Punguta cu multi bani

Era odata o baba si un mosneag. Baba avea o gaina si mosneagul un cocos. Gaina babei se oua de cate doua ori pe zi, si baba manca o multime de oua, iar mosneagului nu-i da nici unul. ….
 
 

Eheeee, asta era odata. De cand cu legile noi, de cand ouale de gaini stresate nu se mai cauta si de cand baba nu isi mai putea vinde ouale la piata, ca nu au stampila, lucrurile s-au mai schimbat. In mileniul 3, alt mos si alta baba au si ei cate o gaina si un cocos. Cocosul mosului statea toata ziua pe facebook, dand like gainilor din vecini. In schimb, gaina babei isi fasuse un blog gratuit pe care postase anunturi Google si strangea zilnic in jur de un euro, astfel ca o data la doua luni, babei ii soseau  acasa cate 70 de euro din care isi facea toate poftele. Isi cumpara toate bunatatile si mosul o privea cu invidie.
– Mai babo, toate poftele ti le faci si la mine nu te gandesti. Da si mie macar 5 lei sa iau o sticla de Cola ca tare mi-e pofta.
– Da, stai p-aci. Daca ti-e pofta de suc, pune si tu cocosul ala lenes la treaba, ca uite eu daca mi-am invatat gaina HTML acum face bani.
Mosul, plin de manie, isi cheama cocosul si ii spune ca daca nu gaseste o modalitate sa faca rost de bani, va fi nevoit sa il taie ca daca suc nu bea, macar o ciorba calda sa manance.
– Toata ziua lenevesti si mananci graunte degeaba. Cum gaina, care e gaina, se pricepe asa bine la afaceri online si tie iti arde doar de poze cu puicute?
Cocosul pleca suparat, afara la o tigare. Se gandi el toata ziua cum sa faca sa isi multumeasca stapanul, sa evite excursia in ciorba si nu ii veni nici o idee. Oricat ar parea de ciudat, salvarea ii veni tot de pe facebook. Un gascan din satul vecin ii distribuise pe wall un link spre pagina Elanko. Curios din fire, cocosul a intrat si a dat like. I-a sarit in ochi o postare despre sistemul de afiliere Elanko Avantaj. Nu intelegea el prea multe. Cert era ca afiliere = bani. Avea si cocosul un blog, de pe vremea cand era mai tanar dar cam uitase de el. Acum era musai sa isi aminteasca. Prima conditie era sa detina un site sau un blog. Altfel, adio bani. A inceput sa posteze cu regularitate stiri din cele mai diverse(despre gastele care faceau playback sau curcile cu probleme de personalitate). Contul pe Elanko, l-a facut foarte simplu completand campurile libere cu datele necesare si selectand la tipul contului „afiliat”. Asta avea sa fie el. Mare om de afaceri. Nu afemeiat, cum zicea mosul, ci afiliat!

 
In cateva zile contul i-a fost aprobat. Acum putea sa ia direct din contul lui coduri de bannere si linkuri pe care sa le insereze in paginile blogului sau. Oricine cumpara ceva de pe site si ajungea acolo prin intermediul bannerelor de pe blogul sau, ii aducea un comision de 3% din valoarea totala a cumparaturilor.Spre exemplu la vanzarea unei combine frigorifice arctic in valoare de 877 lei, cocosul primea 26 de lei. La asta se mai adaugau cate 10 lei, de fiecare data cand un client nou se inscria in programul de afiliere prin intermediul blogului sau. In scurt timp cocosul a acumulat limita minima de 200 de lei si a cerut furnizorului sa ii plateasca banii, scriindu-le intr-un mail :”Cucuriguuuu, boieri mari, dati punguta cu multi bani!”. Banii au fost virati conform contractului, in contul in care mosul isi primea pensia, dupa ce s-a retinut si impozitul. Mare i-a fost bucuria batranului, care a decis sa ii bage fibra optica cocosului.
Timpul trecea, traficul crestea, blogul vindea si contul se ingrosa. De mare folos ii era cocosului si multimea de prieteni pe care si-i facuse pe facebook, care ii mai dadeau cate un share la postari, aducand vizitatori noi.
Baba fierbea, pentru ca gainii i se inchisese contul de pe Adsense, pe motiv ca fusese prinsa clickuindu-si singura reclamele. Gainii nu-i venea a crede cat de simplu era sa foloseasca acest sistem de afiliere si cat il ajutase pe cocos, tocmai prin usurinta cu care se putea implementa. Nu era nevoie de cunostinte avansate de programare sau HTML-uri. Pur si simplu instrumentele erau puse la dispozitie gratuit, doar sa gasesti locul potrivit sa le inserezi in pagina.Nesuportand esecul profesional, gaina a decis sa se retraga in cotet si sa se pocaiasca.
Baba, nevoita sa traiasca acum doar din pensia de la colectiv, uitase de mult ce gust are Cola.Intr-o zi isi lua inima in dinti si ii zise mosului:
– Mosule, ai atata banet; rogu-te da si mie macar 5 lei ca tare mi-e pofta de un suc si o prajitura.
– Ba sa iti pui pofta in cui. Pune si tu gaina la munca cum am pus si eu cocosul!
Dar mosul nu avea inima rea, asa ca, a angajat-o pe baba ca menajera la cocos, pentru ca acesta sa aiba mai mult timp la dispozitie pentru blog.
Si cocosul a ajuns cel mai bun afiliat al Elanko si el si mosneagul au trait fericiti pana la adanci batranete. Am incalicat pe o sa si v-am spus varianta mea. Am incalicat pe o roata si v-am spus poveste-adevarata.                                                           Epilog

 

 

Cocosul a aflat de un concurs, al carui sponsor era chiar furnizorul sau. Nu avea de ce sa nu intre in competitie, de vreme ce el stia cel mai bine cum era cu afilierea, cat de simpla si eficienta era. Ii facuse cu ochiul premiul 1, mai ales ca nici la scoala nu avusese niciodata coronita pentru gascanul avea mereu medii mai mari. Si cum de data asta gascanul nu era in carti, cocosul a reusit sa castige premiul ochit, o Tableta Prestigio MultiPad 7074 3G. Si-o dorise pentru ca bloggerul are nevoie de mobilitate si de gadgeturi de calitate. A invatat multe despre optimizarea seo si si-a imbunatatit considerabil traficul. Asta vara cand noi ne coceam la 40 de grade prin birouri, el facea bani de la umbra salciilor de pe malul garlei, savurand o limonada rece din lamaie proaspat stoarsa de baba.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares