Apicole cadou de Crăciun? 5 motive să le pui sub brad

miere cu nuci si turta dulce cu miere Apidava

Anul 2018 a fost unul în care am vorbit mult despre produsele apicole, pe ambele bloguri. Am descoperit beneficiile mierii de salcâm, ale mierii de mană, ale mierii ecologice, ale consumului unor dulciuri mai sănătoase, cu miere, am aflat cum să identificăm o miere naturală și am oferit impresii despre o serie de produse apicole de la Apidava. Am oferit premii în produse apicole (și vor mai urma!) și am consumat miere mai des decât de obicei. 

Înainte, o băgam în seamă doar dimineața, la ceai. Acum am învățat să gătesc și câteva deserturi ultra-rapide, la rece, îndulcite cu miere (budinci de chia, iaurturi cu miere și musli, batoane de miere cu semințe de floarea soarelui și susan, cremă de brânză cu miere, stafide și vanilie). Nu că m-aș fi lecuit complet de porcării! Niciodată! Mă străduiesc să le evit 2-3 zile pe săptămână, ca să-i dau corpului ceva care să-l și hrănească în adevăratul sens al cuvântului. 

Produse apicole cadou de Crăciun?

Asta și diversitatea produselor descoperite la Apidava, m-au determinat să văd produsele apicole chiar ca pe potențiale cadouri de Crăciun. De ce nu? De ce nu am putea pune sub brad, în cutii de cadouri, produse apicole. N-am să răspund eu la întrebarea asta. Am să las cârcotașii să răspundă. Eu am să vă ofer, în schimb, argumente pro cadouri sub formă de produse apicole. 

dulciu sanatoase cu miere de la Apidava
Miere cu nuci și turtă dulce cu miere Apidava

Utilitatea

Un cadou potrivit, din punctul meu de vedere, trebuie să fie util destinatarului. Ce poate fi mai util decât un produs sau un set de produse, benefice pentru sănătate. Nu este oare sănătatea bunul nostru cel mai de preț sau cadoul pe care toți l-am vrea găsit sub brad în dimineața de Crăciun? Un borcan cu miere combinat cu o sticluță de esență de propolis și o cutie de pliculețe cu miere pentru ceai sau o esență de propolis sunt cadoul ideal pentru mama sau bunica. 

miere de salcam cu nuca, spray de gura cu propolis si esenta de propolis
sugestie de cadou de Crăciun pentru mama

Mesajul transmis

Fiecare cadou transmite un mesaj. În funcție de persoana de la care îl primim și de cât de bine ales (sau nu) a fost, poate transmite mai mult sau mai puțin. Dincolo de utilitate, contează ca darul ales să fie cumva special pentru sufletul și/sau trupul destinatarului. Util poate i-ar fi și un desfăcător de conserve, dar nu va fi la de apreciat ca un cadou constând în produse apicole care transmit clar că îți pasă de acea persoană, de sănătatea și starea ei de bine, că te-ai străduit să alegi un cadou care să spună tot ce nu poți spune tu în cuvinte. 

Accesibilitatea

N-am zis ieftine, dar cu siguranță sunt accesibile produsele apicole. O pungă de caramele, frumos asortate cu niște turtă dulce cu miere și o miere de salcâm în recipient ursuleț nu sunt doar utile creșterii, dezvoltării și imunizării unui copil, ci sunt și mai puțin costisitoare decât un pachet de dulciuri din comerț. Și, dacă ne ocupăm să educăm gusturile copiilor de mici și nu le dăm alte porcării, credeți-mă că un cadou apicol va fi foarte apreciat de către copil. 

cadoul dulciuri sanatoase pentru copii apicole
sugestie de cadou de Crăciun pentru copii – dulciuri sănătoase

Diversitatea

Majoritatea persoanelor, când aud de produse apicole, se gândesc doar la miere și polen, propolis și lăptișor de matcă. Doar că diversitatea este mult mai mare decât am crede noi. Ce tipuri de miere știți?  Cele mai cunoscute sunt cele de salcâm, de tei, de floarea-soarelui și polifloră. 

Roua Florilor miere de tei si miere poliflora cadou
sugestie de cadou de Crăciun pentru bunici

Pe lângă ele, mai găsim specialități precum mierea de coriandru, de mentă, de zmeură, de castan, de eucalipt, de lavandă, de anason, de migdale (pe acestea le știu eu de la Apidava, dar probabil că mai sunt și altele). Plus combinații de miere cu alte produse sau combinații de mai multe produse apicole (cocktailurile cu miere, polen și lăptișor de matcă), mierea cu nucă, mierea cu goji, mierea cu extract de struguri. Și asta referindu-ne doar la produse apicole destinate (și) consumului alimentar.

cadou de Crăciun produse apicole - crema de maini, miere si miere cu nuca
sugestie de cadou de Crăciun pentru soț

Cosmeticele apicole

Dar, dincolo de apicolele alimentare, avem și cosmetice apicole. Și la acest capitol pot spune că am avut câteva surprize plăcute anul acesta. Printre ele laptele demachiant, loțiunea tonică, crema de mâini, balsamul de buze și balsamul de călcâie de la Apidava. Ah, să nu uit săpunurile! Pentru femeile din viața ta va fi o plăcere la fel de mare să descopere parfumul unic și beneficiile cosmeticelor pe bază de produse apicole.  

cosmetice apicole Apidava demachiant si lotiune tonica
sugestie de cadou pentru cea mai bună prietenă

Și aici, numai referindu-mă la portofoliul Apidava, și deja am foarte multe produse de enumerat: creme (hidratantă, regenerantă, pentru ochi, pentru ten sensibil, antirid), sare de baie, peeling-uri (cu aromă de măr verde sau de vanilie), loțiuni de corp cu măr verde sau mosc, creme de mâini, balsam pentru călcâie, cremă anticelulitică, cremă pentru picioare și o gamă largă de săpunuri cu diverse arome. 

Fiecare cană de ceai îndulcită cu mierea de la tine, fiecare durere în gât combătută cu propolisul și caramelele de la tine, fiecare aplicare a cremei de la tine vor fi prilej de aducere aminte a momentului magic al deschiderii cadoului de Crăciun și a (re)descoperirii faptului că ție îți pasă. Poți pune, fără cheltuială prea mare, în fiecare cutie produse sănătoase, utile, dulci și parfumate. 

Ai toate motivele să oferi produse apicole cadou de Crăciun, nu crezi? 

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Cristina Barbieru
    • 11/12/2018
    Răspunde

    Daaaa, chiar m.am gandit ca anul acesta sa fac cadou produse apicole. Cele de la Apidava sunt ideale. Noua ne place la nebunie mierea cu nuci oar turta dulce deja e pe terminate, piticului ii place mult.

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      noi turta dulce am halit-o in prima seara!

  1. Răspunde

    Sa stii ca nu am mai vazut turta dulce cu miere! Insa acel borcanel cu miere si nuci e preferatul meu! Anul trecut am descoperit la mama niste dropsuri cu miere, iar initial faceam cumva glumite pe seama lor. Dupa ce le-am incercat am realizat cat de bune si sanatoase sunt. De atunci consum constant miere si propolis (mai ales in sezonul acesta cu zeci de viroze si dureri in gat). Ti se va parea amuzant, insa imi doresc si aca miere in forma de ursulet, mi se pare tare usor de consumat 🙂 Cat despre produsele pentru ten, eu incercasem lotiunea tonica si daca imi aduc bine aminte avea si ea in compozitie propolis- iar asta e cumva cu dus-intors, mai ales cand ai tenul extrem de sensibil.

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Sa stii ca si eu ma asteptam sa imi faca probleme propolisul ca si eu am tenul destul de gras, dar dimpotriva, mi-a priit foarte tare combinatia lapte demachiant cu acea lotiune tonica. Si culmea ca eu le luasem de testare cu gandul sa le dau cumnatei, ca eu eram cu apa micelara, dar s-au potrivit si nu i-am mai dat nimic 😀

  2. Răspunde

    Este un cadou foarte interesant! Interesant si sanatos in acelasi timp. Eu m-as bucura daca as primi un borcan cu miere cadou sub brad

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Si eu! Dar sa fie de salcam!

    • Carmen
    • 11/12/2018
    Răspunde

    Da, super sugestie, eu am dat de 8 martie săpunuri Acidava cadou, miros super, sunt naturale, că le pui in dulap ori le folosești sunt de folos și f.bune . Deja am luat cadouri dar ptr anul ce vine iau serios în calcul ideea ta. Mersi frumos!

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Bingo! Merg si de 1 martie, ai dreptate!

    • Valeria Chertes
    • 11/12/2018
    Răspunde

    Ce idee buna de cadou,eu chiar mi-aș dori.

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Daca ai fost cuminte, poate…

  3. Arata delicios! Mi-ai facut o pofta nebuna de dulciuri sanatoase si am sa aleg mierea cu miez de nuca taman ca impart si capra si varza. Mierea intareste sistemul imunitar, iar nucile aduc aportul de fier in organism:)

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      si impreuna ne cresc capacitatea de concentrare!

  4. Produsele romanesti ar trebui promovate mai mult, și oferindu-le cadou de Crăciun, mi se pare o bună ocazie.

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      cat mai avem produse romanesti! Ca in curand cred ca n-o sa mai producem nimic!

  5. Răspunde

    Ai mare dreptate! Atunci cand oferi produse apicole cadou, cosmetice sau alimentare ii dovedesti celei careia i le daruiesti ca te gandesti la ea, la sanatatea si frumusetea ei si vrei sa-i oferi produse naturale de cea mai buna calitate. Iar faptul ca un astfel de cadou dureaza mai mult si e foarte util ii sporeste valoarea.

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Ai spus intr-o singura fraza tot ce m-am cacait eu sa zic intr-un articol intreg!

    • Anghelina Irina
    • 12/12/2018
    Răspunde

    Un cadou delicios pentru toate vârstele ❤

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Si pentru barbati si pentru femei!

  6. Ce frumoase sugestii de cadouri pentru cei dragi! Nu mai mancasem de mult, mult timp turta dulce, dar asta cu miere e yummy! Nu e tare, nu e nici foarte dulce, e numai buna. Am trisat ieri cu o bucata (chit ca era trecut de 11 seara).

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      o bucata nu se pune. N-auzi ca noi am mancat toata punga?

      1. Zuzo, ba da ca tocmai am aflat ca ati lichidat-o. Hai ca si eu am mai mancat inca 3-4 de atunci. Si-s tare bune!

          • Cristina Dragomir
          • 17/12/2018
          Răspunde

          Noi spunem tot, chit ca nu e frumos ce facem!

  7. Foarte tare ideea ta, uite ca la asta nu m am gandit niciodata, chiar e un cadou de care m as bucura, mai ales ca am inceput sa o consum mai mult anul asta.

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Ma bucur sa aflu ca tot mai multa lume descopera si redescopera gustul si beneficiile mierii.

  8. Răspunde

    ce idee faina mi-ai dat, sa pun nuci in borcane cu miere si sa fac cadou!
    Eu ma gandeam sa fac cadouri din cosmeticele mele handmade 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Cu siguranta vor fi apreciate ambele idei!

  9. Răspunde

    Uite ca nu m-am gandit la aceste variante de cadou. Ar fi interesant sa le fac pachetele mici pentru cei dragi cu astfel de produse dulci.

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Mie sigur mi-ar placea sa primesc niste cosmetice apicole.

  10. Răspunde

    Multumesc pentru idei!!

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Spor!

  11. O alegere perfecta ! Mie mi-a face o mare palcere sa primesc un cadou dulce sanatos!

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Si ceva cosmetice, nu? Ca nu te cred!

  12. Eu astept sa gasesc sub brad ceva dulciuri mieroase si nu cred ca Mosu va uita de bombonelele si caramelele mele preferate.

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Depinde doar de tine, daca ai fost cuminte. Daca nu ai fost, poate nici nu vine!

  13. Răspunde

    Uite ca mi-ai dat idei. Pana acum nu m-am gandit ca ar putea repzenta un cadou placut si util. Chiar sunt acceptabile preturile si pana acum cateva zile ma gandeam ca fiecare are in casa un borcan de miere. Am fost uimita sa aud batrani cared prefera zaharul in schimbul mierii. Nu sunt deloc informati ca poate fi mai sanatos si mai bun decat zaharul propriu zis!

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Poate ca sunt informati, dar se gandesc ca e mai ieftin zaharul, cine stie!

  14. Răspunde

    Eheee, cine oare nu si-ar dori astfel de cadouri!?
    Cadouri dulci, naturale- iubesc Apidava si eu! Au cea mai curata miere de pe piata!
    Recomand si eu!

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Tu vrei sa te pui bine cu Mosul sa iti aduca si tie cadouri dulci?

  15. Pentru iubitorii de produse apicole, cred ca ar fi cadoul ideal!

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Da, corect, poate ca nu toata lumea le-ar aprecia. La mine in familie se consuma apicole, deci nu risc.

  16. Eu daruiesc destul de des produse apicole si am de gand sa o fac si de Craciun. Sunt gustoase, sanatoase. Ce sa vrei mai mult? Cat despre cosmetice, mie mi se par tare bune, asa ca vreau sa se bucure si altii de ele.

      • Cristina Dragomir
      • 13/12/2018
      Răspunde

      Eu nu am daruit pana acum, recunosc. Dar niciodata nu e prea tarziu.

  17. chiar e o idee buna! nu m-am gandit pana acum, dar sa stii ca in punga de mos nicolae le-am pus celor mici caramele de la apidava, ca sunt bune si sanatoase! o sa ma gandesc serios sa fac mai multe cadouri de genul anul asta!

      • Cristina Dragomir
      • 17/12/2018
      Răspunde

      Mai ales piticilor ale caror mamici nu accepta ca ei sa manance lucruri nesanatoase!

  18. Răspunde

    Ce idei faine de cadouri sanatoase. Produsele Apidava sunt cu sigurnata cele mai bune alegeri. Mie imi place foarte mult mierea de albine de la ei. Turta dulce nu o pot manca de cand ma stiu, insa piticilor mei le place maxim 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 17/12/2018
      Răspunde

      Tu mancai tiramisu cand erai mica, de nu iti place turta dulce?

  19. Răspunde

    Eu nici nu am apucat sa fac o poza, si turta dulce nu stiu daca mai este jumatate in punga 🙂 Le place la fete! Si mierea…azi uitam sa le dau cate o lingurita, cand sa iesim pe usa, sa plecam la scoala si la gradi, respectiv la servici, m-au oprit…mami, ai uitat sa ne dai miere. Le-am zis ca luam cand ne intoarceam, dar nu au fost de acord…m-am intors sa le dau :))))

      • Cristina Dragomir
      • 17/12/2018
      Răspunde

      lasa ca de la anu cica va da miere si de la scoala, sa aveti rezerve!

  20. Răspunde

    Sa stii ca ai dreptate! Uite, asta este exact cadoul pe care mi l-as dori sa il primesc anul asta de la Mos 🙂
    Oare nu citeste blogul tau? :)))

      • Cristina Dragomir
      • 17/12/2018
      Răspunde

      Care Oana, bre?

    • Ioana Radu
    • 13/12/2018
    Răspunde

    Este o idee foarte buna la care recunosc ca nu m-am gandit pana acum. Dar pentru asta suntem bune uneori, sa ne inspiram cu chestii benefice :D. Mereu am pus accentul pe utilitatea cadourilor si obisnuiesc sa ofer des geluri de dus (sau sapunuri solide, daca stiu ca persoana cadorisita nu foloseste gel de dus), sampon, crema de fata sau de corp, ba chiar si produse de machiaj. Insa nu mi-a trecut pana acum prin minte sa ofer cadou produse apicole, desi eu chiar le indragesc. Cele de la Apidava au si aspect frumos, deci merg de minune intr-o plasuta/cutie de cadou ^_^.

      • Cristina Dragomir
      • 17/12/2018
      Răspunde

      Ma bucur ca gasesti utile sugestiile mele.

  21. Răspunde

    De-a lungul timpului am tot incercat diverse de la Apidava si nu pot spune decat ca m-am indragostit iremediabil de sapunurile lor. Le-am cumparat in diverse sortimente si le folosecs doar eu, sunt egoista, pentru ca imi exfoliaza foarte bine pielea si o si hidrateaza. Asadar, eu mi-as dori putina turta dulce insotita de vreo 5 sapunuri 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 17/12/2018
      Răspunde

      Te trec pe lista Mosului. Sa vedem daca ai fost cuminte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares