De ce le place femeilor să fie ținute de mână?

tineri se tin de mana

Ne place să fim ținute de mână. Preferăm asta în locul unei îmbrățișări în public sau a statului agățate de brațul unui bărbat. Să te țină de mână când vă plimbați prin parc sau prin mall, să te țină de mână în timpul unui film, să te țină de mână atunci când te doare ceva – ăsta este unul din cele mai frumoase gesturi pe care le poate face el pentru tine. Dar de ce se întâmplă asta? De ce este ținutul de mână așa important pentru femei?

Este un gest intim

Într-o lume în care multe femei umblă cu zonele intime la vedere, strânsul mâinii încă mai este un gest intim pentru unele persoane. Ciudat, nu? Nu-i de mirare că unii bărbați ezită să facă un astfel de gest față de femeile pentru care nu simt mare lucru. Nu-i de mirare nici că femeile sar ca arse dacă o persoană de care nu se simt atrase vrea să le ia de mână.

Este o declarație de dragoste

Nu ții de mână pe oricine, ci doar persoanele care înseamnă ceva pentru tine. A ține o femeie de mână în public este practic o declarație de dragoste, un TE IUBESC spus prin gesturi. La braț poți ține și o damă de companie sau o bătrână pe care o ajuți să treacă strada. Mâna nu o dai oricui. E clar că te ții de mână doar cu persoane de care te leagă sentimente puternice. Asta o face să se simtă specială.

Dă sentimentul de siguranță

I-ai dat mâna, deci are deja și inima ta. Mâna ei în mâna ta îi dă siguranță de două ori: o dată pentru că înseamnă asumarea relației și declararea ei în public și a doua oară pentru că știe că nu ai lăsa să i se întâmple nimic rău. Nicio amenințare, niciun obstacol nu e prea mare când vă dați mâna. Femeia este ca un bebeluș care are nevoie de contact cu mama pentru a ști că ea este acolo, că nu a pierdut-o, nu pleacă nicăieri și are grijă de el.

Este o formă de comunicare

Dacă este ceva ce le place femeilor mai mult decât să meargă la shopping, asta este să comunice. Nu neapărat să vorbească! Și, la câte transmite o mână întinsă după mâna ta, e clar că un astfel de gest este mijloc de comunicare. Cum ar putea să nu-și dorească să o faceți mai des? Există teorii întregi despre limbajul utilizat de oameni atunci când se țin de mână. În funcție de cum ținem degetele, de cât de lejeră este strângerea de mână sau nu, de câte degete implicăm în acest gest, mesajul diferă.

Produce fericire la nivel chimic

Ținutul de mână aduce fericire pe bune, la nivel chimic, nu este doar o senzație de fericire indusă de declarația de iubire și angajament făcută în public. Prin atingerea mâinilor, se transmite căldură, durerea devine mai ușor de suportat, scade nivelul de stres din organism, creează o legătură care, la nivel intern, duce la creșterea valorilor oxitocinei, hormon al dragostei și fericirii. Ca urmare, femeile se simt mai iubite și mai fericite când sunt ținute de mână.

Este o formă de marcare a teritoriului

Ar fi culmea să nu recunoaștem că femeilor le place să fie ținute de mână și ca metodă de marcare a teritoriului. Îl țin de mână pentru că e al meu și nu am de gând să-i dau drumul. Vrei să te țină cineva de mână? Caută în altă parte! Cam asta transmite o femeie când își strânge partenerul mai tare de mână în prezența unei alte femei care îl privește insistent.

Dacă simți ceva cu adevărat pentru ea, nu ar trebui să ii refuzi un asemenea gest. Are nevoie de confirmări și reconfirmări ale statutului ei în viața ta și ale sentimentelor tale față de ea. Are nevoie să se știe în siguranță și să se simtă specială. Două mâini unite sunt mai importante decât un inel cu piatră scumpă, decât un buchet imens de flori sau o invitație la un restaurant scump.


Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Tatiana Sorina Ragusitu
    • 12/05/2019
    Răspunde

    Fain articol draga mea. Si imi place sa merg de mana,cred ca e ceva intre fericire si siguranta. Nu cred ca as merge singura,daca e cu mine.

      • Cristina Dragomir
      • 02/06/2019
      Răspunde

      Deci si tie iti place sa te simti speciala.

    • Catalina
    • 12/05/2019
    Răspunde

    Asta îmi amintește de povestea unei prietene de-ale mele care are un fiu de 12 ani. Băiatul ei plăcea o fată și voia să o pupe și se gândise el să o ia prin surprindere după ce a condus-o acasă. Sfatul prietenei mele a fost: ”mai bine încerci să o prinzi de mână prima dată!”. Deci ținutul de mână e și un pas firesc înainte de orice.

    Trebuie să recunosc că ținutul de mână și îmbrățișările sunt gesturile mele preferate.

      • Cristina Dragomir
      • 02/06/2019
      Răspunde

      Ce frumos sfatul mamei! Totul porneste sau pornea cu o plimbare de mana.

    • Anghelina Irina
    • 12/05/2019
    Răspunde

    Tinutul de mana imi da o stare de siguranta atunci cand vine vorba de sotul meu.Cand este vorba despre fetita,deocamdata doar ea merge si ma tine de mana,ma simt mandra si iubita❤❤

      • Cristina Dragomir
      • 02/06/2019
      Răspunde

      Vorbeam de tinutul de mana cu partenerul. IN ceea ce priveste copii, nu ma pot pronunta.

  1. Răspunde

    Stai sa vezi dupa ce apar copiii daca mai ai sanse la asemenea gesturi de finete, as spune eu 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 02/06/2019
      Răspunde

      are doua maini sotul, nu? 😀 zic si eu… 😛

    • Nicolae Claudia
    • 13/05/2019
    Răspunde

    Ador sa fiu tinuta de mana de sotul meu si ma pot declara o norocoasa, asta pt ca si sotului ii place sa ma tina de mana. Ne tinem de mana uneori si cand ne uitam la un film la tv ?

      • Cristina Dragomir
      • 03/06/2019
      Răspunde

      Ai stiut ce sa alegi.

  2. Răspunde

    Ce dragut articolul tau! Uite ca nu m-am gandit niciodata la chestiile astea 🙂 Dar da, ai mare dreptate in ceea ce scrii 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 03/06/2019
      Răspunde

      adica nu esti printre cele carora sa le placa gestul asta?

  3. Răspunde

    de ce?
    pai ca ne place, de aia!!

    (ce dragut articolul tau….nu stiam de ce, dar stiu ca imi place, mi-a placut luatul de mana data trecuta cand m-am vazut cu prietenele )

      • Cristina Dragomir
      • 03/06/2019
      Răspunde

      nu stiu daca e dragut sau nu, articolul meu a fost raspunsul scris la intrebarea varului meu, de ce il apuc mereu de mana pe sotul meu…

  4. ha ha!!!! ce tare e aia cu marcarea teritoriului! dar zau ca e adevarata. eu mai am tendinta asta uneori 😀 si mai ales, ne place sa ne simtim protejate. of, suntem niste domnite neajutorate pna la urma, nu?

      • Cristina Dragomir
      • 03/06/2019
      Răspunde

      nu neajutorate neaparat, dar daca avem scut, de ce sa nu il folosim?

  5. Aia cu marcarea teritoriului e printre primele motive. Al meu nu prea are de ales, trebuie sa ma tina de mana ca altfel cad, asa ca lumea crede ca suntem vesnic indragostiti. 🙂 Lasand gluma la o parte el e mult mai romantic decat mine si face gesturi din astea cu usurinta, i se pare normal sa ne tinem de mana si sa ne pupam in public. 🙂

    • mihaelanistor
    • 16/05/2019
    Răspunde

    Eu m-am tinut de mana cu sotul meu din prima zi în care ne-am cunoscut. Și se pare că ne-a legat pe viață. Și acum când ne plimbăm prin oraș, la cumpărături sau în vacanțe, ne ținem de mână. Mă face să mă simt în siguranță.

      • Cristina Dragomir
      • 04/06/2019
      Răspunde

      Eram sigura ca si tie iti place acest obicei.

    • Alex.Czernowitzer Ursu-Bukowina
    • 08/02/2021
    Răspunde

    Toți cei 37 de ani (atât de puțini!) de căsnicie cu soția mea, plus perioada de prietenie care a fost de jumătate de an, am umblat ținându-ne de mână! În orice loc, în orice situație, mâinile noastre se căutau și se înlănțuiau. După ce a apărut copila, ne plimbam cu ea de mânuțe, eu de o parte soția mea de cealaltă parte, creându-se parcă o și mai puternică legătură între mine și soția mea. Asta a ținut până a crescut copila, noi reluându-ne plăcutul obicei în doi.
    Dar, din nenorocire, acum patru luni, ea a trecut în Lumină la vârsta de numai 57 de ani, mai tânără decât mine cu șapte ani, lăsându-mă cu o mare jale și durere în inimă și în suflet! Atât de pustie e viața fără ea, mi-e atât de dor de ea și de toate ale ei… !
    Așa că profitați de fiecare clipă și moment trăită cu persoana iubită, așa cum am făcut eu și soția mea, căci nu știm câte zile avem împreună…

      • Cristina Dragomir
      • 08/02/2021
      Răspunde

      sincere condoleante. Sa se odihneasca in pace si dumneavoastra sa reusiti sa va gasiti linistea si alinarea pana soarta va decide sa va reintalniti in acea lume in care sa va tineri vesnic de mana. Sanatate si multumim pentru ca ne-ati impartasit o poveste care sa ne motiveze sa facem mai des acele gesturi de care uneori ne ferim, sa ne iubim sincer si profund in fiecare zi.

        • Alex.Czernowitzer Ursu-Bukowina
        • 01/03/2021
        Răspunde

        Îți mulțumesc Cristina! Ea, iubita mea, este d’incolo, acasă, de unde ne veghează și mă așteaptă și pe mine. Vorbesc permanent cu ea și printre altele zilnic îi spun: „Coca, dragostea mea eternă, cu fiecare clipă care trece sunt tot mai aproape de tine!”
        Articolul tău este minunat și ceea ce ai scris acolo mi-a plăcut foarte mult! Fii binecuvântată!

          • Cristina Dragomir
          • 14/03/2021
          Răspunde

          Sincere condoleante. Sa se odihneasca in pace si sa va regasiti dincolo, atunci cand soarta va decide. Frumoasa poveste de iubire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares