4 tipuri de încălțăminte care contribuie la un concediu perfect

Dacă e vară, e vacanță. Dacă e vacanță, e musai să ne facem bagajele. Problema bagajelor este una destul de stresantă. Cei mai mulți dintre noi fac și refac bagajele de câteva ori, din diverse motive. Uneori ne dăm seama că am pus prea multe tricouri și o singură pereche de pantaloni scurți. Alteori, realizăm că am pus și două rochii mai elegante pentru care nu am adăugat nici o pereche de încălțăminte. O misiune dificilă – să iei tot ce îți este necesar dar să încapă totul într-un troller compact și ușor de manevrat. Ce să iei și ce să lași acasă? Astăzi vei afla exact ce încălțăminte nu trebuie să lipsească din bagajul pentru vacanța la mare.

Papucii de plajă

încălțăminte vacanță papuci plaja flip-flopsMare parte din vacanță o vei petrece pe plajă. Musai de pus în valiză încălțăminte pentru plajă. Nu teniși, nu sandale, nu pantofi. Acestea sunt și incomode și cam greu de scos nisipul din ele. Papucii sunt cei mai potriviți dar nici aceștia nu pot fi de orice fel. Unii sunt prea grei sau au talpa foarte rigidă. Trebuie să mizăm pe papuci ușori, comozi piciorului, cu talpa flexibilă, moale, cu talpa interioară realizată dintr-un material pe care să nu alunece piciorul atunci când este ud. Cei mai potriviți sunt papucii flip-flops de tipul celor de aici.

Încălțăminte de ”colindat”

Am numit așa încălțămintea purtată de cei care, atunci când sunt în concediu, merg mult pe jos, în încercarea de a vizita cât mai multe obiective turistice din regiunea în care ajung. Dacă sunteți genul acesta de persoană, ar trebui să renunțați la ideea unor balerini cu talpă rigidă sau a unor sandale cu platformă fie ea și foarte mică. Cele mai interesante locuri de vizitat sunt prin centrele vechi sau prin zone pavate cu piatră cubică. Durerile de picioare și de gambe v-ar putea strica vacanța după o zi de mers încordat. Recomandarea mea ar fi să mizați pe o pereche de sandale cu talpă joasă sau pe una de espadrile ieftine precum cele de pe acest site.

O pereche de sandale mai speciale

Vacanța nu înseamnă numai plajă sau vizitat obiective turistice. Vacanța înseamnă și plimbări romantice pe faleză, ieșiri la cină, în oraș, sau poate chiar ieșit în cluburi, la dans. Nici papucii, nici espadrilele nu par foarte potrivite pentru aceste locații. De aceea ar trebui să existe în bagaj și o pereche de sandale mai speciale. De preferat ar fi să nu fie cu toc, ci mai degrabă cu platformă. Dacă nu ești adepta sandalelor cu talpă înaltă, poți miza fără grija și pe sandale cu talpă joasă, dacă ai grijă să alegi un model deosebit, ceva cu accesorii metalice sau colorate sau chiar sandalele acelea argintii și aurii care se poartă foarte mult anul acesta.

Încălțăminte de ploaie

Știu că nu pleci în vacanță în Londra dar știu și că vremea a devenit foarte schimbătoare. Nu e nici o tragedie dacă ești la mare și prinzi o zi cu ploaie. Îți pui o pereche de încălțăminte adecvată și găsești alte locuri în care să te poți distra: la cinema, la un spectacol de teatru, la un delfinariu sau la un muzeu. Acesta este motivul pentru care ar trebui să incluzi în bagaj și o pereche de balerini, mocasini sau pantofi sport (în funcție de stilul tău vestimentar) din imitație de piele sau alt material impermeabil.

Cam acestea ar fi tipurile de încălțăminte de inclus în bagajul pentru vacanța la mare. Câte o pereche din fiecare din cele patru categorii ar trebui să fie de ajuns pentru o vacanță de o săptămână. Știu că oricărei femei îi este greu să iasă în fiecare seară, în oraș, cu o aceeași pereche de sandale sau să meargă la plajă în aceiași papuci flip-flops, timp de 7-8 zile, dar aici vorbim despre vacanță. Avem tot restul anului pentru a ne expune papucii din piele sau pantofii stiletto și sandalele cu tocuri de 12 centimetri. Plus că, trebuie să privim partea bună a lucrurilor – mai puține lucruri luate de acasă înseamnă mai mult spațiu pentru lucruri cumpărate în cursul vacanței.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Nicolae Claudia
    • 17/07/2016
    Răspunde

    La mine tot timpul e o provocare in alegerea incaltamintei, pentru ca toate ma rod mai intai. Si la mare cand merg, prefer sa imi iau slapii de anul trecut…ca sa nu ma roada si anul acesta 🙂

    • Rox
    • 17/07/2016
    Răspunde

    La mine e usor – papuci si sandale. Astfel, ramane mai mult spatiu pentru lucururile fetitei – nu stiu cum se strang atatea si pentru cumparaturile de la fata locului. 🙂

    • Anda Stanciu
    • 17/07/2016
    Răspunde

    Eu prefer șlapi si balerini

    • ghelbere elena
    • 17/07/2016
    Răspunde

    In bagajul de concediu intra, slapi, tenisi, papuci de casa si o pereche de incaltaminte mai eleganta.

  1. Doamne, la mine alegerea papucilor e un chin. Mi-e mai usor sa aleg haine!

    • stoica claudia
    • 17/07/2016
    Răspunde

    Si mie imi plac papuci si sandale sunt mai usurele

    • HOSSU CLAUDIA
    • 17/07/2016
    Răspunde

    eu prefer balerini sau adidasi sint lejeri si poti sa merg oriunde. Minunat articol mi-a placut mult. In parc la cinema sau la cofetarie distractia este garantata orice as alege

    • Barbalata Mirela
    • 17/07/2016
    Răspunde

    Cand plec in concediu prefer papuci si adidasi. Dar adidasii sunt la cautare pentru ca merg, de regula, pe la munte. La mare nu prea merg asa ca slapii mai rar 🙂

    1. Răspunde

      Si eu tot muntele il prefer asa ca stiu ce zici.

  2. Răspunde

    Subscriu la lista asta! Tocmai m-am intors dintr-o vacanta unde am avut parte de ploaie, iar eu n-am avut la mine decat papuci de plaja si balerini. Cand am plecat de acolo, balerinii erau uzi si foarte murdari… Asa ca m-am invatat minte si de acum inainte o sa-mi iau si incaltaminte de ploaie la mine. Foarte buna lista propusa de tine!

    1. Răspunde

      Articolul este scris tot din experienta. Eu am fost si mai grozava, la munte am plecat in espadrile. Nu sunt eu genul cu drumetii si chestii de genul asta dar tot trebuia sa ma gandesc si eu sa imi iau ceva mai serios de incaltat. Am prins 2 zile de ploaie si am fost nevoita sa merg sa imi cumpar niste adidasi impermeabili.

    • dumitrescu elena
    • 17/07/2016
    Răspunde

    cand plec in concediu ma gandesc si la incaltaminte pentru ca daca nu ma simt bine cu incaltarile parca degeaba merg ,reau sa ma plim nu sa ma doara picioarele si sa ma roada ,trebuie sa iei de toate ,de ploaie ,de plaja ,de detoate,buna lista ,oricum

    • Tatiana Sorina
    • 17/07/2016
    Răspunde

    Acum le spune papuci de plaje? Slapi tataaa slapi :)))) Imi plac de mor,as cumpara multe multe perechi la cat de frumosi sunt acum. Balerinii sunt minunati,usori si super lejeri.

    1. slapi, flip-flops, papuci de plaja, zi-le cum vrei!

  3. Foarte util articolul. Eu plec in weekend la mare si sa fiu sincera nu prea m-am gandit la incaltaminte. 🙂

    1. ma bucur atunci ca am venit la timp cu acest articol

    • Catalina Dumbrava
    • 19/07/2016
    Răspunde

    Trebuie sa fim pregătite mereu, eu întotdeauna am optat pentru sandale joase fara talpa, cu toate ca as avea nevoie de tocuri :))

    1. in vacanta trebuie sa ne simtim bine, nu sa ne facem probleme ca suntem scunde 😛

    • Claudia Mt
    • 19/07/2016
    Răspunde

    Slapi sandale balerinii tenisi de toate

    1. este bine daca ai loc in bagaje pentru toate

    • Vanda
    • 20/07/2016
    Răspunde

    Am o experienta „mareeee”…cat toate zilele cand vine vorba de haine si incaltaminte de concediu. Am colindat lumea in lung si-n lat dar cand m-am dus pe insule, la plaja, am invatat sa nu-mi incarc bagajele cu lucruri inutile. Nu-ti trebuie decat cateva tricouri, rochite de plaja, pantalon scurt si….bineinteles slapi. Slapi comozi cu care vei defila toata ziua si tot concediul. Important este sa fie comozi, sa nu te „bata”.

    1. Răspunde

      am vazut din pozele tale ca abordezi tinute cat se poate de comode in vacanta si ma bucur ca asta te ajuta sa te simti si mai bine. Doar de aia este vacanta,nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares