Aceasta chiar este cea mai bună metodă de a prăji peștele mic

pește mic prăjit în doar 2 linguri de ulei

Până acum câțiva ani, nici prea mâncam pește, cu atât mai puțin din cel mic și foarte mic, cum ar fi hamsia, șprotul sau baby heringul. În ultima vreme, am început să consum mai des pește și chiar să-mi placă. Recunosc că cel mai mult îmi place peștele prăjit, dar cel mai des îl prepar în cuptor pentru că este mai dietetic și mai ușor. Nu am probleme doar cu greutatea, ci și cu stomacul. Păstrăvul, crapul, dorada, chiar sunt bune preparate la cuptor. În schimb, pestele mic mi se pare că nu iese cum trebuie prin această metodă de gătire, așa că îl prăjesc.

Am încercat diverse metode de a prăji peștele mic. Prăjitul în ulei nu e doar nesănătos, dar și greu de executat în cazul unui pește așa de mic. Să stai să așezi peste cu pește, apoi să îi întorci, pe o tigaie plată, cere timp. Să-i arunci cu totul în baie de ulei, le strici forma. Să stai să înșirui câte 5-6 pești pe o scobitoare, stresant. Tot văzusem pe internet metoda turcească de a prăji pește, dar multă vreme nu am avut curaj să încerc. Acum vreo două luni am testat-o pentru prima dată, dar am dat greș. Motivul? Tigaie prea adâncă, platou nepotrivit pentru ea și peștele făcut claie peste grămadă când am vrut să-l întorc.

Azi, de Buna Vestire, zi cu dezlegare la pește, am luat iar un kilogram de șprot, l-am curățat și i-am pus gând rău. De data asta ajutată de explicațiile din acest video. Nu este prima dată când gătesc de pe rețetele și indicațiile Mihaelei. De fiecare dată am avut rezultate bune. Și îmi este și mult mai simpatică decât doamna blogger culinar al cărei nume începe cu J.

Am sărat peștele, l-am dat cu ulei și apoi prin mălai, fix cum vedeți în video. L-am așezat frumușel pe tigaia de clătite și l-am pus pe aragaz. Foc mediu, vreo 5 minute pe fiecare parte. Dacă vă place mai prăjit, mai crocănțel, îl lăsați mai mult. Nu se întâmplă nimic dacă întoarceți un pește, ușor, cu furculița, pentru a vedea cum se prezintă situația dedesubt. Îl așezați frumos la loc și gata.

De data asta chiar mi-a ieșit răsturnarea și reașezarea peștelui în tigaie și sunt încântată de cum a fost gătit peștele. Ai gustul acela de prăjeală, pe care nu îl poți obține nicicum în cuptor, dar ai satisfacția de a fi folosit pentru gătit doar 3-4 linguri de ulei (cu tot cu cel prin care ai dat peștele la început). Ai un preparat mult mai sănătos decât dacă l-ai fi făcut în baie de ulei, dar la fel de gustos.

cea mai bună metodă de a prăji pește mic

Este, cu siguranță, cea mai bună metodă de a prăji peștele mic. Pe lângă avantajele deja menționate mai sus, vedeți și voi cât de frumos se vede preparatul pe farfurie. Se prepară rapid și este economic. Dacă nu ați încercat metoda până acum, neapărat să o faceți. Ah, să nu uit! Pentru că avem foarte puțin ulei și cam toată suprafața tigăii acoperită cu pește, la final nu vom avea nici stropi de ulei pe tot aragazul, ca la prăjirea clasică.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Viorica Stoica
    • 25/03/2021
    Răspunde

    O sa fur ideea asta sa sti , e o prb si pt mn si chiar ne place baby hering si sprot , ms de pont !

    • Oana
    • 25/03/2021
    Răspunde

    E o nebunie tot asa il fac și eu cu mujdei si cu mamaliga

  1. Foarte bun

    • Daniela Zaharia
    • 25/03/2021
    Răspunde

    Super metoda! Chiar astazi imi spunea sotul meu ca ii este pofta de niste sprot prajit. Eu ii insiram pe scobitori, un calvar… Aceasta metoda mi se pare geniala!

    • Valeria Chertes
    • 25/03/2021
    Răspunde

    Arata tare bine,am sa fac și eu.

    • Anghelina Irina
    • 26/03/2021
    Răspunde

    Uite ca la aceasta metoda de prăji pestele mic nu mă gândisem,însă promit sa incerc si eu

  2. Bine de stiut pe viitor, inca nu am testat peste mic.

  3. Răspunde

    nu stiam de metoda asta! foarte ingenioasa!
    Eu nu mai prajesc de multi ani (din motive de sanatate) asa ca fac la cuptor pe hartie de copt, am o sticla cu fas si folosesc uleiul ca pe parfum si numai la pestii slabi (pastrav sau caras de ex).
    Pestii mici ii bag la masina de carne si dau cu tot cu oase si fac chiftele crocante si uscate. Sunt bogate in minerale asa. I-am mai si fiert si facut pasta de peshte tartinabila (ii scurg si apoi amestec cu o conserva mica de ficat de cod, in bucuresti luam de la magazinele de basarabeni/rusi) si asa devine si bogat in ulei de peste si vit D si A.

  4. Recunosc, nu sunt prea mare amatoare de peste. Mai ales cand e mic si mai are si oase :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares