Feriți-vă de iubitorii de animale dezlănțuiți!

caine agresiv

Pe un grup dedicat iubitorilor de animale, am asistat acum câteva zile la o discuție care m-a enervat foarte tare. Cineva postase un prinscreen de la postarea unei doamne și se adunaseră toți acolo să o facă albie de porci în numele iubirii lor față de animale. Ce scrisese femeia în postare? Era revoltată din pricina unui câine, al vecinului, care îi lătra toată ziua sub fereastră și-i trezea bebelușul.

De ce nu accepta dobitoaca un animal? Nu iubește animalele. E nebună. E fustrată. În toate felurile a fost jignită în lipsă, fără ca măcar să-ți poată lua apărarea. Într-un fel, mai bine că nu a știut. Măcar n-a suferit din pricina unor oameni care nu văd dincolo de ochelarii lor de cal.

Cine zice că, dacă iubim animalele, trebuie să acceptăm absolut orice fac ele, probabil ca urmare a faptului că stăpânul nu le îngrijiește coprespunzîtor sau nu le dă pic de educație? Ce face din femeia asta o nebună numai bună de răstingnit? Faptul că are un copil mic, de câteva luni, care trebuie să doarmă, pe care se chinuie să-l adoarmă și apoi, la cinci minute, începe să latre un câine care nu tace toată ziua și-l trezește și el plânge și ea trebuie să o ia de la capăt și să spere că, de data asta, câinele nu va mai lătra?

bottegaverde.ro

De ce nu suntem oameni? De ce nu putem privi problemele mai în detaliu? Se știe că multe din proaspetele mămici oricum se confruntă cu stări depresive și anxioase în primele luni după venirea pe lume a bebelușului. Este normal să fii deranjat de un câine care latră toată ziua, cu atât mai mult cu cât ai un copil care poate mai are și colici și abia adoarme.

Eu însămi sunt deranjată adesea de câinii vecinilor. Și nu-mi poate spune mie cineva că nu iubesc animalele. Îl iubesc pe piticul meu negru din toată inima, dar asta nu înseamnă că nu l-am și educat puțin. Când intră cineva la noi în curte, normal că latră. Latră de câteva ori, apoi pricepe că e cazul să se relaxeze, tace și se bucură de vizită. Nu sunt toți câinii așa. Unii pur și simplu uită se oprească. Poate nu vă vine să credeți, dar știu câini care, dacă stă cineva o oră la ei în curte, ei latră o oră. Cât să iubești animalele ca să suporți un dulău de 40-50 kg, lătrând ultra-mega-zgomotos, la câtiva metri de tine, minute în șir?

De ce trebuie să confundăm nebunia cu nevoia de liniște? Proprietarilor de animale le scapă ceva – faptul că un astfel de lătrat obsesiv, dacă am trăi într-o țară civilizată, ar fi sancționat cu amendă pentru stăpân. Nu și la noi. Pentru că la noi, și dacă faci o reclamație la poliție, nu sunt dotați agenții cu aparate de măsurare a nivelului de zgomot și… dacă agentul e mai tare de urechi, vecinul nu se alege nici măcar cu mustrare.

Așa că, între o hoardă de iubitori de animale mai dornici de sânge decât un popor barbar și o femeie care nu cere altceva decât liniște, au aleg să solidarizez cu mămica. Ce dacă a amenințat că o să-i facă rău câinelui? Sunt convinsă că nu ar face asta. A fost o reacție pentru că nu mai suportă lătratul zgomotos. Mai bine grupul de aminal lovers ar investi energia în a identifica și forța autoritățile să pedepsească potrivit legii pe cei care torturează și ucid animalele. Ăia nu amenință, ucid direct. Ăia sunt adevăratul pericol. Mai bine ar face ceva în privința câinilor eutanasiați. Dar asta ar presupune curaj. Ori ei, prin a jigni în lipsă și a trage concluziile greșite, nu dau dovadă decât de prostie și de lașitate.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    In mare parte de aia am iesit si eu de pe aceste grupuri. Sunt persoane care usor usor o iau razna. E bine sa te focalizezi asupra a ceva dar e grav sa nu mai vezi nimic ce e in jur. Eu m-am mutat acum iar deasupra am o vecina cu catel. Mi-a zis la un moment dat ca ce bine e ca si dvs aveti ca nu vor fi probleme… mi s-a parut ciudata remarca ei, dar apoi m-am gandit ca mai sunt nebiuni care nu suporta animalele. Apoi am aflat DE CE. Cainele cand era lasat singur in casa latra continuu. Chiar daca ziua nu esti acasa sa zic, sau esti mai ignori. Dar noaptea?????? Si stii cum se aude? Ea a plecat cateva saptamani ca e in varsta. Noaptea venea baiatul acasa. Dar pleca mereu la dimineata iar cainele incepea sa urle. E grozav la dimineata si cu copil mic nu? Se trezea micutul si ma inteeba cine plange mami. Problema e ca i-a dat atat copilului cat si noua programul peste cap sieram zombie. I-am zis cand am vazut-o frumos si politicos sa ia masuri in acest sens. Daca pleaca de acasa sa-si ia cainele cu ea, daca nu sa nu mai plece sau sa aiba grija sa il lase in compania cuiva ca nu e normal ca sa sufere toata lumea din cauza lui. Nu sunt singurele animalele din bloc. Suntem multi care avem fie catei fie pisicute. Si toti suntem deranjati de doamna, doar ca nimeni nu i-a spus. Sau poate la ei nu se auzea la fel de tare ca la mine. Si o spun si mi-o asum, daca continua o sa ii fac si plangere la Politie. Sotul e sofer, daca nu e odihnit stii ce se intampla pe strazi… Si nu e o rautate. 🙁

    Un alt caz. Aveam unde stateam inainte o catelusa pe care o iubeam majoritatea din bloc. Au luat-o hingherii. Am cautat-o dar in zadar. Dupa un timp am gasit-o dar era atat de traumata incat nu mai recunostea nimic. Am incercat sa o iau dar nu am reusit. Dupa un timp s-a pripasit un pui de catel. Si ala speriat ca a fugit sub o masina. Era dimineata inainte sa plec la munca. L-am vazut, fotografiat si rugat „iubitorii” care au adapost sa il preia. Mi-au sarit multi in cap asa zisele iubitoare de animale ca de ce nu l-am luat ca ce nu sunt in stare sa tin un catel cand ele tin atatia…
    1. Nu puteam sa-mi pierd job-ul ca sa stau dupa catel. Nu e egoism e simtul de supravietuire. Ca fara job nici lui nu aveam ce sa ii ofer. :))) Mai ales ca nu era in pericol, era intr-o parcare de bloc.
    2. Am catel si nu puteam lua inca unul inntr-o casa care nici macar nu era a mea.
    3. Nu sunt de acord nici cu cei care tin multi caini la curte printre case. Miroase oribil si fac o galagie infernala. Deci ii cred si pe vecinii lor. Nu era cazul la mine daca aveam 2 dar doamnele se laudau ca au multi si fix la asta m-am gandit.
    Asa ca mi-e scarba de grupurile astea si asa zise iubitoare de animale, dar si de oamenii care nu castreaza cainii si pisicile si apoi abandoneaza puii.

    1. Răspunde

      *de la 5 dimineata urla. Num Lock dezactivat :))

    2. De-asta te iubesc eu pe tine ca le zici direct si bine pe toate. Faptul ca iubim animalele, nu ne da dreptul sa incalcam dreptul la liniste al celorlalti. Eu plang de ma umflu (mai rau) daca vad un catel abandonat si suferind, dar nu inseamna ca trebuie sa accept ca cineva nu are grija de caine.

    • Valeria Chertes
    • 31/07/2018
    Răspunde

    Ai foarte mare dreptate in articol.

    1. Unii ar zice ca nu.

  2. Eu iubesc animalele, dar uneori chiar am nevoie de liniste si ma enerveaza si al meu, dar nu am ce sa ii fac, eu ca un copil, el isi face teraba si latra. Asa ca o inteleg pe biata mamica, poate s-a chinuit ore in sir sa adoarme bebelusul, dar altii nu pot intelege asta.

    • Nicolae Claudia
    • 01/08/2018
    Răspunde

    Am si eu in bloc, in caine care latra daca e lasat singur acasa. Si vorba ta, daca sta singur 5 ore, 5 ore latra. Mi-a fost greu in noptile in.care imi trezea fetita..pana a inceput sa se obisnuiasca cu latratul cainelui. Pt unii e destul de greu sa inteleaga ce inseamna pt un copil de cateva luni, 3-4 ore de somn. Noptile tale devin zile si atunci cand in sfarsit a adormit copilul, ti-l trezeste un caine..nu poti descrie sentimentul. Le doresc tuturor celor care au jignit biata femeie un copilas mic si ii rog dupa aceea sa mai comenteze.

  3. Si mie imi plac cainii dar acum vreo doi ani la tara aveau un caine pechinez care latra non-stop cu si fara motiv si dupa acea vizita nici eu nici Dragos nu ne-am mai apropiat de caini o perioada. Cred ca un caine trebuie sa aiba niste limite la fel ca un copil, dar daca nu are cine sa i le traseze atunci Doamne ajuta, ca o luam razna cu totii.

  4. eu am oameni de genul asta chiar pe laga blocul unde stau eu. Ma duc cu Aki afara, pe bulevard. peste tot vezi mancare, data cainilor comunitari. o cireada intreaga. sar la cateii de casa, in lesa. sar si eu la ei cu pietre. imi sare in cap o baba nebuna ca ce am cu el, ca daca iubesc animalele, ii iubesc la fel si pe cei de pe strada, si pe cel din casa. nu zau! adica eu bag bani in curu lui, ii fac vaccinuri, ii dau mancare buna, creme, pastile, ce are nevoie, si-l las sa il muste o javra de pe strada pe care o tin ei cu mancare, nu? am tot felul de femei demente care se duc si scot cainii de la hingheri, apoi le dau drumul tot pe strada. iubitorii de animale ai vietii… astia nu sunt asa ceva, sunt niste tampiti! am pornit o adevarata rvolutie impotriva lor, intr-o zi era sa o luam la bataie pe o baba ca-mi zicea mie ce am cu o matza care sarise la ai sa-i scoata ochii. al meu era cu lesa in mana si i-a si zis ca ii da una-n gura, a intepenit baba. nu va mai bagati! daca ii iubiti asa mult, luati-i in casa! si pisici, si caini! daca ii hraniti pe strada nu inseamna ca sunteti iubitori de animale!

    • Ioana Radu
    • 04/08/2018
    Răspunde

    Am trecut printr-o experienta similara cand am scris despre o pisica pe care am gasit-o in parc fara un ochi. Si mi-a rupt inima, dar nu aveam unde sa o iau… in conditiile in care nu locuiesc in orasul respectiv, eram in trecere prin parcul de acolo; si ma deplasez cu mijloacele de transport in comun. Si nici nu-mi permiteam sa duc pisica la un veterinar local, ca mai apoi ce sa fac… sa o las tot pe strada? Si am fost atat de marcata de ziua respectiva incat am simtit nevoia sa scriu pe blog despre neputinta mea… Am primit o multime de comentarii in care oamenii ma faceau in toate felurile ca n-am ajutat pisica, fara ca ei sa ia in calcul o clipa ca nu aveam nici bani de veterinar, nici masina personala sa o iau din orasul acela, nici unde sa o duc. M-au facut in toate felurile, spunandu-mi chiar ca sunt mai rea decat cei care urasc animalele… M-a demoralizat si mai mult sa vad cum ma trateaza oamenii…

  5. Imi vine manusa acest articol dupa ce am nascut cainii vecinei latrau toata noapte..iar proaspatul meu bebe plangea deranjat de latratul acstora…intr.un final am gasit remediul…lam invatat pe bebe cu muzica data acoperind sunetul cainilor..eu am 2 pisicii si 4 cainii dar sunt cuminti latra doar cand intra cineva in curte

    • Cristina Barbieru
    • 08/08/2018
    Răspunde

    Stiu ce simte mămica. E intr-adevar, o diotenie sa o judeci pt asta. Si eu iubesc animalele, catei am si eu 2 Si cand incep sa latre si imi deranjează piticul ce tocmai a adormit imi vine sa ii bat. Si sunt si mei…Eu iti spun sincer ca as reactiona urat sa am un vecin ce are un caine ce latră încontinuu.

  6. Răspunde

    Pfff…o inteleg pe mamica. Am avut si noi o catelusa, tare dragalasa, dar foarte latracioasa. Imi venea sa o bat insa cand latra atat de mult si fara rost si imi trezea picea. 😀

  7. Răspunde

    Dacă ziceai de pisici eram contra, dar câinii ii iubesc mult de tot. Am avut ani de zile un pe Bibescu pe care l-am adorat! A fost acel prieten mereu alături. Nu as mai lua câine in casa, dar dacă as sta la curte cu siguranța as face-o

    1. Un caine este o responsabilitate. Asta nu inteleg unii stapani. Nu e de ajuns sa ii dai mancare si apa. Are nevoie de iubire, de timp…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares