Postasul de la Elanko nu suna de doua ori

 

O folosesti zilnic. Trimiti sau primesti. Nu costa nimic. Nu are intarzieri din cauza conditiilor meteo. Nu rataceste avize. Este Posta Electronica. E de ajuns o adresa de e-mail si un calculator cu conexiune la internet pentru a avea acces, fara sa iti umpli cutia postala cu pliante, la oferte foarte bune, informatii sau stiri. Atunci cand vorbim despre abonarea la newsletterul unui magazin online, e clar ca ne abonam pentru ca ne intereseaza segmentul de produse sau servicii comercializate, vrem sa fim la curent cu noutatile si promotiile de pe site. (Newsletter= „Buletin periodic, de regula trimestrial, lunar sau saptamanal, publicat de o organizatie comerciala, cuprinzand stiri si informatii (activitati, proiecte s.a.), destinate unei audiente locale bine definite: clienti, distribuitori, salariati, public, organisme publice etc „). Asta inseamna ca in nici un caz nu vei fi bombardat cu mesaje zilnice, cu continut neinteresant si reclama agresiva.

Elanko, al carui nume face referire la un „comert cu elan”, este o companie cu 10 ani de experienta in retail-ul de electrocasnice, electronice, IT&C. Au pornit dintr-un apartamentde bloc si au ajuns la mii de fani pe facebook, mii de cumparatori, gama foarte variata de produse oferite. S-a ajuns aici cu multa munca si cu principii sanatoase. Dorinta lor e sa fie mereu aproape de clienti si sa nu existe client nemultumit. Cu alte cuvinte, importanta e comunicarea si informarea clientilor si potentialilor clienti. Newsletter-ul este si el o forma de comunicatre, fie ea si intr-un singur sens, de sus in jos, fara posibilitate de dialog. Dialogul il poti realiza la telefon sau prin intermediul retelei de socializare facebook, unde Elanko este foarte activ. Pentru ca, eu si restul celor interesati, sa aflam din timp despre ce e mai e nou la Elanko, oamenii si-au angajat postas, nu orice fel de postas, ci unul virtual.

 

Postasul de la Elanko e baiat de treaba. Vine fara geanta si nu intra incaltat. Nu te trezeste din somn cand iti e lumea mai draga. Nu aduce facturi de plata si nici nu asteapta o atentie cand aduce pensia. El vine cu oferte. Ba, din cand in cand vine si cu concursuri proaspete ce-ti pot aduce acele produse pe care le-ai vazut in oferta si nu ti-a dat mana sa le cumperi. Eu sunt abonata la newsletter-ul Elanko  din 25 ianuarie 2012 si dupa cum poti vedea si in imaginea alaturata, in tot acest timp nu am acumulat mai mult de 15 mesaje cu noutati din partea lor.  Frecventa newsletter-elor este de minin o data pe saptamana si maxim de 3 ori pe saptamana, atunci cand noutatile sunt foarte multe. Dincolo de faptul ca nu m-a costat nimic, am mai si castigat ceva. Sa va explic cum.Chiar in ianuarie, varul meu cauta sa isi cumpere un sistem audio. Si cum stateam eu cuminte dand like in stanga si in dreapta pe facebook, messengerul meu scoate un clinganit sa anunte ca a mai sosit un plic. Repede mi-am bagat nasul: reducere de 30% la un sistem de boxe. Mi-am anuntat varul, care in semn de multumire a dedicat banii economisiti unei rame foto pentru verisoara lui iubita si bine informata.

Prin intermediul aceluiasi newsletter, am aflat si de multe concursuri organizate de dansii. Cele mai recente si inca in desfasurare, pun la bataie un premiu in valoare de 500 de lei pentru un fan de pe facebook norocos, premii pentru clientii care achizitioneaza produse Philips de pe site sau un premiu dedicat fix celor care se aboneaza la….. Ati ghicit. Newsletter. Premiul? O tableta. Citeste despre cerintele acestui concurs aici . Varianta de browser a newsletter-ului este disponibila aici .

Ca orice alt comerciant serios, Elanko nu cauta nicidecum sa isi faca o baza de date pe care sa o puna la dispozitia a zeci de parteneri si sa te agaseze cu reclame sau continut nesolicitat. In cazul in care chiar nu iti mai doresti sa primesti noutatile, in e-mailul cu newsletterul vei gasi un link, pe care urmandu-l poti foarte usor sa te dezabonezi. Imi plac oamenii cu bun simt, care nu se aboneaza doar pentru a participa la unul din concursurile organizate de Elanko, apoi, ofticati ca nici unul din premii nu a ajuns la ei, incep sa solicite sa nu li se mai trimita newsletterul. Dar nu uita, ca daca te dezabonezi, ai sanse care tind spre 0, sa afli la timp de o noua promotie sau un nou premiu pus la bataie.

Probabil ca vorbaria de pana acum nu te-a convins ca trebuie sa fii abonat la noutatile Elanko. Dar daca ti-as spune ca poti beneficia de reducere de pana la 800 de lei, la achizitionarea unei centrale Ariston, prin sistemul Buy Back? Despre asta am aflat din newsletter si mi-a atras atentia pentru ca Ariston e o firma foarte buna si am deja o centrala care trebuie inlocuita. Stiu ca vine primavara de acum … dar stiti povestea cu omul care isi face vara sanie, nu? Atunci, sa fie un Ariston Egis Plus!

Sau cum ar fi sa cumperi ceva si sa primesti alte 2 lucruri gratuite? Stiu ca suna a TeleShopping dar mie nu imi place sa vand gogosi. Iti cumperi telefon Samsung N7000 Galaxy Note Carbon Blue si te inscrii pe pagina de facebook a partenerului Samsung Mobile Romania si primesti 400 lei pe un card personalizat ING si 6 luni TV live pe mobil. Nu prin tragere la sorti, nu trebuie sa stai in cap. Le primesti automat.

Nu ti-ar sta rau sa vorbesti cu soacra la telefonul nou achizitionat, savurand o cafea proaspat preparata la Espressor de cafea DeLonghi BAR12. Daca mai pui la socoteala ca bei cafeau fara zahar si ca espressorul are o reducere de 30%, atunci cei 100 de lei economisiti ii poti folosi sa iti cumperi un cantar de baie Ufesa cu care sa vezi ce efect are asupra kilogramelor in plus, consumul redus de zahar.

Daca nu bei cafea, iti recomand un storcator de fructe Rohnson. Dar trebuie sa te atentionez ca, desi storcatorul e ieftin, costul unui pahar de suc e cam ridicat. Din pacate, Elanko nu vinde si fructe si legume ca sa beneficiem si noi de reducere la ele.

Daca nu tii regim, atunci uita de cantarul de baie si investeste intr-un cuptor de paine Zass, fa o paine calda si savureaz-o citind newsletterul Elanko. Si daca bucataria sufera plina de vase murdare pentru ca bateria a murit, e timpul pentru una noua de la Teka Inca Clasic Crom. In cazul in care mai ramane paine, stii bine ca se patreaza mai bine in frigiderul Liebherr CT 3306. Primesti cadou si un set de cutii depozitare alimente si o placa de par.

Eu acum am vorbit despre ofertele care m-au tentat pe mine. Sunt doar cateva exemple. Tu poti avea alte nevoi. Studiaza newsletterul in cautarea a ce te intereseaza si daca oferta la care visezi nu e acolo, in cateva zile postasul Elanko vine iar. Cu alte noutati. Tu ai grija sa ii deschizi usa, adica sa ii dai adresa ta de e-mail.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares