7 motive să nu-ți iei pisică

pisică albă

Vorbeam cu o prietenă. Îmi spune că pisica ei are patru pisoi drăguți foc și mă întreabă dacă nu vreau și eu unul. Nici n-a terminat bine întrebarea, că eu am și spus NU categoric. Cred că nu s-a putut abține să mă întrebe de ce. Ei i-am zis simplu că nu vreau și nu am stat să argumentez. Apoi mi-a părut rău că nu am lungit discuția, așa că m-am gândit să-mi expun motivele pentru care nu vreau pisică într-un articol pe blog. S-ar putea să te convingă și pe tine să nu-ți iei pisică.

1. Am câine

Nu e suficient? Am un câine răzgâiat. De aproape 7 ani, el e șeful în casă și nu vreau să-i răpesc bucuria asta. Oricât mi-ai spune că se va acomoda repede cu pisica, eu nu cred asta. Instinctul le spune amândurora să se vâneze și eu nu vreau nici motiv de stres pentru câinele meu, nici debandadă totală în casă.

2. Pisicile strică

Nu știu cum sunt alți căței, dar al meu a fost și este tare cuminte. Cât a fost mic, a venit de hac doar unei perechi de papuci. Nu a furat niciodată încălțăminte de la ușă, nu mi-a distrus pantofi sau mobilă. Acum are boală doar pe șervețele și ciorapi albi (pe care am învățat să nu le lăsăm niciodată în locuri ușor accesibile lui). Ce locuri ar fi greu accesibil unei pisici? Exact – niciunul. Nu vreau o pisică să-mi facă franjuri perdeaua și pătura de pe pat sau să-mi trântească decorațiunile. Mulțumesc.

3. Pisica instigă la lene

Eu și așa m-am născut sedentară. Vă dați seama ce pereche grozavă aș face cu o pisică dornică să clocească fotoliul 20 de ore pe zi? Câinele e mereu dornic de plimbare, de joacă, te dă jos de pe canapea să vă jucați, te scoate afară obligat-forțat, de mai multe ori pe zi. Cred că de pisică s-ar bucura cei care aleargă toată ziua la muncă și au nevoie ca, acasă, să stea cu picioarele în sus și să se odihnească.

4. Nu vreau păr chiar peste tot

Dincolo de minunea de a avea 2 ochișori care se urmăresc mereu, un ghemotoc de blană care înțelege mereu cum te simți și vine să te aline sau se lipește de tine ca să știi că nu ești singur, a avea câine presupune și ceva muncă. Îi cade tot timpul păr, trebuie să aspiri foarte des și să te plimbi cu rola de scame după tine. Dar măcar nu am păr pe masă, pe birou, pe locurile mai înalte. Pisica ajunge și acolo. Nu vreau să-mi văd tastatura sau farfurioarele pline de păr de pisică.

5. Pisicile sunt tupeiste

Nu știu dacă or fi toate așa, dar, pe unde am fost și i s-a atras atenția unei pisici să nu facă ceva sau că a comis deja o prostie, a durut-o în vârful cozii. Te uiți în ochii ei și te sfidează, fără pic de rușine. Uită-te în ochii unui câine cu o privire care să-i spună că a făcut ceva greșit, fără să-i adresezi un cuvânt, și vei vedea cum pune capul în pământ! Ăla e momentul în care îl iau în brațe și îl pup.

Pisica nu respectă, nu știe ce e recunoștința. E un motiv bun să nu-ți iei pisică, nu?

6. Pisicile sunt vagaboande

Pe scurt, umblă peste tot. Eu nu-mi țin câinele legat (doamne ferește!), dar iese din curte doar când vreau eu să-l las afară. În rest, stă cuminte pe teritoriul lui, fără să deranjeze vecinii umblând pe acoperișurile și gardurile lor sau sărind pe mașinile lor (cum procedează pisica vecinilor de ne găsim mașina plină de urme de labe noroite).

7. Pisicii nu îi pasă de tine

Ai văzut vreodată cum stă un câine, liniștit, cu capul pe burta ta, când știe că te doare acolo? Sau cum vine și-ți linge orice rană, oricât de mică, ca să te ajute să te vindeci mai repede? Câinele te linge nu ca să te umple de bale, ci în semn de afecțiune și respect. La pisică unde vezi asta? Ea doar se perindă pe lângă tine și face tot posibilul să-ți capteze atenția ca să primească ea masaj și mângâieri.

N-am avut niciodată pisică și nici nu mi-am dorit vreodată să am. Am crecut într-o curte unde mereu au fost căței și mi-am dorit mereu unul al meu. Acum îl am. Nu am nevoie de pisică și nu vreau pisică. Îmi este milă când văd un pisoi abandonat, recunosc că au și pisicile momentele lor de drăgălășenie, nu aș face niciodată rău în mod voit vreunei feline, dar nu o vreau la mine în casă. Punct.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 29/06/2018
    Răspunde

    Eu am avut si caine si pisica dar mai mult imi plac cainii.

    1. Ai si un motiv pentru care ii preferi?

    • Monica Dima
    • 29/06/2018
    Răspunde

    Uiii,inseamna ca aveti un caine model. Eu as zice ca depinde de fiecare animalut ai de temperamentul lui,eu am avut un catel tare nazdravan,strica si rodea tot. Era tare nebunatic si vagabont,cum deschideam poarta el primul era in strada. Desi curtea e mare,el se plictisea,avea o atractie mai mare de a sta in strada si a latra la biciclisti??

    1. Ops. al meu e cuminte si pe strada. Singura conditie sa nu te duci spre poarta lui.

    • Iulia
    • 29/06/2018
    Răspunde

    Pisica prefer. Si am 2 motani asa de iubitori si cuminti, nu imi stica nimic si iubesc sa stea in brate la mine. ? Am si un catel, dar e mare si nu sta in casă ci are casuta lui in curte. ?

    1. Cred ca este si dupa cum ne-am obisnuit fiecare.

  1. Răspunde

    Eu stau la bloc si fetele isi doresc tare mult atat un catel, cat si o pisica. Insa nu le pot indeplini dorintele…ai mei au avut un catel la bloc si stiu ce inseamna…sa il scoti afara dis de dimineata, aceeasi plimbare seara…momentan nu vreau aceasta responsabilitate. Le-am zis cand vor fi mai mari poate le dau voie sa isi ia un catel sau…sa astepte sa ne mutem la curte si vor avea si catel si pisica 😀

    1. eu stau la curte si al meu sta si in casa si in curte, deci si mai mare deranj imi face.

  2. Răspunde

    Si fara sa citesc ultimul paragraf as fi putut jura ca nu ai avut vreodata pisica. Aproape tot ce ai scris aici e fals, din punctul meu de vedere -sunt omul care a avut mereu animale in casa si care, la momentul actual, are un caine de talie mare si patru pisici ultra mega super rasfatate. :p

    1. Nu pot sa te contrazic, dar nici nu dau inapoi de la ce am zis pentru ca nu le am eu cu pisicile si nici cele care au fost prin preajma mea nu au tinut sa ma convinga ca e altfel decat cred eu.

  3. Răspunde

    Nu, nu, nu, nu 🙂 Pisicile, ca si cateii de altfel, se modelează după personalitatea stăpânilor. Si acum sa răspund pe rând:
    1. Nici eu nu cred ca se vor acomoda unul cu altul. Dacă erau mici amândoi si cresteau împreună da, dar altfel pisica e un factor de stres pt caine si câinele un factor de stres pt pisica.

    2. Depinde. In 9 ani a mea nu a stricat nimic si nu se atinge de lucrurile de care nu vreau eu sa se apropie. E suficient sa ii spun „nu e voie” o singura data. Aici intra si masa. Cand mâncăm sta si ne priveste din colț.

    3. Lene? a mea nu se joacă fara mine. Cel mai mult ne jucam „atacatelea” :se ascunde, ma pândeste, ma atacă si fuge si se ascunde din nou. Dacă nu mă duc să o caut ma striga „miau-miau” pana o gasesc si tot asa :)))

    4. Pt par exista niste vitamine speciale. Sunt foarte încântată de ele. Plus că dacă dai zilnic cu aspiratorul pica partea cu sedentarismul si lenea :)))

    5. idem 2
    6. Or fi, daca nu stau numai in casa dar si aici exista solutii ca pisica sa nu părăsească curtea. Sunt tot felul de ansambluri de joaca ce se montează afara.

    7. Dacă nu aveam pisica in perioada cu atacuri de panică nu as fi depasit acele momente atat de repede. Plângeam mult si blănoasă mea îmi lingea lacrimile, lucru care m-A miscat enorm. La menstruatie, cand am dureri cumplite se cuibareste pe burta mea si toarce pana ma liniștesc .Tot ea a fost cea care mi-a „detectat” sarcina. Pur si simplu începuse să ma miroase pe burta si sa stea lipită de mine. Sper sa ma anunte si cand nasc :))

    Am avut si cățel. Un scump. Adora sa deschidă dulapul si sa scoată toate hainele, probabil învățase de la mine ca asa ma manifestam cand ma grăbeam: ))) Nu m-am supărat niciodată pe el, nu as fi putut.
    Orice animalut ai, viața e mult mai faina cu el.

    1. Cred ca esti cea mai obiectiva dintre noi pana acum. Sunt sigura ca si la pisici conteaza si educatia foarte mult, ca si la catei. Chiar nu imi imaginam ca o pisica poate fi asa afectuoasa.

    • Antonia
    • 29/06/2018
    Răspunde

    Cei doi câini ai noștri se înțeleg f bine cu cele 5 pisici și totul este ok din toate punctele de vedere enumerate. Depinde de fiecare…

    1. Eu nu pot decat sa va felicit pe stapanii care ati reusit sa ii impacati. Eu nu cred ca as putea.

  4. Răspunde

    Am avut pisici de mica. Acum avem una de aproape un an. Nu strica nimic. Si cum spune Delia: simte cand cineva e bolnav si vine intotdeauna sa stea in pat cu persoana respectiva. Pisica bunicii mele a murit la o sptamana dupa ea: a refuzat sa mai manance.
    Dar pisicile sunt in fond ca oamenii: unele mai destepte, altele nu, unele mai afectuoase, altele nu. Sint f diferite ca si caracter si au ceva din purtarea stapanilor.
    Caine nu as vrea: mi se pare ca miroase, trebuie scos afara, de acolo vin cu labele pline de praful de pe strada, deci nu mi-ar place sa se urce pe canapea sau pe pat. Cainii traiesc mai putin decat pisicile, in ultimii ani au probleme articulare.
    Iar pisicile au….personalitate. Ceea ce cainii nu prea au 🙂
    Altfel recomand de citit povestea lui Kipling cu mitza care se plimba singura-singurica.

    1. La un singur aspect te contrazic – personalitatea. Al meu patruped latrator are prea multaaa.

  5. Răspunde

    Nici eu nu sunt fan al pisicilor desi am avut si pisica inainte de Micky. Ba chiar am avut o perioada cand i-am avut pe amandoi. Doar ca pisica am dat-o spre adoptie. Nu era a mea. Mi-o trantise cineva la usa si a stat la mine cateva luni pana sa adopt catelul. Si da…. se intelegeau cam prost. :))) Cu toate astea imi e mila. Saptamana trecuta am gasit 3 pisoi aruncati la ghena. Noroc ca am gasit o doamna cu suflet de la o Asociatie sa ii ia.

    1. Daaa, asa si mie imi e mila de ele, si mari daca le vad. Am intr=o gradina de pe strada doua pisici mari si le dau resturi. Nu despre asta e vorba. E vorba ca nu le-as vedea in viata mea.

    • Un om
    • 29/06/2018
    Răspunde

    Avea sens sa scrii daca ai avut pisica si nu ti-a placut. Asa, ai vorbit doar ca sa te afli in treaba. Eu am pisica si te pot contrazice la absolut fiecare paragraf.

    1. Ca de obicei, ai un ton care tradeaza o antipatie personala. Stiu ca nu ma suporti din motive pe care doar tu le stii pentru ca eu nu am de unde sa stiu cu ce-am calcat vreodata pe coada un anonim. NU am avut pisica personala. Am avut pisica in casa, am avut pisici la curte, am pisica la soacra-mea la tara, asa ca nu vorbesc chiar din desene animate. Te invit sa iti faci propriul blog si sa scrii acolo ca sa te afli si tu in treaba. Eu chiar nu inteleg de ce te torturezi accesand un site cu al carui proprietar este evident ca ai o problema. Daca tot o faci, asuma-ti identitatea!

    • Nicolae Claudia
    • 30/06/2018
    Răspunde

    Stau la bloc si am avut si catel si pisica. Si nu mai vreau nimic. Programul meu nu imi permite nici sa scot cainele afara de 10 ori pe zi, nici sa vin seara acasa si sa dau cu aspiratorul ghemotoacele de blana. Parintii mei au si catel si pisica, stau la curte si chiar se impaca foarte bine. Sunt tare dragalasi cand se joaca impreuna

    1. Unii zic ca scot cainele doar de 2 ori pe zi. Eu nu stiu cum reusesc. Al neu iese de 10 ori afara.

    • Anda Stanciu
    • 30/06/2018
    Răspunde

    Eu am doua pisici

    1. Sa iti traiasca!

  6. Eu ador animalele și le ingrijesc, dar nu sunt adepta lor in casa. Noi avem 2 pisici, sunt tare lingusitoare, le iubesc mult si le rasfat, dar si catelul este protejat si iubit.

    1. Acum 10 ani nici eu nu as fi zis ca am sa tin caine in casa.

  7. Răspunde

    Stau la bloc si avut pisica. Iti confirm toate 😀
    Altfel o pisica (ca orice animal) se creste la curte, nu in casa….pt binele ei.

    1. Decat sa imi tropaie pe casa si pe la vecini? Nu, multumesc.

    • Cristina Barbieru
    • 02/07/2018
    Răspunde

    Eu stau la tara, am căței in curte însă pisicile nu imi plac neam! Nu as vrea sa am niciodată o pisică, nici in curte darămite in casa. Nu stiu de ce, mi.s antipatice.
    Nu as face rau unei pisici dar nu sunt pentru mine.

    1. Doamne fereste! Cum sa facem rau unui suflet. doar ca nu ne plac…

    • Trandafir Ioana Rodica
    • 03/07/2018
    Răspunde

    Ii iubesc la fel si pe caini si pe pisici. Dar tin in casa doua pisici care ies afara la plimbare si cel mai important : sa isi faca nevoile .Cer singure ,miorlaie la usa. Tot asa si cand se intorc.Mi se pare un mare avantaj , cainelui nu ii dai drumul singur.Eu stau la etajul 4 si apreciez mult chestia asta.Daca sunt sterilizate nici nu pleaca prea departe .Iar daca este nevoie sa plec pentru cateva zile las cheia unei vecine sa le dea drumul dimineata afara si apoi sa le bage inauntru .Bobite la discretie caci mananca doar cat le trebuie si un castron mare de apa.Pisicile sunt luate de pe drumuri , nu concep altfel iar viata fara animale nu e completa.

    1. Nu incape indoiala ca orice animalul ne face viata mai frumoasa. Am prieteni care tot la fel se lauda cu pisicute ascultatoare si cuminti.

  8. Crissssss, nu e corect! serios, ce-ai cu matzele? eu voiam pisica inainte sa il iau pe Aki. dar al meu m-a convins pentru caine. eu as fi vrut o pisica sphynx, de-aia fara blana. si eu m-am gandit la problema parului. dar crede-ma ca si blana lu Aki e peste tot. jur! si pe masa, si in frigider, si peste tot! cu toate ca il perii si ii fac baie, dar tot cade si zboara. ma gandeam sa iau pisica si acum, dar ma gandesc la catel inainte de toate, ca vb ta. el e stapanul si-l voi inhiba. si nu vreau asta, ca el e regele. acum, el e nazdravan, zapacit, face teroare in casa, dar parca tot el e mai ok decat o pisica, mai iesi cu el, mai una-alta. eu am avut matze cand eram mica, dar stateam la casa. in apartament nu m-am incumetat

    1. Si lui Piki ii cade parul si el ajunge peste tot pentru ca il luam noi pe haine, dar cainele nu se urca pe masa.

  9. Articolul tau a venit la fix, pentru ca Dragos tocmai imi spunea ca el vrea pisica si i-am zis ca nu, fiindca eu nu am de gand sa stau dupa ea, sa curat dupa ea si nici nu am cu cine sa o las cand plec de acasa. Si stam la bloc la etajul 4. Imi plac animalele dar si mai mult imi place sa ma plimb asa ca un animal nu prea se potriveste cu stilul meu de viata. Poate ii iau un caine cand va fi mai mare, daca o sa aiba grija de el.

    1. E greu orice animalut ti-ai lua, crede-ma, dar ai si bucurii.

  10. Răspunde

    Uite ca nu m-am gândit la toate aceste aspecte. Ai punctat perfect. Principalul motiv pentru care nu vreau pisica este ca vreau un câine. Problema este ca Iuby nu vrea nici un fel de animaluț in cada așa ca m-am liniștit și eu cu dorintele

    1. E greu, nu pot sa te mint. Orice animal cere timp, cere curatenie, atentie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares