Spuneți NU DHL!

Spuneți NU DHL

Tocmai când mă prinsese și pe mine virusul colaborărilor cu site-urile din China, se strică și aici pasența. Unde nu-și bagă dracul coada, și-o bagă DHL, ceea ce vă asigur că e mult mai rău. Cu Aghiuță o fi loc de întors, dar cu DHL nu e.

Despre ce e vorba în poveste? Despre una bucată comandă făcută pe Zaful, ai cărui angajați au fost atât de neinspirați încât să expedieze coletul prin minunata firmă de curierat internațional, pe care nu există român să nu o fi înjurat-o măcar o dată, DHL. Comanda mea avea valoare 44$. Primesc mesaj de la DHL că au nevoie de un mail cu descrierea bunurilor și CNP-ul meu.  Le trimit ce mi-au cerut. După nici jumătate de oră, hop vin vreo 4 documente de completat. Le completezi, le arăți stimabililor toate printurile din care reiese că produsele respective sunt cadou, că nu ai plătit pentru ele. Nu există termenul de cadou. Am înțeles. NU mă pun eu cu legile tării. Plătesc TVA și gata.

S-o credeți voi! Unul din documentele de completat și trimis este un acord de vămuire. Tu îi împuternicești pe ei să vămuiască pachetul în numele tău. Taxa pentru treaba asta, la coletele al căror TVA depășește 25 de lei, este una MODICĂ, de 100 de lei. Practic, plătești încă o dată prețul produselor. Pentru câteva date completate, pentru ceea ce Poșta Română te taxează cu 20 de lei, DHL îți ia 100 de lei la care se adaugă TVA-ul.

bottegaverde.ro

Puteți vedea din această poză că la o valoare a TVA-ului între 25 de lei și 4200 de lei, comisionul este același. Adică stai puțin! Dacă aș lua ghete de 2000 de euro, să le vând la preț dublu în România, mi-ar conveni și mie să dau 100 de lei să mi le vămuiască DHL. Dar așa, să plătesc încă o dată un rahat de produs la 40 de dolari, deja e nesimțire.

comision vămuire DHL

Să îndrăznesc să întreb ce salarii sunt la DHL? Nu întreb, că nu mă interesează. M-ar interesa, în schimb, să existe o autoritate în țara asta căreia să-i pese de cum îți bagă unii legal mâna în buzunar.

Sigur că există o variantă mai ieftină – să aplici pentru cod EORI, să aștepți până albești să-l primești și, după ce l-ai primit, să afli că ai de plătit 200 de lei la DHL, taxa de magazinaj. Nu exagerez cu nimic. După a treia zi de cazare a coletului în depozitul lor, ești taxat cu 20 de lei pe zi. Că doar îi dau și de mâncare și băutură biletului colet!

Am decis să refuz coletul. Păi eu sunt nebună să scriu 2 articole pentru un produs și practic să și plătesc pentru el? Da, noi bloggerii ne îmbogățim scriind câte 2-3 articole pentru o pereche de încălțăminte. Fix asta le doresc și celor de la DHL, să lucreze pe nimic!

Ce fac eu mai departe? Renunț la toate colaborările sau comenzile din afara UE (obișnuiesc să și comand, în afara colaborărilor)? Nici gând. La fiecare comandă, de acum încolo, am să specific în mod special că, dacă se trimite coletul prin DHL sau alte firme de genul acesta, care taxează în mod abuziv vămuirea, nu voi ridica pachetul și fie voi solicita restituirea banilor (dacă am plătit pentru comandă), fie voi șterge articolul (dacă produsele sunt obținute prin colaborare). Refuz să plătesc altceva decât produsul  și TVA-ul. Refuz să dau bani firmelor de curierat care fură la drumul mare.

Invit toți bloggerii și toate persoanele care obișnuiesc să facă shopping în afara UE să facă același lucru, să atragă atenția de fiecare dată că nu doresc să primească pachetele prin acest curier. Spuneți NU DHL! Mai bine aștept eu frumușel 30 de zile, că nu mă grăbesc nicăieri și nici nu mă mut, îmi vine coletul prin poștă, plătesc TVA și de aia 100 de lei, pe care îi voia DHL-ul, îmi plătesc factura la energie electrică.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Popa Oana-Gabriela
    • 10/11/2017
    Răspunde

    Aoleu, dar asta mi se pare nesimțire curata. Cum sa plătești atât?? Ai făcut bine ca au refuzat coletul, asta as fi făcut și eu în locul tău.

    1. stai ca l-am acceptat ca cica platesc chinezii comisionul, numai ca DHL nu stie unde mi-e coletul.

      • Mihaela
      • 10/03/2021
      Răspunde

      Buna. Si daca refuzi coletul platesti ceva?

        • Cristina Dragomir
        • 14/03/2021
        Răspunde

        Buna,lor nu le platesti nimic, dar daca ai platit deja produsul care iti vine in comanda, sa nu te trezesti ca il fac pirdut si nu mai recuperezi banii.

  1. Si eu am patit-o cu ei, am renuntat la 2 colete. Sa speram ca urmatoarele colete care ar trebui sa-mi ajunga sa nu le trimeata prin aceasta firma, ca am sa ma lipsesc si eu.

    1. celor de la newchic si dresslily le-am scris deja rugandu-i sa nu imi tirmita nimic prin DHL.

        • Maria
        • 16/01/2020
        Răspunde

        Sper că mai urmăriți blogul
        Dar cum refuzi coletul?

          • Cristina Dragomir
          • 19/01/2020
          Răspunde

          Scuze de intarziere. Pur si simplu nu il ridici. Asta e refuzul.

    • Valeria Chertes
    • 10/11/2017
    Răspunde

    Bine ai facut ca ai renuntat.

    • nicolae claudia
    • 10/11/2017
    Răspunde

    am avut si eu cateva nemultumiri de DHL..sunt o companie plina de incompetenti.

    1. m-au sunat azi ca sa ma traga la raspundere ca am scris despre ei si cand am intrebat de colet nu stiau unde e :))

  2. Si uite asa indivizi ca ei ne fac sa renuntam sa mai facem comenzi externe.

    1. Ete na! S-o creada ei!

  3. Caaaat? pff, enorm…Singura comanda online pe care o fac in afara tarii este mancarea de pisica (are un regim mai special). Vine din Germania si platesc 20 de lei transportul. Mi se pare normal ca ai refuzat primirea coletului. Cine ar da atatia bani pe transport? Iar asta cu taxa de depozitare nu am mai auzit-o in viata mea!!

    1. Iti dai seama 40 de dolari plus 130 de lei ce ghete din piele imi iau din Romania?

  4. Dar bine ai punctat Criss!! Dhl e cea mai naspa firma de curierat! Platesti bani degeaba. Deja am inceput sa le spun colaboratorilor sa nu.mi trimita nimic cu ei. E bataie de joc.

    1. chiar va recomand sa faceti asta la fiecare firma colaboratoare.

  5. Răspunde

    Eu nu am colaborat pana acum cu chinezi. O singura data am primit un voucher de 20$ si am facut coamnad crezand ca nu va veni. Ei bine a venit dupa cred ca mai mult de o luna prin posta. Si pentru ca era gift nu am platit nimic! Resine DHL pentru abuz.

    1. Răspunde

      *comanda

    2. De la sammydress asteptam si eu un set de pensule si mi-au venit la oficiu la mine si nu mi-au trimis aviz. Au trimis pachetul inapoi catre china si a ajuns la un oficiu din sectorul 4. Noroc ca m-a sunat o doamna de acolo…

    • Naty Mihaela
    • 11/11/2017
    Răspunde

    Aoleuuuuu ce taxa uriasa :O .Eu nu am avut de-a face cu ei pentru ca imi permit doar posta romana dar am auzit si alte nemultumiri de la diverse persoane.Acum ,cu atat mai mult nu voi apela vreodata la DHL

    1. Nu stiu ce tafice practica pe colete interne…

    • ghelbere elena
    • 11/11/2017
    Răspunde

    Eu as renunta. Sa completez atatea documente pentru ce? Astia cred ca au luat lectii de la Posta Romana.

    1. Ssigur au facut cursuri de specializare acolo.

  6. Răspunde

    Eu, de prin 2015, mi-am luat-o cu ei. De atunci ii alerg pe blog de fiecare data. Am scris si eu aici despre ei. Nasol e ca lumea citeste dupa ce o pateste nu inainte.

    1. M-au sunat azi sa ma ia de urechi si sa imi spuna ca nu e obligatoriu comisionul, ca pot sa fac formalitatile si sa astept 4-5 zile ca sa le dau lor 60-80 de lei pe magazinaj. Superb.

  7. Răspunde

    Am citit de cand ai scris pe fb si am ramas fara cuvinte. Ei bine, imi pare rau ca se intampla asa ceva, dar ma bucur ca ai decis sa scrii un articol in care sa explici despre ce este vorba.

    1. au mai scris si altii, dar nu m-am putut abtine sa nu le fac o dedicatie speciala.

    • Aghinitei Maria
    • 11/11/2017
    Răspunde

    Parca am fi neam de hoti, toti sunt pusi pe jecmaneala!

    1. Exact asta le-am zis eu azi la telefon.

  8. Cine a facut planurile acelea tarifare? Deci ce depaseste 25 de lei atrage o cheltuiala de 100 de lei? (cu titlu de comision).
    Sunt dezamagita. Nu vreau s-o patesc. Deci, stiu ce am de facut pe viitor cand e sa primesc colete din China.

    1. culmea e ca platesc acelasi comision si la ghete de 40 de dolari si la un TV de 2000 de euro. Asta e corect?

  9. Răspunde

    Si eu am un colet care trebuie sa imi soseasca din strainatate, o comanda tot de pe site-ul Zaful. Daca vine prin DHL si mi se cer atatia bani, ii rog frumos sa faca retur sau ce or vrea ei, ca nu dau atatia bani. Si data viitoare cand plasez o comanda pe un site strain o sa ma asigur ca le specific celor de la site sa nu expedieze prin DHL.

    1. Tipa care a platit comanda ma roaga sa o ridic spunand ca imi returneaza ea valoarea comisionului. O sa le iau, dar daca nu plateste comisionul, nu pupa review.

  10. Ultima mea comanda(colaborare) in afara tarii a fost cu siteul Rosegal dar coletul a venit la posta si nu am avut treaba. Nu am primit nimic prin DHL dar iti multumesc pentru articol fiindca in cazul in care o sa am de a face cu ei o sa refuz coletul fara explicatii.

    1. Sper sa nu mai vina si altora ideea sa apeleze la serviciile DHL.

    • Antonia
    • 13/11/2017
    Răspunde

    Multumesc mult pentru info, nu am avut de-a face cu ei, insa ma bucur ca am aflat.

    1. Multumesc si eu pentru vizita.

  11. Răspunde

    Au reclamatii. Cacalau. Si direct la DHL.COM, si le mentionez ca voi scrie pe twitter la ei si pe fb si pe forumuri etc. 😀 😀 😀 . (mi-au adus colet cu obiecte sparte in interior, sau ziceau ca au venit acasa si nu era nimeni – sotul fiind acasa etc)

    1. Ii doare in spatele casei de reclamatii. Pe mine m-a sunat unul de la ei ieri sa se ia de mine ca am scris despre ei. In schimb, nu stia unde mi-e coletul pe care pana la urma l-am acceptat pentru ca mi-a platit chinezoaica acel comision.

  12. Răspunde

    Pana acum nu am primit colete prin ei, am mai auzit si alte persoane plangandu-se de tarifele pe care le practica. Bine ca am citit, daca vreodata voi avea ghinionul sa primesc ceva cu ei, refuz clar….

    1. Dupa ce le-am dat toate actele ei imi spun ca au returnat coletul, dar la Zaful nu a ajuns nimic.

  13. Răspunde

    Prima oara cand am primit un colet prin DHL mi-am pus mainile in cap. Sponsorul a zis ca suporta cheltuielile si sa platesc eu ce este nevoie. Pe un colet de 50$ am platit 150 lei. Enorm.

    Saracii de la Zaful au vrut ca tu sa intri mai repede in posesia coletului. La ei nu este politica asta de rahat ca la noi si nu aveau de unde sa stie. trebuie informati pentru a nu mai trimite colete in acest sistem .Pentru romania nu este avantajos absolut deloc. Imi pare rau ca ai avut si tu experiente neplacute de acest gen si imi doresc sa dispara acest DHL

    • Iustin
    • 30/01/2018
    Răspunde

    Nu primiti colete prin DHL, am evitat mereu sa primesc colete prin DHL, a durat aproape 1 an pana cand un chinez nu m-a anuntat si a trimis prin DHL, cum am primit mesajul am trimis toate documentatiile (stiind prin ce am trecut eram pregatit), am sperat ca dupa 1 an s-a schimbat ceva, si ca sa vezi e mai rau decat credeam, pentru un colet de 200grame si valoare de 40usd am de platit 150lei, nu face produsul din interior 150lei cat dau pe taxe, in fine am acceptat (numai sa scap de ei odata) am trimis documentatia tot, ce sa vezi, pachetul de afla in vamuire de 4 zile si nu mai iese?!?!, ce asteapta pentru un colet de 200g???? (l-au pierdut?) sau asteapta sa treaca cele 3 zile sa imi ia si taxa de magazinaj??? NU FOLOSITI DHL!!!! NICIODATA!! JEPCARI!! HOTII!!!! EVITATI DHL!!!!

    1. Eu precizez intotdeauna in mesaje sa nu mi se trimita prin DHL ca cer banii inapoi.

    • Paul N.
    • 16/06/2018
    Răspunde

    Sunt furnizori care au contract cu DHL. Se pare ca numai in Romania DHL are comportamentul asta mizerabil, cea mai mare parte din vina fiind din partea serviciului de comisionariat vamal (na, daca nu erau multumiti, il schimbau :D). Noi am primit colete care au facut 24 ore pe drum si au stat 2 saptamani la DHL. Avem chiar acum unul in vama la ei in situatia asta (bine, asta a intarziat, a facut 48 de ore pe drum :)) ), si nu stiu cand il vedem.
    Unul dintre cele mai proaste filme din istorie, a fost ala cu avionul prabusit de la DHL. Eu as spune sa isi schimbe logo-ul, ceva de genul un avion rupt in doua, sau pentru Romania o caruta rupta in doua…

    1. Nici nu vreau sa mai aud de DHL.

    • Malina
    • 20/06/2018
    Răspunde

    Am patit si eu asta pentru prima data, nestiind de teapa DHL. Sunt pusa sa platesc (cu taxele lor cu tot) de 2 ori valoarea produsului.
    Acum, intrebarea mea e: Ce se intampla daca refuz coletul?
    Ma puteti ajuta cu informatii despre ce si cum?
    Mersi, mult

    1. Buna, cel mai corect este sa comunici asta magazinului de unde ai cumparat. Exista sansa sa spuna ca iti dau banii inapoi si exista sansa sa iti spuna ca in termeni si conditii scrie ca pot aparea astfel de taxe si ca, prin plasarea comenzii, ai fost de acord cu acest lucru. Bafta!

    • Ciobanu Rivelino
    • 06/09/2018
    Răspunde

    Poveste cu doua parti.

    Asa am patit odata in 2017, cand am comandat ceva cu sosire in 24 ore (cateva piese de schimb pt hobby rc) . Aveam nevoie de ele pt un concurs.
    Piesele au plecat din Hong Kong la ora 16 si au ajuns a doua zi la ora 07.
    In DHL dupa email-uri la 24 ore ca mai vrea pe masa si tasu, a durat 5 zile.
    Normal ca era prea tarziu si am renuntat. I-am pus sa le trimita inapoi si am facut reclamatie la cei de care am cumparat ca am platit pt livrare in 24 ore. (Acolo aveam si livrare in 5 zile cu un pret muult mai mic.)

    A doua oara, chiar in acest moment.
    A ajuns coletul din Hong Kong in 3 zile. Cu o zi inainte sa ajunga in Romania, pac : faza cu CNP si descrierea.
    Dupa 2 zile ce varianta vrei 1 sau 2 , si cele 4 hartii din care una este interesanta : Declaratie pe propria raspundere, in care declari valoarea si iti asumi penal declaratia.
    Plata era mai mare decat factura avand 3 comenzi din depozite diferite.
    Dupa 1 zi , iarasi email : de ce plata este mai mare si ca am de plata 351 Ron la 254 USD?
    Le-am raspuns ca am dat 3 comenzi si o singura plata.
    Fac calculul cu cei 84 ROn ai lor si da cu virgula.
    Dau email inapoi sa intreb de ce atatia bani si sa-i justifice?
    Azi email de la ei ca mai vor facturile de la celelalte 2 comenzi.

    Saga continua……

    • Magda Mircea Rowlett
    • 29/01/2019
    Răspunde

    CONFIRM PE DEPLIN.

    EVITAȚI CU ORICE PREŢ DHL PENTRU IMPORT COLETE DIN SPAȚIUL NON-UE

    SUNT NIŞTE HOȚI NENOROCIȚI CARE VĂ CONFISCĂ PACHETELE , SUB PRETEXTE RIDICOLE, CUM CA NU LE FURNIZATI CHITANTA CORECTA ETC.

    Pretind apoi ca pachetul se returneaza la expeditor („returned to shipper”), dar îl distrug sau îl fură.

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2019
      Răspunde

      Nu pot face astfel de afirmatii pentru ca nu stiu ce sa intampla cu pachetele care sunt refuzate de clientii care nu vor sa plateasca aceste taxe, dar sigur nu imi place DHL.

    • Sorin
    • 25/03/2019
    Răspunde

    Ai primit banii pe produs înapoi,după ce ai returnat produsul ? Cei de la Bangood,spun ca nu restituie banii in cont,deoarece plătesc DHL-ulului taxa de retur.

      • Cristina Dragomir
      • 25/03/2019
      Răspunde

      Eu nu am avut de la Banggood, ci de la Zaful.

    • Sebastian
    • 29/12/2019
    Răspunde

    Tocmai am trecut si eu prin asta, pt un produs de 22$ as ajunge sa platesc aproape 300 lei. Nu, mersi, mai bine am refuzat si imi asum pierderile

    Pacat ca nu m-am documentat inainte sa fac comanda 🙂

    • Maria
    • 16/01/2020
    Răspunde

    Buna ziua
    Sper că mai urmăriți blogul, dar cum refuzi un colet dhl?

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2020
      Răspunde

      Scuze de intarziere. Pur si simplu nu il ridici. Asta e refuzul.

    • Seby S
    • 03/05/2020
    Răspunde

    Servus Cristina. Sper sa mai urmaresti blogul.
    Am niste intrebari :
    1.Am primit notificare pe sms de la DHL si un email dupa ce am cerut lamurire ce colet am primit.Culmea nu stiam ca vine din Hong Kong.(aici intentionat sau nevrut au trimis ca era vorba srie pe site sa trimita din Poland )
    Intelec ca refuzi ca nu mai vrei coletul.Aici banuiec dai mail sa faca ei retur.Asta inseamna sa mai platesti vama si tva-ul. E vorba de un telefon scump din pacate.
    2.Dupa ce raspunzi cu returul.Mai am sanse sa recuperez bani ? Platiti prin revolut cu formularului de chargeback. In cazul unei dispute cu un comerciant. Sau pot apela la OPC ( ceva mai sus OPC EUROPA )?

    Iti multumesc frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares