Testat produse Apidava – săpun și cremă nutritivă de mâini cu miere și ceară de albine

produse cosmetice cu miere de la Apidava

V-ați învățat deja, presupun, să vorbim foarte despre despre produse apicole pe blog. Eu am crescut cu bocanul de miere pe masă și urmărindu-l pe tataie, pe fereastră, cum îngrijea stupii. Cred că e de înțele de ce nu am renunțat niciodată la consumul de apicole.

Nu vorbesc aici doar de miere, propolis sau alte produse destinate uzului intern. Întotdeauna am știut că mierea, ceara, lătișorul de matcă fac foarte bine și la nivel extern. Bunica prepara o cremă cu untură, miere, ceară de albine și gălbenele. Orice rană trecea rapid cu ea. Anii au trecut și bunica nu mai e. Evident că eu nu știu să prepar minunile pe care le prepara ea, dar folosesc în continuare cosmetice pe bază de apicole și măști preparate în casă cu miere, așa că azi mi-am propus să vă fac cunoștință cu două produse cosmetice cu miere de la Apidava.

Apidava poate fi considerată cetatea mierii, locul unde producem de 25 ani, doar miere de calitate superioară, un produs 100% pur, obţinut doar pe cale naturală, preponderent din flora variată a Podişului Transilvaniei dar și a altor zone melifere din România, şi cu o calitate garantată.

Este vorba despre săpunul cu miere și ceară de albine și crema de mâini nutritivă cu miere, propolis și ceară de albine. Eu am primit produsele de azi spre testare, printr-o campanie Brander, dar cei care mă urmăriți pe Facebook știți că eu le cunoșteam deja. Acum vreo 2 luni, am câștigat o altă campanie pe aceeași platformă și atunci mi-am luat mai multe produse de la Apidava (miere, bomboane, balsam de buze și de călcâie, săpunuri și cremă de mâini). Dacă vă plac produsele de genul acesta, vă atașez mai jos postarea de pe pagina mea de Facebook, unde se desfășoară un concurs având ca premiu un set de produse apicole.

Dar, gata cu introducerile, să trecem la prezentarea produselor și a impresiilor mele de după utilizare.

Săpunul cu miere și ceară de albine

După cum puteți observa, avem denumirea în franceză pe produs. De ce? Pentru că sunt săpunuri fabricate în Franța, o țară cunoscută pentru calitate produselor cosmetice și cu o tradiție îndelungată în producția de săpunuri. Apidava are mai multe săpunuri pe bază de miere în portofoliu (cu propolis, cu ulei de maline, cu cimbrișor, cu polen, cu lavandă, cu ciocolată, cu mentă și lămâie, cu ceară). Eu am primit varianta cu miere și ceară de albine.

Săpunul cu miere și ceară de albine

Este un săpun cu ingrediente naturale. M-a atras prin culoare și m-a convins prin miros și promisiuni să-l folosesc. M-a cucerit prin senzația din timpul spălării și m-a mulțumit prin efectele de după utilizare. Să vă povestesc pe scurt mai multe despre el!

  • mirosul este extrem de plăcut, o combinație de miere și ceară cu puțin iz de citrice și scorțișoară. Dacă greșesc, e numai vina nasului meu. Nu este descrierea oficială, este mirosul pe care l-am perceput eu. De notat că mirosul persistă mult timp în piele, ceea ce eu ador la acest produs.
Săpunul cu miere și ceară de albine Apidava
  • are la bază ingrediente naturale, grăsimi exclusiv vegetale (palmier, shea, cocos), dar conține și parfum. Nu se menționează sursa, tipul de parfum utilizat. Pe mine nu m-a deranjat acest aspect, dar trebuia menționat. Conține și coloranți care s-ar putea să nu placă doritorilor de produse naturale 100%. deși sunt admiși pentru utilizare în cosmetice.
  • face spumă foarte cremoasă, fină, atât în contact cu apa rece, dar mai ales cu apa caldă. Nu e spuma aia de 2 degete grosime, dar rezistă, nu dispare ca prin magie după 2 secunde.
Săpunul Apidava cu miere și ceară de albine
  • pentru mâini este un produs grozav, mai ales că mierea și ceara au proprietăți antibacteriene. Curăță bine, nu rămâi cu senzația de piele grasă și nu usucă pielea, ba chiar mi se pare că lasă o senzație de piele ușor ceruită, ca un soi de peliculă protectoare, catifelată la atingere.
  • eu l-am folosit și pe față câteva zile, exact în perioada aceea din lună când mai iese câte un coș (sau mai multe, cum e cazul meu). Mi-a plăcut pentru că a uscat și cicatrizat foarte repede acele erupții. De fapt, și scrie în descrierea produsului că are rol antiinflamator și cicatrizant. Da, chiar este foarte util in tratarea acneei, doar că mi se pare că usucă puțin fața. Acest lucru se poate corecta rapid cu o cremă hidratantă (au și la Apidava una foarte bună tot cu miere, ceară și propolis!)

Crema nutritivă de mâini cu miere, propolis și ceară de albine

Este o cremă de mâini pe bază de ingrediente naturale, fără parabeni. Este produsul Apidava pe care soțul meu îl folosește în fiecare zi. La noi în casă el este principalul consumator de cremă de mâini pentru că meseria lui, de electrician auto, nu e deloc compatibilă cu dorința de a avea mâini curate, frumoase și catifelate, mai ales că nu suportă să lucreze cu mânuși.

Crema nutritivă de mâini cu miere, propolis și ceară de albine
  • crema de mâini are un miros la fel de plăcut și persistent ca și săpunul prezentat mai sus.
  • este densă, nu curge printre degete, dar nu atât de groasă încât să fie greu de aplicat, să ai nevoie de o tonă de produs pentru a-ți îngriji mâinile.
  • nu lasă pielea grasă. Ăsta e cel mai mare avantaj pe care l-a găsit soțul meu la această cremă. Înainte să o descoperim, el nu se dădea niciodată cu cremă pe mâini dimineața pentru că nu avea timp să intre în piele și rămâneau mâinile grase și alunecoase pe volan.
  • intră nu repede, ci foarte repede, în piele.
  • mâinile se simt imediat mai fine, mai catifelate, pielea este mai elastică.
Crema nutritivă de mâini Apidava cu miere, propolis și ceară de albine
  • ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor (efect cicatrizant și antibacterian) și nu ustură atunci când este aplicată pe ele.
  • aplicată dimineața, acționează ca un super produs protector pe durata mai multor ore. Umple fisurile din piele și nu mai permite pătrunderea în piele a detergenților sau a altor produse care ar putea s-o rănească. Creează un soi de mânușă invizibilă, un strat protector care se simte precum coaja unui măr pe care s-a aplicat un strat foarte foarte dicret de ceară.

Sunt două produse cosmetice cu miere care mie îmi plac foarte mult, atât ca experiență în utilizare, cât și ca efecte. Raportul calitate – preț este unul bun și îndrăznesc să le recomand, chiar dacă am găsit printre ingrediente și subtanțe mai cu semnul întrebării (CI 73360) sau cu potențial alergen.Și nu spun asta pentru că am primit gratuit o cremă și un săpun. O spun pentru că fac ceea ce promit și pentru că sunt, cu siguranță, o alternativă mult mai sănătoasă la o serie de alte produse cosmetice cu preț de 4-5 ori mai mare.

Pentru alte produse cosmetice cu miere, vizitați pagina de Facebook Apidava!

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Mustafa Filiz
    • 02/07/2018
    Răspunde

    PRODUSE FOARTE BUNE !

    1. mai ales crema.

    • Catalina Sora
    • 02/07/2018
    Răspunde

    Produsele Apidva sunt foarte bune, eu le ador. Imi place mierea, imi plac bombonele si imi place la nebunie cum miros sapunelele lor.

    1. sa vezi ce bune sunt caramelele cu miere de la ei!

    • Valeria Chertes
    • 02/07/2018
    Răspunde

    Produsele care au baza mierea de albine sunt foarte bune.

    1. Sunt si gustoase si mai sanatoase.

    • Cristina Barbieru
    • 02/07/2018
    Răspunde

    Chiar nu ma asteptam sa.mi placa asa mult săpunul căci eu le evit pe cele solide de obicei. Iar crema de mâini chiar oferă hidratare intensă.

    1. Eu preponderent sapun solid folosesc.

  1. foarte misto-s, eu mereu sunt in cautare de chestii noi, uneori dau chix, dar ma bucur teribil cand gasesc ceva care sa merite!

    1. Mai ales ca au un pret bun, nu?

  2. Eu nu folosesc crema de maini pentru ca uit dar as lua-o pe asta sa ma dau cu ea pe tot corpul fiindca am pielea uscata si cred ca mi-ar rezolva aceasta problema. Iar faptul ca intra foarte repede in piele e un mare plus fiindca eu nu am rabdare si nici nu-mi place ca o crema sa-mi lase urme grase pe piele.

    1. Nu o recomand pentru tot corpul din cauza stratului ca de ceara pe care il lasa.

  3. Răspunde

    Nu am folosit cremele de la apidava dar asta iarna colegul meu a mesterit o combinatie de ceara, ulei de masline, ulei de musetel (cred) si am folosit si eu, si confirm: minunat efectul.

    1. Bunica mea facea astfel de creme, doar ca pe vremea aia nu se stia de ulei de masline si le mesterea cu untura de porc. Dar zau ca vindecau o multime de bubite si rani.

  4. Răspunde

    Nu prea mai folosesc sapunul solid, insa…miere si ceara de albine…Pe acesta cu siguranta l-as incerca! Am o crema de maini cu miere si face minuni, asa ca…sapunul il voi adora, sigur!

    1. Crema este mult mai buna decat sapunul.

    • Nicolae Claudia
    • 03/07/2018
    Răspunde

    Si eu am folosit cateva produse care au la baza mierea si chiar am fost foarte multumita

    1. Inseamna ca ai stiut ce sa alegi.

  5. Îmi place mult arată săpunelul, eu sunt fan sapunuri solide simpatice, arată bine în baie. Produsele cosmetice pe bază de miere sunt tare bune.

    • Lamiita Petre
    • 04/07/2018
    Răspunde

    Am si eu aceasta crema de maini si sapunul cu lavanda. Ambele imi plac foarte mult. Crema de maini, vreau sa iti spun ca o folosesc si pe picioare, mai ales ca am inca un semn de la o cazatura de curand …. pe scari. Am crezut ca ala imi e sfarsitul, nu aveam destule. La momentul respectiv, m-a ajutat foarte mult mierea de mana, pe care am aplicat-o pe rana si care a inchis rana imediat, de aceea m-am gandit ca aceasta crema ma poate ajuta in continuare.

    1. Nu m-as fi gandit sa o folosesc si pe picioare, dar de ce nu?

    • Oana
    • 06/07/2018
    Răspunde

    Si mie imi plac mult produsele lor, sapunurile sunt favoritele mele 🙂

    1. Sunt curioasa cum este cel cu lavanda.

  6. Răspunde

    Sunt interesante aceste produse si chiar m-ai facut curioasa in ceea ce priveste crema de maini. Este un produs cu ingrediente foarte bune si vreau s-o incerc si eu

    1. Merge bine si pentr calcaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares