5 metode de a economisi când cumpărăm parfumuri

parfum femei

Ne plac parfumurile și nu prea putem renunța la ele, deși bugetul nu ține întotdeauna cu poftele noastre. Este clar că nu le putem avea pe toate, că în special cele nou intrate pe piață sunt foarte scumpe și trebuie să mai așteptăm puțin până să ni le putem permite, dar ne conformăm. Asta nu înseamnă că nu putem achiziționa totuși parfumuri bune la prețuri accesibile. Da, orice parfum este o cheltuială. Cum putem face totuși unele economii când vine vorba de astfel de achiziții?

Vânăm reducerile

Există perioade în care putem găsi parfumurile la reducere. Depinde de la magazin la magazin, de la site la site. Poate e vorba de Black Friday, de reduceri aniversare sau alte oferte. Ne putem cumpăra parfumul atunci și facem sigur o economie de cel puțin 10-20%. Mai există și site-urile de genul acesta, care au mereu reduceri mari la parfumuri. Trebuie doar să le vânăm și să profităm de ele. Eu mi-am setat alertă de modificare de preț pe parfumurile preferate și aflu mereu la timp când ele sunt la reducere. Nu ratez nimic.

Cumpărăm cantitate mai mare

Ca în orice domeniu, o cantitate mai mare de produs înseamnă un preț mai mic/unitate de măsură. Cumperi sac de cartofi de 50kg, evident că prețul/kg este mai mic decât dacă ai cumpăra 10kg vrac. Și cu parfumurile este la fel. La oricare din parfumurile de aici te-ai uita, vei vedea că este mai rentabil să-și cumperi varianta de 50ml sau 100ml, în locul celei de 30ml. Pe termen scurt, dai puțin mai mult, dar pe termen lung, clar faci economie.

Investim doar în produse originale

Un produs original este întotdeauna unul de calitate. Un parfum fake nici nu poate mirosi la fel și nici nu are persistența unuia original, așa că, deși îl cumperi mai ieftin, în curând vei realiza că nu este prea economic. Un astfel de parfum trebuie reaplicat de mai multe ori pe zi, deci consumi o cantitate mult mai mare de produs și va trebui să-l recumperi curând. În felul acesta, cu două parfumuri fake pe lună, poți ieși chiar mai scump decât cu unul original.

Optăm pentru apa de parfum

Pentru cine nu știe, în funcție de concentrația de parfum din produs, avem patru categorii de așa-zise parfumuri: extractul de parfum, apa de parfum, apa de toaletă și apa de colonie. Extractul de parfum este cel mai concentrat, iar cea mai slabă este apa de colonie. Cea mai bună alegere o reprezintă apa de parfum. Cu o concentrație de 10-20% uleiuri esențiale, ea este în egală măsură accesibilă și suficient de persistentă. Apele de parfum au o persistență destul de bună, de până la 18-24 de ore, în funcție de concentrația de parfum și de pH-ul pielii.

Folosim corect parfumurile

Unul din principalele motive pentru care ajungem să folosim un parfum în exces, să-l recumpărăm mai des decât ar trebui, cheltuind astfel mai mult pe el, este acela că nu îl folosim în mod corect. Dincolo de brand sau concentrația de uleiuri esențiale dintr-un produs, puterea și persistența lui depind foarte mult de cum, când și unde a fost aplicat, dar și de condițiile în care păstrăm produsul. Îți recomand să citești acest articol cu regulile de aur în utilizarea eficientă a parfumurilor.

Așa cum spuneam și la început, un parfum reprezintă o cheltuială, dar el se poate dovedi o investiție bună. O investiție în noi, în imaginea noastră și în starea noastră de bine. O investiție mai mult sau mai puțin profitabilă, în funcție de cât de bine alegem un parfum și cât de corect îl folosim. O investiție mai mare sau mică, în funcție de momentul și locul achiziției. Urmează sfaturile de azi și sigur vei cheltui mai puțin pe parfumuri!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares