Cărți recomandate – Identitate Furată, de Mary Higgins Clark

Identitate Furată, de Mary Higgins Clark

Nu mai știu de ce intrasem în ziua aia pe Libris.ro. Probabil că primisem newsletterul cu oferte. Nici nu mai contează. Ce contează este că atunci am văzut-o. Cum pe cine? Cartea de azi – Identitate furată. Nu mai știu dacă era la reducere sau nu, dar m-a atras coperta, imaginea asta cu un chip pe jumătate ascuns. Când am văzut că am de-a face cu un thriller, și nu unul oarecare, ci chiar numărul 1 în topul New York Times, am comandat-o.

Scurt rezumat Identitate furată

Într-o seară, în biserica unde slujește părintele O’Brien, la spovedanie, își face apariția o femeie misterioasă, foarte agitată. Aceasta îi mărturisește preotului că cineva este pe cale să comită o crimă și că ea este complice, apoi pleacă rapid fără ca părintele să-i poată oferi măcar un sfat. În aceeași seară, buna prietenă a părintelui, Alvirah, remarcă atitudinea ciudată a unui bărbat care pare a-l urmări pe părinte cu un alt motiv decât acela de a merge să se spovedească la el. Alvirah, detectiv amator, va verifica înregistrările de pe camerele de supraveghere de la biserică, dar nu va afla mare lucru. Așa debutează romanul.

Apoi facem cunoștință cu personajul principal, Zan Moreland, o femeie de vreo 30 de ani, mama unui băiețel dispărut în urmă cu doi ani. Zan este designer de interioare și, în ziua dispariției copilului, e fusese nevoită să meargă la întâlnire cu o clientă (doamna Aldrich), lăsându-l pe Matthew în grija lui Tiffany, bona. Tiffany adoarme în parc și copilul este răpit. Zan își petrece 2 ani din viață cheltuind tot ce câștigă pentru a angaja detectivi care să-i caute copilul. Este convinsă că trăiește. Ted Carpenter, fostul ei soț și tatăl lui Matthew o găsește pe ea singura vinovată de dispariția celui mic, dar Zan este convinsă că fostu ei șef, Bartley Longe, este în spatele acestei răpiri, din dorința de a se răzbuna pe ea pentru că îi refuzase avansurile și pentru că îndrăznise să-și deschidă propria firmă care devenise concurență serioasă pentru el.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Încep să se întâmple tot felul de lucruri ciudate: asistentul lui Zan, Josh descoperă niște plăți pe care Zan nu-și amintește să le fi făcut. Apar apoi niște poze făcute în parc, în urmă cu doi ani, care o înfățișează pe Zan luându-l pe Matthew din cărucior. Ea este acuzată de răpirea propriului fiu și chiar arestată. Singurii care cred cu tărie în nevinovăția ei sunt Alvirah (care se apropiase de Zan după dispariția fiului ei, din postura de editor care scrisese despre caz) și noul client al lui Zan, Kevin Wilson. Toți ceilalți cred că și-a răpit fiul. Bona declară că e posibil ca Zan să-i fi pus ceva în băutură în ziua dispariției lui Matthew. Doamna Aldrich, clienta pe care o vizitase în acea zi, vine cu propria teorie care o incriminează tot pe Zan. Chipul lui Zan apare în fotografii și filmări în locuri în care nu își amintește să fi fost.

În paralel avem capitole în care o femei pe nume Glory schimbă locuințe închiriate și chiar orașe, ascunzând un băiețel de 5 ani pe nume Matthew. Glory este marioneta unui tip misterios care o sună tot timpul pentru a-i da indicații despre ceea ce trebuie făcut mai departe. Este felicitată pentru cât de bine și-a făcut treaba și cât de bine a reușit să semene cu Zan în pozele făcute în parc în ziua răpirii.

Venit în vizită la Alvirah, părintele O’Brien este șocat când o recunoaște pe Zan ca fiind tocmai femeia care venise să se spovedească în acea seară. Se teme ca nu cumva ea să-i facă rău copilului, dar nu poate spune nimic pentru că ar încălca secretul spovedanjei. Totuși ceva nu îi dă pace și nu știe ce anume. La scurt timp preotul va fi împușcat și atunci, brusc, își va aminti:

Mâini. Zan Moreland. Asta încercase să-și amintească. Zan Avea mâini lungi, frumoase. Femeia din confesional, despre care el crezuse că era Zan, avea mâini mici și degete scurte…

Cine vrea să-l ucidă pe preot? Cine este bărbatul care-i dă indicații scenice lui Glory? Cine vrea să-i distrugă viața lui Zan și de ce? Să fie Bartley Longe, așa cum bănuia Zan? Va reuși Zan să-și demonstreze nevinovăția și să-și recupereze fiul pierdut în urmă cu doi ani? Veți afla doar citind cartea pe care o o găsiți pe Libris.ro, la secțiunea Thriller. Țineți cont și de faptul că Libris este singura librărie online care oferă transport gratuit la comenzi cu valoarea minimă de 30 de lei!

Comandă Identitate Furată online de aici!

Identitate Furată, de Mary Higgins Clark

Părerea mea despre Identitate Furată

Cartea asta chiar e thriller. Te ține în suspans până la ultima pagină. Primul lucru, după ce am terminat-o de citit, a fost să caut să văd dacă nu cumva există o ecranizare a romanului, ca să-i pot recomanda soțului meu un film mișto care să-l țină în priză, atât de mult mi-a plăcut.

Mare ciudă aveam pe autoare pentru că-mi spunea ce vorbesc tipul ăla și Glory, dar nu spunea cine e de fapt. Mult talent trebuie să ai să faci asta, pe bune! Mi-am propus să mai citesc și alte cărți scrise de Mary Higgins Clark, tocmai datorită stilului ei foarte apropiat de cel al unui scenariu.

Povestea este întortocheată, cu multe personaje, dar ușor de citit și urmărit totuși. E genul de carte care nu-ți permite să ții ochii în ea și mintea în altă parte. Ai nevoie de toată concentrarea pentru a aduna și analiza indicii încercând să găsești vinovatul pentru toată drama prin care trece Zan. Stilul este alert. Nu ai timp să te plictisești. Tot timpul se întâmplă ceva sau apar indicii noi.

Pe Zan am știut-o nevinovată de la început până la sfârșit. Esența poveștii ei este surprinsă de unul dintre detectivi:

Alexandra Moreland a avut o viață care l-ar face până și pe Sfinx să plângă. Părinții i-au murit pe drumul spre aeroportul unde urmau să se întâlnească după o vreme îndelungată, s-a măritat pe vremea când era distrusă emoțional, a fost o mamă singură, s-a luptat să înceapă o afacere pe cont propriu și apoi micuțul ei a fost răpit.

Mi-a fost oarecum milă de Ted pentru că el o iubise și o susținuse pe Zan după moartea părinților săi, dar ea îl părăsise.

Eu și Zan ne-am despărțit pentru că ea a spus că mariajul nostru a fost doar o reacție emoțională la moartea subită a părinților ei. Nici măcar nu știam că era însărcinată când ne-am separat.

M-am temut de mai multe ori pentru viața preotului. Am admirat-o pe Alvirah pentru calitățile sale de detectiv și pentru intuiția sa grozavă. M-am enervat de-a binelea când detectivul a ratat apelul care ar fi putut rezolva cazul mai devreme. Am fost convinsă până la final că superficialul Bartley Longe este de vină pentru toate. Îmi venea să o pup pe Tiffany pentru că fusese atentă la acel detaliu care a făcut diferența.

Finalul a fost total neprevăzut. Nu m-aș fi așteptat niciodată ca făptașul să fie tocmai… N-o să vă zic cine! 😛 Asta m-a făcut să-mi fie ciudă pe mine că nu mă pricep deloc la oameni.

Dacă vă plac thrillerele și suspansul, nu trebuie să ratați această carte.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Popa Oana-Gabriela
    • 14/11/2017
    Răspunde

    Îmi plac cărțile thriller și chiar are un preț foarte mic. O vreau și eu cât mai repede. Mulțumim pentru recenzia cărții.

    1. Sper sa-ti placa daca ti-o cumperi.

    • Valeria Chertes
    • 14/11/2017
    Răspunde

    Tare imi place ce ne-ai povestit aici.

  1. Răspunde

    m-ai prins: caut cartea.

    1. sper sa-ti si placa.

  2. Răspunde

    Super! Pare foarte faina. Stiu ca tu esti pretentioasa in ce priveste cartile asa ca daca o recomanzi inseamna ca e chiar buna si merita citita. Asa ca am retinut-o si e trecuta pe lista. Poate o aduce Mosul :)))

    1. spune-i mosului ca e la reducere pe Libris.

  3. Răspunde

    Si eu m-am lasat corupta de multe coperti de carti cand intram pe site-ul Libris. Asa am ajuns sa descopar tot felul de romane frumoase. Nu stiu daca a fost noroc sau altceva, dar chiar am nimerit publicatii pe gustul meu. E drept, citeam descrierea la fiecare inainte de a o adauga in cosul de cumparaturi :D. Suna bine „Identitate furata” si vad ca te indrepti tot mai des catre thrillere.

    1. Pe mine intuitia nu prea m-a inselat si sa stii ca uneori n-am citit nici descrierea cartii inainte de a o comanda sau de a o citi.

    • Anda Stanciu
    • 15/11/2017
    Răspunde

    Mulțumim de recomadare

    1. Multumesc si eu pentru vizita.

    • ghelbere elena
    • 15/11/2017
    Răspunde

    Am citit-o. Imi plac mult cartile politiste si cand dau de o carte nu o pot lasa pana nu o termin. asa s-a intamplat si cu aceasta carte.

    1. Ma bucur ca ti-a placut. Uite ca ne asemanam la gusturi pentru carti.

    • Gica Florin
    • 15/11/2017
    Răspunde

    Inca nu le am in biblioteca dar o sa fac tot posibilul sa le achizitionez si sa le citesc cu mare placere . Multumesc de update !

    • Aghinitei Maria
    • 15/11/2017
    Răspunde

    Dupa recenzia ta as vrea s-o citesc, desi imi ete greu sa vad cat trebuie sa indure o femeie!

    1. Asa este, pe tot parcursul cartii m-am pus in locul ei si ma gandeam cum as fi rezistat eu.

  4. Am o listă lungă, lungă pentru Moșu!

    1. Sa-i zici sa ia de la Libris sa iasa mai ieftin, sa-i ramana si de cateva chestii de la Melkior!

  5. Răspunde

    Woww…ador thrillerele. Imi place cartea, chiar daca nu am citit-o. Asta ma face sa imi doresc sa o citesc, sa aflu sfarsitul…sa aflu si eu cine este acel barbat…Foarte frumoasa prezentare!!

    1. daca vrei, o pot imprumuta.

  6. judecand dupa coperta, ma gandeam ca e ceva de dragoste, vrajeala, dar pare tare interesanta!

  7. Răspunde

    Rar ma uit la filme gen thriller ori citesc astfel de carti, dar m-ai facut curioasa de nu pot spune. Am mai citit recenzii la aceasta carte, dar nu cred ca am gasit un asemenea entuziasm in alte articole cum e la tine 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares