Iubirea care a rupt lumea în două – Emily Henry

Iubirea care a rupt lumea în două - Emily Henry

Ce-o fi cu mine în ultima vreme de aleg cărți aparent de dragoste? Asta nu știu. Dar ce pot să vă spun este că Iubirea care a rupt lumea în două intră în categoria cărți pentru adolescenți de la Libris.ro, are în ea o poveste de dragoste, dar este mult mai mult decât o carte cu săruturi, atingeri  și întrebări tipic adolescentine.

Este o carte care va trezi puțin fiecare adult care o citește.

Iubirea care a rupt lumea în două – scurt rezumat

Natalie este fiica adoptivă a unei familii care mai are doi copii. Este iubită și crescută cu grijă, dar nu poate uita că mama ei biologică a abandonat-o. Încă din copilărie are coșmaruri și primește vizitele unei entități pe care o numește Bunica. Bunica vine la ea noaptea și îi spune tot felul de povești ciudate. Orele de terapie la care o trimit părinții par a da roade. Pentru o vreme, Natalie reușește să fie o adolescentă obișnuită, cel puțin în aparență. Bunica nu mai apăruse de ceva timp, dar apare acum, când Natalie tocmai a terminat liceul și o mai desparte doar o vară de plecarea la facultatea pentru care a optat.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Această întâlnire îi va schimba viața lui Natalie. Bunica îi spune că mai are 3 luni să salveze pe cineva, dar nu apucă să-i spună pe cine. Cum să salvezi pe cineva fără să știi pe cine? Cum să trăiești într-o lume în care casa din fața ta se schimbă într-o secundă, când acum închizi ochii și ești în pat și în secunda următoare îi deschizi și ești  printre bizoni? Cum să te comporți când te îndrăgostești iremidiabil de un băiat care nu aparține lumii tale? Toate răspunsurile sunt în poveștile bunicii și deznodământul depinde de o amintire și de o decizie atât de ușor de luat și totuși atât de dureroasă!

Iubirea care a rupt lumea în două – impresii de după

Povestea în sine este destul de complicată și multe detalii m-au depășit puțin. Sunt lucruri care țin de fizică, de psihologie, de filosofie și puțin de paranormal. Am trăit toată cartea cu impresia că bunica e chiar bunica biologică a lui Natalie, un soi de spirit. M-am cutremurat când am aflat adevărul.

Este o poveste de dragoste imposibilă între doi tineri care aparțin unor lumi diferite. Când zic asta nu mă refer la discrepanțe sociale, ci la universuri alternative. Sunt două lumi care coexistă în același spațiu, dar în timpuri diferite. Viata nu e perfectă și nu pot fi fericiți în niciuna din ele. Sau da? Asta rămâne de văzut.

Este o carte profundă, plină de învățăminte, peste așteptările mele. Am mai citit chestii de genul (vezi Până ne vom revedea sau Cascada șoaptelor!), dar acelea au fost simple povești de citit și pus pe un raft în bibliotecă. Iubirea care a rupt lumea în două este genul de carte din care, chiar dacă nu le-ai înțeles pe toate, nu vei uita nimic. Este superb scrisă, este emoționantă, presărată cu umor, este despre prietenii, iubire și relația cu tine însăți și cu lumea.

Cert este că la final nu rămâi cu gândul la episoade de giugiuleală între doi tineri, ci cu multe lecții învățate. Te întrebi dacă lumile parelele chiar există, dacă cineva a călătorit vreodată în viitor și s-a putut întoarce în trecut pentru a schimba ceva. Apoi realizezi că ziua de azi trebuie trăită și nu irosită încercând să rumegi ce s-a întâmplat în trecut sau să urzești planuri pentru a evita situațiile ce vor să vină.

Te gândești la toți oamenii pe care spui că-i iubești și te întrebi pentru câți dintre ei ai fi capabil să faci sacrificiul suprem. Constați că ții la mulți, dar iubești puțini și înțelegi că singura ta garanție este ziua de azi și singurele lucruri reale sunt sentimentele tale.

Iubirea care a rupt lumea în două – citate

Despre Dumnezeu – Ceva misterios și fără margine, întrețesut în urzeala lumii, care refuză să fie redus la un nume și un set de reguli, preferând să se strecoare în milioane de povești adevărate sau inventate, conectând între ele toate lucrurile însuflețite. 

În cele din urmă totul trece, mai puțin adevărul. 

Uneori îți dai seama cât de mult ai iubit pe cineva chiar în clipa în care înțelegi că drumurile voastre se despart poate pentru totdeauna. 

Trebuie să trăiești clipa. Dacă nu ești atentă, tot privind în trecut sau în viitor, o să-ți scape viața printre degete. 

Dacă ești tu însăți, îi vei îndepărta pe mulți. Însă să te conformezi dorințelor celorlalți ar înseamna să te exilezi pe tine. 

Uneori cele mai frumoase momente din viața noastră sunt cele care ne-au durut cel mai tare. Nu le vedem așa cum au fost cu adevărat decât când ajungem la capăt și privim în urmă. 

Durerea pe care ți-o va provoca viața merită îndurată. Dacă vei trăi, viața ta va fi plină de tot atâta iubire cât întuneric și pentru fiecare clipă de suferință vei avea parte de una de bucurie. 

La final, bunica îi spune lui Natalie: Ai de ales între a te bucura de darul imposibil și lipsit de garanții care e viața și a îl dărui altcuiva. Te poți folosi de iubirea ta ca să refaci lumea. Îți poți imagina restul poveștii sau poți comanda cartea chiar azi de aici pentru a o afla pe cea gândită de Emily Henry. 

Și pentru că mi-a plăcut atât de mult cartea și merită dată mai departe pentru a nu se pune praful pe ea, ofer prin tragere la sorți exemplarul pe care l-am citit eu (stare impecabilă). Îl vrei? Tot ce trebuie să faci este să lași aici un comentariu cu titlul ultimei cărți citite. Concursul se încheie luni, 1 octombrie 2018 și a doua zi aflăm la cine merge cartea. Premiul se trimite prin Poșta Română, exclusiv la o adresă din România. Datele personale (nume, prenume, adresa de mail) sunt colectate strict pentru a vă putea contacta în eventualitatea câștigării concursului.

 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Ultima carte citită si terminată este „Elizabeth a dispărut „, iar în curs de citire este „O simplă favoare”.

    • Panait Oana Cristina
    • 28/09/2018
    Răspunde

    Ultima carte citită a fost,, Farmecul discret al vieții conjugale ” de Douglas Kennedy iar în curs este,, Fata cu paltonul albastru de la tine!

    • Valeria Chertes
    • 28/09/2018
    Răspunde

    Trei metri deasupra cerului de Federico Moccia a fost ultima carte citita.

    • Denisa Stefania
    • 28/09/2018
    Răspunde

    Ultima carte citita este “Copilul zanelor” de Philippa Gregory

    • Simo Simona
    • 28/09/2018
    Răspunde

    Ultima carte citita este „O simpla favoare” mi-ar placea sa citesc si aceasta carte!

    • Monea Simona
    • 28/09/2018
    Răspunde

    1001 de nopți…

    • Mirela Barbălată
    • 29/09/2018
    Răspunde

    Ultima carte citită „Prețul libertății” de Olivia Goldsmith.
    „Iubirea care a rupt lumea în două” are un subiect interesant. ?

  2. Răspunde

    Interesant subiectul. Eu acum citesc ultima carte din seria Lux, Opozitie. Imi pare rau ca se termina seria, mi-a placut atat de mult!

    • Nicolae Claudia
    • 29/09/2018
    Răspunde

    Azi am terminat aceasta carte : Te vad, Clare Mackintosh

  3. Ultima carte citita este Reconstituind-o pe Amelia
    Iubirea rupe lumea in doua, rupe sufletul in doua, dar te si invata mai multe decat crezi.

    • Cristina Ion
    • 30/09/2018
    Răspunde

    Cartea lui Boerescu Dan-Silviu – ELENA LUPESCU, o biografie care iese din comun și obsesiile lui Carol al II-lea

    • Larisa Eveline
    • 30/09/2018
    Răspunde

    De curand am terminat „Tu” de Caroline Kepnes, o carte care mi s-a parut foarte bine scrisa.

    • Mariana Preda
    • 30/09/2018
    Răspunde

    Ultima carte citita,,Femeile vin de pe Venus, barbatii de la baut,,.

  4. suna bine! si eu am inceput sa mai schimb genul in ultima perioada, dar nu imi pare rau deloc!

    1. Oricum nu renunti tu la cartile tale politiste.

    • Cristina Barbieru
    • 04/10/2018
    Răspunde

    Office, am ratat concursul, chiar imi doream cartea.
    Sunt curioasă rău sa aflu cine ar putea fi Bunica si toate detaliile despre cele două lumi. Super interesantă mi se pare!!

    1. data viitoare!

    • Ioana Radu
    • 15/10/2018
    Răspunde

    M-ai cucerit cu cartea asta (si stim amandoua ca nu-i prima oara cand se intampla o chestie ca asta). Mi-am mai cumparat eu si alte romane pentru ca am citit la tine despre ele :D. Sa stii ca de la o vreme si eu am inceput sa ma orientez catre astfel de carti, aparent de dragoste, din categoria pentru adolescenti sau tineri. Si am descoperit ca multe dintre ele sunt super frumoase, contrar preconceptiilor pe care le aveam in trecut. Clar asta pare genul „de citit”!
    Sa stii ca in prezent citesc „Sotia tacuta”, pe care tot la tine am descoperit-o si mi-am luat-o ^_^.

      • Cristina Dragomir
      • 26/10/2018
      Răspunde

      Ti-am mai zis, cand vezi ceva ce iti place, da-mi un ghiont pe FB sau pe mail si iti pot da cartea. Eu oricum le dau…

  5. Răspunde

    Mi-a placut recenzia cartii si recunosc ca m-ai cucerit cu acele citate. Care mai de care mai speciale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares