Top 3 fructe pe care le consum în sezonul rece

3 fructe pe care le consum în sezonul rece

Consumul de fructe și legume ne este recomandat peste tot: pe net, în cabinetul medicului, la TV, la radio, etc. Știu că ar trebui să mâncăm cât mai diversificat, dar cred că toți avem fructe preferate și fructe și legume pe care nu le putem înghiți sub nicio formă. Fiecare anotimp vine cu fructele și legumele lui, nu-i așa? Primăvara nu prea am fructe de de bifat. Verdețurile sunt stăpâne acolo. Vara avem căpșunile și cireșele. Toamna, strugurii și gutuile sunt pe lista preferatelor mele. Dar iarna? Iată care sunt principalele 3 fructe pe care le consum în sezonul rece!

Portocalele

Pe-astea le iubesc de când mă știu. Ce-i drept, când eram eu mică, nu se găseau portocale chiar la orice colț de stradă. Poate de-asta i-am și zis bunică-mii, când aveam vreo 5 ani (după spusele ei), că eu am să mă mărit cu unul din Portucalia, ca să am mereu portocale la discreție.

Ador totul la portocale, de la mirosul specific al cojii proaspăt rupte până la gustul dulce-acrișor. Nu concep sărbători de iarnă fără miros de portocală. Toată iarna am coji proaspete de portocală pe calorifer. Parfum natural de cameră, nu?

bottegaverde.ro

Pomelo

Pe-ăsta l-am descoperit ceva mai târziu, mai exact acum vreo 3 ani.  Seamănă oarecum cu portocala și grepfruitul, având structura aceea cu celule cărnoase și zemoase, dar gustul este ușor diferit, mai dulceag. Nu e la fel de parfumat sau, mai bine zis, este parfumat, dar la pomelo nu mă încântă pe mine mirosul. Mai ales mirosul degajat de coaja proaspăt ruptă chiar nu-mi place deloc, motiv pentru care întotdeauna cel care curăță fructul de pomelo este soțul meu.

Preferatul meu este pomelo roșu, dar și cel galben, care este mai ieftin, este la fel de bun dacă aveți grijă să alegeți unul greu, care să fiți siguri că este zemos. Pomelo e mai avantajos ca preț fața de portocale pentru că niște portocale bune costă 6 lei kilogramul, pe când pomelo costă puțin peste 3 lei/kg.

Rodiile

Nici rodiile nu le-am descoperit de mult. De fapt, la început nici nu-mi plăceau. Poate și pentru că nu știam cum să le desfac și mă murdăream tot timpul pe degete și rămâneam pătată. Traiască YouTube-ul! De acolo am învățat cum să mă bucur de rodie fără să-mi murdăresc lăbuțele.

Singura parte proasta la rodii este că au sâmburele ăla cam tare (nu toate, desigur). Apropo de asta, am înțeles că unii nu le consumă decât sub formă de suc, tocmai pentru că nu le place sâmburele. Este și asta o metodă de a beneficia de vitaminele și mineralele din acest fruct. Totuși, ca și în cazul sâmburilor de struguri, și cei de rodie ar trebui consumați. Au efecte curative în multe afecțiuni.

Acestea sunt cele 3 fructe pe care le consum în sezonul rece. Mai bine zis, cele pe care le consum cel mai des. Mănânc și mere, dar mai rar pentru că nu prea găsesc iarna mere din alea care trosnesc, cum îmi plac mie. Kiwi este și el destul de des prezent în coșul meu de cumpărături și mai cumpăr uneori ananas, când găsesc unul care să merite.

Tu ce fructe consumi cel mai des iarna și de ce?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Popa Oana-Gabriela
    • 21/12/2017
    Răspunde

    Iarna prefer pomelo sau ananasul, sunt si fructele mele preferate.

  1. Daca mi-ar curata cineva rodiile,le-as manca si eu. Imi plac citricele iarna si merele de la tarani.

    Ps: foarte faina ideea de articol.

  2. Răspunde

    Mie nu-mi plac fructele absolut deloc, dar iarna ma fortez sa mananc portocale. Sunt singurele pe care le suport.

  3. Răspunde

    Inseamna ca eu sunt printre oamenii plicticosi. N-am nici o problema sa maninc mere, nici iarna nici vara. Mere sa fie!

    Ok, fie, si banane. Ba chiar si portocale iarna. In rest, e complet dupa cheful de moment, poate un kiwi pe luna, poate o nuca de cocos din cind in cind..

    • ghelbere elena
    • 21/12/2017
    Răspunde

    Nu-mi plac portocalele. De cate ori am cumparat au fost acre, asa ca mananc foarte multe clementine si mandarine pentru ca sunt dulti. Consum mai rar si rodii si pomelo.

    • Valeria Chertes
    • 21/12/2017
    Răspunde

    Rodiile, Kiwi, clementine.

    • Antonia
    • 21/12/2017
    Răspunde

    Mananc din toate, insa preferatele mele raman merele si perele ori vara ori iarna…daca imi dai sa aleg intre mar si altceva, totdeauna marul e pe primul loc!!

  4. Kiwi și banane dar și prune afumate sau uscate.

    • Elena
    • 21/12/2017
    Răspunde

    Banane, clementine, portocale si mango sunt preferatele mele. De fapt de multe ori maninc salata de fructe in care mai pun mere, kiwi, ananas (daca avem ) si rodie( goala nu-mi place), iar litchi-ul aduce un gust bun salatei, desi gol nu il maninc ca nu-mi place.

  5. am o rodie de vreo luna 😀 si nu m-am atins de ea pentru ca ma enerveaza curatatul. eu am portocale mereu, am mere (iau granny smith, nu-s asa dulci) si uneori pere

  6. Multe citrice consumam iarna, dar si capsuni, zmeura, afine, fructe de padure congelate din productia proprie sau din surse sigure.

  7. Răspunde

    Portocalele, clementinele, mandarinele sunt preferatele mele dar mai mananc si pomelo sau grapefruit.

  8. Răspunde

    Eu nu prea consum fructe si sunt constienta de faptul ca ar trebui sa schimb asta. Uneori ma mai pacalesc si imi fac ceva la storcator sau la blender. Sub forma de sucuri imi plac fructele. Insa in forma lor originala nu prea le mananc. Ma trage si prietenul meu de urechi pentru asta, mai ales ca am probleme de sanatate si stie ca fructele mi-ar face bine.

  9. Răspunde

    Si mie imi plac tare mult aceste fructe, pomelo l-am descoperit acum vreo 8 ani cred si de atunci as manca intr-o veselie. Imi plac si mandarinele, cred ca mai mult decat portocalele…sunt mai dulci. Am avut o perioada in care mancam foarte multe banane…

  10. Răspunde

    Portocale, kiwi, pomelo!

    Oricum si astea consumate cu masura – ca desert.

  11. Cu portocalele am lasat-o mai usor in ultima perioada, ultimul an chiar…tot un esec, plus ca sunt si tratate cu substanta aia la care-i tot uit numele (la fel ca lamaile).
    Pomelo si mie imi place.
    Rodia da, e minunata, dar prea mult zob fac prin jur cand mananc asa ceva.

    Ti-as mai recomanda kiwi, cu un continut in vitamina C mai ridicat chiar si comparativ cu lamaile.

    • Ciupituri de plosnite
    • 29/12/2017
    Răspunde

    Eu in fiecare an de-abia astept portocalele de Decembrie, dar rodii consum mai mult in timpul verii.

  12. Răspunde

    Pomelo imi place cel mai mult, rodia este pe locul ca si preferinta. Din comoditate nu imi iau foarte des. Fac o gramada de mizerie cu ea si asta ma face sa ma razgandesc de multe ori. Portocalele nu sunt printre favoritele mele. In ultimul timp fac suc de portocale pentru cea mica

    1. As vrea si eu suc de portocale, dar cine sa il faca? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares