3 motive pentru care unele femei poartă parfumuri bărbătești. Ce cred bărbații despre ele?

femeie care se da cu parfum

Vorbim de atâta vreme despre parfumuri, despre cum să le alegem pe cele originale, pe care să le purtăm în funcție de anotimp sau cum să le facem să reziste mai mult. Ce-ar fi să atacăm astăzi un nou subiect, acela al femeilor care dau la o parte aromele construite de creatorii de parfumuri pentru ele și preferă să folosească unul dintre aceste parfumuri bărbătești? Sunt tot mai multe. De ce o fac? Ce cred bărbații despre ele?

3 motive pentru care aleg parfumurile masculine

Printre cele mai iubite produse bărbătești de acest gen, folosite și de femei, se numără Zadig & Voltaire – This is Him, Paco Robanne – Pure XS Night, Dior – Sauvage, Tom Ford – Neroli Portofino, Acqua di Parma Colonia Essenza, Bvlgari Man Glacial Essence. Sunt atât de multe parfumuri pentru femei din care ar putea alege. De ce le preferă pe cele pentru bărbați? Ce le pot oferi acestea în plus?

Mesajul transmis

Așa cum probabil vă imaginați, principalul motiv al acestei alegeri îl reprezintă mesajul transmis de un parfum catalogat drept masculin. Fiecare alegere și piesă care completează o ținută spune ceva despre noi. Un parfum de damă te face să pari senzuală, feminină, ca o floricică. Unul bărbătesc îți dă încredere în tine, te face să te simți și să transmiți că ești puternică, diferită, curajoasă, cool.

Sunt mai ușoare, mai curate

Multe parfumuri pentru femei pot da dureri de cap la propriu. Dacă ai urcat vreodată la mall, în lift, cu o femeie care s-a dat cu jumătate de flacon dintr-un parfum super dulce, probabil știi despre ce vorbesc. Purtătoarele de parfumuri bărbătești spun că acestea nu li se par la fel de țipătoare ca cele pentru femei, că miros mai simplu, mai curat și mai fresh.

Persistă mai mult

Să fie vorba de faptul că înclinația pentru parfumurile destinate sexului opus este dictată și de anumite condiții hormonale? Se poate. Se știe că mirosul unui parfum și persistența lui sunt influențate de hormoni, temperatura corpului și gradul de hidratare a pielii. Cert este că doamnele care înclină spre parfumurile pentru bărbați spun că acestea persistă mai mult.

E greșit? Ce cred bărbații despre femeile care le fură parfumurile?

Greșit nu are cum să fie. De vreme ce azi vedem bărbați folosind acest produs, care multă vreme a fost destinat exclusiv femeilor, nu văd de ce pe ei ar trebui să-i deranjeze că unele reprezentante ale sexului frumos înclină spre parfumurile lor. Plus că, și parfumierii o spun: mirosurile nu au sau nu ar trebui să aibă sex, cum nu au nici culorile. Rozul nu mai e de mult doar pentru fetițe. Asta, teoretic. În realitate, sunt și bărbați care nu par a nu agrea folosirea de către femei a unor parfumuri masculine.

Pe unii i-ar deranja strict mirosurile ultra-masculine, cum ar fi cel de piele sau tabac, dar nu ar avea nimic împotriva notelor mai soft, moscate sau lemnoase.

Unii spun că purtarea lor ar fi semn de lesbianism. Probabil sunt aceiași care nu ar purta cămașă roz în viața lor, de teamă că vor transmite un mesaj greșit.

Alții sunt de părere că un parfum masculin pe o femeie descurajează bărbații să se apropie de ea pentru că aceștia se gândesc că femeia este cuplată și că mirosul respectiv i se trage de la o îmbrățișare cu partenerul ei.

Sunt sigură că foarte mulți nici nu ar sesiza diferența, dar e mai interesant să spună că i-ar deranja.

Din fericire, cei mai mulți declară că nu ar fi deranjați de acest lucru. Ei acceptă că fiecare ar trebui să poarte ce îi dă o stare de bine și sunt suficient de inteligenți și informați ca să știe că, pe pielea unei femei, un parfum bărbătesc nu va avea același miros, ca atunci când este purtat de un bărbat.

Prin urmare, dacă îți place un parfum bărbătesc, simți că ți se potrivește și îți dă o stare de bine, nu ai nici un motiv să nu îl porți, draga mea! Împărțirea în parfumuri bărbătești și de damă este mai degrabă o convenție și o treabă de marketing. Să nu uităm că tot mai multe parfumuri vin în dublă variantă, de damă și bărbătească, (cu diferențe foarte mici între cele două) sau în formulă unisex, semn că această linie de demarcație de dorește a deveni tot mai fină.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Ana Maria Apetrei
    • 18/03/2021
    Răspunde

    La mine e ceva normal sa folosesc si din parfumul soțului…invers nu prea…?

      • Cristina Dragomir
      • 19/03/2021
      Răspunde

      da, fix asta ma intrebam, cum am reactiona noi daca ei s-ar da cu parfumuri de dama.

  1. Răspunde

    Nothing wrong with that, pe de-asupra, sunt multe parfumuri barbatesti care miros absolut exceptional 😀

      • Cristina Dragomir
      • 19/03/2021
      Răspunde

      asa este.

      • Anghelina Irina
      • 21/03/2021
      Răspunde

      Imi plac parfumurile bărbătești însă nu sa le folosesc eu

  2. Mai folosesc de la sot

      • Cristina Dragomir
      • 19/03/2021
      Răspunde

      saracul!

  3. parfumurile unisex imi plac foarte mult, gen ck – one sau anyone, be, sunt favoritele mele.

    • Valeria Chertes
    • 20/03/2021
    Răspunde

    Multumim pentru informatii.

  4. In urma cu ceva timp foloseam un parfum dulce care persista foarte bine, dupa un an de folosire, am aflat ca era un parfum pentru barbati 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares