Șampon și balsam L’Oreal Professionnel Série Expert Volumetry – da sau ba?

Șampon și balsam L'Oreal Professionnel Série Expert Volumetry

Părul meu îmi face multe probleme. Se îngrașă repede, este subțire și firav, se despică mai mult decât ar trebui și mai e și dermatita care contribuie la o cădere masivă. Păr mai puțin, par care se îngrașă la două zile după baie, asta înseamnă lipsă de volum. Așa se face că, după multe alte șampoane încercate, am vrut să experimentez și cu două produse din gama Serie Expert Volumetry de la L’Oreal Professionnel. Este vorba despre șamponul și balsamul pentru volum. Am deja câteva luni de când de folosesc. Între timp am mai încercat și șamponul Gamarde pentru păr gras, care face treabă bună și el, dar parcă tot L’Oreal îmi place mai mult.

Ambele produse, șamponul și balsamul miros super și nu le-am ales doar pentru a da volum, ci pentru că am citit câte ceva despre ele înainte și știam că sunt potrivite unui păr gras, dar și că întăresc firul de păr. Șamponul este destul de spornic și, dacă faceți baie la 2 zile va face spumă din prima fără probleme. Pe un păr mai murdar, va spuma abia la a doua șamponare. Oricum, cred că știți deja că, indiferent că aveți spumă din prima sau nu, sunt necesare două șamponări. Ce-mi place foarte mult la el este că spuma pe care o face este una densă și nu dispare după 2-3 minute de acționare.

Cu toate că lumea recomandă produse cât mai naturale pentru dermatita mea, eu vreau să vă spun că mă scarpin ca o maimuță dacă mă spăl pe cap cu săpunuri și șampoane de la plafar și apelez la clătirea cu oțet. Cu șamponul de la L’Oreal mă simt foarte bine, în sensul că îmi simt scalpul curat și nu este totuși atât de agresiv să agraveze iritația. Mai încercasem înainte un șampon mult mai scump, Vichy Dercos Ultra Soothing, șampon ultra-calmant pentru păr normal și uleios, scalp sensibil și nu l-am putut suporta, deși mă costase foarte mult. Aveam senzația că nu m-am spălat deloc pe cap după ce îl foloseam.

Nu pot spune că nu-mi mai cade părul de când folosesc șamponul și balsamul L’Oreal Professionnel Série Expert Volumetry, dar pot spune sincer că-mi simt scalpul și părul curate, că am parte de volum (2 zile sigur) și că s-a schimbat aspectul părului. Este mai lucios și vârfurile arată mult mai bine.

Le folosesc pe ambele de două ori pe săptămână. Și eu chiar nu am fost adepta balsamurilor de păr pentru că aveam senzația că îngrașă părul. Se pare că nu este deloc așa, dacă folosești un produs adecvat tipului tău de păr. Menționez, în schimb, că nu aplic balsam pe toată lungimea firului de păr, adică nu mă ating de scalp. Eu am părul de lungime medie, deci îl aplic pe cam jumătate din lungimea lui, pe partea dinspre vârfuri. Părul devine moale și ușor de pieptănat, ca după orice alt balsam, dar are volum, volum pe care alte balsamuri de păr îl anulează complet.

Dacă nu vă place să folosiți balsamul la final de tot, am și un truc pentru voi: aplicați-l pe păr înainte de a doua șamponare. Își face foarte bine treaba și în cazul ăsta, doar că vă veți simți părul mai bine clătit, mai curat, ca să zic așa. Știu că persoanele care se confruntă cu exces de sebum cam evită balsamurile tocmai pentru senzația aceea alunecoasă, aproape uleioasă de pe păr.

Nu știu cât de bine hrănește părul această combinație, nu pot vorbi despre regenerare pentru că nu am remarcat că aș pierde mai puțin păr ca înainte și nici nu am verificat/numărat firele noi. În schimb, îți spun sigur că șamponul și balsamul pentru volum de la L’Oreal Professionnnel hidratează și dau strălucire, că oferă volum și-și fac bine treaba pe partea de curățare. Iar volumul nu înseamnă păr vâlvoi, ca după o sesiune de băgat degetele în priză. Părul chiar se așează foarte frumos, fără a fi coafat. În plus, prețul nu este chiar așa mare, având în vedere că avem de-a face cu produse profesionale care chiar dau rezultate.

Secreția de sebum este ținută cumva sub control, scalpul nu se simte agresat, iar părul arată bine și se piaptănă ușor. Dacă ar fi oprit și căderea părului, șamponul și balsamul L’Oreal Professionnel Série Expert Volumetry ar fi fost produsele perfecte pentru părul meu. Nu reușesc să facă și asta, dar le combin din când în când cu tonicul capilar de la Plantur 39 și sunt mulțumită de rezultate. Vi le recomand, sincer, dacă aveți păr normal sau gras și simțiți nevoia unui plus de volum. Eu le dau nota 8. Cam același efect pot obține domnii cu șamponul pentru uz frecvent Homme Energic din gama pentru bărbați de la L’Oreal Professionnel. Soțul meu doar pe el îl folosește de mai bine de jumătate de an.

Tu ce notă ai da șamponului tău pentru rezultatele pe care ți le oferă?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 31/01/2019
    Răspunde

    Multumim pentru recomandare, cred ca ar trebui sa folosesc si eu.

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2019
      Răspunde

      Mie chiar imi priesc, dar stii cum este ca nu toti raspundem la fel un produs.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 31/01/2019
    Răspunde

    Si parul meu cade,se ingrasa repede,trebuie sa schimb des samponul,multumesc de sfaturi,iau sa vad cum reactioneaza.

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2019
      Răspunde

      Nu prea mai schimb sampoanele ca am senzatia ca mai rau imi fac.

  1. Răspunde

    Cu leoreal nu m-am impacat, dermatita s-a activat rau de tot… am ramas la un sampon medicinal, sebamed (recomandat de dermatolog acum multi ani). Pt tratament de par, imi aplic uleiuri pe radacina si masez, apoi a 2a zi ma spal – nu, balsamurile nu ma ajuta.
    Am reusit sa raresc spalatul parului , treptat (cand m-am tuns scurt avui o perioada cand se ingrasa f. repede) si parul e mai bine.

    Altfel, vezi si la alimentatie: de cand am redus dramatic glutenul, produsele de supermarket, si adus multe legume/fructe crude, starea pielii capului mi s-a imbunatatit (si a tenului). Cred ca era vorba si de ceva carentze ce la analizele de sange nu s-au vazut.

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2019
      Răspunde

      incercat si sebamed. Si pot sa ma laud ca de la inceputul anului am consumat mai multe fructe si salate si am redus din carne si dulciuri. Ceva-ceva se simte.

      1. Răspunde

        ma bucur de schimbari si efort!
        altfel, la cosmetice, stii cum e: fa incercari dar nu des :)). Suntem unici, iar rezultatele vin dar greu – mi-o fost asa de usor sa stric totul dar ce greu repar …

          • Cristina Dragomir
          • 05/02/2019
          Răspunde

          E greu sa faci lucrurile cum trebuie. Nu-mi zice mie!

    • Lamiita Petre
    • 31/01/2019
    Răspunde

    Parul meu este total opusul parului tau. Am firul subtire si cam uscat , iar cu caderea firelor de par ma confrunt si eu. Se zice ca e normal sa iti cada pana la 100 fire de par pe zi, dar cum le numeri? 😀 , nu trebuie sa tii parul strans cu elastic, dar de asta vara, de cand cu caldurile, m-am obisnuit sa-l tin strans. Pai si atunci, de unde volum?

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2019
      Răspunde

      ete scartz. Eu numai prins il tin. Nu-l suport pa fata sau pe gat.

    • Nicolae Claudia
    • 31/01/2019
    Răspunde

    Cu caderea parului ma confrunt si eu si ma spal destul de des, o data la 2 zile..asta pentru ca imi simt parul aspru si murdar

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2019
      Răspunde

      Numai sa ai grija ce produse folosesti sa nu il usuci/agresezi!

  2. Eu abia am terminat samponul Gliss si am fost tare multumita. Dar sunt curioasa de rezultatele pe care le-as obtine cu acesta de la L’oreal, ca nu am incercat nimic de la ei.

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2019
      Răspunde

      Chiar am citit despre gama noua Gliss pe mai multe bloguri si par produse ok la pretul pe care il au.

  3. Răspunde

    Chiar sunt curioasa de cum s-ar prezenta parul meu dupa folosirea acestor produse. Pe langa faptul ca imi pica destul de mult, este fin, fara volum si se ingrasa extrem de repede…deci exact ceea ce imi trebuie!

      • Cristina Dragomir
      • 05/02/2019
      Răspunde

      Este printre cele mai bune sampoane folosite de mine. Stii ca ti-am mai zis de Ketodars si bun mai este si Fanola Rebalanace

    • Anda Stanciu
    • 01/02/2019
    Răspunde

    Parul meu are destul volum

      • Cristina Dragomir
      • 05/02/2019
      Răspunde

      Te invidiez pentru asta.

  4. balsam inainte de a doua samponare? am notat! si eu am un par gras, lipsit de volum, pe care nu il mai suport uneori. daca nu bag balsam, nu il descurc. daca pun balsam, sta lipit de cap. si la 2 zile repetam povestea. cine sa-l mai inteleaga????

      • Cristina Dragomir
      • 05/02/2019
      Răspunde

      Eu, daca folosesc balsamul la final, devine prea moale si nu imi place. IL vreau doar putin imbalnzit.

  5. Atâta am căutat produsele ideale pentru parul meu că eram deja disperată. Al meu se îngrașă repede și e tare lung, după 2 zile nu arată prea bine, așa că trebuie să găsesc soluția. Am fost la dermatolog si am găsit samponul potrivit, ideal e să lași spuma 2-3 minute să acționeze pe fir și pe scalp.
    Am tot promis un articol cum să scapi de parul gras, dar parca nu mai ajung la el.

      • Cristina Dragomir
      • 05/02/2019
      Răspunde

      Eu te rog sa il scrii pentru ca suntem multe cu problema asta si trebuie sa furam informatii una de la alta.

    • Anghelina Irina
    • 03/02/2019
    Răspunde

    Nu le-am încercat inca. Am Noroc ca mă pot spala pe cap cu orice, nu fac mătreață, important e să îmi curețe parul.

      • Cristina Dragomir
      • 05/02/2019
      Răspunde

      Chiar ca te poti cosidera norocoasa daca poti folosi orice sampon fara probleme.

  6. Hmm…nu stiu ce nota i-as da… inca sunt in cautarea unui sampon care sa imi rezolve caderea parului. De cand am nascut imi cade foarte mult, stiu ca e pe baza de hormoni, dar eu tot sper la un leac minune :)) Daca nu, sper macar la volum. O sa il incerc si eu pe acesta, produsel Loreal sunt super! Imi place si ambalajul samponului si se potriveste in baia mea :))

      • Cristina Dragomir
      • 05/02/2019
      Răspunde

      Pentru cadere zice verisoara-mea ca e super Revival, dar nu stiu de unde se cumpara. Ea l-a primit cadou.

    • Ioana
    • 04/02/2019
    Răspunde

    Eu nu am parul gras, insa dupa parerea mea niciodata nu are suficient volum. Voi incerca si eu aceste produse, ca sa vad cum se prezinta parul meu dupa utilizare.
    Asta pe langa cateva alte trucuri pe care le folosesc, cum ar fi uscatul parului cu el in jos. ?

      • Cristina Dragomir
      • 05/02/2019
      Răspunde

      aia cu uscatul parului cu capul in jos o mai fac si eu, dar parca nici asa nu imi place sa il infoi prea tare.

  7. Nu am mai auzit de trucul tau, sa folosim balsamul intre samponari. Pe mine nu ma deranjeaza sa merg pe tiparul clasic, iar asta fiindca ah… nu am o relatie prea fericita cu parul meu. Trebuie imblanzit mereu. Desi ma confrunt cu un scalp uleios si par gras, am un fir gros si sarmos, asa ca mereu sunt in cautarea de solutii care mai „inmoaie” situatia :-).

      • Cristina Dragomir
      • 05/02/2019
      Răspunde

      zi mersi ca ai firul de par gros! Ce n-as da eu sa il mai am asa…

  8. Eu folosesc un sampon anti matreata si un balsam pentru par vopsit de la L Oreal si momentan par a fi combinatia castigatoare. Eu am parul foarte des cu tendinte de uscare si imi place sa folosesc balsam si masca. Cat despre nota le acord un 8 +.

  9. Răspunde

    Sa stii ca nu folosesc cel mai bun sampon chiar daca am multe produse de ingrijire a parului. Folosesc acum un sampon de regenerare de la Regivero. Nu-i waw pentru ca dupa 2 zile mi se ingrasa parul. Vreau sa-l termin pentru a incerca ceva nou. Cred ca 5 din 10 as piutea sa-i dau. Mai bun mi s-a parut samponul anticaderea parului de la Regivero desi dupa ce l-am terminat totul a revenit la normal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares