5 reguli de purtare a bijuteriilor la job. Trebuie să le respecți!

ce bijuterii sa porti la birou

Am vorbit despre CV-uri, despre reguli vestimentare și de conduită la job și cred că a venit vremea unei scurte discuții despre bijuteriile pe care le putem purta la locul de muncă. Avem nevoie de ele ca o confirmare a unui anumit statut sau ca accesorii care să completeze ținuta, dar nu putem purta orice fel de bijuterii și în orice cantitate. Există anumite reguli de purtare a bijuteriilor, reguli nescrise, dar pe care ar fi bine să le respecți pentru a nu lăsa o impresie greșită.

Fără diamante!

Nu doar la job sunt interzise diamantele. Ele nu ar trebui purtate deloc în timpul zilei, dacă ținem cont de regulile de etichetă. Diamantele sunt potrivite pentru ținute de seară. Strălucirea lor este maximă într-o lumină puternică artificială. Singura bijuterie cu diamant pe care o poți purta pe timpul zilei este un astfel de inel de logodnă din aur, cu mențiunea că ar fi bine să nu aibă o piatră prea mare, vizibilă din avion.

Dacă are totuși o astfel de piatră, măcar asigură-te că rămâne singurul inel, alături de verighetă, și că nu adaugi și brățări sau alte podoabe pe aceeași mână.

Fără zdrăngăneli!

Una dintre cele mai importante reguli de purtare a bijuteriilor la locul de muncă este cea care îți interzice să porți o suită întreagă de brățări sau coliere care să zdrăngănească la fiecare mișcare. Se vor purta bijuterii cât mai discrete, mai finuțe, care să nu atragă atenția vizual și să nu zgârie timpanele când pui mâna pe masă sau vorbești la telefon.

O brățară simplă ca acestea este cea mai bună alegere. O pereche de cercei micuți sunt semn de eleganță și bun simț. Bijuteriile pe care le alegi spun multe despre tine, așa că ai grijă ce porți!

Mai mari = mai puține

Ca și în cazul unui inel cu piatră prea mare, care spuneam că nu ar trebui combinat cu altele inele sau cu vreo brățară, atunci când vrei să porți un colier sau o pereche de cercei oversized, trebuie să te rezumi doar la acea bijuterie. Cel mult, poți combina cerceii cu o brățară subțire, dar în niciun caz nu mai pui și colier, broșă sau vreo agrafă de păr care să atragă prea mult atenția. La o brățară lată, dacă mai pui și ceas, din nou este prea mult.

Dacă asta te face sa te simți tu, o bijuterie statement, nu ezita să o porți dar doar pe ea!

Calitate înainte de cantitate

Da, contează foarte mult să ai bijuterii potrivite pentru toate ținutele tale de birou, dar este greșit să investești în unele de calitate îndoielnică. Decât 5 coliere ieftine din plastic, mai bine unul singur cu pietre semiprețioase. Cele mai bune investiții sunt cele în bijuterii clasice, din materiale prețioase.

Argintul este la fel de bun ca aurul. De fapt, nici nu e recomandat să-ți pui aur alb sau platină din cap până în picioare, așa cum vei vedea în paragraful următor. Nu valoarea materială contează, ci aspectul și longevitatea unei bijuterii. O alegere foarte bună o reprezintă și bijuteriile handmade.

Nu șoca prin preț!

Faptul că punem preț pe calitate, nu înseamnă că vom cădea în extrema cealaltă, de a ne pune 5-6 bijuterii scumpe zilnic și mereu altele. Or fi bijuteriile semn de bunăstare financiară, dar locul de muncă nu e potrivit pentru a face impresie în acest sens, indiferent că ești director, patron, contabil sau secretară. Te poți simți frumoasă și încrezătoare și altfel.

O parte din aceste reguli de purtare a bijuteriilor nici nu ar fi necesare acolo unde există bun simț și bun gust. În primul rând, bijuteriile pe care alegi să le porți la job trebuie să fie simple și de calitate, dar nu foarte scumpe. Apoi, atenție mare la numărul bijuteriilor sau la dimensiunile lor! Tot ce-i prea mult strică – prea multe la număr, prea mult ca suprafață, prea multe culori, prea multe materiale amestecate, prea multe tipuri de bijuterii.

Dacă ți s-ar permite să poți o singură bijuterie la locul de muncă, tu ce ai alege?

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 26/03/2019
    Răspunde

    Îmi plac foarte mult bijuteriile, gablonturile ,mărgelele și din toate cerceii sunt preferații meîn. Sincer nu am ținut cont atunci când am mers la munca. Bine, diamante nu am, zdranganele nu port, bijuterii scumpe nu am.

      • Cristina Dragomir
      • 27/03/2019
      Răspunde

      Asta inseamna bijuterii decente pana la urma, deci esti bine!

        • Valeria Chertes
        • 27/03/2019
        Răspunde

        Eu nu aș renunța niciodată la verigheta și bratara.

  1. eu as alege ceasul, desi nu e bijuterie. in afara de cercei si un lant, toate de argint, simple, pe care nu le dau jos niciodata, mai plec si fara verigheta la munca. asa ca…pentru mine, bijuteriile chiar nu sunt importante

      • Cristina Dragomir
      • 28/03/2019
      Răspunde

      Eu bag de multe ori si ceasul la bijuterii.

    • Corina Cosa
    • 27/03/2019
    Răspunde

    cerceii si bratara le port tot timpul , deci si la serviciu 🙂 . mi se pare de bun simt ce ai scris tu 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 28/03/2019
      Răspunde

      Acolo unde bunul simt exista, nu e nevoie de alte reguli, nu?

    • barbierucristina
    • 27/03/2019
    Răspunde

    Ceasul as alege sau cerceii. Cred ca mai degraba cerceii sunt alegerea nr 1. Si sunt de acord cu tine, ce e prea mult strica! Totusi, e loc de munca, nu podium pentru etalarea bijuteriilor.

      • Cristina Dragomir
      • 28/03/2019
      Răspunde

      Pacat ca sunt si unii care nu inteleg asta.

        • Anda Stanciu
        • 29/03/2019
        Răspunde

        Eu nu as renunta la cercei

  2. Răspunde

    ma bucur, aici nu poarta nimeni bijuterii.
    Intr-un birou vecin acum 1-2 sapt. a venit o data (o singura data) un colier f. fain si simplu (facut handmade din 3-4 pietre de forme diferite pe un fir de piele – da, am avut timp sa il analizez 😀 tocmai ca apar rare).

    Dar m-am dus cu fiica mea in Anvers si din vitrina in vitrina a umblat copila :))))

      • Cristina Dragomir
      • 01/04/2019
      Răspunde

      sa stii ca mie mi-ar placea sa lucrez intr-un mediu din asta in care nimeni nu incearca sa iasa in fata cu ce isi permite sa-si cumpere.

  3. Răspunde

    De acord cu ce zici tu! Nu poti purta orice bijuterie si nici oricum, atunci cand mergi la birou. Si da, calitatea trebuie sa primeze in fata cantitatii.

    • mihaelanistor
    • 31/03/2019
    Răspunde

    Eu purtam cercei și ceas, dar și bratări potrivite. Niciodată nu m-am dus la birou cu bijuterii de nuntă, adică prea elegante, sau bijuterii prea colorate, nici nu prea am :))
    Ar fi bine să se facă o diferență între accesoriile de zi cu zi, casual, și cele pentru evenimente.

      • Cristina Dragomir
      • 31/03/2019
      Răspunde

      Multe ar fi bine, dar nu sunt stiute.

    • Ramona Gheorghe
    • 05/04/2019
    Răspunde

    Daca ar fi sa port o singura bijuterie la munca, as prefera o pereche de cercei. Nu-mi place sa port foartem multe accesorii. O pereche de cercei rotunzi este perfecta

      • Cristina Dragomir
      • 08/04/2019
      Răspunde

      Eu chiar te vedeam ca pe o tipa dependenta de bijuterii. Nu stiu de ce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares