10 sfaturi utile ca să împodobești un brad ca în filmele americane

brad ca în filmele americane cum sa împodobești

Care-i atracția principală de Crăciun? Depinde pe cine întrebi. Pentru unii de bază sunt sarmalele și cozonacul. Pentru alții cea mai importantă este vacanța. Pentru cei mai mulți bradul rămâne esența sărbătorii, acel pom de Crăciun fără de care atmosfera de sărbătoare nu ar fi completă. Orice brad aduce bucurie, dar nu ți-ai dorit niciodată să ai în sufragerie un brad ca în filmele americane, bogat, plin de luminițe și decorațiuni, de la care să nu-ți poți lua ochii, care să-ți umple sufletul de fericire ca atunci când erai copil și așteptai cu răsuflarea tăiată ca mama sau tata să pornească instalația în seara de ajun? Iată 10 sfaturi care te vor ajuta în acest demers.

Sfaturi pentru achiziții

Alege un brad bogat cu forma perfectă

Nu trebuie neapărat să fie un brad foarte înalt. Va arăta bine chiar și la 150 de centimetri dacă este bogat în ramuri. Este de preferat așa, decât un brad de 2 metri înălțime, cu 100 de ramuri, care să arate mai mult a schelet decât a brad. Referindu-ne la forma bradului, trebuie să recunoaștem că în România e cam greu să găsești un brad natural cu forma perfectă la un buget decent. Prin urmare, varianta cea mai bună este să mizezi pe astfel de brazi artificiali. Și pe partea financiară ei reprezintă o alegere ideală pentru că investești o dată și te bucuri de un brad ani de zile.

Rămâi la culorile specifice Crăciunului

Știu că este la modă să împodobim brazi albi, roșii, albaștri sau argintii, dar verdele rămâne de bază. Ai văzut în vreunul din filmele americane, la care te uiți mereu de Crăciun, un brad în altă culoare decât verde? Un aspect cât mai natural contează foarte mult în rezultatul final, poate de-asta este atât de importantă culoarea bradului. Și pe partea de decorațiuni este bine să rămâi pe variantele clasice de argintiu, alb, roșu sau auriu. Dacă vrei neapărat un brad în tendințe anul acesta și optezi pentru culori la modă, la anul va trebui să scoți iar bani din buzunar.

Cumpără decorațiuni de mărimi și forme diferite

Știu că probabil ți se pare că globurile și decorațiunile mai mari umplu mai repede bradul, dar trebuie să-ți amintești că ceea ce vrei tu este să-l decorezi, nu să-l ascunzi de tot. Ai nevoie de globuri mici la fel de mult ca de cele mari. Globurile alungite sunt absolut necesare pentru brazii micuți. Este aceeași regulă ca la femeile minione care poartă cercei lungi – obținem alungire optică.

Nu uita de instalațiile luminoase

Ce este cel mai frumos la brazii pe care i-ai admirat în filme? Faptul că strălucesc, că sunt plini de luminițe care umplu fiecare centimetru. Cele mai folosite sunt instalațiile simple, cu beculețe mici, cu LED. Sigur veți găsi ceva care să vă placă printre aceste instalații de Crăciun. Foarte important este să și distribuim uniform instalația, să nu obținem o aglomerare de beculețe într-un loc și să lăsăm prea gol un altul. Un sfat personal este să aveți grijă să nu faceți ce-am făcut eu anul trecut, când am cumpărat instalații cu fir alb pentru brad verde. Nu vreți să știți cât de urât se vedea.

Sfaturi pentru împodobirea propriu-zisă

Amplasează corect bradul

Pomul de Crăciun trebuie să fie piesa centrală din casă. Din lipsă de spațiu, foarte des alegem să-l înghesuim într-un colț, între bibliotecă și masă, și ne mai rămâne vizibil din el doar un procent de 30%-40%. Știu că nu-l poți pune nici în mijlocul sufrageriei, dar găsește o cale ca să nu-l ascunzi! O altă greșeală pe care românii o fac des este să împodobească doar jumătate de brad. Unii veți râde, sunt sigură. Chiar asta se practică, în ideea că, dacă tot e în colț și-l văd pe jumătate, ce rost are să-l decorez pe tot.

Începi cu instalația luminoasă

Chiar dacă ați luat-o cu fir verde, nu alb (ca mine), cablurile tot se vor vedea dacă alegeți să puneți instalația ultima. Eu încep întotdeauna cu ea (ca să o mai ascund cu restul elementelor) și vă sfătuiesc să faceți la fel pentru că altfel există riscul să și dărâmați alte decorațiuni agățate în brad înaintea ei. Important de reținut: începeți decorarea bradului de la bază! După instalație vor urma, exact în această ordine, beteala, vârful și restul decorațiunilor.

Nu încărca bradul cu beteală groasă

Beteala era de bază în împodobirea bradului când eram noi copii. Pe atunci brazii nu erau așa frumoși și se căutau metode de a-i îmbogăți cumva. La un brad stufos nu ai nevoie de beteală foarte multă sau foarte groasă. De fapt, mult mai bine va arăta bradul dacă vei folosi panglici textile sau șiragurile acelea cu mărgele în loc de beteală și ghirlande.

Nu face un brad curcubeu

Două, cel mult trei culori, sunt suficiente pentru a decora ca la carte un brad de Crăciun. Dacă începi să pui globuri de 5 culori, instalații multicolore, ghirlande colorate, deja ne gândim că vrei să faci sorcovă din brad. Nu doar că nu va mai fi deloc un brad elegant, dar va deveni obositor pentru ochi.

Folosește funde roșii

N-aveați cum să nu le observați în brazii din filmele americane, nu-i așa? Fundele roșii din catifea sunt mereu acolo. Mai mari sau mai mici, în funcție de mărimea bradului, ele îmbracă și conturează perfect. Pot umple rapid un spațiu destul de mare din coroana bradului și trebuie să recunoaștem că arată bine, că dau un aer mai mult decât elegant, oarecum luxos.

Camuflează suportul

Acum că ai terminat de împodobit bradul, nu-ți mai rămâne decât să ascunzi suportul care, în anii trecuți, ți-a cam stricat pozele cu darurile de sub brad. Poți folosi o eșarfă roșie, o față de masă sau chiar beteală pentru a-l ascunde atât de bine încât obiectivul aparatului foto să nu-l mai găsească.

Ține cont de aceste sfaturi, evită excesele de orice fel și cu siguranță toți prietenii tăi te vor invidia pentru că ai reușit să faci cel mai frumos brad, acel brad ca în filmele americane, cel la care visăm cu toții.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Popa Oana-Gabriela
    • 15/11/2017
    Răspunde

    Când eram mai mica și impodobeam bradul ieșea un mare dezastru dar acum de o perioada am mai schimbat tactica. Nu-l mai încarc foarte mult și încerc sa merg doar pe 2 culori (eventual rosu și argintiu).

    1. rosu si argintiu sunt si la mine de baza

    • Dana Lia
    • 15/11/2017
    Răspunde

    Cum faci tu numai articole folositoare.Bine de tot!

    1. Multumesc.

    • Valeria Chertes
    • 15/11/2017
    Răspunde

    Nu se poate Craciun fara brad si beculete.

    1. 🙂 Astea sunt cele mai mari bucurii pentru copiii din noi.

    • Valentina
    • 15/11/2017
    Răspunde

    Daaa,vine mosul,ne gandim la brad! Mie nu mi-a iesit niciodata o decorare „ca in filme”,asta in pofida faptului ca am muulte decoratiuni,care nu pot fi puse toate in brad,chiar daca traditia noastra e sa avem brad cat camera de inalt.Pe parcursul timpului am instituit o traditie:impodobirea bradului cu copilul (ca Mosul,saracul nu prea poate sa aduca si bradul,ca nu stie unde sunt cele de anul trecut,etc)si Mosul aducea numai decoratiunile noi si cadourile.Asa ca,an de an cutii intregi cu globuri noi se tot strang.Si tot nu iese,nu reusesc sa pun globurile frumos,la varful crengutelor.Si niciodata nu am urmat ordinea ta.Poate asa sa mearga.Eu fac totul invers:incep de sus,pe motiv ca e necesar scaun sa ajung si apoi sa nu deranjez ceea ce deja am pus.Si pun la inceput globurile,instalatia si ghirlandele de beteala,margelute,panglici.Am descoperit relativ recent niste beteala(nu e ghirlanda,sunt fasiute subtiri de tot) ilumiscenta care e de mare efect

    1. sa stii ca si eu incepeam de sus si le puneam in ordinea pe care ai descris-o tu, dar am vazut anul trecut ca e mai bine cand faci invers.

    • Ungureanu Lidia
    • 15/11/2017
    Răspunde

    M-am hotarat! Anul acesta voi avea un brad verde-auriu…Bune sfaturi!!

    1. Asa repede te-ai hotarat? Sigur te mai razgandesti de doua ori.

    • Elena
    • 15/11/2017
    Răspunde

    Giga contra in actiune: nu vreau brad ca in filmele americane, mi se pare rece si fara viata. Vreau brad colorat, ca nu degeaba exista expresia ” ca un brad de Craciun”. Am trecut prin faza cu 2 culori ,globuri asortate si luminite albe. Acum am globuri doar de sticla, pictate de mina, aproape fiecare cu povestea lui. Am brad natural si luminite colorate. Imi amintesc cu drag cum in copilarie stiam cum arata fiecare glob din brad si puteam sa stau ore intregi sa le admir…

    1. Gusturile nu se discuta nici macar in materie de brazi. Ne place diversitatea, asa ca asteptam cu drag sa-ti vedem bradul si poate si furam idei de la tine pentru anul care vine.

  1. Abia astept să vină sărbătorile! Împodobim bradul din curte cu instalatie, facem brad in casa colorat, toata casa e plina de decoratiuni pe la geamuri, dulapuri, oglinzi, inchizatori 😀 nu uitam si de coronita de pe usa!
    Sper anul acesta sa gasim un brad frumos si bogat!

    1. Pot sa te invidiez 5 minute pentru ca ai brad in curte? De cand eram mica imi doresc asa ceva, dar nu am spatiu pentru el 🙁

    • ghelbere elena
    • 16/11/2017
    Răspunde

    Brad artificial am de Craciun de multi ani. Am doua randuri de decoratiuni; unele rosii si alte albastre. Intr-un an predomina rosu si altul albastru.

    1. Foarte frumos suna. Bine ca nu il faci rosu-albastru, sa zica lumea ca esti stelista!

  2. Răspunde

    O sa incerc sa tin cont de sfaturile tale desi noi 3 cand ne apucam de impodobit bradul cam iese curcubeu. 🙂

    1. Daca voi va simtiti fericiti la final, nici nu mai conteaza altceva.

    • Aghinitei Maria
    • 16/11/2017
    Răspunde

    Eu incep impodobirea de sus si pun instalatia luminoasa la sfarsit, (asa procedez mereu) , iar culorile sunt predominat argintii la becuri si beteala si asa voi face mereu, chiar daca nu iese ca la carte!

    1. Sigur ca fiecare face cum crede el ca ii este mai bine si mai usor.

  3. Răspunde

    Pentru mine unul dintre cele mai bune sfaturi este acesta: Cumpără decorațiuni de mărimi și forme diferite. A fost un an in care am vrut eu sa schimb toate globuletele, funditele si ghirlanda, astfel ca… am cumparat toate globuletele identice. Voiam sa fie bradul exact ca in filmele pe care le vedeam la TV in perioada Craciunului si, mai ales, voiam sa scap de toate globuletele fara pereche pe care le aveam de cand eram mica. Rezultatul a fost horror. Aveam un brad care parea ca are pojar :)).

    1. Eu am investit anul trecut in niste globuri mari si mi-am dat seama abia atunci cand le-am pus in brad ca arata nemaipomenit in parte de jos, dar nu se pupa deloc cu varful bradului, unde s-au vazut mult mai bine globurile mai mici cumparate ulterior.

    • Oana
    • 16/11/2017
    Răspunde

    Brad artificial avem si noi de cativa ani si e foarte bine cu el

    1. eu am brad artificial de vreo 8 ani si anul trecut l-am inlocuit cu unul mai mare si pe cel vechi l-am donat unor copii de la tara.

  4. Noua nu ne iese niciodata bradul ca in filme iar anul asta cu cel mic, o sa zicem mersi daca il mai avem intreg dupa decorare :))

  5. Răspunde

    Sa impodobim bradul este ce ne place cel mai mult in aceasta perioada, mai ales de cand a crescut Ante. Acum ne ajuta si Sofia…se cearta care sa puna ingerasul. In fiecare an cumpar globulete, dar nu mi se par niciodata suficiente :)))

    1. si eu cumpar globuri in fiecare an.

    • nicolae claudia
    • 17/11/2017
    Răspunde

    anul acesta va impodobi bradul Sofia. 🙂 ea ii va alege culorile..dupa cum o stiu, va fi plin de rosu 🙂

    1. Mi se pare normal ca brazul sa fie pe placul copilului, Claudia.

  6. Răspunde

    Deci tu zici sa punem instalatia prima? Uite ca eu faceam pe dos!
    Noi punem globurile mari in partea de jos, iar marimea lor scade gradat pe masura ce se apropie de varf. In ultimii ani, copiii au impodobit bradul. Eu doar am asistat (neputincioasa) la experienta lor 🙂 ))))

    1. sa stii ca se vede mai misto daca pui instalatia prima.

  7. Răspunde

    Am ceva emotii in ceea ce priveste bradul de anul acesta. Pana acum eram plecata de craciun si nu-mi mai faceam brad din varii motive. Anul asta voi fi plecata de revelion si copilul trebuie sa traiasca atmosfera sarbatorilor asa ca voi avea brad. Trebuie sa-mi iau de toate. Ma gandeam si eu sa ma orientez tot catre un brad artificial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares