8 lucruri de care să ții cont dacă vrei cele mai frumoase fotografii de botez

fetiță foto botez

O viață nouă. Dorită cu ardoare, hrănită cu iubire timp de 9 luni, înfășată în adorare din clipa în care a decis să iasă la lumină și să însenineze zilele întregii familii. Primul eveniment important din viața micuțului prinț sau a micuței prințese – botezul. Își va primi numele creștin, va face băița în Casa Domnului, va participa la prima lui petrecere, va purta hainuțele speciale de botez, va avea parte de prima mini-tunsoare din viața lui. Emoții mari pentru părinți și stres cu organizarea.

cele mai frumoase fotografii de botez

Una din grijile principale este alegerea unui fotograf de botez care să-și facă bine treaba, să realizeze fotografii clare, frumos compuse, la care mica vedetă să privească zâmbind peste ani. Orice părinte vrea să ofere amintire copilului cele mai frumoase fotografii de botez, așa că întreabă peste tot de un fotograf bun. Dar chiar depinde totul numai de fotograf? Cu siguranță nu. Care sunt lucrurile de care trebuie să ținem cont?

1. Fotograful cu experiență pe fotografia de botez

Cum e cu fotografii? Ca și la medic. Dacă te doare piciorul, nu te duci la oftalmolog. Nici penntru fotografia de botez nu te duci la primul fotograf care-ți iese în cale, chit că el se ocupă mai degrabă de peisaje și fotografie de produs. Nu e vorba doar de privit prin obiectiv și făcut click. Ai nevoie de un fotograf botez, de un om care cu asta se ocupă și are experiențî, care știe care sunt momentele cheie și ordinea lor în cadrul slujbei religioase, care are răbdare și care iubeșe copiii.

2. Starea micuțului

Degeaba ți-ai luat cel mai scump fotograf din oraș, dacă nu te ocupi cum se cuvine de copil în ziua evenimentului. Trebuie să ai grijă ca el să doarmă pentru a fi odihnit când va urca pe scenă. Pe cât posibil, fixează ora slujbei într-un interval în care știi că nu-i strici somnul. Ai grijă să fie hrănit și schimbat și încercați să nu vă agitați prea tare în jurul lui pentru a nu-i transmite o stare de neliniște.

fotografie bebe botez

3. Hăinuțele de botez

Și când alegem hăinuțele de botez, trebuie să ne gândim dacă vor da bine în poze sau nu. Nici nu vom exagera cu prea multe culori, dar nici nu vom merge pe varianta roz nude complet sau alb complet fără nici o pată de culoare. E nevoie de culoare, de contraste, pentru ca pozele să arate bine. Da, albul e frumos, dar alb peste alb peste alb e deja prea mult.

ședință foto botez

4. Ținutele părinților și ale nașilor

Sunt principalii participanți la eveniment, cei care vor apărea cel mai des în poze alături de micuț. Da, fotograful de botez are grijă să surprindă surâsul bebelușului sau momentul când își bagă degețelul în guriță, are grijă să aleagă un unghi bun și să aibă suficientă lumină, dar nu va putea face hocus-pocus pe fotografiile în care rochia cu paiete a nașei sau bluza mega-portocalie a mamei sunt în total dezacord cu cromatica și stilul hăinuțelor micuței găluște.

Vrei să ai cele mai frumoase fotografii de botez, fără contraste care să zgârie retina? Dacă bebe poartă costumaș elegant, elegant va fi și nașul, nu în blugi! Dacă bebe are costum tradițional, foarte bine va da la poze dacă și părinții și nașii vor purta ii în loc de sacou și rochie.

5. Atmosfera

Vrem un cadru relaxat, în care preotul nu zorește nașa să se miște mai repede, în care bunica din partea tatălui nu comentează că nu au adus păturica pe care a croșetat-o ea, iar mama nu este îngrozită de momentul băiței în cristelniță. Tot ce se întâmplă în jur afectează starea de spirit a copilului. Are nevoie de zâmbete, de oameni deschiși, nu de chiuituri, nu de oameni năpustiți asupra lui. Un preot, o nașă, un fotograf, două bunici – e deja aglomerație pentru el.

6. Aspectul locațiilor

Zic locațiile pentru că vorbim și de biserică și de restautant. Alegeți locuri care să arate bine în fotografii! Nu e musai să alegeți cea mai mare biserică, dar nu strică să fiți puțin atenți la detalii înainte de a vă programa (sunt covoare pe jos? sunt curate? cum arată masa pe care va fi înfășat copilul? cât de bine este iluminată?). La local, nu vă zgârciți să alegeți ceva mai ieftin sau să nu investiți în decorațiuni, în ideea că bebe e mic și nu contează aceste detalii pentru el. V-am zis că ochiul fotografului de botez surprinde tot!

7. Timpul de care dispuneți pentru fotografii

De regulă, la astfel de evenimente, oamenii sunt mereu pe fugă. La biserică nu veți putea zăbovi prea mult pentru poze pentru că, cel mai probabil, afară mai așteaptă o pereche de miri sau o familie să-și boteze copilul. La restaurant, din nou agitație cu primirea oaspeților și socializarea. De cele mai multe ori bebe ajunge să doarmă cu o bunică în camera bebelușului și apare în prea puține poze.

Ideal ar fi să vorbiți cu fotograful și pentru o ședință foto de botez. Vă rezervați două ore pentru o sesiune foto, fie în aer liber, fie în studio, și acolo chiar veți obține cele mai frumoase fotografii de botez. Uite aici cum arată niște poze profi! Contează să ai timp pentru a-l face pe bebe să zâmbească sau să stea în anumite poziții.

fotografii de la botez

8. Decorul

Nu-i ușor de controlat acest aspect, dar se pot face anumite modificări, atât la biserică, cât și la restautant, pentru ca pozele să fie făcute într-un decor plăcut. Ceva ghirlande pentru împodobit cristelnița, câteva jucărioare pe masa în care va fi înfășat, chiar și niște flori naturale – la așa ceva să vă gândiți! Fiți siguri că fotograful va găsi cele mai bune unghiuri pentru ca aceste elemente decorative să apară în poze.

O ședință foto de botez nu vine doar cu avantajul timp, ci și cu decoruri speciale. Dacă alegeți să o faceți într-un studio special amenajat, cu fundaluri și piese de mobilier alese cu grijă, cu elemente de decor care să vină în completarea unui zâmbet și a unui costumaș superb, sigur veți obține cele mai frumoase fotografii de botez, amintiri pe care nu le poate fura nimeni, dovezi clare de iubire și prețuire. Pe site-ul imaginivii.ro la secțiunea studio foto găsiți un astfel de studio, dacă sunteți din București.

ședință foto botez

Da, e important să ai un fotograf de botez bun. Am stabilit deja cum trebuie să-l alegem, dar nu stă totul în puterea lui. Vrem fotografii reușite? Treaba asta ține și de alegerile noastre în materie de vestimentație și locație, de atitudinea noastră, de atmosferă, de cât de bine se simte bebe sau nu.

 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 28/07/2018
    Răspunde

    Este important sa ai un fotograf bun la evenimentele importante.

    1. dar nu e singura conditie

    • Lamiita Petre
    • 29/07/2018
    Răspunde

    Doamne, parca sunt niste ingeri coborati pe pamant. Ar fi pacat sa nu imortalizezi astfel de momente, vor fi amintiri frumoase pentru mai tarziu. Am si eu o singura poza de cand eram bebelus, dar nu este de la botez. A si fost un botez restrans din cate am inteles, ai mei parinti abia pornisera la drum, repartizati cu serviciul departe de casa, nu se aveau decat unu pe altul si cativa colegi. Pe nasa mea, nu am cunoscut-o niciodata, stiu doar ca a fost o indragita cantareata de muzica populara, Maria Rachiteanu Voicescu.

    1. Stai linistita ca nici eu nu am poza de la botez.

    • Nicolae Claudia
    • 29/07/2018
    Răspunde

    Eu nu cred ca am vreo poza de la botez. Cel putin nu am vazut prin albumul parintilor. Pe cand fetita mea, sigur are peste 1000.

    1. Erau vremuri mai triste pe atunci 😛

  1. Si noi am avut fotograf profesionist la botezul micutului dar piciul nu a fost deloc binedispus. Si nu pentru ca nu am avut grija de el, ci pentru ca era el rautacios si plangea, nimic nu ii convenea. Bine, era si micut, la o luna nici nu as fi avut mari asteptari dar sunt copii mai linistiti ca el. Stefan a fost tare plangacios cand a fost mic, cand ma gandesc mi se ridica parul in cap :))
    Una peste alta, nu-mi pare rau ca am ales un fotograf profesionist, chiar si asa plangacios cum a fost, avem amintiri de nepretuit.
    De aceea e important sa stim la cine sa apelam pentru aceste evenimente importante.

    1. Micutul de el! Pune-te in locul lui! De unde ieri erai doar tu cu mama, acum apar o multime de oameni in jurul tau! cum sa nu fii suparat?

  2. E important ca fotograful sa aiba rabdare multa, iar bebe sa aiba chef de pozat.

    • Ioana Radu
    • 04/08/2018
    Răspunde

    Eu inca n-am copii, dar m-am apucat sa-mi caut fotograf pentru nunta si am gasit cativa la care am admirat fotografiile de la sedinte foto cu copii ^_^. Cred ca acesti fotografi au rabdarea cea mai de fier, avand in vedere ca ei sunt pregatiti sa lucreze cu copii mici.

  3. Răspunde

    Stiu ca este important sa apelezi la profesionisti daca vrei niste poze reusite. Trebuiesc alesi cu grija fotografii pe care vrem sa-i avem aproape la eveniment pentru ca de ei depind amintirile noastre

    1. Imagineaza-ti cum ar fi sa ai un fotograf din ala cu figura si atitudine antipatica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares