Alege LED, economisește, salvează copaci și participă la concurs!

concurs becuri cu LED

Se dă următorul scenariu: eu și Mr. în magazin, la cumpărături, weekend-ul trecut. La raionul de electrice ne oprim ca să bifăm becurile de pe lista cu cele necesare.
Eu: Ia tu becuri, că eu mă duc să iau detergent!
El: Iau d-astea la 5 lei că sunt în ofertă. 
Eu: La 5 lei? Alea sunt de unică folosință. Le aprinzi a doua oară și fac poc. Ca să nu mai zic cât consumă. 5 lei dai, 5 lei face. 
El: Atunci de care? 
Eu: D-alea cu LED, de care am pus în baie. Ai văzut ce mișto luminează? Și de 4 luni nu s-a ars niciunul. 
El: Becuri la 40 de lei? Am câștigat la loto și eu nu știu? 

A plecat bombănind spre raftul cu becuri cu LED.

Întrebarea mea este următoarea – cine-a avut dreptate?

Normal că eu. O știu și eu, o știe și el, că de-aia n-a mai comentat. Nevestele au întotdeauna dreptate, mai ales când vine de vorba de soluții de economisire. Să zică mersi că are nevastă așa calculată! Tocmai citisem, în urmă cu 2-3 zile, despre avantajele utilizării becurilor cu LED, despre calitatea luminii, despre durata de viață foarte mare a acestor produse, despre economiile pe care le poți face la factura de energie electrică, despre copacii pe care îi putem salva anual. Ce treabă au copacii cu iluminatul, ca doar nu aprindem torțe ca să facem lumină!? Au pentru că orice economie de energie salvează resurse. Nu degeaba europenii ne bat la cap să trecem pe LED!

Ce economie ai face lunar dacă ai înlocui toate becurile din casă cu unele noi, cu LED? Poți afla pe pagina acestui concurs becuri LED foarte interesant și tentant în același timp. La concursul AlegeLed îți luminează casa vorbim despre premii în valoare de 1500 de lei, constând în vouchere de cumpărături pe site-ul alegeled.ro (orice tip de bec sau corp de iluminat cu tehnologie LED găsești la ei).

Ce ai de făcut odată ce-ai intrat pe acel link? To joci puțin și selectezi în fiecare cameră ce tip de bec folosești. La final, aplicația o să-ți calculeze ce consum ai în prezent și cât înseamnă asta în bani, dar și cât ai plăti dacă ai folosi becurile cu LED. Știți ce rezultate amețitoare am obținut eu? Știam eu că tehnologia asta folosește cu până la 90% mai puțină energie, dar nu mă așteptam la aceste cifre. Se pare că pot economisi anual 500 de lei. Și, dacă tot vorbeam de salvat copaci (că toată lumea îi taie și doar 2-3 plantează), asta se traduce în 37 de copaci rămași în picioare. 37 de la mine, 20 de la tine, 30 de la vecinul… aproape salvăm o pădure.

Și cum rămâne cu acel concurs despre care vorbeam?  Îl găsiți aici, pe pagina de Facebook AlegeLed. Am încorporat și postarea ca să vedeți clar despre ce este vorba și să ajungeți mai ușor la ea.

Tot ce trebuie să faceți este să vă jucați pe pagina pe care v-am recomanda-o mai sus, să vedeți cât puteți economisi alegând becurile cu LED, să mergeți la postarea de pe Facebook, dedicată concursului, să lăsați un comentariu cu rezultatul testului (diferența de costuri și numărul de copaci salvați) și să distribuiți postarea. Înscrierile se încheie pe 27 octombrie, urmând ca pe 30 octombrie să aflăm câștigătorii celor 3 vouchere fiecare în valoare de câte 500 de lei pentru shopping în magazinul AlegeLed.ro. Câștigătorii se aleg prin tragere la sorți, deci sunt șanse egale pentru toată lumea.

Vă țin pumnii. M-aș bucura tare mult dacă unul din cititorii mei ar câștiga la acest concurs.

La final, am și eu o curiozitate – care este principalul motiv pentru care nu ați trecut până acum la iluminatul cu LED (motive financiare, lipsa de încredere, etc)? 

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Popa Oana-Gabriela
    • 10/10/2017
    Răspunde

    Mi se pare o idee super tare, o sa ma joc și eu puțin sa vad ce performanta reușesc ?

    • Valeria Chertes
    • 10/10/2017
    Răspunde

    Eu am inlocuit cateva becuri normale cu becuri cu led astept sa vad diferenta.

  1. Răspunde

    Am un an de zile de cand am trecut pe becuri led. Aveam si pana atunci becuri economice, nu stiu exact ce tip, dar nu imi placea deloc intensitatea luminii. Aveam impresia ca e o lumina chioara si nu e vorba de puterea becului ca sa zic asa pentru ca si cele pe led sunt exact aceeasi wati sau cum se zice cu cele pe care le foloseam inainate. Acum se vede super bine si factura de curent nu a crescut. Apropo, chiar acum jumatate de ora am schimbat niste becuri tip spirala cu becuri led in casa de la tara :)))

    • RUS FLORICA
    • 10/10/2017
    Răspunde

    Recent ti am ascultat sfatul 🙂

  2. Noi avem becuri normale, hmm nu stiu de ce nu am trecut pe becuri economice. Adevarul e ca avem multe becuri in casa 😀 ar costa ceva sa le schimba. O sa mai studiez problema.

    • ghelbere elena
    • 11/10/2017
    Răspunde

    Eu am trecut de mult timp la becurile LED, pentru ca becurile obisnuite sunt cum spui tu de unica folosinta. Cand se schimba cate un bec trebuia sa ne ferim pentru ca erau unele care pocneau pe loc.

    1. Daaaa. Si inainte de mai ardeau becuri, dar acum bubuie de sari in sus cele ieftine.

  3. Răspunde

    Becuri cu led – o inventie tare buna. Ai dreptate, daca te gandesti pe termen lung la costuri si la implicatii, merita sa investesti in ceva care rezista si nu iti da batai de cap.

    1. Treptat vreau sa le schimb pe toate.

  4. Răspunde

    Mi-a placut partea asta – „Nevestele au întotdeauna dreptate, mai ales când vine de vorba de soluții de economisire. ” 😀 eu chiar sunt econoama casei.
    In alta ordine de idei, primul bec LED l-am primit cadou fix de la logodnicul meu, ca ma auzea mereu ca ma vait ca nu e lumina suficient de puternica. Apoi, cand am vazut cat de grozav e cu LED, am schimbat toate becurile din casa. Pentru mine, care stau cu luminile aprinse o gramada de timp, se simte la factura. Dar nu asta a fost motivul pentru care am trecut la LED, ci faptul ca imi place calitatea luminii. Nu m-as mai intoarce la becurile clasice ori la cele economice.

    1. cu becurile aprinse multe ore si eu si de asta mi se pare important sa le schimb pe toate cu becuri cu LED. La astia, ca tataie, care le aprind 30 de secunde si le sting fuga sa nu incarce factura, poate nu e asa important.

  5. Răspunde

    Intotdeauna aleg LED. Si sa stii ca se vede la factura.

  6. Răspunde

    Mi-a venit intr-o luna mult curentul si de atunci am tot facut investitii in becuri led. Mai am foarte putine becuri normale in casa si vor urma sa fie schimbate si ele.

    1. Am zis ca macar in sufragerie sa le schimb acum la venirea iernii ca acolo o sa tinem vreo 4 becuri aprinse in fiecare seara 5-6 ore, daca se intuneca la 5.

  7. Răspunde

    Noi le-am schimbat pe toate in casa si intr-adevar se vede pe factura. Am platit foarte putin luna trecuta…Dar la noi, sotul a venit cu ele acasa, mi-ar fi placut sa ma laud ca a fost initiativa mea :)))

    1. pe toate odata le-ati schimbat? Asta da investitie!

  8. Răspunde

    noi avem becuri cu socket special – cu 2 picioare (ikea). Cred ca sunt cu leduri, nu sunt insa sigura 😀 😀 . Cele mai ieftine. Si se ard – acum catevba zile au fost niste salturi de electricitate (a cazut lumina in tot blocul) si la sfarsitul zilei am remarcat 3 becuri arse in casa. Asadar or fi ele mai economice, dar uite ca sunt si mai sensibile (ok, nu s-a ars nimic de cateva luni). Daca fara tv pot sa stau, fara bec nu.

    1. la asta cu variatiile mari de tensiune nu ma bag ca nu stiu cum e. Sunt si la mine in zona, dar iarna. Vad acum, in sezonul rece cum se comporta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares