Felicitare handmade cu sfoară și dantelă

felicitare handmade cu sfoara dantela si fluturi

A fost mult până am văzut că se poate. Acum am mai mult curaj să încerc să fac lucru manual, să creez lucruri cu suflet, cum îmi place mie să spun. După sticla și lumânarea cu sfoară, săptămâna trecută am scos la lumină și prima mea felicitare handmade. Tot cu sfoară. Se pare că mă atrage materialul ăsta ca un magnet. De data asta am fost cuminte și nu m-am inspirat de nicăieri. Pur și simplu am vrut ceva special pentru o persoană specială din viața mea, m-am gândit la o felicitare și am trecut la treabă.

Am decupat o bucată de carton puțin mai gros și am pliat-o în 2, sub formă de felicitare. Am pus bucata de carton pe spațiul de lucru cu partea exterioară în sus și am început să lipesc rânduri de sfoară. M-am chinuit ceva pentru că nu știu să folosesc pistolul ăla smecher de la Dremel, cel despre care vă spunem în acest articol, și mi-am făcut treaba cu un lipici ieftin, gen aracet mai lichid. S-a uscat destul de greu și m-am enervat pentru că, din cauza asta, nu se fixa bine sfoara, se tot mișca și trebuia să o aliniez iar, dar mi-am dorit prea mult să fac felicitarea asta ca să renunț.

După ce am pus mai multe rânduri de sfoară, mi-a venit ideea să nu merg cu sfoara până la capăt și să adaug în mijloc o bucată de dantelă lată. Asta am și făcut. Apoi am continuat cu rânduri de sfoară până am acoperit total bucata de carton. După ce stratul de sfoară s-a uscat cât de cât și s-a fixat, am completat lucrarea cu o fâșie de dantelă îngustă la partea superioară și la cea inferioară. Poate că e prea multă dantelă pentru unii, dar mie mi-a plăcut cum se vede.

felicitare handmade sfoara fluturi si dantela

Peste toate am mai adăugat o fundiță tot din dantelă, spre exasperarea celor care credeau că deja e prea multă, și câțiva fluturași colorați din lemn.

Pe partea interioară nu am decorat cu nimic felicitarea. Am pliat o bucată de hârtie de xerox, am tăiat-o să fie de mărimea felicitării și am lipit-o înauntru ca să pot scrie pe ea. Cartonul pe care am lucrat eu era maro și nu dădea bine la interior, de-asta am apelat la hârtie lipită peste el. Dacă lucrați pe carton alb, nu cred că este necesar acest pas.

Nu trebuie să vă placă neapărat ce mi-a ieșit mie, eu am vrut doar să vă arăt că se pot face lucruri frumoase acasă. Fiecare vine cu ideile lui. Poți să scoți dantela lată din mijloc sau să nu mai pui fundița, să folosești sfoară colorată sau să înlocuiești fluturașii cu inimioare sau nasturi. Te poți juca așa cum vrei și cum simți în acel moment. Crede-mă că un astfel de cadou nu are cum să nu fie apreciat! Cele mai valoroase lucruri nu sunt cele pe care ai dat bani mulți, ci acelea pe care le-ai făcut tu, cărora le-ai dedicat timp și în care ai pus toată dragostea ta.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Vai de mine! Ce frumoasa e, serios!! Te pricepi de minune, eu nu am deloc rabdarea necesara sa fac asa lucruru frumoase, de indemanare nici nu mai zic. Dar imi place admir pe ceu ce.si rup din timp si creeaza asemenea frumuseti. E o felicitare unica ce va bucura sufletul celui ce o primeste. ??

    1. multumesc, Cris. Important e ca ma simt eu bine cu ce mi-a iesit.

  2. Răspunde

    ce minunata e!
    Sper ca cine o va primi, va aprecia!!

    1. multumesc. O va aprecia peste ani, sper. Acum este prea mica.

    • Anda Stanciu
    • 16/04/2018
    Răspunde

    Este frumoasa

    1. Multumesc.

    • Valeria Chertes
    • 16/04/2018
    Răspunde

    Ai facut un lucru minunat.

    1. Multumesc.

  3. Răspunde

    Ce combinație fericită: sfoară, dantelă și lemn!

    1. Multumesc.

  4. Dar ai avut răbdare, ești de admirat!

    1. Cand faci cu dragoste, nu e greu.

  5. mie imi place ce a iesit, chiar se vede ca iti place si faci asta cu placere!

    1. M-am straduit sa ofer o amintire.

  6. Felicitări pentru ce faci, rezultatul e minunat ?❤️

    1. Multumesc.

  7. Răspunde

    Arata foarte bine. Niciodata nu m-am gandit sa fac o astfel de felicitare.
    Cred ca a inceput sa-ti placa activitatile de genul si de acum vom vedea mult mai des astfel de proiecte

    1. Si eu cred ca voi mai face chestii de genul asta. Imi place si ma relaxeaza.

  8. Este super faina!!!!!

    1. Multumesc.

    • ghelbere elena
    • 18/04/2018
    Răspunde

    Ti-a iesit ceva frumos. Nu cred ca as face pentru ca nu am rabdare.

    1. Si eu stau prost cu rabdarea, dar era o ocazie speciala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares