Economisesc cu piese auto de la dezmembrări

reparații mașini

N-avem noi mare mașină. O amărâtă de Dacia Logan, veche și asta, cu peste 10 ani la bord. Plănuisem să luăm una în nouă, în rate, dar n-a fost să fie. Prețurile au crescut enorm într-un timp prea scurt, avansul de care dispuneam nu mai era suficient, iar rata ar fi fost prea mare pentru ce ne permitem. Prin urmare, tragem în continuare de Logan cât s-o mai putea.

Chit că Loganul este o o mașină mai ieftină și mai ușor de întreținut, ale cărei piese nu sunt chiar foarte scumpe, atunci când dai de un necaz și trebuie să investești vreo 2000 de lei de pe o săptămână pe alta, parcă nu e prea bine. Norocul nostru că soțul se pricepe cât de cât la mașini și rar am plătit mâna de lucru! În plus, nu mi-e rușine să recunosc că de multe ori am apelat și la firme de dezmembrări auto pentru diverse piese.

Prima dată, acum câțiva ani, când am avut un mic accident în trafic, din vina noastră. Evident că s-a făcut amiabilă pe RCA, deci paguba celuilalt șofer a fost acoperită, dar trebuia să ne reparăm și noi mașina. Fusese lovită în față și a fost nevoie să înlocuim bara față, grilajul, numărul, suportul de număr dar și radiatorul. Atunci am intrat pentru prima dată pe piese din dezmembrări auto Dacia Logan și am făcut o super afacere. Nu-mi mai amintesc exact sumele, doar că am făcut o economie importantă. Ce ne place la site-ul acesta spre care v-am trimis este că și specifică la fiecare produs dacă are vreun defect. Mie nu îmi plac surprizele neplăcute și mă feresc cât pot de ele.

Evident că nu a fost aceea singura dată când am comandat piese auto de la dezmembrări. Altă dată ne-a plecat toba la plimbare (s-a desprins doar ea știe cum) și s-a spart. Norocul nostru a fost că am găsit în același magazin o tobă Logan aproape nouă, cu cel puțin vreo câțiva zeci de lei mai ieftină. Montajul l-a făcut soțul, deci iar am scăpat de o gaură prea mare în buget. Cu kitul de ambreiaj am rezolvat-o iar cam la jumătate de preț, optând pentru unul provenit de la mașini dezmembrate.

tobă Logan dezmembrări auto

Cea mai recentă bubă s-a făcut chiar luna trecută. De data asta, vina a fost a altui șofer. De ce nu s-a făcut amiabilă? Pentru că vinovatul avea asigurare la măreața firmă Euroins și din vreo 5 service-uri auto la care am sunat niciunul nu mai repara mașini în baza polițelor RCA încheiate la această companie. Cum nu era vreme de pierdut pe drumuri, bătut pe la uși, completat acte, stat pe telefoane și făcut rugăciuni, s-a mers pe înțelegere, urmând să ne reparăm singuri mașina. A fost de înlocuit doar bara spate. Una singură era în stoc la dezmembrări. Am avut noroc. Și aveau disponibil și suportul pentru bară stânga spate.

Nu cred că ar trebui să ne ferim de piesele de la dezmembrări auto, atâta vreme cât alegem cu grijă centrul/site-ul de unde le cumpărăm. Noi am ales o firmă cu ani buni de experiență în domeniul vânzării de piese auto, atât noi, cât și provenite din dezmembrări. Nu sunt un centru mic care desface 3 mașini pe lună. Au piese pentru cam toate mărcile și modelele de mașini, un portofoliu imens de piese, testate și verificate, vândute cu factură și garanție, așa cum trebuie.

Într-un singur caz nu recomand piese auto de la dezmembrări: atunci când le cumpărați de la particulari, de pe site-uri de anunțuri. Știți sigur ce veți primi? Sunteți siguri că mai dați de ei după ce ați dat banii? Asigurați-vă că lucrați cu oameni de încredere, cu firme serioase care vă conferă siguranță. Siguranța că nu veți primi o piesă auto cu defecte în locul celei în stare perfectă prezentate în anunț. Siguranța că piesa aceea vine de la o mașină dezmembrată în mod legal. Siguranța că veți putea să vă recuperați banii dacă vi s-a trimis un produs greșit sau defect.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. si eu am folosit si nu am avut probleme, desigur piese bune verificate cu garantie

      • Cristina Dragomir
      • 28/10/2023
      Răspunde

      Suntem multi cei care apelam si la tipul asta de piese auto.

      1. se si merita.. unui prieten i s-a dus ceva senzor de prin caseta de directie, nou ar fi fost 1200 de lei sau ceva de genul iar din dezmembrari l-a gasit cu 250.. o diferenta enorma

          • Cristina Dragomir
          • 30/10/2023
          Răspunde

          E drept ca unele piese se gasesc mai greu, dar daca ai noroc…

    • Valeria Chertes
    • 28/10/2023
    Răspunde

    Și noi am avut Logan și am apelat la piese de la dezmembrări.

      • Cristina Dragomir
      • 30/10/2023
      Răspunde

      Noi n-am regretat niciun moment investitia in acest model de masina.

    • Ionela Simona Monea
    • 28/10/2023
    Răspunde

    Si soțul a mai apelat pt mici nimicuri…chiar se face o reală economie

      • Cristina Dragomir
      • 30/10/2023
      Răspunde

      Orice banut economisit conteaza pentru unii dintre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares