Aniversarea căsătoriei – alte 365 de zile de dans în doi prin viață

cuplu care serbează aniversarea casătoriei

Totul a pornit de la o glumă de pe Facebook.

– Iubito, tu ai parolat calculatorul?
– Da, dragă.
– Şi care e parola?
– Data nunţii noastre.
– La naiba… A făcut-o intenționat!

E clar că el nu își amintește data, deci nu are parola. De ce nu o poate întreba? Pentru că ar înseamna să declanșeze un război, pentru că, în sinea lui, chiar și el știe că nu e normal să uite de această dată, chiar dacă nu a înțeles niciodată de ce.

De ce e important să-ți amintești de aniversarea căsătoriei?

Trecem peste faptul că pot apărea astfel de situații – în care data respectivă să devină parola pentru un cont la care trebuie să ai și tu acces.

Aniversarea căsătoriei nu este despre a ține minte un număr, ci despre a vă aminti de ziua nunții, de emoția primului dans în calitate și soție, de cum vă tremurau mâinile în timpul slujbei religioase, de sărutul acela de pe treptele bisericii, cu un curcubeu răsărit deasupra voastră, semn că în față vi se aștern atâtea lucruri frumoase, de jurămintele de iubire pe care vi le-ați făcut atunci. E data la care s-a născut iubirea voastră în fața lui Dumnezeu, data la care ea și-a pus mâna în mâna ta, a închis ochii și și-a dorit cu ardoare ca cele două mâini să se împreuneze cu la fel de multă dragoste și gingășie și peste 10 ani, și peste 20 de ani sau chiar 50 de ani. A-ți aminti de ea e semn că-ți pasă de ea, de voi.

Cu ocazia aniversării nu celebrăm o zi, de fapt, ci ne sărbătorim iubirea. Nu sărbătorim simpla trecere a unor ani, ci timpul petrecut împreună, triumful dragostei asupra timpului. A uita de a cea dată devine sinonim cu a uita de ea, cu a uita de iubirea ce vă leagă. E ca și cum ai spune că ai uitat c-o iubești. Și n-ai să uiți de aniversare dacă o iubești la fel de mult sau mai mult ca în ziua în care ai privit-o în rochia albă de mireasă și ți-ai spus că ești cel mai norocos om.

Care este cel mai frumos cadou pe care i-l poți face soției cu această ocazie?

E simplu de răspuns la întrebarea asta.  Cel mai frumos cadou pentru aniversarea căsătoriei este însuși faptul că ți-ai amintit, că iubirea, la fel de vie, nu te-a lăsat să uiți de data la care viețile voastre s-au schimbat pentru totdeauna. Faptul că-ți pasă e cel mai prețios dar.

Bărbații cred, în mod greșit, că femeile vor ca ei să țină minte când e ziua lor de naștere, data la care s-au căsătorit sau data primei lor întâlniri doar pentru a primi cadouri. Nu e așa. Nu că femeia nu s-ar bucura să primească o bijuterie sau o mini-vacanță la munte, dar mult mai important pentru ea este că ți-ai amintit. O floare, un bilețel scris de mână și lăsat pe frigider, o invitație la film sau chiar la o plimbare în parc înseamnă la fel de mult. Emoția și mesajul transmis sunt mai importante decât valoarea materială.

Azi, mai mult ca niciodată, are nevoie să-i amintești că timpul pe l-a dăruit acestei relații nu e timp pierdut, ci e cea mai bună investiție pe care a făcut-o. Spune-i asta în cuvinte sau, dacă nu te pricepi la vorbe, alege un cadou care să vorbească pentru tine. Dacă va plânge când va primi cadou o astfel de casetă pentru bijuterii, nu o va face pentru că știe că e un cadou scump, ci pentru că ea simbolizează ceva. Acolo își va pune inelul de argint pe care i l-ai dăruit pe vremea când erați doar niște adolescenți visători și v-ați logodit, făcându-vă jurăminte de iubire pe plajă, la apus.

casetă pebtru bujuterii

Acolo va păstra brățara din sfoară, cu inimioară, pe care i-ai dăruit-o când ați fost prima dată la munte. Acolo, într-un sertar, va sta colierul pe care copiii, acum mari, l-au făcut acum 15 ani din semințe de floarea soarelui, dându-și seama că economiile nu le ajungeau să cumpere alt cadou pentru mama. Tot ce e bijuterie va sta în caseta de bijuterii și va fi protejat de ea. La fel cum dragostea pentru tine stă în inima ei de atâția ani și n-o poate atinge nimic.

Nu aniversați încă un an de căsătorie, ci încă 365 de zile de iubire, respect, înțelegere, devotament, sinceritate, de împlinire, de dorințe pentru care ați luptat împreună. 12 luni în care niciunul n-a dat fuga, în momentele de cumpănă, să verifice care este data la care expiră certificatul de căsătorie.

Retrăiți trecutul și bucurați-vă de prezent! Sărbătoriți-vă amintirile împreună, multumiți-vă unul altuia pentru ceea ce aveți, sărutați-vă ridurile, închideți ochii și puneți-vă cea mai de preț dorință – ca peste alte 365 de zile să fiți tot aici, sănătoși, împreună, mână în mână, mai puternici, mei fericiți, mai bogați sufletește.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anda Stanciu
    • 09/07/2018
    Răspunde

    Dacă nici atât nu își amintește atunci este grav

    1. Grav pentru el, nu?

        • Niscoveanu Simona
        • 30/01/2020
        Răspunde

        Ce frumos ai scris! Gândesc la fel! E adevărat ca noi femeile nu avem nevoie de cadouri, ci pur și simplu să-și amintească soții de zilele importante din viata noastră! Pentru mine este de ajuns o îmbrățișare și un „la mulți ani”! ?

          • Cristina Dragomir
          • 30/01/2020
          Răspunde

          A-si aminti este cel mai frumos cadou, nu?

    • Lamiita Petre
    • 09/07/2018
    Răspunde

    Eu nu consider chiar atat de grav ca nu isi aduce aminte de data casatoriei, dar depinde de cati ani au trecut. Sincer, nici eu nu imi mai aduc aminte prea bine, parca a fost un 12 nov. 1983 ( mai am 1% indoieli 😀 ) . Nici nu am aniversat niciodata aceasta zi in cei 20 de ani cat a tinut mariajul. Mi-ar fi placut sa primesc un astfel de cadou din ce am vazut pe site. Daca se gaseste un binevoitor, sa-mi faca Geanta satchel Desert Sunset, din piele naturala – Anuschka, cadou.

    1. Poate ca esti tu altfel?

    • Valeria Chertes
    • 09/07/2018
    Răspunde

    Orice aniversare este bine venita.

    1. E o metoda de a sparge monotonia, nu?

  1. Eu nu am ajuns inca la partea cu casatoria dar e o zi importanta si nu cred ca e normal sa o uiti asa ca o sa i-o tatuez pe piele sau pe verighete. :)))

    1. tot aveti o aniversare, nu? Ziua in care v-ati intalnit?

  2. Noi sărbătorim 6 ani și ne place să revedem filmarea și răsfoim albumul cu poze de la nuntă. 😀

    1. In fiecare an?

  3. Chiar sunt barbati care uita data casatoriei? Hmmm..ce vorbesc si eu, poate peste cativa ani nici al meu nu va mai sti :)))
    Referitor la cadouri de aniversare a casatoriei..eu nu pun asa mare accent pe lucrurile materiale…mie daca-mi zici un ” la multi ani” sau ” te iubesc ” m-ai multumit pe deplin. Dar nici un buchet de flori sau o cutie de bijuterii nu as refuza 😀

    1. Cris, nu toate femeile sunt asa norocoase cum suntem noi, sa aiba soti care nu uita detalii care ne fac pe noi fericite.

    • Nicolae Claudia
    • 11/07/2018
    Răspunde

    Nu am cum sa uit asa ceva. Si pot zice ca nici sotul meu nu ar uita aceasta aniversare. Intotdeauna ne-a placut sa ne surprindem in aceasta zi. Eu o consider o zi speciala. Anul acesta vom face 10 ani si o vom sarbatori la Roma.

    1. La multi ani! Sa fiti sanatosi si fericiti inca 50 de ani!

  4. Răspunde

    Cand eram mai micuta tineam tare mult la datele acestea. Ma refer la data in care ne-am cunoscut, data mea de nastere, etc. Acum nu pot sa zic ca mai am aceste probleme desi parca nu mi-as dori sa uite tocmai data nuntii noastre 😀

    1. Probabil ca nu mai tii la ele tocmai pentru ca nu le uita. Daca le-ar uita, te-ar durea.

    • Ioana Radu
    • 17/07/2018
    Răspunde

    Ce frumos ai scris ♥. Eu nu sunt casatorita inca, dar abia astept sa ii port numele. Zilele trecute a vazut cum il am trecut in telefon, adica doar cu numele lui de familie, si s-a uitat urat pe mine :)). I-am explicat ca atat de mult imi place numele lui si abia astept sa il port. M-a cerut deja in casatorie, in urma cu doi ani, doar ca am mai amanat putin nunta pentru ca am fost plecati din tara. Insa acum ne-am apucat deja de liste pentru ziua cu pricina ^_^.

    1. Oricum, dincolo de un act, conteaza ca voi simtiti deja ca sunteti un tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares