Regatul sufletelor (Ultima tămăduitoare) – Rena Barron (recenzie)

Regatul sufletelor (Ultima tămăduitoare) - Rena Barron

TitluRegatul sufletelor (Titlu original Kingdom of Souls)
Anul apariției în România 2020
Editura Corint
Autor Rena Barron
Traducere Alexandra Fusoi

De câte ori am zis că nu mă mai apuc de serii! Numai eu știu cât de greu mi-a fost să aștept volumul doi de la Pecetea Morții sau volumele doi și trei din Trei coroane întunecate. Și uite că nu am rezistat tentației de a pune mâna pe primul volum al unei noi serii de la editura Corint – Regatul Sufletelor din seria Ultima tămăduitoare!

Regatul sufletelor – scurt rezumat

Arrah este o fată care își așteaptă magia de mulți ani. Provine dintr-o familie de tămăduitori, având o mamă Mare Preoteasă în Regat, care mereu dezaprobă lipsa ei de talent. Arrah nu a dat dovadă până acum că ar fi moștenit ceva din abilitățile celor din familia ei. Ea nu poate vedea viitorul, nu poate invoca puterea strămoșilor, este o dezamăgire pentru mama ei, Arti. La ultimul ritual din triburi, a tot sperat că va fi atinsă de magie, dar nu a fost așa. În schimb, bunica ei a văzut ceva în viitorul ei. Nu știe exact ce, dar are legătură cu un demon.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Din Regat încep să dispară copii. Nimeni nu știe cine îi răpește și cu ce scop, dar Arrah este decisă să afle. Unul din cei răpiți îi era prieten. Ce dacă nu are magie? O va cumpăra. Există în piață vânzători de magie. Își va da ani din viață pentru magia de care are nevoie.

Magia vine cu un preț sau cu mai multe. În primul rând, îi ia ani din viață. Apoi, magia îi va permite să afle lucruri pe și-ar fi dorit să nu le știe. Ce te faci când afli că în spatele acestor dispariții stă propria-ți mamă, femeia care amenință viața tatălui tău, iar pe tine te leagă cu magie să nu poți spune sau face ceva împotriva ei? Care este motivul pentru care mama ei face toate aceste lucruri rele? Cum i se poate împotrivi Arrah cea lipsită de puteri?

Asta te invit să descoperi citind acest prim volum din seria Ultima tămăduitoare. Ceea ce-ai aflat până acum nu reprezintă nici 20% din poveste. Stai să afli despre Demonul care se presupune că a fost ucis, dar care trăiește, stai să afli cine e Arrah cu adevărat și cum conduc zeii lumea!

Regatul sufletelor – impresii de după

Este o poveste care m-a cucerit de la primele pagini. Întotdeauna am fost iubitorul de ficțiune, de cărți cu o doză mai mare sau mai mică de magie, iar o carte în care toată lumea posedă puteri magice, cu excepția personajului principal, nu are cum să nu te atragă. Pe alocuri, tinde să devină plictisitoare, dar foarte rar. Asta pentru că avansează destul de lent. Este de iertat, având în vedere că te provoacă din multe puncte de vedere. Uneori e mai greu de citit. Multe detalii despre o mitologie despre care nu știi nimic. Zei, demoni, oameni-zei și oameni-demoni… împrumutat de trupuri și ka-uri, nu e chiar ușor să ții pasul cu toate.

Pe Arrah nu ai cum să n-o iubești. Susținută de tatăl și de bunica ei, este tratată ca o mare dezamăgire de către mamă. Este eroina care pune mare preț pe oamenii din jurul ei și ar face orice pentru a-i ști în siguranță, indiferent că-i sunt rude sau prieteni. Ce dacă nu are darul magiei? Are suficient curaj să se opună celor care o au din plin, iar asta nu-i va aduce neapărat fericirea, mai ales că trăiește și o poveste de dragoste aproape imposibilă, foarte asemănătoare cu cea dintre Romeo și Julieta. Rămâne să afli tu ce au de împărțit cele două familii care nu permit această relație.

Ceea ce m-a intrigat cel mai tare a fost relația dintre Arrah și mama ei. Arti e mereu rece și aspră cu fiica ei. Inițial, am crezut că e vorba doar dezamăgirea vizavi de lipsa darului magiei. M-am gândit că poate Arrah nu e fiica ei adevărată. Am asistat neputincioasă la momentele în care și-a legat fiica și soțul cu magie, pentru a se asigura că nu îi strică planurile malefice, atent urzite. Pe măsură ce îi afli povestea, înțelegi parțial atitudinea lui Arti. Și Arrah o înțelege. Dar asta nu înseamnă că e de acord cu ea. Luptele care se vor da sunt grele nu doar pentru că lui Arrah îi lipsește magia, ci și pentru că presupun să facă rău unor persoane la care ea ține. Ea trebuie să se maturizeze și o va face. A fost slabă, dar devine puternică și capabilă să ia decizii și să acționeze.

Atmosfera din Regatul Sufletelor este una fantastică, unică, destul de întunecată, perfect creionată. Personajele sunt bine puse la punct și ele. Magia și secretele se împletesc cu o poveste de dragoste deloc siropoasă. Răsturnările de situație sunt frecvente, surprinzându-te. Nimic n-a fost predictibil, din punctul meu de vedere. Cu siguranță, vorbim despre un debut de serie mai mult decât reușit. Uneori vei fi confuz, alteori șocat. Uneori te vei plictisi, alteori îți va fi greu să urmărești totul.

Finalul poveștii vine cu bune și cu rele. Relația mamă-fiică se lămurește. Nu vă spun cum. Toți tămăduitorii sunt morți, dar au găsit o cale să transmită cuiva toate puterile și cunoștințele lor. Cui? Cred că bănuiți. Parțial, Răul este învins, dar rămân încă multe semne de întrebare și lucruri nerezolvate. Că așa e frumos, să stăm încurcați în așteptarea volumului doi.

Citat preferat din Regatul Sufletelor: Magia nu e bună sau rea. Oamenii sunt cei din cauza cărora devine periculoasă.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Foarte frumoasa!

      • Anghelina Irina
      • 24/04/2020
      Răspunde

      E genul de carte pe care as citit-o în 2 zile.Chiar ma fascinează poveștile cu magie

    • Valeria Chertes
    • 23/04/2020
    Răspunde

    O carte foarte interesantă ,mulțumim pentru recenzie!

  2. nu sunt neaparat cea mai mare fana fantasy. stii doar, merg pe mistere 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares