3 măsuri pentru protejarea telefonului pe frig, caniculă și ploaie

protejarea telefonului iarna sfaturi

Telefoanele sunt niște gadgeturi fără de care am ajuns să nu prea mai putem trăi. Investim mult în ele pentru că vrem să avem parte de cele mai bune specificații, de procesoare rapide și camere foto care să poată concura cu aparatele foto profesionale. Dar nu avem voie să uităm că telefoanele sunt electronice destul de fragile care au nevoie de protecție. Trebuie protejate de căzături, de zgârieturi, de viruși, dar și de expunerea la anumite condiții meteo care le pot deteriora. Smartphone-ului nu îi priește nici canicula, nici gerul și cu atât mai puțin apa. Iată ce măsuri trebuie să iei pentru protejarea telefonului în astfel de situații.

Investește într-o husă bună

Orice gadget nou cumpărat trebuie să primească în dar și o husă de telefon. Sunt de acord că, de multe ori, husele fac telefonul mai greu, mai grosuț, mai puțin plăcut la atingere, dar în același timp trebuie să fim conștienți că un telefon fără husă este în pericol. Alunecă mai ușor, se sparge imediat, dacă ia o căzătură, și poate suferi chiar de… frig. O husă bună, de silicon sau textila, și păstrarea telefonului într-un buzunar călduros, aproape de corp, sunt esențiale în condiții de ger.

De obicei, în manualul de utilizare al telefonului găsiți informații privind temperatura minimă până la care dispozitivul poate funcționa normal. Când temperaturile scad sub acel prag și telefonul rămâne neprotejat, pot apărea tot felul de probleme, de la cele simple, de afișaj, care se remediază de la sine când telefonul ajunge în locații mai călduroase, până la distrugerea anumitor componente.

Atenție și la schimbările bruște de temperatură pentru că se formează condens care corodează sau cauzează scurtcircuite!

De evitat husele full-body pe timp de vară pentru că ele nu permit telefonului să respire! De fapt, vara specialiștii spun că telefonul nu ar trebui să poate husă deloc, dar eu nu pot recomanda așa ceva.

Ține o baterie externă la îndemână

Indiferent de anotimp, telefonului nu-i face deloc bine descărcarea completă a bateriei. Este mai bine să fie încărcat mai des, câte puțin, decât să-l lăsăm să se descarce complet și apoi să ducem rapid nivelul de încărcare a bateriei la 100%. O baterie externă ca acestea este foarte utilă. Nu doar pentru că oferă extra-energie și ne păstrează telefonul funcțional când bateria proprie s-a descărcat, dar contribuie și la protejarea telefonului și prelungirea duratei sale de viață.

În loc să lași telefonul la încărcat în mașină, pe scaun sau pe torpedo, în soare, în poți încărca în geantă, la loc ferit de acțiunea directă a razelor soarelui. Asta scade șansele ca bateria să explodeze și telefonul să fie distrus.

Și pe timp de iarnă utilizarea unei baterii externe îți poate salva telefonul. Pe ger, bateria telefonului tinde să se descarce mult mai repede. Telefonul se închide și, când ajungem acasă sau la birou, îl băgăm imediat în priză și îl pornim. Foarte rău facem! Înainte de repornire trebuie lăsat să se acomodeze cu temperatura. Ai baterie externa, ai telefonul deschis tot timpul!

Folosește dispozitive handsfree

Cu cât limitezi ținutul telefonului în mână în condiții de ger, caniculă sau ploaie, cu atât mai bine! Iarna, nicio pereche de mănuși nu este suficientă pentru a-l proteja cum trebuie de temperatura scăzută. Vara, pe lângă canicula din atmosferă, mâinile și urechile tale nu fac decât să încălzească telefonul și mai tare.

Să nu mai vorbim despre ploaie! Sunt suficiente 2-3 picături căzute pe difuzor sau pe una din ieșirile sau intrările telefonului pentru a-l distruge. O husă obișnuită nu este suficientă pentru a-l feri de ploaie. Doar una waterproof o poate face. Folosind o pereche de căști sau un dispozitiv handsfree pentru a vorbi la telefon fără ca gadgetul să fie expus acestor condiții meteo ne protejăm de cheltuieli mari inutile. Mai greu cu rețelele de socializare pe care nu le putem verifica fără să avem acces direct la telefon, dar depinde care-ți sunt prioritățile!

Un plus de atenție nu strică niciodată când vine vorba de protejarea telefonului în care am investit banii câștigați cu greu. Comparativ cu prețul unui gadget nou, costurile achiziției câtorva accesorii de genul celor despre care am vorbit astăzi sunt foarte mici. Dar, dincolo de a le cumpăra, depinde de noi să le folosim în mod corect. Dacă ai husă nu înseamnă că poți lăsa telefonul în mașină, la minus 10 grade Celsius. Dacă îl încarci la baterie externă și uiți telefonul pe bancheta mașinii, în soare, la 40 de grade Celsius, iar nu faci nicio treabă.

Tu ce zici? Merită să faci economie refuzând să cumperi o husă pentru telefon?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 13/02/2019
    Răspunde

    Obligatoriu sa avem husa, eu daca nu as avea de mult era distrus telefonul.

      • Cristina Dragomir
      • 19/02/2019
      Răspunde

      Este foarte bine ca ai avut grija de el.

  1. Răspunde

    Daca vrei sa oferi protectie telefonului, sfaturile tale sunt foarte utile si te ajuta sa ai grija de telefon. Husa este cea mai buna, dar si o folie de protectie ajuta. Astfel nu sunt nevoita sa il schimb la an :)))

      • Cristina Dragomir
      • 19/02/2019
      Răspunde

      eu imi schimb telefonul la 3-4 ani, deci trebuie sa am grija de el.

  2. Eu am o husa ieftina insa vreau una mai buna, de o calitate mai inalta pentru a-mi porteja mai bine telefonul. Uite ca nici baterie externa nu am asa ca e cazul sa schimb acest lucru.

      • Cristina Dragomir
      • 19/02/2019
      Răspunde

      Eu am husa bunicica, dar acum as vrea una flipbook ca sta nepoata mai mult pe el si aceea protejeaza mai bine.

  3. nuuuu, niciodata nu as face economia asta! pentru mine, husa e sfanta. desi si cu husa l-am busit de nu s-a vazut… dar cel putin pot sa ma rog, sunt sanse mai putine sa se mai intample asta

      • Cristina Dragomir
      • 19/02/2019
      Răspunde

      Eu l-am scapat de vreo doua ori pe precedentul, dar l-am vandut la 2 ani de la achizitie in stare impecabila.

    • Nicolae Claudia
    • 14/02/2019
    Răspunde

    Folosesc husa si folia de sticla

      • Cristina Dragomir
      • 18/02/2019
      Răspunde

      si eu am vrut folie de sticla pe S8 si tipul de la centru cred ca nu a stiut ce sau cum sa puna, ca mi s-a dezlipit. Acum am de silicon.

  4. Nuuuu, mai ales daca esti ca mine si nu ai bani de un telefon nou in fiecare an, de fapt nu ai bani niciodata pentru un telefon nou fiindca ai alte prioritati si vrei ca cel pe care il ai sa tina cat lumea. 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 18/02/2019
      Răspunde

      Zuzi, multi sunt asa, dar isi fac rate si datorii pentru telefoane noi. Eu nu ii inteleg.

    • Anghelina Irina
    • 15/02/2019
    Răspunde

    Fără husă și folie de sticlă era praf telefonul, au copiii mei ‘grija’ de el

      • Cristina Dragomir
      • 18/02/2019
      Răspunde

      si la mine e in pericol telefonul din cauza nepoatei.

  5. Eu am o husa buna care il protejeaza de frig, dar cand e foarte rece, il tin in interior intr-un buzunar.

      • Cristina Dragomir
      • 18/02/2019
      Răspunde

      Cum sa nu ai grija de cel care te ajuta sa faci poze?

  6. Răspunde

    Eu mi-am spart folia de sticla de 4-5 ori de la inceputul anului. Nu stiu daca ele sunt mult mai sensibile sau eu usor neatenta. Ma bucur ca s-au inventat husele si foliile de sticla pentru ca eu mi-am tunat telefonul.

      • Cristina Dragomir
      • 24/02/2019
      Răspunde

      Ops.Eu doar una am compromis la vechiul telefon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares