Dermatită seboreică? Te ajută Vichy Dercos șampon anti-mătreață

sampon anti matreata si dermatita seboreica de la vichy

Adesea este confundată cu mătreața, dar nu este o simplă mătreață. Dermatita seboreică presupune mai mult decât o ploaie de cojițe mici, albe, inestetice. Dermatita vine cu porțiuni mai mari sau mai mici de roșeață peste care se formează o crustă pe care simți nevoia să o scarpini și te alegi și cu coji pe umeri și cu răni pe scalp. Dermatita apare din cauza unei ciuperci care tinde să afecteze tot mai multe persoane, cel mai probabil din cauza unui cumul de alegeri greșite în ceea ce privește stilul de viață care ne fac mai vulnerabili. Alimentația dezechilibrată, stresul, nopțile nedormite, folosirea unor produse de igienă și îngrijire greșit alese – toate contribuie la apariția și agravarea simptomelor dermatitei.

La mine dermatita seboreică a debutat acum vreo 3 ani. Este o afecțiune de care nu prea se scapă, nu am să te mint. Dar, cu produsele de îngrijire potrivite, poți ține problema sub control cât de cât. Unul dintre produsele pe care l-am folosi și îl folosesc cu succes este acest șampon Vichy Dercos anti mătreață.

sampon Vichy Dercos anti dandruff

Cum am ajuns la el? Am tot căutat recomandări de produse pe internet și am experimentat de mă săturasem. Până m-am hotărât să merg la dermatolog, înțelegând, târziu (după vreo 2 ani), că ceea ce am eu nu este o simplă mătreață. Medicul mi-a spus din prima că problema mea se numește dermatită seboreică, că îmi va prescrie un șampon care să mă ajute, dar că ar fi bine să mai tai din porția de dulce și să nu mai pierd nopțile dacă vreau rezultate foarte bune. Și mi-a făcut cunoștință cu ceea ce a numit calitatea Vichy.

Brandul Vichy este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate în lume când vine vorba de dermato-cosmetice. Dermato-cosmeticele sunt cea mai bună alegere în îngrijire, cu atât mai mult atunci când vorbim de piele sau păr cu probleme și nevoi speciale. Medici și cosmeticieni lucrează împreună pentru a crea formule precum cea a șamponului pe care ți-l recomand astăzi. Da, pe el scrie că este șampon anti-mătreață, dar este mai mult de atât. El nu doar spală părul, ci hrănește și tratează.

Acest șampon conține printre altele și renumitul acid salicilic. Miroase plăcut, face spumă bogată chiar de la prima șamponare. În faza de atac, părul trebuie spălat cu acest șampon de 3 ori pe săptămână. Curăță bine scalpul și părul de sebum, se clătește rapid, doar că usucă puțin părul, cel puțin în cazul meu, care refuz să folosesc balsam. Dar pe mine nu mă deranjează asta. Mai presus de a avea părul perfect, este dorința de a evita orice alt produs care ar putea anula efectele șamponului. Prioritatea mea este să țin iritația, mâncărimile și crustele la distanță.

Rezultate vizibile apar după 2-3 săptămâni de utilizare a produsului. Nu te aștepta ca după prima baie să se fi rezolvat toate. Este un produs bun, dar nu magic. Treaba este că, așa cum am spus deja, dermatita nu dispare, ci doar simptomele, așa că șamponul va trebui folosit mereu. Varianta îl folosesc o lună, până scap de problemă, și apoi trec la altceva nu merge. În formele ușoare de dermatită, se pot alterna două șampoane bune. Eu, de exemplu, mă spăl o dată cu Vichy și o dată cu L’Oreal Professional Série Expert Volumetry. Găsești un review al acestui șampon aici.

sampoane pentru par gras

Vichy Dercos anti-mătreață este un produs potrivit pentru uz frecvent pe termen lung. Spre deosebire de alte șampoane care fac bine, dar pe care nu le poți folosi mai mult de câteva săptămâni și, odată scoase din uz, problemele repar.

Vrei să scapi de dermatita seboreică? Încearcă să consumi mai puțină ciocolată, condimente, mâncăruri grase, să dormi puțin mai mult, să citești o carte relaxantă în loc să te stresezi cu problemele tale înainte să adormi și să-ți alegi produsele de îngrijire mai atent. Cel mai bine este să ceri sfatul dermatologului. Să nu fii uimit dacă și el îți va vorbi despre dermato-cosmeticele de la Vichy! Și nu doar despre șampoane, ci și despre cremele lor hidratante, printre puținele pe care tenurile cu dermatită seboreică le suportă. Despre acestea vom vorbi într-un articol viitor. Vei iubi produsele Vichy. Eu tocmai mi-am luat niște mostre de la ei și următorul fond de ten cumpărat sigur va fi Vichy.

mostre Vichy

Pe Vichy Dercos Anti Dandruff îl găsiți în două variante. Una este pentru păr uscat, cealaltă pentru păr normal și gras. Evident că, dacă ai dermatită seboreică, ai părul gras, deci vei alege varianta pentru păr gras. Îl poți comanda online de pe site-uri gen Notino.ro. Dacă prima dată alegi o variantă mai mică, de probă, la a doua achiziție (căci sigur vei vrea să continui cu el), fii inteligent și alege varianta mai mare! Este mai economic așa, după cum vrei remarca.

În perioada aceasta, Notino are și niște oferte speciale foarte tentante:

reduceri si oferte de la Notino
  • reduceri de 20% la produsele brandurilor Mixa și Korika;
  • -30% la cumpărături de peste 55 de lei Bourjois și Max Factor;
  • un gel de duș JOOP! WOW la 250 ml la cumpărarea de produse JOOP! e minim 185 RON;
  • Parfum mini Salvatore Ferragamo GRATUIT la achiziționarea de produse Salvatore Ferragamo de minim 220 RON;

Sunt doar câteva exemple. Oferta completă o găsiți pe notino.ro.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Sotul meu are dermatita seboreica si am fost cu el la dermatolog. I-a dat dermatologu un sampon cu care nu se impaca deloc.O bloggerita mi-a zis sa incerc acest sampon si este miraculos. Chiar a functionat doar ca a folosit 3 tuburi fara sa le alterneze. Acum s-a obisnuit cu el si face o paza. Este un sampon foarte foarte bun. Chiar ma gandeam sa incerc si eu pentru mine varianta anticaderea parului

      • Cristina Dragomir
      • 08/04/2019
      Răspunde

      Nu am folosit alte variante de sampon de la Vichy, deci nu as sti ce sa iti spun despre ele.

  2. se vede calitatea vichy! eu am incercat o crema idealia de la ei si am fost placut impresionata. nu am mari probleme cu parul, dar merita incercate asemenea produse in caz de belele de genul, mai grave. dar si daca vrei un par cu adevarat puternic, da-i o ingrijire de calitate

      • Cristina Dragomir
      • 08/04/2019
      Răspunde

      cremele le-am testat si eu si efectul a fost wow. Sunt scumpe, e drept.

    • Lamiita Petre
    • 05/04/2019
    Răspunde

    Din fericire nu am aceste probleme ( asta imi mai trebuia, ca in rest le am pe toate) . Fiul meu, insa se confrunta cu matreata si cu parul gras. Ma gandesc ca Vichy Dercos anti- matreata, i-a prinde si lui bine.

      • Cristina Dragomir
      • 08/04/2019
      Răspunde

      Sa il incerce!

  3. Nu am probleme de acest gen, dar voi incerca si eu un produs de la Vichy, candva.

      • Cristina Dragomir
      • 08/04/2019
      Răspunde

      Nu doar sampoanele sunt bune, deci poti incerca o crema.

      1. Multumesc pentru recomandare!

    • Anghelina Irina
    • 05/04/2019
    Răspunde

    Nu l-am incercat și sper sa nici nu fie nevoie

      • Cristina Dragomir
      • 08/04/2019
      Răspunde

      sa nu fie!

    • Valeria Chertes
    • 05/04/2019
    Răspunde

    Am să-l incerc și eu ,până acum nu am găsit ceva care sa fie eficient.

      • Cristina Dragomir
      • 08/04/2019
      Răspunde

      Exista o varianta mica, de 100 ml, si iti ajunge penntru vreo 2 saptamani, de proba.

    • Anda Stanciu
    • 06/04/2019
    Răspunde

    Nu l_am încercat dar o voi face

      • Cristina Dragomir
      • 07/04/2019
      Răspunde

      Poate nu ai probleme si nu e nevoie…

  4. Nu stiam ca asa se numeste dar cred ca sufar si eu de asta pentru ca am momente in care imi vine sa ma scarpin pana imi iau pielea asa de tare ma mananca scalpul. Samponul o sa-l cumpar, dar la stilul de viata nu cred ca o sa renunt, mai bine ma spal mai des pe cap. 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 07/04/2019
      Răspunde

      daca doar te scarpini si nu ai niste pete rosii si crusta, eu zic ca e altceva. La doctor cu tine!

    • mihaelanistor
    • 06/04/2019
    Răspunde

    Pe bază de stres, am făcut și eu dermatită și m-am dus cuminte la dermatolog. Mi-a recomand Vichy și de atunci problema s-a rezolvat. Îl recumpăr mereu de pe Notino pentru că are preț bun, dar îl și găsesc în recipient mai mare.

      • Cristina Dragomir
      • 07/04/2019
      Răspunde

      Nu stiam ca si tu te confrunti cu problema asta. Bine ca ne ajuta unele produse.

    • barbierucristina
    • 06/04/2019
    Răspunde

    Am tot citit impresii bune despre acest sampon, toata lumea..ma rog, aproape toata lumea, ce l-a folosit a fost incantata. Eu nu am rpobleme de acest gen, dar mama are matreata foarte tare, asa ca i-as recomanda ei samponul.

  5. Răspunde

    Am tot auzit si eu de produsele de la Vichy cum ca ar fi bune. Si zici ca si samponul asta e bun? Am si eu probleme cu matreata si am parul gras. Am sa il incerc si eu daca e bun pentru tipul meu de par.

      • Cristina Dragomir
      • 09/04/2019
      Răspunde

      trebuie testat de fiecare pentru ca stii deja ca nu tot ce imi face mie bine iti va face si tie bine.

  6. Răspunde

    stii de ce sunt asa de multe produse cosmetice pe piatza? ca nu functioneaza la fiercare. Eu cu alergii si dermatita cauzata de asta, Vicky nu se potriveste datorita excesului de parfumuri, conservanti, etc.
    Ce folosesc? Sebamed, dar numai un anumit tip. Si spalat mai rar pt ca pielea mea nu duce bine agresiunea apei. Cica ideal ar fi sa ma spal cu apa de ploaie, si mi-a trecut prin cap sa scot ligheanul in fatza blocului :)))) doar prin cap, zic.

      • Cristina Dragomir
      • 09/04/2019
      Răspunde

      eu zic ca nici apa de ploaie nu mai e ce era. Ca acum spala la praf si alte alea din aer…
      Sebamed am incercat, dar la mine nu a mers. Ce mi-a mai facut bine a fost Ketodar.

      1. Răspunde

        exact! suntem unici! fiecare are altceva potrivit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares