Cumpărături online – 5 avantaje pe care nu le poți ignora

avantaje când faci cumpărături online

Cumpărături. Cumpărături. Cumpărături. În fiecare săptămână e la fel. Ia lista și hai la magazin! Dar de ce nu ai cumpăra online și lucrurile care-ți sunt necesare pentru casă și produsele alimentare, la fel cum îți cumperi electrocasnice, haine, încălțăminte și alte categorii de produse? Pentru că nu ești obișnuit cu asta. Pentru că nu ai făcut-o niciodată. La fel gândeai și acum nu-știu-câți-ani, când ți-era teamă să comanzi chiar și un ac pe internet. Apoi ai decoperit avantajele de a face cumpărături online. Ce te face să crezi că nu e la fel și în cazul cumpărăturilor săptămânale?

Eu însămi mi-am zis că nu e bine online, că nu am încredere să comand eu fructe și să le aleagă altul pentru mine, că e mai bine să verific eu singură data la care expiră laptele și ouăle și așa mai departe. Până în ziua în care am fost nevoită să fac treaba asta, fiind singură acasă și simțindu-mă rău. Nu aveam încotro. După această experiență, am început să privesc cu alți ochi posibilitatea de a comanda online produse alimentare. Vorbim despre câteva avantaje pe care nu le poți ignora.

Economisești timp

Timpul mi se pare cel mai important câștig când faci shopping dintr-un astfel de magazin online. În loc să pierzi 2-3 ore în weekend, ca să faci cumpărăturile, poți folosi acel timp pentru a dormi mai mult sau pentru a te răsfăța cu o cafea băută în tihnă. Plasezi comanda la orice oră, din zi sau din noapte, și produsele îți sunt livrate direct la ușă, în ziua și la ora stabilite de tine. Deci nici măcar nu trebuie să-ți faci griji că poate ieși la un suc și nu te găsește curierul acasă.

Dacă nu vrei să plătești în plus pentru livrare, poți opta pentru ridicarea cumpărăturilor din magazin. Tot scutești timpul petrecut pe raioane și la casa de marcat.

Identifici rapid produsele dorite de membrii familiei

Nu cred că sunt singura care face cumpărături pentru toată familia. Soțul vrea alune de-un anumit fel, copiii biscuiți cu cremă de la nu știu ce firmă, dar nu din aia în ambalaj negru, ci albastru, iar mama vrea niște capsule de cafea care nu mai știe cum se numesc, dar despre care își aduce aminte că aveau ceva cu galben și cu verde pe ambalaj. Distracție la cumpărături când îi suni să le zici că nu-ți dai seama ce produs vor de fapt! Nu e mai simplu să intru eu direct pe capsule cafea, să-mi arate ce vrea de acolo și să le pun în coș fără stres?

Nu ratezi ofertele

Într-un magazin fizic, te așezi în fața vitrinei cu brânzeturi și este destul de greu să identifici cea mai bună ofertă (asta în cazul în care nu cauți un anumit produs). Plus că uneori reducerile nici nu sunt semnalizate cum trebuie pe raion. Mie mi s-a întâmplat să cumpăr un sortiment și la casă să aflu să aș fi avut reducere 20% la un altul care îmi plăcea la fel de mult. Când faci cumpărături online, toate ofertele sunt sub ochii tăi, așa că nu-ți rămâne decât să profiți de cele care se potrivesc nevoilor tale.

Cât scrie, atâta plătești

Păi și în magazinele fizice nu e la fel? Nu întotdeauna. Te duci și-ți umpli căruciorul și, după ce plătești, verifici bonul și constați că 2-3 produse, probabil cele pe care le cumperi în mod frecvent, au preț mai mare pe bon decât era afișat la raft. Și poate mai sunt și altele, dar nu remarci asta pentru că nu ai cum să ții minte toate prețurile. Când cumpăr online, nu risc să existe diferențe de preț și să plătesc mai mult decât era scris în dreptul produsului.

Nu te lovești de lipsa produselor la raft

În multe dintre magazine, dacă te duci la cumpărături seara, când scapi tu de la muncă, ai surpriza să găsești rafturi goale. Nu de puține ori mi s-a întâmplat să mai găsesc doar câteva cepe stricate pe fundul unei cutii sau să dau de prețul iaurtului meu preferat, dar produsul să nu fie disponibil la raft. Probabil că ele există în depozit, dar fiind personal puțin nu are cine să aducă marfă în magazin. Online nu am această problemă.

Evident că nu cumpăr zilnic online. Pentru două pâini și o sticlă de suc nu apelez la varianta asta, dar pentru cumpărăturile săptămânale am început să prefer această metodă. Câștig timp, nu mă mai enervez când nu găsesc ceva sau când dau peste un preț greșit, scap de aglomerație și de cărat sacoșe. Acum depinde și ce fel de persoană ești. Unora le place să meargă în magazine, sa observe oamenii, să se ciocnească de ei, să atingă și să miroasă produsele. Eu mă pot lipsi de toate astea.

Ție ce-ți place mai mult: să mergi în magazine sau să cumperi online? De ce? 

 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Mie imi place sa fac cumparaturile si online, dar si offline. Uneori mi se pare relaxant sa ma plimb printre rafturi si sa vad la ce poftesc. Alteori n-am chef sau n-am timp sa merg la magazin, asa ca aleg sa comand de pe net produsele de care am nevoie. De cei dela Mega imi place ca livreaza in toata tara, nu doar in Bucuresti, ceea ce e chiar super.

    1. e drept ca nu livreaza si produse proaspete in tara, dar e bine si asa.

  2. Răspunde

    Eu faceam comanda la drive la Cora, mergeam pe ora fixa si angajatii imi puneau produsele in masina. Dar…cand mergeam in magazin, vedeam prin raioane angajatii de drive cu listele in mana,punand produsele in cos. Ceea ce spune: unu, ca nu iau ce e mai proaspat, ca produsele proaspete sunt aranjate in spatele rafturilor. Si doi: ca uneori lipseste cate un produs. Asa ca atunci cand s-a intamplat de mai multe ori ca n-aveau ce comandasem, am terminat cu comenzile. Acum incerc sa trec cat mai rar pe la ei si sa iau mancare de la piata si de la magazine mici unde nu pierd timpul facand km prin raioane.

    1. Daca timpul si cheful iti sunt aliate, mergi la cumparaturi! Nu neg faptul ca pe partea de fructe si legume si eu aleg piata, cel putin pe perioada verii. La Cora rar gasesti produse romanesti.

    • Valeria Chertes
    • 19/06/2018
    Răspunde

    Eu prea sunt cu cumparaturile on line pentru-ca nu prea le nimeresc niciodata.

    1. te referi la masuri?

    • Lamiita Petre
    • 20/06/2018
    Răspunde

    Produse alimentare nu am comandat niciodata online. Nici nu sunt atat de multe magazine la mine in oras, de exemplu Mega Image nu este. Am avut o tentativa asta iarna, dorind sa o scutesc pe mama de a mai pleca la cumparaturi dar am bajbait pe site-ul unui anumit supermarket si nu am gasit aceasta optiune de a cumpara onnline.

    1. trebuia sa ma intrebi pe mine ca eu sunt experta in cumparaturi pe net.

  3. Răspunde

    Mi se pare cel mai simplu sa faci cumparaturile online. Produsele alimentare nu le-am comandat pana acum asa, insa orice are un inceput…asa cum am inceput sa comand haine, pantofi sau produse pentru casa 🙂

    1. Daa, imi aduc aminte la inceput ca aveam o teama sa nu primesc cartofi in loc de pantofi in cutie…

  4. Răspunde

    La mancare nu pot: eu cumpar de la piatza, de sezon, aleg pe loc sa iau ce e proaspat dar si ce este ieftin si portionat/congelat. E drept ca merg o data pe sapt. si as salva 3 ore…dar zau, pepenele online cum il aleg??

    1. Pepene online nu as cumpara nici eu pentru ca pe asta il iau de la piata intotdeauna incercat. Stiu ce zici.

  5. mi-ar placea sa mearga si la noi sa iei alimente online, dar am vazut ca hypermaketul vietii are valabila chestia asta doar pe nealimentare… ma scutea de plimbare. desi uneori asa-mi place sa ma tarasc in vreo 2-3 magazine sa vad ce mai au :)))

    1. Uite avantajul de sta in capitala: poti comanda online absolut orice. Bani sa ai!

  6. Răspunde

    Eu o spun oricui si o scriu aproape in fiecare articol : daca as putea as face cumparaturile doar online, de la ceapa pana la televizoare pentru ca nu suport aglomeratia, lipsa de bun simt, ma dor picioarele si nu am rabdare sa stau la cozi, dar exista si la cumparaturile online un dezavantaj: curierii.

    1. depinde si ce si de unde cumperi. Unele magazine trimit prin curieri proprii si, peste o anumita suma, ai transport gratuit.

  7. Eu doar online cumpar, ma obosesc mallurile.

    1. La mall am atacuri de panica mai mereu. La supermarket ma descurc, nu-mi mai e rau, dar mall-ul mi se pare o puscarie enorma.

    • Cristina Barbieru
    • 21/06/2018
    Răspunde

    Mie mi se pare mai avantajos sa cumpăr online. Fie haine, bijuterii sau alimente. Timpul liber e si asa foarte limitat si sa mai stau sa caut prin toate magazinele o tonă de produse, mai bine comanda de acasă de pe site urile preferate si fac economie si la timp si la bani.

    1. stai cu piciul acasa si vin produsele la usa, fara sa le cari tu. Stiu ca asa gandesc mamele.

  8. Eu folosesc cumparaturile ca pretext de socializare si iesit din casa. Lucrand de acasa, uneori nu ies cu zilele si simt ca pierd contact cu realitatea. Cand e frig sau imi trebuie ceva rapid, prefer sa comand online.
    Cumparaturile online te scapa si de multe cumparaturi nedorite si neplanificate, ceea ce ajuta buzunarul nostru.

    1. Lasa ca si online ma trezesc punand ce nu imi trebuie in cos. E drept ca nu sunt atat de tentata ca atunci cand trec pe langa ele la raft.

    • Nicolae Claudia
    • 22/06/2018
    Răspunde

    Daca e vorba despre produse alimentare, prefer sa merg in magazin. Imi place sa aleg produsele, sa citesc eticheta etc. La haine apelez la online

    1. La faza cu etichetele eu nu m-am gandit pentru ca in general am produsele mele preferate care stiu cam ce contin si pe acelea le cumpar mereu.

  9. Răspunde

    Eu sunt o mare iubitoare a cumparaturilor online si clar optez pentru online. Evit sa pierd timpul inutil prin magazine si profit de ofertele care au preturi promo

    1. Ciudat! Eu mi te imaginez mereu citind etichete. Nu stiu de ce.

  10. Imi place si sa bat magazinele, e adevarat. Doar ca nu mereu am timpul si dispozitia necesare, asta ca sa nu mai zic de bani. Iti trebuie mai multi bani sa iesi fizic la cumparaturi, decat sa o faci virtual. De regula, online caut un anumit lucru (nu ma arunc pe toate) si, daca l-am gasit, compar preturile cu cele de pe alte website-uri. Sunt mult mai focusata pe ce vreau neaparat. In magazinul clasic e un pic altfel si mai bine nu merg daca nu dispun de o o suma generoasa.

    1. Deci inca un avantaj. Bine punctat.

  11. Răspunde

    Da, clar e un avantaj sa faci cumparaturile online insa unele lucruri eu tot nu am curaj sa le comand de pe net. Gen imbracaminte si incaltaminte :p

    1. Imbracaminte imi comand. La incaltaminte stau mai prost pentru ca am piciorul lat si putini masoara latimea pantofului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares