5 sfaturi pentru protejarea culorii părului vopsit

roscata par vopsit

Despre vopsirea părului am tot vorbit, despre unde să-l vopsim (acasă sau la salon), ce produse să alegem, cum să le aplicăm corect, etc. Să nu crezi însă că misiunea ta se încheie odată cu obținerea culorii dorite! Tot tu trebuie să te ocupi și de protejarea culorii părului vopsit. Oricât de bună o vopsea, oricât de corect aplicată, dacă tu nu-ți iei anumite măsuri, după 2-3 săptămâni deja parcă nu mai arată la fel. Și nu mă refer doar la zona de la rădăcini! Strălucirea dispare, culoarea se estompează, poate și textura firului de păr este diferită. Ce poți face tu pentru ca aceste lucruri să nu se întâmple?

Folosește un produs pentru fixarea culorii

Sigur ai observat că majoritatea vopselelor de păr pentru acasă au inclus în kit și un pliculeț sau recipient micuț cu un balsam sau o mască fixatoare. De regulă, el îți este de ajuns pentru o singură utilizare. Asta nu înseamnă că nu poți investi tu într-un produs asemănător pe care să-l folosești pe termen lung, ceva în genul măștii cu germeni de grâu de aici. Utilizarea unui produs pentru fixare este o măsură esențială pentru protejarea culorii părului vopsit.

Nu spăla părul prea des

Nu, nu înseamnă să o să faci baie pe cap la două săptămâni. Un păr nu poate fi frumos și sănătos dacă nu este curat. Treaba este să înțelegi că spălatul părului la două zile nu ajută deloc părul în general, cu atât mai puțin pe cel vopsit. Principalul motiv pentru care tindem să facem baie foarte des pe cap este îngrășarea părului și dispariția volumului, probleme de care ne poate scăpa, pentru 1-2 zile, și un șampon uscat de genul acesta. El elimină mirosurile neplăcute din păr, absoarbe sebumul și redă volumul. Cu ajutorul lui poți crește măcar cu o zi intervalul între două șamponări.

Atenție la apă

Apa de la robinet este unul dintre cei mai mari dușmani ai părului vopsit. O apă prea dură sau una tratată cu prea multe substanțe chimice dăunează tuturor tipurilor de piele și păr. Din cauza clorului, a calcarului sau a diverselor minerale, părul vopsit își pierde din strălucire, se decolorează mai repede și chiar își schimbă nuanța. Nu propun nici să te muți, nici să te speli cu apă fiartă și răcită, nici cu apă plată. În schimb, ai putea monta un filtru. Dacă nu-ți permiți, măcar nu omite balsamul sau masca, produse care pot anula din efectele nefaste ale apei pline de ingrediente nocive.

Alege produse speciale pentru păr vopsit

Produsele pentru păr vopsit sunt ceva mai blânde și ele nu decolorează părul așa de tare. În orice caz, sunt de evitat produsele care conțin sulfați. Alege un șampon și un balsam special pentru păr vopsit și vei vedea diferențele! Nicio vopsea nu poate face minuni de una singură. Are nevoie să fie ajutată să reziste pe păr cât mai mult timp în nuanța inițială. Poți chiar căuta produse de curățare cu efect nuanțator!

Evită tot ce e fierbinte

Evident că vorbim de ce e fierbinte și intră în contact cu părul. Aici intră soarele puternic, de vară, intră apa prea caldă sau aparatele de styling. Dacă vrei ca părul vopsit să-și păstreze culoarea cât mai mult timp, spală-ți părul cu apă călduță, protejează-l de arșiță și ai grijă să folosești produse cu protecție termică în cazul în care nu poți renunța la placa de păr, ondulator sau perie de coafat. Chiar și așa, încearcă să nu le folosești la cea mai înaltă treaptă de temperatură! Asta nu doar pentru protejarea culorii părului vopsit, ci pentru protejarea părului în general.

Cu alte cuvinte, nu-ți imagina că, dacă te duci la salon și te vopsești cu o vopsea profesională, 6-8 săptămâni nu mai ai nicio treabă și te vei bucura de culoarea obținută! Cât de mult va rezista acea culoare și în ce stare, asta depinde în mare parte de tine, de alegerile tale și timpul pe care îl dedici îngrijii părului post-vopsire. Ține cont de sfaturile specialiștilor și vei avea doar de câștigat!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares