7 sfaturi pentru un machiaj de mireasă impecabil

sfaturi machiaj de mireasă

Este ziua pe care ai așteptat-o, la care ai visat din copilărie și pe care o vrei perfectă, ca în visurile tale. Dar, pentru a culege un trandafir, trebuie să faci cunoștință mai întâi cu spinii. Așa e și cu nunta. Până la ziua în care vei fi prințesă, ai mult de muncă și multe lucruri de pus la punct: rochia și tortul de ales, de căutat un salon pentru coafat, de ales un machiaj de mireasă și un make-up artist capabil să-l realizeze, de cumpărat bijuteriile care să desăvârșească frumusețea ținutei, de căutat coafura perfectă și salonul care să ți-o facă. Pentru a-ți face treaba mai ușoară, am pregătit câteva sfaturi esențiale pentru a te asigura că în ziua nunții vei avea un machiaj perfect.

Apelează la un specialist

Dacă nu cumva ești tu însăți make-up artist, atunci trebuie să apelezi la unul pentru machiajul din ziua nunții. Nu te grăbi să te lași pe mâna oricui. Adună recomandări de la prietene la ale căror nunți ai fost și ale căror machiaje le-ai admirat. Vezi ce studii are, ce portofoliu și ce produse folosește persoana care se va ocupa de machiajul tău și ține minte că profesionist este doar acela care te întreabă ce rochie vei purta pentru a se asigura că machiajul este potrivit cu ținuta.

Dacă simți că te poți machia singură pentru ziua nunții, singurul meu sfat este să investești în calitate, nu în cantitate. În loc să-ți cumperi 20 de produse ieftine, mai bine îți iei 5-6 produse de bază cu adevărat bune. La secțiunea machiaj de nunta vei găsi ceea ce-ți trebuie. Notino.ro aduce în România cele mai bune produse de make-up de la toate marile branduri folosite de make-up artișii internaționali.

Alege un machiaj care te reprezintă

Din dorința de a beneficia de o transformare uluitoare, unele domnișoare aleg machiaje de sub care nici ele nu se mai recunosc. Nu e de rău ca lumea să te privească și să spună wow, dar e de rău dacă ai ales machiajul acela doar pentru că ți-a plăcut într-o revistă. Dacă nu te mai simți tu, ai o problemă. Exagerările nu sunt deloc binevenite. Nu trebuie să porți ce se poartă, ci ce ți se potrivește.

Mergi la o probă de machiaj

Oricâte recomandari ar fi primit make-up artistul pe care l-ai ales, nu poți și nu trebuie să treci peste proba de machiaj. Trebuie să vezi exact cum lucrează și cum îți stă cu machiajul pe care l-ai ales. În plus, cu ocazia asta vei vedea și ce produse folosește pentru realizarea machiajului. Dacă ești fanul unui anumit brand de fond de ten, rimel sau ruj, ți le poți comanda chiar tu și îi ceri să le folosească pe acelea. Oricum, de un ruj sigur vei avea nevoie pentru a-ți împrospăta machiajul mai târziu.

produse pentru machiaj

Testează rezistența

Unele mirese fac o mare greșeală atunci când merg la machiajul de probă, se declară mulțumite de ce-a ieșit și, peste o oră, se demachiază pentru că nu vor să meargă să-și caute pantofi purtând acel machiaj. De ce este greșit? Pentru că nu tot ce arată bine rezistă. Este important să lași machiajul o zi întreagă pentru a vedea cum se comportă. Nu vrei să descoperi chiar în ziua nunții că rimelul nu e waterproof sau că fardul de ochi aproape dispare dupa 3 ore!

Nu apela la machiaj și coafat acasă

Deși pare cea mai bună soluție pentru că nu mai stai pe drumuri în ziua cea mare, eu nu recomand să chemi coafeza și stilistul acasă. Acolo va fi un dute-vino și un stres continuu, poate fi o problemă cu lipsa spațiului sau nu vei putea pune la dispoziție lucruri de care au nevoie pentru a-și face bine treaba (lumină insuficientă, lipsă prelungitoare, etc.). Alege un salon în zona ta, un loc în care să poți beneficia de ambele servicii și de cele mai bune condiții. Și nu uita să-ți faci programarea din timp!

Atenție la îngijirea tenului înaintea nunții

Pentru ca un machiaj să arate perfect, dincolo de o mână bună și produse de calitate, avem nevoie de un teren bine îngrijit, adică de un ten curat și bine hidratat. Poți apela la niște produse speciale pentru ingrijirea nuptiala a tenului, dar condiția este ca ele să fie introduse în rutina de îngrijire cu cel puțin o lună înainte de eveniment. La fel vei proceda și cu tratamentele cosmetice. În urma diverselor proceduri sau a schimbării unei simple creme de față, pot apărea efecte adverse și nu vrei să te trezești cu vreo iritație sau roșeată în perioada asta. Orice schimbare în rutină se face din timp, nu cu doar câteva zile înainte de marele eveniment.

Odihnește-te

Încearcă să pui toate lucrurile la punct din timp și acordă-ți 1-2 zile de relaxare. Va fi greu să dormi profund, cu atâtea emoții, dar e important să te odihnești suficient. Poți încerca aromaterapia pentru a te relaxa (pe NOTINO.ro găsești o mulțime de produse în această categorie). Este adevărat că un machiaj poate face minuni, dar să ne reamintim că reușita lui depinde și de aspectul tenului. Pe o piele bine îngrijită și odihnită machiajul face priză mai bună și rezistă mai mult.

Ține cont de aceste sfaturi și machiajul tău din ziua nunții va arăta impecabil și va rezista eroic! Peste ani, când vei privi la pozele din album, nu vei fi rușinată că-ți cursese rimelul sau că ai ales un machiaj demn mai degrabă de un număr de circ decât de cel mai important eveniment din viața ta.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Si eu am apelat la o profesionista pentru machiajul din ziua nuntii. Pana la urma, este cea mai importanta zi din viata unei fete si nu trebuie sa facem compromisuri. Exista atatea ocazii pentru care te poti machia singura!

    1. Eu nici nu as inndrazni sa ma gandesc sa fac treaba asta singura. Eu nici machiajul de zi nu reusesc sa il fac ca la carte.

    • Valeria Chertes
    • 05/07/2018
    Răspunde

    Un articol foarte util pentru viitoarele mirese.

    • Lamiita Petre
    • 05/07/2018
    Răspunde

    Este cel mai dezagreabil lucru pentru o mireasa, sa nu ii reziste machiajul, pe langa faptul ca acesta trebuie ales in functie de fizionomia fetei, de evenimentul respectiv, si mai stiu eu ce alte aspecte. Intotdeauna un profesionist va stii ce sa aleaga si va folosi produse profesionale. Doar o data esti mireasa ( ma rog… ) si nu trebuie sa faci rabat de la nimic in ceea ce priveste aspectul tau.

    1. Eu as fi plans de nervi sa vad ca mi se desface parul dupa 2 ore si nu se mai vede nici jumatate din machiaj. Asta a patit o prietena de-a mea.

  2. Un articol foarte util. Eu am mers la câteva probe până am gasit persoana care rezona cu așteptările mele și bine am făcut :). Machiajul este foarte important chiar daca în ziua respectivă nu realizezi, după ce ies pozele îți dai seama cât de mult a contat alegerea unui machiaj care să te reprezinte și evident mâna specialistului :)!

    1. In ziua aia nici nu prea ai timp sa te uiti in oglinda. Poate abia seara, dupa ce ti-ai primit oaspetii si le-ai dat aperitivul.

  3. La nuntă și la evenimentele importante din viata, nășit de câteva ori, când trebuia să fie impecabil machiajul si sa reziste, am apelat la profesionisti si da, a meritat de fiecare data.
    E important sa pregatim tenul din timp, eu mergeam la cate un tratament pentru a ma asigura ca tenul este curat.

    1. Tu mereu ai avut machiajul la locul lui in pozele pe care le-am vazut eu.

  4. Răspunde

    Foarte utile sfaturile primite. Cand am fost mireasa am apelat la specialisti pentru toate. Este greu sa faci totul singura. Cu atat mai mult cu cat pe umerii tai apasa niste emotii si un stres teribil. Aproape ca nu-ti mai poti stapani emotiile si agitatia din jur. A fost o zi frumoasa, dar foarte obositoare. Prefer sa fiu invitata decat in centrul atentiei

    1. Cred ca esti prima femeie care raspunde sincer la intrebarea asta. Daca ma intrebi pe mine, eu si din cauza asta nu m-am cununat religios pana acum pentru ca mi se pare un stres teribil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares