Cum convingi un bărbat să se îmbrace altfel și să fie mai îngrijit? 3 metode subtile care dau rezultate

probleme in cuplu

La început totul e bine și frumos. Și la ei, dar și la noi. După ce se învechește relația, tindem să nu mai fim la fel de preocupați de aspectul nostru fizic. Femeile nu se mai epilează la fiecare 3 săptămâni și nu se mai machiază așa de des. Bărbații uită să se bărbierească sau să-și tundă părul sau barba și nu mai acordă aceeași importanță hainelor pe care le poartă. De la tipul care arăta mereu ca scos din cutie, la începutul relației, ajungem la tipul care aruncă pe el, în grabă, un tricou și o pereche de blugi și pleacă fără să se mai uite în oglindă.

Ce să faci? Să-i spui că nu-ți mai place de el așa? O să se supere sau poate o să-ți reproșeze că-ți place mai mult de altcineva. Mai bine îi spui indirect că e cazul să facă o schimbare, se fie mai îngrijit și mai atent la ce îmbracă. Cum convingi un bărbat să facă asta, într-un mod subtil?

1. Fă-i un cadou

De ce să te duci să-i spui că nu-ți place ținuta lui care tinde mai mult spre stilul sport și e departe de eleganța care te-a făcut să te îndrăgostești de el? Mai bine îi cumperi ceva ce știi că i-ar plăcea, de exemplu un accesoriu sau o pereche de pantofi scumpi pe care știi că și-i dorește, și care să-l oblige să poarte altceva.

De exemplu, dacă te uiți la aceste ceasuri Tissot, la ce ținută crezi că se potrivesc? În niciun caz la una neglijentă, formată din blugi și tricou. Când îi oferi un astfel de ceas cadou, îl obligi cumva să se orienteze către piesele vestimentare mai elegante, pe care nu le-a mai purtat de mult. Tu îi dai ceasul, el se ocupă să schimbe tricoul și adidașii cu pantofi și cămașă. Simplu, fără bombăneli, fără reproșuri că încerci să-l schimbi sau că nu-l accepți așa cum se simte el bine.

Cum convingi un bărbat să fie mai îngrijit? Dacă, de exemplu, s-a învățat să se bărbierească doar sâmbăta sau să-și tundă barba o singură dată pe lună și treaba asta te irită și la propriu și la figurat, poți să-i faci cadou un aparat de îngrijire personală. Intri pe aparate de ras, alegi un aparat performant de bărbierit sau tuns (după caz) și i-l cumperi. Pentru bărbați aparatele astea sunt la fel cum sunt jucăriile pentru copii, n-au cum să nu le încerce și e aproape imposibil să nu le placă.

2. Stârnește-i gelozia

Vă uitați la serialul sau emisiunea voastră preferată și vezi acolo un tip îngrijit și bine îmbrăcat? Spune-i asta, dar nu la modul ia uite ce bine arată ăsta prin comparație cu tine! Este suficient să arunci un drăguț tipul. Poate pe moment nu va spune nimic, dar fii sigură că, la finalul emisiunii, se va gândi la ce are tipul ăla și el nu. Analizând, o să-și dea seama că nu ai admirat un tip cu pătrățele și mașini străine, ci un bărbat proaspăt ras și care poartă cămașă.

Condiția este să ai un bărbat care aude ce vorbești când se uită la TV.

3. Admiră-i look-ul din pozele mai vechi

E genul gelos din cale-afară și crezi că varianta 2 l-ar supăra prea tare? Ia albumul cu poze, sub pretextul că ți-a cerut mama sau verișoara o fotografie de la nu-știu-ce eveniment, și începi să-l admiri prin pozele vechi. Adu-i aminte ce bine arăta proaspăt ras, în ziua în care ați fost la cutare nuntă, sau ce bine îi stătea cu sacoul ăla verde de care chiar ai dat ieri cu ochii prin șifonier. Spune-i că pantofii pe care-i purta anii trecuți îl făceau să pară mai înalt, iar pantalonii clasici îi scot mai bine în evidență posteriorul.

Sunt mari șanse ca, peste 2-3 zile, să întrebe de sacoul verde.

Dacă el nu mai este la fel de atent, ca la începutul relației, la ceea ce îmbracă sau cum arată, nu există o lege care să te oblige să-l accepți așa. Sigur că nici nu trebuie să ne transformăm partenerul în marionetă care dansează după cum îi cântăm noi, dar un look îngrijit sigur nu este spre răul lui. Pentru că bărbații nu prea acceptă sfaturi sau sugestii directe, e bine să fim cât mai subtile și să ne folosim de metode de genul celor de mai sus pentru a le spune ce ne dorim de la ei sau cum arată mai bine.

Dacă ești deșteaptă, o să facă totul cum vrei tu, fiind convins că e liber să facă ce vrea. 

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Ai sintetizat totul foarte bine. De noi tine in mare parte, trebuie sa stim sa.i stimulam.

    1. Bine, nu raspund chiar toti la tactica asta, dar majoritatea o fac.

    • Anda Stanciu
    • 14/03/2018
    Răspunde

    Ca la copii cu vorba buna îi convingem

    1. Si cu jucarii, draga mea.

    • Monica
    • 14/03/2018
    Răspunde

    Si el recunoaste ca era mai ingrijit inainte. ☺

    1. Bine, e drept ca nu doar ei devin delasatori in timp…

    • Valeria Chertes
    • 14/03/2018
    Răspunde

    La al meu intotdeauna i-a placut sa aiba grija de el.

    1. Te poti mandri cu el, in cazul asta.

    • Rokolla
    • 15/03/2018
    Răspunde

    Cu puțin efort. Chiar Reușești sa-ți pui planul in aplicare

    • Toma Tantica
    • 15/03/2018
    Răspunde

    Frumos articol…Sotul meu ii place mereu sa se ingrijeasca si sa auda de la mine complimente !!!!
    Sa-ti mearga bine in continuare!!! Te pup??

    1. cred si eu ca, daca primeste complimente, e incantat.

  2. Răspunde

    Din punct vestimentar eu sunt linistita. Al meu cam are acelasi stil ca mine, ba chiar a fost o chestie pe care au observat-o si prietenii mei, anume ca sunt intr-o relatie cu cineva cu care ma potrivesc si „vizual”. Ne-am gasit bine :D.

    1. Si eu cu Mr Dragomir ne potrivim. Ba mai si semanam. Unii oameni cred ca suntem frati.

    • ghelbere elena
    • 15/03/2018
    Răspunde

    Cu sotul meu nu este nici o problema. Sta in baie si se ghidileste mai mult decat stau eu.

    1. Aoleu :)) sper ca nu stai la usa sa il astepti.

  3. Răspunde

    :)) Da, corect, adica daca stim cum sa il manipulam… facem ce vrem cu el. Si nu esti prea departe de adevar :p

    1. la faza cu jucariile?

    • Nicolae Claudia
    • 19/03/2018
    Răspunde

    Sotul meu e foarte atent cum se imbraca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares