5 sfaturi utile pentru mobilarea unei garsoniere

idei și sfaturi pentru mobilarea unei garsoniere

Pentru că sunt mai accesibile, mai ușor de întreținut și presupun facturi mai mici la utilități, garsonierele sunt tot mai căutate în ultimii ani. S-o spune pe cea dreaptă, nici garsonierele nu mai sunt cele de odinioară, foarte mici, aproape imposibil de locuit în ele. Garsonierele nou construite sunt chiar spațioase și cu finisaje de invidiat. Sigur că depinde doar de proprietar/chiriaș dacă ea păstrează un aer spațios și după mobilare sau nu. Greșelile care se pot face în mobilarea unei garsoniere sunt mai multe. Câteva alegeri fără cap sunt suficiente pentru a obține o aglomerare inestetică și deloc practică. Cam spre ce să te te orientezi când cauți mobilă pentru garsonieră? Iată 5 sfaturi care îți vor prinde bine!

Alege o canapea sau un un pat cu spațiu de depozitare

Dacă să pui canapea sau pat, asta depinde doar de tine. Canapeaua dă mai bine când ai musafiri, dar un astfel de pat dormitor asigură un somn mai odihnitor. Și nu ar avea cum să arate rău, un model modern, tapițat cu stofă sau catifea. Tu alegi. În schimb, oricare ar fi opțiunea ta, verifică dacă piesa respectivă de mobilier are spațiu de depozitare. Îți va fi mai mult decât util. Un pat cu două sertare sau o canapea cu ladă de depozitare îți oferă spațiu în care să ascunzi, pe timpul zilei, pilota, pernele și așternuturile, ca să nu arate camera a dormitor.

Caută mobilier extensibil sau pliabil

Pentru mesele cu prietenii, ai nevoie de o masă mai mare și de câteva scaune în plus. Nu face greșeala să umpli garsoniera cu o masă de șase sau opt persoane! Alege una extensibilă, care să nu ocupe mult loc atunci când nu este nevoie de ea. Plus scaune pliabile. Cea mai bună variantă ar fi cea a unui set complet masă cu scaune, în care masa să aibă inclus spațiu de depozitare pentru scaune.

carturesti.ro

Folosește spațiul pe verticală

Folosirea spațiului pe verticală este cea mai bună soluție pentru a evita aglomerarea și a putea totuși păstra toate lucrurile de care ai sau crezi că vei avea nevoie la un moment dat. Un șifonier până în tavan, o comodă mai degrabă înaltă decât cu adâncime sau lățime prea mare, o bibliotecă cu multe rafturi, sunt doar câteva soluții la care se poate apela. Bibliotecile nu sunt neapărat pentru cărți, cum s-ar crede. Biblioteca este un corp de mobilier cu rafturi, care permite o mai bună organizare. Sfatul meu ar fi să alegi una montată pe perete. Mobila suspendată dă iluzia unui spațiu mai mare. Noptierele pot fi și ele suspendate.

Preferă mobila de mici dimensiuni

Sunt total de evitat piesele de mobilier foarte mari când vine vorba de mobilarea unei garsoniere. O bibliotecă masivă, un dulap pentru haine care acoperă jumătate dintr-un perete, un colțar imens, sunt lucruri care nu au ce căuta într-o locuință de mici dimensiuni. Pe cât posibil, mizează pe mobilă de mici dimensiuni, simplă, delicată (nu modele masive), multifuncțională.

Rezumă-te la strictul necesar

Vrei un fotoliu mare, comod? Noptiere pe care să-ți pui una, alta? O comodă TV? Un mic băruleț? Un birou de lucru? Întreabă-te întotdeauna, chiar de două ori, dacă ai cu adevărat nevoie de acea piesă de mobilier. Ceva ce vei folosi doar ocazional, care poate fi înlocuit cu altceva mai practic, nu merită investiția și centimetrii irosiți. Fotoliul acela mare poate fi înlocuit cu unul puf. Noptierele pot fi înlocuite cu doi tabureți cu spațiu de depozitare, iar biroul cu o masă extensibilă montată pe perete. De comoda TV s-ar putea să nici nu ai nevoie. De ce să nu prinzi televizorul pe perete, într-un suport?

Mobilarea unei garsoniere poate fi o misiune dificilă dacă nu te documentezi puțin înainte. Nu ai nevoie neapărat de un specialist. Informație găsești la discreție pe internet. Pornește de la aceste 5 sfaturi, vezi ce este de evitat și ce este de preferat și treci la treabă! Ține minte că sufrageria este un spațiu în care trebuie să mixezi frumos elementele de living cu cele de dormitor și să reușești totuși să le delimitezi cumva, măcar vizual! Piesele de mobilier nu trebuie să fie doar frumoase, ci și practice, să fie corect amplasate, de dimensiuni nu prea mari și în culorile potrivite (cât mai deschise).

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares