori mamei de 1 si 8 martie. Ai oferit flori invatatoarei si profesoarelor, ai lasat o floare pe banca unei colege. Uite ca viata ta e mai plina de flori decat ai fi tentat sa crezi! Totusi, de fiecare data , in functie de context , ai daruit alte soiuri si cu alta atitudine; ca doar tonul e cel care face muzica. Nu se poate face lumanare de botez din flori in ghiveci , nu poti darui invatatoarei un buchet de trandafiri rosii cu o sticla de vin si nici nu ii poti duce iubitei un cactus si sa ii spui ca te-ai gandit la ea cand l-ai cumparat.
 
          Cine ar fi zis ca e asa de complicat sa faci cadou un buchet de flori? Ne plac, ne plac dar nu oricum : ai grija la culoare, la ambalaj, la lungimea cozii, sa nu fie nici prea ieftin nici prea scump… si daca tot le oferi nu-mi baga in ochi direct coditele lor, ci pe ele 🙂 . Si daca nu stii ce sa alegi si cum sa mi le oferi, apeleaza la un serviciu de livrare flori !

 

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares