6 sfaturi pentru îngrijirea pielii în sarcină. Ce să faci și ce să nu faci pentru a nu afecta copilul

îngrijirea pielii în sarcină - vergeturi

Sarcina, considerată cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei, nu este lipsită de provocări. Nici măcar în ceea ce privește sănătatea și aspectul pielii. Hormonii o iau razna și, odată cu ei, întregul organism. Evident că și pielea! Apare sau se agravează acneea, apar pete pigmentare, ai interzis la anumite ingrediente și ți se recomandă altele, pe care nu le-ai folosit până acum. Nevoile pielii sunt altele. Un medic bun ar trebui să-ți vorbească și despre asta, nu doar despre analize și vitamine. N-a făcut-o? Iată, mai jos, 6 sfaturi pentru îngrijirea pielii în sarcină, de care ar fi bine să ții cont.

Spune NU parabenilor și ftalaților

La fel ca un medicament, și o cremă de corp sau de față pot face rău copilului. Printre cele mai periculoase ingrediente se numără și parabenii și ftalații. Ele se absorb repede în piele, trec în sânge și ajung la făt. Ce probleme pot da? Obezitate, tulburări de ritm de creștere și dezvoltare și chiar avort spontan. Măcar pe perioada celor nouă luni și pe cea a alăptării, ar fi mai bine să te orientezi spre produse cosmetice ca acestea, care au la bază, în mare parte, ingrediente de origine naturală, sigure pentru tine și copilul tău.

Mai puțin parfum

Majoritatea produselor cosmetice conțin parfum, unele în cantitate chiar foarte mare. Asta aviz femeilor care renunță la apa de parfum, dar continuă să folosească alte produse care conțin parfum. Mai bine de cele care nu suportă mirosurile pe perioada sarcinii! Ce rău fac parfumurile? Unele studii susțin că afectează dezvoltarea embrionară. Nu înseamnă că trebuie să renunți total la aromele preferate, ci că vei mai reduce din ele. Nu vei mai folosi și deodorant și cremă de mâini și cremă de picioare, toate cu parfum. Te vei limita la 1-2 produse parfumate, de care nu vei face abuz.

Apelează din timp la produse anti-vergeturi

Oricât de elastică ar fi pielea și oricât de puțin ar lua mama în volum și greutate, rar se poate lăuda o femeie că nu i-au rămas vergeturi după sarcină. Vergeturile sunt mai mult decât inestetice și greu de tratat, odată ce le-ai lăsat să-și facă de cap. Altfel stă treaba dacă începi să aplici din timp produse în genul acestor creme pentru vergeturi care sporesc elasticitatea pielii, o hrănesc și chiar estompează destul de bine vergeturile deja formate. De modul cum înțelegi să te ocupi de îngrijirea pielii în sarcină depinde aspectul ei de după.

Folosește produse cu SPF mai mare

Petele pigmentare sunt o altă problemă care apare în mod frecvent în sarcină. Pentru a nu le agrava, femeile însărcinate nu trebuie să se expună prea mult la soare. Este de preferat să ieși mai mult dimineața și seara, și atunci acoperită bine de un strat de cremă de protecție solară cu SPF mai mare decât porți în mod obișnuit. Radiațiile nu doar că pot păta pielea sau provoca arsuri, dar ar putea afecta și evoluția sarcinii.

SPF să fie, dar nu cu filtre chimice

Poate știai deja. Dacă nu, afli acum: produsele cu factor de protecție solară au la bază niște filtre care nu permit radiațiilor să ajungă la piele. Aceste filtre pot fi chimice sau minerale. Cele chimice sunt de evitat pe perioada sarcinii, conținând substanțe care afectează organismul la nivel hormonal. Utilizarea în exces a unuia sau mai multor produse de protecție solară cu filtre chimice poate cauza obezitate sau afecțiuni neurologice. Sau, mai bine zis, pot crește riscul apariției unor astfel de probleme la copil. Prin urmare, caută produse care au la bază filtre minerale!

Renunță la tot ce conține clorură de aluminiu

Prezentă în special în produsele contra transpirației, cum sunt deodorantele și antiperspirantele, clorura de aluminiu este un ingredient mai mult decât nesigur și prezent cel mai adesea în concentrații uriașe, pentru ca produsul să-și facă bine treaba. S-ar părea că există o legătură între prezența ei în organism și declanșarea unor boli grave precum cancerul sau Alzheimer. Există multe produse fără aluminiu, chiar foarte eficiente, așa că nu va fi o problemă prea mare să renunți la cele periculoase.

Ține cont că acestea nu sunt singurele lucruri la care trebuie să fii atentă când îți alegi cosmeticele pe perioada sarcinii și a alăptării. Ar trebui să te ferești și de formaldehide, de acidul salicilic și chiar de banalele și aparent inofensivele uleiuri esențiale. Nici vitamina A nu este foarte ok de folosit în produsele pentru îngrijirea pielii în sarcină. Nici cu vopsitul părului nu scapi mai ieftin. Majoritatea vopselelor de păr pe bază de amoniac ar putea crea probleme. În locul lor, folosește unele cu ingrediente mai puțin nocive, chiar dacă vor rezista mai puțin pe păr. Ai aici câteva sfaturi pentru protejarea culorii părului vopsit pentru mai mult timp. Sper să te ajute.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Oana
    • 18/08/2020
    Răspunde

    Interesant articolul tau si util pentru viitoarele mamici.

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      Am mai invatat si eu cate ceva de la prietenele mamici.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 18/08/2020
    Răspunde

    Un articol interesant pentru viitoarele mamici!Merita citit si luat aminte!

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      Sper sa fie citit de cat mai multe femei.

    • Irina Gabriela Anghelina
    • 18/08/2020
    Răspunde

    Eu una nu am.avut probleme cu cercetările,petele sau alte chestii de genul pe perioada sarcinii.Insa recunosc că foloseam zilnic o crema pentru vergeturi, dar nu am investit prea mult în creme

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      depinde de la femeie la femeie, de cate kilograme ia in sarcina, de alimentatie, etc

    • Valeria Chertes
    • 18/08/2020
    Răspunde

    Foarte util articolul pentru viitoarele mămici,mulțumim pentru sfaturi!

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      Pupici.

  1. Multe lucruri bine de stiut!

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      din pacate, nu toate femeile tin cont de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares