Testat – Produse cosmetice naturale de la Elixir H

cosmetice naturale Elixir H

Sunt mai bine de două luni de când am primit, pentru testare, câteva produse din portofoliul Elixir H. Elixir H este un producător local de cosmetice naturale, produse pentru îngrijirea tenului și a corpului. Pe atunci nu știam nimic despre ei. Doar mă atrăgea ideea de produs natural și ambalajele din sticlă cu capace din bambus. Apoi am citit secțiunea Despre de pe elixirh.ro.

Am aflat că H-ul din denumirea brandului vine de la hemp, termen folosit la nivel internațional pentru uleiul de cânepă, un ingrediente care se regăsește în toate produsele lor, un ulei nu doar bogat în acizii grași Omega 3 și Omega 6, dar și cu o compoziție similară lipidelor pielii, deci mai bine tolerat și asimilat pe orice tip de ten. Am înțeles că dincolo de natural mai stă ceva. Stă grija pentru ingrediente. Am văzut că nu sunt doar o familie care se joacă de-a cosmeticele în bucătărie, și că produsele au fost gândite în colaborare cu un chimist, un farmacist, un dermatolog și un cosmetician. Am decis că trebuie să le încerc și am acceptat colaborarea.

Da, am primit produsele gratuit, dar așa cum mi-am promis mie și vouă, acum câțiva ani, orice produs care intră într-un articol cu eticheta TESTAT de pe blogul meu este prezentat fix așa cum e, cu bune și cu rele, fără ascunzișuri și fără laude nemeritate. Puteți vedea și pe pagina de Colaborări, că mi-am pus partenerii în gardă în privința acestui lucru.

Eu am primit patru produse pentru testare: două pentru ten, două pentru corp. Trei mi-au plăcut la nebunie, unul doar pe jumătate. Care, cum și de ce? Afli imediat. Le luăm pe rând: săpun exfoliant fin Relaxing Moment, cremă pentru ten gras și mixt Ideal Harmony, săpun natural cremă cu cărbune activ și rozmarin, spumă de corp cu grapefruit, cocos și vanilie.

Săpun natural cremă cu cărbune activ și rozmarin

Despre cărbune cred că știm deja că este un ingredient mai mult decât minune pentru tenurile grase, pe care le curăță foarte bine și cărora le conferă acel plus de matifiere de care au nevoie și le dă luminozitate. Uleiul esențial de rozmarin vine să potențeze acțiunea cărbunelui. Pe lângă cele două ingrediente cheie, săpunul mai conține și ulei nesaponificat de migdale dulci, uleiuri saponificate de cânepă, măsline, cocos, palmier, shea, ricin, ulei esențial de lavandă. Ce efecte au fiecare dintre ele? Vezi aici!

Săpun natural cremă cu cărbune activ și rozmarin

Promisiunea acestui produs este de a curăța profund și blând, ameliorând sau chiar eliminând probleme precum excesul de sebum și acneea. Face asta sau nu?

Răspunsul scurt este DA. Este unul dintre produsele care mi-au plăcut din prima clipă. Are o textură fină, face o spumă cremoasă, atât cu apă rece, cât și cu apă caldă, spumă care rămâne activă și la contactul cu pielea. Menționez asta pentru că eu chiar am exces mare de sebum și multe produse de curățare leșină la contactul cu el. Pur și simplu dispare orice urmă de spumă și simt că nu curăță suficient. La săpunul cu rozmarin și cărbune activ nu pățesc asta. Asta mi se pare că îl face un produs bun, inclusiv pentru curățarea machiajului.

săpun cu cărbune pentru ten gras și mixt

Curăță bine pielea, o lasă netedă, fără urme de sebum, dar absolut deloc uscată. Dă elasticitate, luminozitate și chiar calmează când este cazul. Eu am perioade în care îmi apar tot felul de iritații (în funcție de cât de stresată sunt sau ce mănânc) – despre asta vorbesc. Ajută foarte mult dacă aveți acnee pentru că usucă și vindecă rapid leziunile. Recomand 100% acest produs Elixir H.

Crema pentru ten gras și mixt Ideal Harmony

Acesta este produsul Elixir H care am fost aproape sigură că nu mi se va potrivi, și cel care mi-a făcut cea mai mare surpriză, una plăcută, desigur. De ce am crezut că nu este pentru mine? Tocmai din cauza uleiului de cânepă, pe care nu l-am tolerat în alte produse. Probabil că totul ține de combinații și procente. În crema Ideal Harmony, el este combinat cu extract de plancton marin, niacinamidă, ulei de jojoba virgin bio, pudră de sevă de bambus, extract de schisandră și apă florală de lavandă bio.

cremă de față Ideal Harmony Elixir H

Cum s-a comportat pe tenul meu? Ireproșabil. Mă așteptam să rămână pielea grasă, să simt că produsul intră prea lent în piele, lucru care îmi dă un disconfort grozav. Nici vorbă de așa ceva. Intră chiar foarte repede în piele și nu se simte grasă la atingere, după aplicare. Nu ustură deloc (aplicată și pe iritațiile de care vorbeam mai sus și chiar și în zona ochilor), ba chiar dimpotrivă, calmează și are efect antiinflamator. Hidratează perfect zonele mai uscate ale feței și creează un echilibru perfect pe zonele cu exces de sebum.

cremă de față naturală ten gras și mixt cu ulei de cânepă

Nu aș putea spune că este un matifiant perfect, dar are efect matifiant vizibil. Conferă o catifelare non-grasă, de care sigur avem nevoie, mai ales înainte de aplicarea machiajului. Da, am folosit crema Ideal Harmony de la Elixir H și pe sub machiaj, fără bază, și am fost foarte mulțumită de aspectul machiajului.

Dincolo de cum se simte pe ten, are rezultate vizibile? Da. Am folosit-o mai bine de două luni (este și spornică, fiind necesară o cantitate mică de produs/aplicare) și am remarcat o reglare a secreției de sebum, un aspect mai neted și mai luminos al pielii, pori mai închiși, retragere mai rapidă a vreunui coș care totuși apare (la mine bărbia este cu probleme, pe fondul unei pilozități accentuate pe care o dreg cu ceară cardă sau cu… penseta). Este un produs complex la care puteți apela cu încredere.

Săpun exfoliant fin Relaxing Moments

Cu el a fost dragoste la prima mirosire. Are un miros care cu greu poate fi descris, cu adevărat relaxant. Efectul relaxant este sporit, desigur, și de forma și de culoarea sa. Este un produs pe care îl găsiți la secțiunea produse pentru corp, dar pe care eu l-am folosit și pe față, după ce am văzut cât de fină și curată se simte pielea după utilizarea lui. Atât de mult mi-a plăcut cum s-a comportat pe ten, că am decis să-l păstrez doar pentru el.

Săpunul exfoliant fin Relaxing moments conține sare de mare ultrafină, uleiuri saponificate de cocos, ricin, shea, canepa, ulei nesaponificat de măsline, argilă kaolin, ultramarin, uleiuri esențiale de verbina exotică, grapefruit și lavandă. Acestea din urmă se combină și îi dau acel miros fantastic.

săpun exfoliant Elixir H

Exfolierea este una foarte blândă, de suprafață, mai degrabă ca un masaj care să curețe bine porii, decât ca un procedeu care să agreseze în vreun fel tenul/pielea. Eu îl folosesc la 2-3 zile. Este un răsfăț, atât ca miros și textură, cât și ca efecte. Conferă luminozitate, netezime și un parfum natural, discret, dar care persistă minute bune după ce te-ai clătit. Dacă-l folosiți pentru corp, mirosul o să fie și mai și, fiind degajat de o suprafață mai mare de piele.

Spuma de corp cu grapefruit, cocos și vanilie

Spuma de corp cu grapefruit, cocos și vanilie este produsul care spuneam că mi-a plăcut pe jumătate, deși are ingrediente la fel de bune și bine alese. Nu este vina lui, ci a mea. Eu nu sunt o mare consumatoare de creme, loțiuni, unturi de corp. Nu simt nevoia să le folosesc și, atunci când o fac, nu mă simt în pielea mea. Transpir, îmi simt pielea grasă, nu mă simt confortabil. Prefer, în perioadele în care am pielea mai uscată (sezonul rece), să folosesc un gel de duș cu cremă (deși nici acela nu mă încântă), numai să nu pun cremă de corp după baie. Singurul moment în care aplic ceva mai gras pe piele este după epilare.

Spuma de corp cu grapefruit, cocos și vanilie

Spuma de corp de la Elixir H este de fapt un unt de corp. Are un miros plăcut, dar mai slab decât mă așteptam. Predomină mirosul de grapefruit. Eu l-aș fi preferat pe cel de cocos. Conține ulei de cocos, unt de shea bio, unt de cacao Bio nerafinat, certificat Ecocert, ulei de cânepă vigin bio, ulei de migdale dulci, vitamina E naturală, extract de vanilie Bio de Madagascar, certificat Ecocert și ulei esențial de grapefruit pur.

unt de corp natural cu grapefruit, cocos și vanilie

Produsul promite să nu dea bătăi de cap cu senzația de piele grasă, datorită ingredientelor și tehnicilor de facturare. Nu știa cu cine are de-a face! Oricât de puțin aș aplica, eu îmi simt pielea grasă. E drept că eu nici nu am răbdare să masez prea mult. Poate e tot vina mea.

În schimb, l-am folosit de vreo trei ori după epilarea cu epilatorul, când știți că pielea este iritată. Ce credeți? Minune! Nu doar că nu ustură, dar calmează și reduce rapid punctele acelea roșii care rămân după smulgerea firelor de păr. Pentru asta îl iubesc și în zilele acelea chiar îl folosesc. O fi pielea grasă, dar nu mai simt furnicături, usturimi și nu îmi mai văd pielea plină de puncte roșii.

Cu mare succes a folosit-o soțul meu pe mâini. El are pielea foarte uscată și plină adesea de răni și crăpături (lucrează în industria auto, pe sub mașini, ca să înțelegeți de ce și de unde). Spre deosebire de alte produse, acesta nu ustură deloc când este aplicat pe pielea lezat. Pe mâinile mele, aceeași poveste cu spuma asta de corp: prea grasă. În schimb, pentru călcâie, coate, genunchi și cuticule este produsul perfect. Hidratează, calmează și repară de nota 10. Pentru aceste zone vi-l recomand tuturor.

Concluzia

Da, dacă vă pasă ce puneți pe piele, produsele Elixir H sunt o alegere bună. Sunt cosmetice naturale cu ingrediente bine alese, toate vegane, ambalate în carton sau recipiente de sticlă cu capac din bambus, preparate la rece. Nu sunt produse prin alte laboratoare și doar puse în cutii branduite, ci sunt fabricate în laborator propriu, dedicat, certificat conform standardului ISO 9001 pentru Managementul Sistemului de Calitate și ISO 22716 pentru Bunele de Practici de Fabricație în Cosmetice. Toate produsele sunt 100% naturale, fără parfumuri sintetice, flatați, sulfați, coloranți artificiali și produse petrochimice.

Recomand produsele Elixir H cosmetice naturale

Vă invit să descoperiți toate produsele pe site-ul lor, elixirh.ro.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Dana Lionte
    • 12/04/2021
    Răspunde

    Pe lângă că arată minunat, îmi place si ce am citit despre ele, plus ingredientele. O sa caut și eu ceva potrivit tenului meu. Plus un săpun de ăsta care arata superrrr!

      • Asaftei Simona
      • 13/04/2021
      Răspunde

      Crema pentru ten gras și mixt m-ar cam interesa să văd cum este,din cele zise de tine cred că mi -se potrivește ,dar și săpunul este fain.

    • Oana
    • 12/04/2021
    Răspunde

    Faine produse, nu le-am incercat încă, le pun pe lista.

  1. Numai de bine aceste produse

      • Anghelina Irina
      • 13/04/2021
      Răspunde

      Săpunul exfoliant mi-ar plăcea sa îl incerc

    • Valeria Chertes
    • 13/04/2021
    Răspunde

    Imi plac produsele ,multumim pentru recomandare.

  2. Spuma de corp mi-ar plăcea tare mult să o încerc, cred că m-asș împăca tare bine cu ea!

  3. amablajele sunt tare faine si colorate! cat despre cremele de corp, te inteleg perfect. nici eu nu le agreez in mod deosebit. doar ca mi-au aparut niste puncticele suspecte si am si niste zone foarte uscate, asa ca e musai sa le folosesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares