3 trucuri pentru manichiură mai rapidă, mai frumoasă și mai rezistentă. Testate

Nu sunt neapărat pasionată de unghiuțe. Mai nou, am schimbat și macazul și am trecut de la oja clasică la manichiura cu gel (deocamdată experimentez cu acest kit pentru unghii cu gel) și la cea cu oja semipermanentă. Totuși azi m-a gândit să vin cu trei trucuri pentru manichiură, pentru aplicarea și uscarea ojei normale.

Știu că cea mai mare problemă pentru multe dintre noi rămâne cea a datului cu ojă pe alături, a mânjitului, așa cum îl numim noi, dar aici totul ține de exercițiu, de îndemânare. Am auzit ceva de varianta aplicării de vaselină pe lână unghie, dar nu am încercat-o. Cred ca te complici aiurea și există riscul să dai cu vaselină și pe unghie și atunci zero priză la ojă. Eu prefer să mă murdăresc și să folosesc un creion corector după. Și care sunt până la urmă cele 3 trucuri promise?

1. Degresează cu oțet sau lămâie

Ca și în cazul unei manichiuri cu gel sau cu oja semipermanentă, și pentru manichiura clasică unghia trebuie să fie foarte curată și degresată. Există soluții speciale pentru degresare, dar poți folosi și puțin oțet sau zeamă de lămâie pentru treaba asta. Sunt naturale, la îndemână și fac treabă bună. Unde mai pui că sucul de lămâie și albește unghiile, putând fi folosit ca tratament pentru unghiile care stau prea mult timp date cu lac și se îngălbenesc. Ai grijă să usuci perfect unghiile înainte de a le da cu ojă.

2. Pune oja la frigider

Înainte de aplicare, o jumătate de oră. Știu că numai pentru ea nu mai era loc în frigider, dar ținută la rece oja devine mai ușor de aplicat și parcă acoperă mai bine. Nu o ține la frigider pe termen lung pentru că se îngroașă. Am pățit-o eu. Asta deși unii susțin că e exact invers și că se păstrează fluidă ca în prima zi. Faza cu uscatul mai rapid al ojei care a stat la frigider nu s-a verificat la mine. Deci singurul avantaj este că, ținută puțin la rece, se aplică mai ușor și acoperă mai bine.

3. Usucă în apă foarte rece

Ojele cu uscare rapidă sunt mai scumpe sau poate nu găsești printre ele nuanțele pe care le vrei. Dacă vrei să eviți fluturatul din mâini zece minute, cu riscul de a lovi degetele de ceva și a strica frumusețe de manichiură, poți apela la un bol cu apă rece. Unii zic să o ții la congelator înainte sau chiar să pui gheață în ea. Eu iau apă direct de la dozator, pun într-un vas și scufund unghiuțele acolo 1-2 minute. Merge și sub apa de la robinet, dacă e foarte rece (cum e la mine, că e apă din puț), dar să nu fie jet prea puternic. Oja se usucă mai repede și parcă este mai lucioasă.

În schimb, nu am găsit încă trucul care să facă să-mi reziste oja clasică intactă pe unghii mai mult de 2 zile în condițiile în care bucătăresc și spăl vase fără mănuși. Dacă aveți sfaturi pentru așa ceva, nu fiți egoiste și împărtășiți-le și cu mine!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Cristina Popescu
    • 27/08/2018
    Răspunde

    Multumim pentru tips-uri! Nici la mine nu rezista oja mai mult de 2 zile, pentru ca bucataresc si spal. Poate daca folosim manusi?

    1. Eu nu suport manusile. Le folosesc cand aplic solutii foarte tari gen sano ala pentru grasimi sau anticalcar. Altfel, fara manusi.

    • Valeria Chertes
    • 27/08/2018
    Răspunde

    Nici la mine nu rezista lacul toata ziua sunt cu mainile prin apa.

    1. Sunt femei harnice, nu gluma.

    • Aghinitei Maria
    • 27/08/2018
    Răspunde

    Nu stiam de faza cu tinutul 3o de min. in frigider! OK!

    1. Sa incerci. Adica mie chiar mi se pare ca se schimba treaba.

  1. Răspunde

    Eu am o problema foarte mare cu manjitul. Nu sunt in stare sa fac o singura unghie fara sa dau pe langa! Nu am stiut de trucul cu tinutul unghiilor sub jet de apa rece…bine de retinut!

    1. Răspunde

      Au apărut tot felul de …chestii care protejează pielea din jurul unghiuri. Eu am de la Lila Rossa-peel off skin defender. A costat 7 lei si arată că o oja.

      1. Cata, am vaut ca exista produsele astea, dar tot stres mi se pare ca trebuie sa dau pe piele fara sa dau pe unghie 😀

    2. stai linistita ca nu esti singura care isi da si degetele cu oja.

  2. Răspunde

    Cristina, poți folosi top coat că să reziste oja mai mult. Pupici.

    1. Pot folosi si mama topcoat-ului ca la oja simpla nu rezista. Ori sunt eu praf, ori nu stiu.

  3. Mulțumim pentru trucuri! ? Nu știam de cel cu ținutul ojei în frigider

    1. Pai si eu l-am aflat anul asta.

  4. Nici eu nu sunt tocmai pasionata de manichiura. Un timp mi-am pus unghii cu gel dar nu imi place sa ma programez asa ca am renuntat si acum mi le fac singura acasa cu oja clasica de la Essence si S-he, Am gasit niste nuante tare faine la ei, doar ca nu rezista pe unghii mai mult de 3-4 zile.

    1. Asta e nasol, cu rezistenta. Trebuie sa ai timp sa le bibilesti mereu.

  5. Zau daca stiam de trucurile astea. As incerca si eu sa degresez unghiile, caci mi se par cam galbene. Si niciodata nu m-am gandit sa tin oja in frigider!!! Si chiar se usuca oja mai repede daca tinem mainile in apa rece?! Trebuie sa incerc desi eu mereu m-am temut sa ma spal pe maini dupa aplicarea ojei de teama sa nu se ia :))
    Cu rezistenta nu stau bine deloc nici eu, poate daca nu spal farfurii sa reziste vreo 3 zile, in rest maxim 2. Si nici cu top coat nu rezista mai bine oja pe unghiile mele.

    1. zuzi, nu te speli, doar le tii in apa rece. Nici la mine nu rezista nici cu mama top coatului. Cred ca numai sa stau asa mimoza, sa nu pun mana pe nimic.

  6. Eu folosesc lamaia nu pentru degresare ci pentru inmuierea cuticulelor si albirea patului unghial 😛

    1. Puteai sa ne ne zici si noua mai din timp! Nu stiam ca actioneaza si asupra cuticulei.

    • Nicolae Claudia
    • 28/08/2018
    Răspunde

    Pentru degresare eu folosesc otetul. Chiar isi face treaba. Eu folosesc oja clasica momentan si ma tine vreo 4, 5 zile. Eu bucataresc cam de 3 ori pe saptamana iar de spalatul vaselor se ocupa sotul de cele mai multe ori ?

    1. No, putem sa te invidiem? Uite un sot care nu vrea sa cheltuiasca asa mult pe oja!

  7. O sa incerc si eu trucurile tale si te tin la curent 🙂

    1. Sper ca nu la 220.

  8. chestia cu apa rece o stiam si eu, dar nu pot spune ca se usuca asa repede… tot trebuie sa stau ceva timp cu mainile in sus. cat despre oja sarita…top coat si manusi la orice treaba. cred ca asta e o solutie

    1. cu manusi nu o sa ma vezi. Imi transpira mainile si ma simt ca o ciudata.

  9. Răspunde

    Eu am avut mereu unghii tari si foarte rar se exfoliau sau se rupeau doar pentru ca erau prea mari. Dupa ce am nascut/alaptat unghiile s-au transformat. Sunt subtiri si oja nu-mi tinea mai mult de o zi. Am inceput sa-mi fac unghiile cu oja semi permanenta si asa ma tin o luna fara probleme.
    Trucul cu bolul cu apa rece nu-l stiam! Foarte util

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares