Despre bucuria de fi părinte. Filă din jurnalul unei mămici de Alexandra – Guest Post

cei mai fericiti parinti

Acest articol este un Guest Post. Autoarea lui este Mădălina, fană înfocată Caietul Cristinei și (întâmplător) și cumnata mea preferată ?.

Salutare tuturor, eu sunt Mădălina, mămică fericită de Alexandra ?, o super energica fetiță de 11 luni. Aș vrea să împărtășesc cu voi,  în câteva rânduri, atât cât îmi permite voinica mea, cum se desfășoară o zi din viața mea de mămică cu normă întreagă.

Primul care se trezește dimineața este tăticul, care pleacă la muncă în mare liniște să nu se trezească fetele care petrec jumătate din noapte inventând tot felul de noi jocuri. La câteva ore distanță, ma trezesc eu. Fug în cea mai mare viteză la baie pentru a mă reîmprospăta, pregătesc o cafea și sunt gata de acțiune. Micuța poznașă încă doarme ca un îngeraș. Este atât de cuminte și scumpă când doarme??( oare ce visează ?! ) În cea mai mare liniște încep să adun jucăriile care sunt împrăștiate prin toată casa. ?Uuups…aceeași problema: am atins o jucărie care cânta. Doamne, să nu se trezească! O privesc cu teamă. Încă doarme. Nu pentru mult timp… vreo 10 minute maxim.

bebe se joacă

De cum se trezește începe distracția adevărată. De câteva zile ,învață să coboare singură din pat și îmi place la nebunie dorința ei de a se descurca singură. Este pur și simplu savuroasă când se străduie să își păstreze echilibrul pentru a-și ridica piciorușul încercând sa se urce pe cutiile pline de jucării. Fiecare încercare de-a ei îmi face inima să tresalte de emoție…mai exact este un sentiment de teama și bucurie în același timp..teama de a nu se lovi și bucuria ca încearcă sa fie independentă ?În fiecare zi puțin câte puțin. Omulețul mic, care depinde de mami, începe să prindă aripi și se descurca singurel.

După răsfățul, gâdilatul, zâmbetele, pupăceala și îmbrățișarea de dimineață (în cazul nostru dimineață înseamnă în jurul orei 13 ??), suntem pregătite de noi aventuri. Începem discuțiile pe ordinea de zi. Eu întreb ce-a visat micuța mea de zâmbea în somn, „Baaa baaa,bla..bla..oooooooo,eeeeh”. Discuția continuă ceva timp. Dezvoltăm, dezbatem, aprobăm și negociem anumite aspecte. Toate asta ca în final tot ea sa ridice degetul arătător și sa îmi arate ca are ultimul cuvânt!

Credeți ca asta este tot?! Ei,bine, nu. Acum urmează partea în care vrea sa cânte. Și cânta, nu se încurca! ? Mătușica (Cris) este martora multor cântecele și fanul numărul 1 al Alexandrei. (Hei, mătușica, curând vei ocupa locul din primul rând la concertul micuței noastre, te anunț ca sa te pregătești din timp! )????. Credeți ca toate aceste cântecele răsună frumos și ea stă ca un îngeraș la pozat? Va înșelați! Cântatul merge de minune cu scosul tuturor jucăriilor din cutiile de depozitare. Cum? Normal că și pe cele pe care le-a strâns mami mai devreme. Are voință de tot le strânge zilnic deși știe că se întorc la loc pe covor! Cam de fiecare data concertele se termina cu frumosul cuvânt și anume ” tata” -” taaa-taaa”.

cel mai zâmbăreț copil

Este timpul să mâncăm. Asta este altă mâncare de pește pentru ca ne aflam în plină erupție dentară nu acceptă niciun fel de mâncare. Doar pe mami. Mami e delicioasă. După câteva încercări eșuate de a o convinge sa deschidă gurița, trecem la mâncărica încă de de bază, și anume laptele matern ? care ne oferă ocazia sa ne alintam una lângă cealaltă. Cât timp buburuza mănâncă, eu îi mângâi mânuțele și picioruțele, spatele cald, parul ei moale cu nuanțe de blond nisipiu?. Nu credeam că pot iubi atât de mult!!! Nu pot exprima în cuvinte ceea ce simt pentru ea! ❤ ?

Câteva minute de alăptat sunt suficiente pentru a umple burtica și a reîncărca bateriile micuței care pare să fie tot timpul plină de energie. Piciorușul care lovește cu putere salteaua patului e semn clar că este pregătită să reia joaca ?,  dar sunetul provocat de cheia răsucită în ușă o atenționează că tati a ajuns acasă. Fericirea îi inflorește și mai tare pe chip. Instantaneu își flutură mânuțele și piciorușele, se îndreaptă spre marginea patului și așteaptă sa îl vadă pe tătic. Wooow, tati este aici cu noi!!

„Ce face fata lu’ tata?” este întrebarea care aduce multe zâmbete și chicoteli. Urmează momentele de tandrețe și răsfăț în brațele tăticului, apoi rând pe rând fiecare jucărie este studiată și gustată după care aruncată, ba în stânga, ba în dreapta. Îl însoțim pe tati la bucătărie  și încercam din nou să gustăm un fruct. După doua mușcături nu mai prezintă nici un  interes. A sosit vremea pentru un mic pui de somn care nu durează mai mult de o ora, timp în care mami spală vasele, tati se odihnește și pregătim gentuța pentru plimbarea care urmează.

la plimbare cu bebeIuuupyy, mergem la plimbare,am reușit sa ieșim din casă. Am biruit în lupta cu schimbatul scutecului care a durat câteva minute. Totul în jur prezintă interes, copacii, florile dar mai ales copiii mai măricei care aleargă de colo-colo. În curând va alerga și ea. Abia așteptăm acele momente! Suntem nerăbdători să o vedem cum crește și deja nostalgici după clipele când era cât o păpușică.

Petrecem afara câteva ore (2-3), în funcție de cheful Alexandrei. Sigur că nu totul este roz și așa cum vrem. Plecăm cu boroboața în cărucior și ne întoarcem cu ea în brațe. Cu toate astea, este minunata viața alături de făptura noastră mica. Nu ne plângem. Important este să fie ea sănătoasă și fericită.

Ajunși acasă urmează cina Alexandrei și apoi băița. Băița se desfășoară alături de mami și tati. El este responsabil cu pregătirea apei, iar mami își ține lecția obișnuită de înot în cădiță. O întreagă aventură începe din momentul în care puiul intră în contact cu apa. Nu durează nici două secunde, că apa începe să sară peste tot. Alexandra devine fântâna noastră arteziană din baie. 😀 Pe noi ne distrează foarte tare să o vedem atât de bucuroasă și incantată. Toate jucărelele din apă înoată și fac scufundări. Baia ar putea dura foooarte mult  dacă ar fi sa o lăsam pe ea sa decidă când este timpul sa ieșim din baie ?,  așa ca tati pregătește prosopul și ieșim din baie, nu fără a face puțin scandal. Mami începe să cânte un cântecel despre „un motan cât un pisoi” și imediat uităm de nemulțumiri.

Continuam cu uscarea părului ,îmbrăcăm o pijama de vară, comodă, și dam startul distracției de noapte ? ba cu mami, ba cu tati, ba în pat, ba pe jos..și uite așa o ținem pe mami treaza pană la 3 noaptea, când bateria îngerașului este epuizată și el adoarme. Ne așezăm în pat, micuța se cuibărește la pieptul meu și, în câteva momente, pleoapele se simt greoaie, ochișorii au adormit așa că mami poate să adoarmă liniștita lângă puiuț. Așa se desfășoară o zi din viața noastră și, după cum bine știți, nicio zi nu seamănă cu cealaltă!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 01/06/2017
    Răspunde

    Cristina sa-ti traiasca nepotica sa fie sanatoasa ca tare scumpa este. O minunatie!

    1. Multumim, la fel!

  1. Răspunde

    Ma bucur s-o cunosc pe nepotica ta de care vorbesti tot timpul. Este o scumpete mica si la fel de neastamparata ca si Cristinuta mea.
    Am citit cu drag si cu placere ce activitati are cumnata cu cea mica pentru ca a inceput sa-mi placa sa vad cum sunt alte mamici. Este un mare plus pentru ea ca alapteaza si asta o ajuta si pe ea de trezirile nocturne si fuga dupa biberoane, dar si imunitatea este 100% pana la 6 luni, dupa care mai scade!

    1. Nu ma bag eu peste alaptatul lor 😀 Asa sunt si asa trebuie sa fie niste copii sanatosi, nu? Plini de viata si pusi pe sotii. Cris deja e domnisoara de acum 😀

    • Barbalata Mirela
    • 02/06/2017
    Răspunde

    Felicitari! Sa iti traiasca fetita! Sa va bucurati de fiecare clipa alaturi de ea.
    Si tu Cristina 🙂 . Sigur va fi o rasfatata cu o matusica ca tine!

    1. Multimim, Mirela. De anul asta se imparte rasfatul la 2 ca mai am o nepotica.

    • ghelbere elena
    • 02/06/2017
    Răspunde

    Ai o nepotica foarte frumoasa si o cumnata talentata. Nepotica fiind singura in familie va fi alintata tuturor si va primi dragoste inmiita de la toti.

    1. Multumim, Elena. Este o rasfatata, intr-adevar.

  2. Răspunde

    Nepotica ta este minunata, imi place la nebunie cum vorbeste mami despre ea….Si prichindelele mele erau la fel de pline de energie, toti copilasii sunt extraordinari. Sa iti traiasca nepotica si mami sa aiba aceeasi rabdare cu pitica.

    1. Multumesc, Diana. Pupici si sanatate si bucurii si piticotilor tai.

  3. Răspunde

    Si puiul meu este plin de energie, nu mai sta locului un minut. El inca nu vrea sa se ridice pe pat, nu vrea sa mearga de-a buselea, dar in schimb daca il tin de manute merge, e bucuria lui. Treabuie sa ai foarte multa rabdare si sa ii acorzi cea mai mare atentie.

    1. la fel si motata. Nu vrea in 4 labe deloc :)))

    • Lucica Lazar
    • 02/06/2017
    Răspunde

    Sa va traiasca ingerasul, e o frumusete! :-*
    Toate mamicile au o meserie grea dar frumoasa cu copilasii, vad ca cumnata ta se descurca de minune.
    Eu am reluat aceasta meserie de cand a aparut nepotelul, n-a fost usor dar incetul cu incetul am invatat totul de la inceput.

    1. Multimim. Sa va traiasca nepotelul!

  4. Răspunde

    Ce amintiri imi starnesti cu postarea ta! Asa era cu Daria, nu avea stare. Andrei, in schimb, a fost mai calm si linistit, avea ore fixe de somn si masa. Acum nu isi imagina ca la fel se intampla si acum, dupa atatia ani 🙂 )))) Acum e invers 😛
    Sa va traiasca!

    1. Multumim, la fel, Antoaneta. Ai doi copii minunati, deci nu incape indoiala ca ai facut si faci treaba buna cu ei.

    • nicolae claudia
    • 05/06/2017
    Răspunde

    sa iti traiasca nepotica si sa va bucurati de ea.. cam de curand am trecut si noi prin ceea ce povesteste cumnata ta..deci stim ce inseamna.. dar e o perioada frumoasa de care sa profitati la maxim

    • Iacob Elena
    • 07/06/2017
    Răspunde

    Ma regasesc in articol! Al meu are 1 an si jumatate si este un mic „Duracell” ii spun eu, nelipsit de energie…am zis ca o sa ii schimb numele in Denis ( pericol-public) caci tare neastamparat e…dar il iubesc maxim! Si ma bucur ca e sanatos!

    1. asta e ideea care trebuie sa dea putere oricarei mamici: un copil energic e un copil sanatos.

    • Lamiita Petre
    • 09/06/2017
    Răspunde

    „Of, of… dragi copii, numai mama sa nu fii”- parca asa era, nu??? ? Ba da, e frumos sa fii mama, chiar daca mie acum mi se pare ca o astfel de mamaica e un supererou, toate mamele am trecut prin asta si atunci nimic nu ni se parea obositor, greu. Acum, ma gandesc cum m-as descurca fiind bunica, si nu ma vad capabila dar mai stiu ca Dumnezeu iti da puteri ca sa te descurci. Sa traieti sanatosi, oameni frumosi, iar pe tine, micuto, poate te voi cunoaste de pe tv.

    1. eu sunt sigura ca vei fi o bunica minunata cand va veni vremea. Esti o femeie calma, dragastoasa si glumeata. Nu ai cum sa fii altfel.

  5. Răspunde

    Mvaaai, citind articolul tau spun inca o data ca nu imi dau seama cand a crescut Horia. Trece timpul atat de repede. Horia e cu „Eroina” lui si baga un dans de te da pe spate. La fel de nazdravan era si el. Ohooo si asta nu-i nimic! Stai sa mai creasca! Dar toate nazdravaniile vin la pachet si cu multa, multa distractie! Stai sa vezi cand incepe sa vorbeasca. Iti recomand sa faci un dictionar, ca sa ai de ce rade cand o sa creasca. Al meu la filmat nu statea si a trebuit sa fac un fel de mini-jurnal cu „vocabularul”. :)))
    Tușa, vezi ca te pupa Horica! :-* Si un calduros „ausi” (salut) pentru nene. 😀

    1. il saluta si tusa pe Horica! Nenea doarme. Alexandra a invatat sa zica ce era mai important : de ce :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares