De ce nu vreau să-mi fac vlog

despre vloguri

Mai în glumă sau mai în serios, am fost întrebată de câteva ori dacă nu m-am gândit să-mi fac vlog. Răspunsul meu clar este NU. Sau poate m-am gândit, dar nu mi-aș face. De ce nu vreau să-mi fac vlog?

Pentru că nu mă ajută fața. Sunt de părere că pentru a face vlogging ai nevoie și de anumite calități fizice. Nu înseamnă că sunt superficială și pun preț doar pe aspect, dar imaginea contează. Eu mă știu cum sunt, îmi știu limitele și nu m-aș simți eu în largul meu în fața camerei, chiar dacă pe partea de papagal probabil că m-aș descurca destul de bine.

Pentru că simt că nu am ce să spun. Mie mi se pare că vlogging-ul ăsta se transformă într-un soi de competiție de-a cine face caca mai repede filmat. Ca să fii vlogger trebuie să ai o viața socială foarte activă, să te plimbi, să ieși, nu să te împarți între laptop, bucătărie, grădină și cărți. Ce să le arăt oamenilor? Cum mestec eu mămăliga sau cum schimb pământul la flori? Sunt activități atât de banale, că sigur e penibil să te filmezi făcându-le.

bottegaverde.ro

Pentru că țin destul de mult la intimitatea mea și a familiei mele și vlogging-ul nu e ăla în care te filmezi tot timpul în același colț perfect, mereu ordonat și cu praful șters, special amenajat pentru filmări. Prea e totul calculat, prea regizat, prea montat. Nu știu de ce-și imaginează cineva că vlogul ar putea oferi mai multă transparență decât un blog. Vlogul înseamnă expunere.

Pentru că am emoții în fața camerei. Chiar dacă aș trece peste motivele de mai sus, tot nu mi-aș face vlog pentru că tind să-mi schimb culoarea feței când sunt filmată. Rar îmi pierd cuvintele și coerența discursului, dar întotdeauna mă înroșesc la față și urăsc să mă văd pe filmare cu bujori în obrăjori. Și, cu toate astea, cred că mai mult mi-ar plăcea să fac live-uri, decât vloguri. Cred că lumea deja începe să se sature de materiale filmate și super-editate, că începe să se prindă că replicile care vor să pară spontane sunt de fapt foarte bine studiate. Nu că la un live nu ai putea să-ți înveți bine replicile, dar acolo se vede mai clar cine e făcut pentru cameră și cine nu, zic eu.

Pentru că ai nevoie de mult timp și multe cunoștințe pentru a face vlogging de calitate. Nu toate muștele fac miere. Nu orice material filmat și urcat pe YouTube este vlog. Asta din punctul meu de vedere. Trebuie să știi multe, de la cum să alegi lumina favorabilă și un background bun, la tehnici de filmare și editare. Un clip poate durează 15 minute, dar la el se muncește ore întregi. Cei care sunt vloggeri pe bune au în spate oameni care îi ajută. Nu vă imaginați că fac totul singuri.

Pentru că ai nevoie și de bani ca să faci vlogging. Nu e ca pe blog, că nu știe nimeni că scriu îmbrăcată în pijamale. Vloggerul trebuie să aibă cu ce, din toate punctele de vedere. Mereu ținute noi, mereu locații noi, aparatură de calitate, etc. Nu vreau să-mi fac vlog pentru că nu dispun de bani pentru toate astea.

Pentru că nu-mi place să urmăresc vloguri și nu-i înțeleg pe cei care o fac. Una e să mă uit la un tutorial, la un review de produs și alta e să mă uit la o tipă care se filmează în timp ce-și bea cafeaua și bate câmpii despre ce-a făcut ea ieri. Pe bune? Ne plângem că ziua e prea scurtă, dar unii au timp să se uite zilnic la zeci de astfel de materiale?

Prin urmare, nu vreau să-mi fac vlog, nici acum, nici în viitorul apropiat. Rămân la ce știu eu să fac mai bine, adică să scriu. Și nici nu urmăresc vloguri, în special din lipsă de timp. Mi se pare aiurea să stau cu gura căscată 15 minute la un tip sau o tipă care vorbește mult și nu spune nimic. Și nu pot derula 2 minute înainte pentru că nu știu ce se întâmplă în cele două minute. Pe blog/text mi se par mai ușor de găsit informațiile relevante. Nu zic că nu sunt și vloguri interesante, dar prea puține.

Tu urmărești vloggerii? Care este preferatul tău?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Cristina
    • 28/03/2019
    Răspunde

    Cu aia cu fața nu-s de acord în sensul că am văzut persoane nefotogenice care s-au apuct de vlogging. Și, mai grav, nu aveau voce de cameră căci atunci când faci un vlog trebuie să scoți prunele din gură. Se poate și vlog clasic, din același loc din casă, tu ai putea vorbit despre…cărți spre exemplu căci citești mult.

    Nici pe mine nu mă „ține” să fac vlogging pentru că 1. sunt zgârcită și nu vreau să dau bani pe camere, aparatură etc (am doar un GoPro și să zicem că l-aș putea folosi pentru chestii de aventură, dar nu pentru vlogging zilnic) 2. nu mă pricep la editing și nu e un domeniu care mă pasionează așa că învățatul să editez s-ar dovedi, cred, mai neplăcut decât ar trebui 3. nu am absolut niciun talent artistic, cel mai probabil ar fi filmulețe aruncate acolo 4. nici eu nu-s fan conținut video, nu mă uit la vloguri așa că mi-e dificil să fac ceva ce nu consum

    De live m-aș apuca, mi se pare mai simplu de făcut. Am zis că o să încep să mai fac live-uri pe Instagram și pe Facebook cu blogul din când în când.

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      ne asemanam mult si ma conving mai tare de asta cu fiecare comentariu de-al tau. Iti aspect cu drag live-urile, mai ales ca stiu ca ne poti arata locuri faine.

    • Rodica Mihaela
    • 28/03/2019
    Răspunde

    Eu nu urmaresc vloggeri, doar tutoriale de machiaj din cand in cand, nu-mi place sa ma filmez, chiar daca am fost intr-o emisiune tv si nu mi-ar place sa merg mereu cu camera dupa mine. E si asa destul de greu cu blogul, cand ma apuc sa fac poze prin restaurante si se uita lumea ca la urs, asa ca nu multumesc. Si sunt de acord cu tine, trebuie sa te ajute fata si portofelul. 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      asta urasc si eu cel mai mult, cand se zgaiesc oamenii la tine pentru ca iesi sa faci o poza.

    • Naty Mihaela
    • 28/03/2019
    Răspunde

    Eu ador sinceritatea ta si modul cum prezinti ;e ceva mai dificil de facut live uri ;da trebuie o viata activa si mers pe la diferite evenimente .Nu de fatza ci daca e ceva de spus si punctat de fiecare data cand se face vlog. Personal am vazut multe vlogguri din care nu am inteles mare lucru sau nu se spunea mare lucru. Eu te apreciez cu sau fara vlogg !

    1. Nici eu nu urmăresc vloguri. Da, ma uit la un tutorial daca ba intereseaza un produs anume dar nu am nici răbdarea și nici interesul sa vad ce face Cineva in timpul sau liber.
      Consider că iti trebuie destule resurse financiare si timp ca sa faci asta. E greu sa filmezi, sa editezi si sa mai faci si ceva pe lângă.
      Sunt câțiva vlogeri a caroror activitate o urmăresc cand si cand si fac bine ce fac. Dar niciodată nu mă uit constant. Nu am timp nici de mine@!

      Asa ca fiecare face ce vrea si daca simte ca poate si merita. Vloggingul nu e nici pt mine. Am trac de camera, ma balbai si nici vreo frumusete nu.s :)))))

        • Cristina Dragomir
        • 01/04/2019
        Răspunde

        Ba eu te contrazic. Pe tine cred ca fata te-ar ajuta sa faci vlogging. Dar inteleg ca nu simti ca e pentru tine.

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      Multumesc mult pentru sustinere!

  1. Nici nu stii cat ma identific cu ideile tale din acest articol! Sincer, nici eu nu am rabdare sa urmaresc vloguri. Vorba ta, la un blog mai citesc pe diagonala si dau de ideea care ma intereseaza, dar sa stau sa ascult pe cineva cum vorbeste, nu pot. Mi se pare super ineficient sa urmaresc vloguri, cand pot foarte bine sa citesc si termin mai repede de citit un articol decat de urmarit un video. Cat despre a face vlogging, sunt total de acord cu toate motivele pe care le-ai expus!

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      Mintile luminate gandesc la fel, nu?

      1. Categoric!

    • Valeria Chertes
    • 28/03/2019
    Răspunde

    Nici eu nu sunt fan vlogg dar sunt câteva fete pe care le urmăresc in special pe Beauty Barometer.

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      Daca aduce informatii util, atunci merita.

    • Anghelina Irina
    • 28/03/2019
    Răspunde

    Noi te vream aici pe blog, ne plac articolele tale chiar dacă sunt scrise în pijamale ?

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      😀 Multumesc. Esti o draguta.

  2. mie nu imi plac vloggerii neam. nu am timp si nici chef sa ma uit la chestii de genul. youtube-ul nu e viata mea, nici macar la videoclipuri muzicale nu ma uit. prefer sa citesc, ca o fac repede, si imi ramane ceva in cap. chiar si-un articol de 2000 de cuvinte il dau gata in 2-3 min, pe cand, daca ar fi un vlog… omfg, cred ca mi-as pierde 2 ore din viata! apreciez oamenii care au talent. dar eu nu as face asta. nu imi place, nu ma tenteaza, nu nimic

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      Nici nu stii ce eliberata ma simt ca oamenii care fac parte din comunitatea mea imi impartasesc ideile.

  3. Răspunde

    Am cautat si am dat de top 10 vloguri.

    N-am inteles nimic 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      Poate trebuie sa mai crestem…

  4. Răspunde

    Ce tare esti! Adica ce nostima! Da, ai mare dreptate in tot ce zici. Nici eu nu sunt tentata sa imi fac vlog cam tot din aceleasi motive. In plus eu ma si fastacesc in fata camerei de luat vederi asa ca nu, nu e de mine 🙁

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      avantaj faptul ca poti face retete video fara sa apari in ele.

    • Catalina
    • 29/03/2019
    Răspunde

    Nici eu nu mi-aș face Vlog. Nu mă regăsesc, și e un efort extraordinar să îl faci la o calitate decentă, unul dintre ele fiind și editarea video. În schimb, eu urmăresc anumiți vloggeri, unii au un conținut și informativ, și haios. Îmi place mult un tip care are, mai degrabă, o emisiune în care prin intermediul animațiilor își prezintă povești din viață într-o manieră ușor măgărească, dar foarte haioasă: Jimmy Hex. Mai e Rezumatul Zilei pe care îl recomand pentru prezența de spirit și frazele inteligente pe care le are Vali. Zaiafet promovează cultura și prezintă fapte istorice și nu numai, într-o formă atractivă.

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      poate ca nu am descoperit eu vlogurile care trebuia!

    • Corina Cosa
    • 29/03/2019
    Răspunde

    eu ma plictisesc repede , asa ca nu-s de mine vlogurile :)))

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      Te inteleg perfect.

    • Anamaria Costia
    • 29/03/2019
    Răspunde

    Eu nu urmăresc nici un vlog ca ma plictisesc , cu acest articol mi-am dat seama care e diferența dintr-un blog și vlog .

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      Ma bucur ca a fost putin util articolul meu.

  5. Nu cred in treaba cu ”nu ma ajuta fata”. Mai importante decat aspectul fizic sunt carisma si ce ai in cap. Ca de piti care vorbesc non stop despre farduri suntem satui. In alta ordine de idei, prefer netflix decat sa ma uit la vloggeri :))) E drept ca acum cativa ani ma uitam la tot ce prindeam pe youtube…

    1. Răspunde

      Eu nu urmaresc vlogurile, nu am timp. Eu nu as fi in stare sa spun doua cuvinte in fata camerei, m-as pierde sigur ??? Raman la scris, este mai simplu…nu ma vede nimeni ?

        • Cristina Dragomir
        • 01/04/2019
        Răspunde

        M-as descurca si poate ca as ajunge sa imi si placa, dar mai bine nu.

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      cred ca e legat mai mult d cum ma percep eu, decat de cum ma vad restul.

    • Lamiita Petre
    • 29/03/2019
    Răspunde

    Cat imi esti tu mie de draga, dar n-as avea rabdare sa te urmaresc 15 minute sa-mi arati…. nu stiu ce hainute, cosmeticale, laxative, etc.indiferent cat de interesant ar fi. Mie, cand incearca cineva sa imi povesteasca ceva si incepe sa bata campii, ii spun direct in fata: ia-o pe scurtura. Nu mi place sa urmaresc cliupuri, mai ales alea gen; ” ce poduse am terminat, haul lunii x… sau mai stiu eu ce” … Cred ca mai mult pustimea a prins la vlog.

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      Nici nu vei fi nevoita sa faci asta!

    • mihaelanistor
    • 31/03/2019
    Răspunde

    Nu sunt fan vlog, nici de facut eu, nici de vazut la altii. Ii ascult pe unii din diferite domenii de interes, marketing, social media, dar atat. Am urmarit cateva de beauty si fashion, dar nu prea au dat informatii valoroase, in plus unele video-uri sunt lungite la nesfârșit fără să ofere esență.
    Eu nu fac vlog pentru că ar fi prea mult timp investit, in plus, am mult de lucru oricum, si mi-as dori ca viata mea să fie intimitatea mea. Pentru că oamenii cu cât primesc mult, doresc mai mult și pe urmă tot ei te critică și tu te superi. Asa ca e cu două tăișuri.

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      exact cum se intampla cu April May din Un lucru absolut remarcabil! S-o citesti neaparat!

    • Maya Anabela
    • 31/03/2019
    Răspunde

    foarte bine punctat ? ai dreptate in tot ce ai zic 🙂 mamuit rar la vloguri..eu dabea citesc si blogurile uneori

      • Cristina Dragomir
      • 31/03/2019
      Răspunde

      Ma bucur ca ajungi si pe blogul meu!

    • Mirela Barbălată
    • 02/04/2019
    Răspunde

    Nu urmăresc vloguri. Am făcut -o în trecut dar le număr pe degetele de la o mână ? …….şi nici pe alea cap coadă ? . Nu ştiu de ce dar mă plictisesc 🙁 . Culmea, nu am stare să urmăresc toate detaliile deşi eu chiar sunt vorbăreață 🙂 😉 .

      • Cristina Dragomir
      • 03/04/2019
      Răspunde

      Rabdarea imi lipseste si mie, sa stii!

    • albusteluta
    • 02/04/2019
    Răspunde

    Eu ma apucasem la un moment dat, dar timpul si zilele care parca au intrat „la apa” nu prea imi permite sa filmez. In plus, daca am timp n-am lumina sau n-am chef. L-am cedat Jasminei care-i mai tanara si mai incatata de astfel de chestiuni 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 03/04/2019
      Răspunde

      Ooo, e o curajoasa daca ii place sa se filmeze si sa faca publice materialele video!

  6. Răspunde

    alea de gatit se pun?
    Altfel fiica mea se uita la videourile unei canadience. O las, mi se pare amuzant cum o urmareste fiica mea. A vrut si fiica mea sa faca vlogging. I-am zis, da, ok, sa caute o tema, sa filmeze (dar nu fatza, am eu o problema cu expunerea pe net). s-a chinuit copila cateva ore sa filmeze un minut si tot nu era multumita. A renuntat in weekend zicand: e prea greu :))))))))))

      • Cristina Dragomir
      • 08/04/2019
      Răspunde

      alea de gatit le mai urmaresc si eu, sa stii. Astea nisate, realizate de oameni care stiu ce fac, e clar ca sunt pe treaba lor si apreciate. Eu ziceam de de-alde d-astia care nici ei nu stiu ce vor de la viata 😀

    • Ramona Gheorghe
    • 05/04/2019
    Răspunde

    Sa stii ca eu am vazut cateva vloguri cu persoane care nu arata nechermant sau care au probleme si se simt foarte bine in fata camerei. Nu sunt derajate de acest aspect si nu ar trebui sa tii cont de detalii de acest gen. Cred ca te subestimezi un pic. Esti o persoana desteapta, care punctezi foarte bine anumite aspecte si ai putea face astfel de video-uri fara sa-ti pui prea multe probleme.

    Iti dau dreptate in ceea ce privesc investitiile in aparatura. Ma gandeam si eu sa-mi fac un canal de youtube in care sa pun diverse. Nu ma gandesc sa pun zilnic vloguri despre ceea ce fac pentru ca am si multe zile in care stau in pijamale sau nu fac nimic special. Ma aranjez cand fac poze, dar de obicei, sunt ciufulita, mai mult nemachiata si arat … mai mult decat normal. Chiar m-a marcat afirmatia unei mamici de la gradinita care mi-a zis …. „nu prea arati ca o bloggerita” :)) M-a amuzat maxim afirmatia asta. Ce-i drept … la ora 8 dimineata arat un pic mai bine decat atunci cand m-am trezit din somn 🙂 Vloguim amandoua daca vrei

      • Cristina Dragomir
      • 08/04/2019
      Răspunde

      Multumesc pentru aprecieri zuzi. Urata remarca doamnei, in orice caz. Sau poate a fost de bine si se referea la faptul ca nu esti genul cu nasul pe sus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares