Gel sau ojă semipermanentă – ce să pui pe unghii?

manichiură

Când vine vorba de manichiura unei femei care mai trebuie să facă și câte ceva prin casă, ojele clasice nu prea fac față. Nu am experimentat foarte mult, nu știu dacă un top coat bun poate face o diferență majoră. Ce-am testat eu nu m-a mulțumit. O manichiură clasică nu rezistă mai mult de trei zile la mine. Nu același lucru se întâmplă în cazul unei manichiuri cu gel sau a uneia cu ojă semipermanentă. Le-am încercat pe ambele, dar nu o să vă spun eu dacă să alegeți gel sau ojă semipermanentă. Eu vă dau informațiile, voi decideți ce e mai bun pentru voi.

Preț

Ca preț, costurile sunt ceva mai mari pentru unghiile cu gel, mai ales dacă alegi să faci asta la salon. Dacă te pricepi și vrei să ți le faci acasă, diferența de preț nu mai este așa mare. Să luăm, de exemplu, prețurile de pe site-ul nailsup.ro! Cel mai ieftin kit pentru ojă semipermanentă, cu tot ce-ți trebuie inclus, costă în jur de 170 de lei, iar unul pentru unghii cu gel, 199 de lei. Tot cam pe acolo. Prețurile sunt destul de bune, iar kiturile includ toate produsele și ustensilele necesare unei manichiuri ca la carte.

Kitul pentru manichiură semipermanentă conține pilă, bețișoare de portocal, buffer și periuță de praf (toate pentru pregătirea unghiei), un primer, o bază, 5 oje semipermanente (culori la alegere), un finish, o lampă, clești și soluție pentru îndepărtarea ojei semi, ulei pentru cuticule, plus accesorii pentru decorarea unghiuțelor. Bonus, la acest kit, un tratament pentru unghii pe bază de calciu.

-kit-unghii-oja-semipermanenta--min

Kitul pentru unghii cu gel cuprinde mai multe produse: buffere, pile, 12 geluri color, lampa UV, bețișoare de portocal, 12 vopsele acrilice, primer, top coat, cleaner, 2 geluri de construcție, deget pentru practică, șabloane pentru construcție unghie, ulei pentru cuticule și accesorii pentru decor. La o astfel de variantă de kit comandată de pe nailsup.ro primiți cadou un set de 15 pensule pentru manichiură.

kit-unghii-gel-01-min

Dificultate în realizare

Ambele tipuri de manichiuri mi le-am făcut singură, la un moment dat. Manichiura cu gel este mai greu de realizat, în special faza de construcție a unghiei cu gel. Necesită mult timp, multă răbdare și multă îndemânare. De aceea, dacă nu ai experiență, mai bine renunți la ideea de a-ți face o astfel de manichiură acasă. Mai simplu este să folosești oja semipermanentă de la nailsup pe unghia ta naturală. După ce pregătești unghiuțele, trebuie doar să aplici câteva produse, în straturi, și gata. Și la lampă se stă mai puțin, deci se face mai repede și mai ușor manichiura semi.

Aspect

Din punct de vedere al aspectului, ambele tipuri de manichiuri mi-au plăcut. Efectul este wow la manichiura cu gel în cazul în care nu ai unghiile lungi. Cu gel le poți construi, le dai ce formă vrei și știi că rezistă. Ăsta este principalul avantaj al gelului. Doamnele și domnișoarele ale căror unghii naturale se rup ușor și nu rezistă prea mult lungi preferă manichiura cu gel. Dacă ai unghiile suficient de lungi și rezistente, vor arăta la fel de bine și date cu ojă semipermanentă.

Rezistență

Gel sau ojă semipermanentă – care rezistă mai mult? Ca și aderență și rezistență a produselor pe unghie, eu as zice că ambele tipuri de manichiuri rezistă la fel de mult. Depinde de produsele folosite și de priceperea celui care le realizează. Pot ține chiar și o lună. În schimb, riscul ruperii unghiilor este mai mare la manichiura cu ojă semipermanentă. Unghiile construite cu gel sunt mult mai rezistent din acest punct de vedere.

Procesul de îndepărtare

Când vine vorba să schimbăm manichiura, la unghiile gel există dezavantajul numit pilire. Gelul se îndepărtează prin pilire și este imposibil să îl dai jos fără să afectezi suprafața unghiei. Manichiura cu ojă semipermanentă este mult mai ușor de îndepărtat. Se folosește o soluție specială, se țin unghiile câteva minute în niște clești și gata! Unghia nu este deloc agresată.

Acum știi care sunt avantajele și dezavantajele celor două tipuri de manichiuri. Tu decizi dacă e mai bine pentru tine să folosești gel sau ojă semipermanentă, în funcție de costuri și nevoi. Alege un kit pentru începători (găsești ieftine pe nailsup.ro) și vezi cum te descurci! Dacă te pricepi, s-ar putea să vrei mai mult. Știu fete care au făcut o pasiune pentru unghiile cu gel sau manichiura semi și acum câștigă bani din asta.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Oja semi

    • Anghelina Irina
    • 14/03/2020
    Răspunde

    Oja semipermanenta folosesc și eu de obicei,insa recunosc că în ultima perioadă le-am lasat sa mai respire

    • Valeria Chertes
    • 15/03/2020
    Răspunde

    Oja semi mi se pare mai ușor de aplicat,scap mai repede.

      • Simona Asaftei
      • 15/03/2020
      Răspunde

      Oja semi pentru că ține mai mult .

  2. M-am indragostit de manichiura dupa ce am apelat la oja semipermanenta. Acum a devenit un obicei sa imi fac unghiile asa.

  3. am gel pe unghii de vreo 2 saptamani, dar mi-am pus la cineva. e chiar ok, am si eu unghiile lungi, in sfarsit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares