7 lucruri pe care le urăsc la Instagram

urăsc Instagram

De multe ori v-am spus că nu-mi place Instagramul. La început am zis că nu-l suport pentru că nu știam să-l folosesc. Între timp am mai învățat câte ceva, am reușit să găsesc o alternativă la postatul de pe telefonul pe care eu tastez foarte încet, dar tot nu-l agreez. De ce? Păi hai să vedem care-s lucrurile pe care nu le suport pe această rețea de socializare.

Joaca de urmăritul

Toată lumea o practică – și instagramerii români și cei din afară. Îți dau follow acum, like pe la 2-3 poze, ca să te facă să le dai tu follow. Numai că peste două zile ei renunță să te mai urmărească. Și nu pentru că ai făcut tu ceva, ci pentru că așa e jocul de-a prosteala. Eu nu-l suport și încerc să nu intru în el. Când îmi dau străinii follow, nici nu mă obosesc să văd cine și cum, dar cu bloggerii români mi-am luat țeapă de multe ori. Cine are 30000 de followeri și urmărește doar 300 de conturi, dar decide să dea follow contului meu, e clar de ce o face, da?

Postatul pe Story

Insta Story e cea mai urâtă chestie din cate am folosit vreodată pe internet. Mi se pare o pierdere de vreme să stai să te uiți tot timpul la postările de acolo. Mor de nervi când particip la un concurs și văd la răspunsuri că s-a anunțat câștigătorul pe story. Altă treabă nici nu am, decât să urmăresc povești de 15 secunde de la sute de utilizatori. Poate într-o altă viață. Și mai mare pierdere de timp mi se pare pentru cei care le postează. Imaginea sau clipul rămân acolo doar 24 de ore. Bine, știu că le poți evidenția și salva în repere, dar tot nu mă convinge asta să fac mai des Insta Story-uri.

Hashtagurile

Dacă m-ați vedea cât stau să găsesc hashtag-urile potrivite pentru o postare pe instagram, sigur m-ați crede retardată. Nu le suport. Punct. Nici nu pricep de ce se pun hashtag-uri în engleză la postări dedicate unor produse românești. Recunosc că o fac și eu, că mă iau după cei care cred eu că se pricep mai bine la asta, dar nu înțeleg ce avantaj am eu că pun #instabook la o poză cu o carte în limba română. Ajunge englezul la ea și, în afară de hashtag mai înțelege altceva? Ce avantaj am pe urma acelei vizualizări? Ce avantaj are colaboratorul? Și uite așa ajungem la postările pline de like-uri de la străini care nu pricep nimic din ele. Dar oamenii se uită doar la număr, nu la calitate. Atât. Din respect pentru colegele care practică asta.

Lipsa opțiunilor de ordonare a comentariilor

Minusuri grave are și la capitolul comentarii Instagramul. Atunci când ai o postare cu un număr mai mare de comentarii (în cazul meu doar concursurile trec de 20-30 de comentarii), nu ai opțiunea de ordonare a lor cronologică. Treaba asta îmi stă pe cap. Și când verific dacă se anunță câștigătorii undeva, dacă anunțul este făcut în comentarii, e cam greu de găsit pentru că nu poți vedea comentariile cele mai noi primele.

Imaginile Text

Din câte știu eu, la bază, Instagram era platformă pentru fotografi. Acum postăm toți, chiar dacă nu avem nicio treabă cu lumea fotografiei, dar mi se pare că am fi datori să rămânem în sfera postărilor cu poze pe bune, nu cu un fundal pe care scriem un citat și îl salvăm în Paint cu extensia JPG. Aia nu e poză și nu e de Instagram. E doar părerea mea. Puteți să mă bateți dacă vreți.

Pozele fără descriere și hashtag

Ai 20 de urmăritori și postezi mereu poze fără descriere și fără niciun hashtag. Ghici la câte persoane vor ajunge acele poze? La maxim 20 de persoane. Pentru că hashtagul este sfânt pe Instagram și numai căutând după el oamenii pot găsi conținut. Pune măcar unul, dacă tot te obosești să postezi.

Oamenii care postează prea des

Eu înțeleg că vrei să postezi mai des, să arăți oamenilor tot ce-ți iese în cale pe drumul la și de la piață, dar gândește-te și la mine! Nu am greșit cu nimic să fiu nevoită să dau scroll două minute ca să scap de postările tale dintr-o zi. Unde mai pui că cele 30 de postări ale tale înfățișează de fapt același buchet de flori, luat din 30 de poziții diferite, cu aceeași cameră foto slabă, capabilă doar de poze neclare.

Există și un lucru care-mi place la Instagram – faptul că am acces la aplicații care îmi arată cine mi-a dat unfollow. Cu riscul de a pierde timp prețios, verific zilnic treaba asta și blochez acele persoane. Dacă nu mă vor acum, nici eu nu le vreau pe viitor. De ce să risc să câștige vreun premiu cineva care dă follow și unfollow după bunul său plac? Cui nu-i convine, e liber să plece.

De ce continui să postez pe Instagram? Pentru că bloggerii fără Instagram sunt ca prăjitura fără zahăr. Toată lumea vrea să ai cont pe Insta pentru că le-a intrat în cap că niște influenceri, mulți dintre ei cu sute de mii de urmăritori cumpărați, fac minuni într-ale promovării. Utilizarea acestei rețele este un compromis, nimic mai mult, în cazul meu.

Ție îți place Instagramul? De ce?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. of, da, joaca asta cu follow-unfollow e ciudata rau. nici nu stiu cum naiba sa mai cresc si eu, ca ma chinui teribil de ceva timp. postez zilnic, nu de 100 de ori, dar macar 2-3 poze, incerc sa scot ceva dragut, dar parca tot nu inteleg ce ii atrage pe oameni….e ciudata rau platforma asta!

      • Cristina Dragomir
      • 19/04/2019
      Răspunde

      Ce sa-i atraga? Multe premii date pe sub mana, celebritatile, decolteurile adanci, etc.

  2. Mie nu-mi place si nici nu-l inteleg! Mi-am facut cont pentru ca „trebuie” dar de cele mai multe ori uit sa postez. Singurul lucru care imi place la el sunt filtrele foto. Poate daca ma pricepeam la fotografii artistice mi-ar fi placut mai mult, dar asa..e doar ca sa fie acolo.

      • Cristina Dragomir
      • 19/04/2019
      Răspunde

      Fotografii… culmea e ca e facut pentru poze facute cu telefonul..

    • Nicolae Claudia
    • 18/04/2019
    Răspunde

    Urasc instagram-ul. Mi se pare horro. Mai particip la concursuri, dar niciodata nu stiu cine castiga ?

      • Cristina Dragomir
      • 19/04/2019
      Răspunde

      La cele mai multe, nici eu.

    • Cristina
    • 18/04/2019
    Răspunde

    Deci povestea cu unfollow e foarte dubioasă și îți spun din proprie experiență că am dat follow unor conturi, iar apoi, la câteva zile distanță, au dispărut pur și simplu din lista de persoane pe care le urmăresc. Nu m-au blocat, nu nimica, pur și simplu au dispărut, e ca și cum aplicația a decis să-i elimine de la mine din listă. Nu urmăresc foarte multe conturi așa că mi-am dat seama de asta imediat și mi s-a părut super ciudat, a trebuit să dau follow din nou.

    Nici eu nu-s fan insta, deși folosesc, mie cel mai nasol lucru la aplicația asta mi se pare că e de genul „tu mă urmărești pe mine, te urmăresc și eu pe tine”. Ori, să avem pardon, eu urmăresc pe cine vreau și am chef și de ceea ce-s interesată, nu urmăresc doar așa, ca să aibă cine să-mi polueze feed-ul apoi. Pot să mă exprim și mai vulgar, e un fel de știm noi ce în cerc, hai să ne urmărim reciproc și să ne dăm like-uri și comentarii unul altuia, indiferent de conținut și dacă ne place sau nu ce vedem. Pe mine chestia asta mă enervează și refuz să joc jocul așa că nu trec de 250 de urmăritori, dar nici nu mă agit prea tare.

    Cu story-urile,,,îs faine când văd ceva interesant sau amuzant sau sunt plecată pe undeva și postez. Dar avem zile întregi în care nu ni se întâmplă nimic extraordinar, ce postăm atunci? Nici nu-s fan să știe toată lumea ce fac și unde sunt tot timpul și să stau să pun la story că în ziua aia am spălat haine sau mi-am curățat pantofii…

      • Cristina Dragomir
      • 19/04/2019
      Răspunde

      schimbul e o chestie care ma scoate din pepeni in orice domeniu. Stii ca e valabila faza inclusiv cand se imparte diverse chestii pe la sarbatori. Te duci cu tava, vine cu tava la tine. Asa ca… Eu sigur nu am sa plang daca se inchide Instagram, dar nu am eu norocul asta!

    • Anda Stanciu
    • 18/04/2019
    Răspunde

    Eu il folosesc doar pentru a mi incerca norocul la concursuri

      • Cristina Dragomir
      • 19/04/2019
      Răspunde

      Sa ai bafta!

    • Valeria Chertes
    • 18/04/2019
    Răspunde

    Intru pentru a participa la concursuri dar niciodată nu știi cine câștigă acolo chiar cred că fiecare dă la cine vrea premiul.

      • Cristina Dragomir
      • 19/04/2019
      Răspunde

      Nu toata lumea, dar multe domnite practica asta.

  3. Eu nu mai am contul personal, l-am sters tocmai pentru ca ma scoteau din minti chestiile spuse de tine. Am de gand sa imi fac, totusi, un cont al blogului, stiu ca e important.

      • Cristina Dragomir
      • 19/04/2019
      Răspunde

      Iti tin pumnii sa nu iti cedeze nervii.

      1. :)) oh, nu cred ca o sa reusesc…

  4. Exact, treaba cu „urmaritul” mă deranjează cel mai mult la instagram.

      • Cristina Dragomir
      • 19/04/2019
      Răspunde

      O porcarie. Nu am cuvinte pentru a-i jigni pe cei care fac asta.

        • Hacman Mariana
        • 23/04/2019
        Răspunde

        Sincer …nici mie nu prea imi place acest site..

    • Mihaela Sovoiu
    • 18/04/2019
    Răspunde

    Nici mie nu îmi place Instagram, l-am făcut pentru a posta, in caz că sunt aleasă la Buzzstore, sunt prea sincera!? si mai particip la unele concursuri! De asta mai și pun cate o poza ca „sa fiu reală” că de multe ori asta se cere în descrierea concursului.??

      • Cristina Dragomir
      • 19/04/2019
      Răspunde

      Se cer multe pentru ce se ofera, sincer.

    • Catalina
    • 18/04/2019
    Răspunde

    Parca il aud pe prietenul meu!
    Eu postez pe insta. pozele care nu mi e par suficient de dragute ca sa le pun pe Facebook. Pun un filtru si am terminat :)).

      • Cristina Dragomir
      • 19/04/2019
      Răspunde

      Eu filtre nu prea folosesc. Cred ca nici astea nu imi plac si am uitat sa zic.

  5. Răspunde

    Sunt asa proaspata pe Instagram, ca imi scartaie ambalajul. Totusi, am remarcat deja cele ce subliniezi aici. Mai mult decat cei cu follow/unfollow imi displac cei care nu au altceva decat poze cu ei in diverse ipostaze. Ti-as fi dat un tag la poza pe care am pus-o acum, insa nu stiu daca exista aceasta posibilitate acolo.

      • Cristina Dragomir
      • 19/04/2019
      Răspunde

      parca exista, dar nu cred ca stiu sa iti explic unde si cum. Bine bifat si cu narcisistii.

    • Ramona Gheorghe
    • 19/04/2019
    Răspunde

    Initial recunosc ca nu l-am inteles. Mi se parea o pierdere de vreme. Am inceput din curiozitate cu 2 poze banale si incet, incet am descoperit ca este dragut, ca tot mai multa lume pune poze acolo si am inceput sa urmaresc diverse persoane.
    Dupa ce am invatat cu hashtag, sa urmaresc pe story cateva persoane pe care le apreciez si alte multe chestii …. am ajuns sa-l iubesc

    Pe mine ma deranjeaza ca dispar prea repede persoanele care au interactionat pe contul meu in cazul in care am multe notificari si, in cazul asta pierd cateva informatii utile

      • Cristina Dragomir
      • 19/04/2019
      Răspunde

      Pe mine ma eneveaza si ca nu primesc notificari ca pe FB, sa intru direct…

    • mihaelanistor
    • 21/04/2019
    Răspunde

    Mie imi place mult Instagramul și dacă îi cunosti algoritmul, poti avea mult de câștigat. Colaboratorii doresc micro-influencers, noi ne supunem. Eu tot invat câte ceva nou, zi de zi, e greu cu o multime de hashtaguri, animatii si locații, dar mi-a intrat in mana.
    Instastory nu sunt nici eu nu fan, dar am aflat ca e in topul urmaritorilor, deci ne supunem regulilor Instagramului.

      • Cristina Dragomir
      • 22/04/2019
      Răspunde

      Degeaba e regula daca nu am ce posta pe Story toata ziua.

  6. Răspunde

    Ce nostima esti! :))) As zice ca am scris eu articolul asta, atat de mult sunt de acord cu ce zici despre Insta :))) La fel gandesc si eu. Cel mai rau lucru mi se pare ca ficare pune poze, cum ziceai si tu, fara ca acele poze sa merite intr-adevar sa fie pe acolo.
    Eu urmaresc niste conturi super misto de Instagram (din afata, evident) si cand vad altele de pe la noi, de toata jena, ma intreb ce rost are?!
    Dar, ca si tine, sunt prezenta pe acolo pentru ca nu am incotro 🙁

    • Florentina
    • 21/07/2020
    Răspunde

    O mare porcarie !!! in loc sa ne ocupam timpul cu chestii utile stam pe platforme de socoializare .. cica … asta inseamna socializare ?

      • Cristina Dragomir
      • 21/07/2020
      Răspunde

      nu te pot contrazice, pe bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares