Sângerări gingivale? 3 lucruri pe care trebuie să le faci urgent pentru a scăpa de ele

tratament sângerări gingivale

Foarte multe persoane se confruntă cu sângerări gingivale. Nu este normal să ne sângereze gingiile, la fel cum nu este normal să ignorăm acest semn că ceva este în neregulă cu dinții noștri. De la sângerări ocazionale până la paradontoza, care duce la pierderea dinților înainte de vreme, nu este un drum foarte lung. Prin urmare, trebuie să acționăm din timp și să luam toate măsurile necesare pentru a trata această problemă, inclusiv cauzele ei. Sângerarea poate fi provocată de o carență de vitamine și minerale, datorată unei alimentații nepotrivite și dezechilibrate, de depunerea plăcii dentare sau de un periaj prea agresiv.

Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru a scăpa de sângerările gingivale pe lângă mersul la stomatolog pentru o consultație (lucru pe care insist să îl faceți)!

1. Îmbunătățește-ți rutina de îngrijire dentară

O igienă dentară corectă presupune spălat pe dinți de cel puțin două ori pe zi (cu o pastă de dinți adecvată și un periaj corect, nici prea scurt, nici prea agresiv sau superficial), folosirea aței dentare și a apei de gură. O periuță de dinți electrică de tipul celor de aici este mai mult decât utilă și recomandată. Un astfel de gadget nu doar că reușește să curețe perfect chiar și spațiile interdentare, efectuând zeci de mii de mișcări de periere pe minut, dar este prevăzut și cu timer (cronometru, ideal pentru cei care tind să termine cu periajul în 30 de secunde.

Referitor la ce spunea mai devreme, la intensitatea periajului, din nou periuțele electrice vin să ne ajute pentru că modelele performante au mai multe moduri de curățare, deci devine foarte simplu să-l selectezi pe cel recomandat de medicul tău dentist (de-asta insist pe vizita la cabinet). Bun – dacă ai dinții sensibili și gingiile, selectezi modul sensitive, dar mai există un risc, acela de a apăsa noi prea tare pe periuță. Mi se întâmplă și mie uneori. Se pare că s-a găsit rezolvare și pentru cei ca noi. Pe această pagină am găsit o periuță de dinți cu senzor de presiune. Practic, când apeși prea tare cu periuța, o vibrație aparte te avertizează să o lași mai moale. Asta da tehnologie!

Și o pastă de dinți specială pentru probleme gingivale și sensibilitate dentară este recomandată.

2. Schimbă-ți alimentația

O alimentație sănătoasă și echilibrată în mod clar te poate ajuta să scapi de sângerări gingivale. Este normal ca sănătatea orală să fie influențată de ceea ce băgăm în gură, nu? Ce ne face rău la inimă, la stomac sau la ficat face rău și danturii, mai ales că ea este prima care intră în contact cu toate porcăriile gen Cola, fast-food, produse de patiserie și cofetărie.

Genul acesta de alimente nu doar că nu asigură nutrienții necesari unei danturi sănătoase, dar chiar îi dăunează, favorizând apariția tartrului și a cariilor. Pentru a îmbunătăți sănătatea gingiilor va trebui să reduci consumul acestora și să te orientezi spre alimente cu un conținut bogat în Vitamina A, vitamina C, calciu și magneziu.

3. Renunță la fumat

Fumatul dăunează grav sănătății dinților și gingiilor. Persoanele care fumează ar trebui să facă un detartraj la 3 luni, după spusele medicilor stomatologi. Mai mult decât atât, fumul toxic este absorbit de gingii și nu mai permite vitaminelor să ajungă acolo unde este nevoie de ele. Deci oricât de sănătos ai mânca, fumatul are grijă să o faci în zadar. Toxinele provenite din țigări contribuie la inflamarea gingiilor. Prin urmare, renunțând la fumat sau cel puțin reducând numărul țigărilor fumate într-o zi, în prima fază, puteți scăpa de sângerările gingivale care vă sperie.

Alte măsuri care le puteți lua în acest sens sunt evitarea stresului (în condiții de stres apar inflamații) și a medicamentelor sau produselor de igienă dentară care provoacă uscăciunea gurii. De exemplu, anumite medicamente reduc cantitatea de salivă produsă și în lipsa acesteia bacteriile se înmulțesc spectaculos și apar sângerări gingivale, inflamații și chiar infecții.

Asigurând o igienă corectă, acordând atenție alimentației și evitând fumatul, aveți toate șansele să scăpați de problema gingiilor care sângerează. Dacă nu observați nicio ameliorare în 1-2 luni, trebuie neapărat să luați din nou legătura cu medicul stomatolog pentru analize amănunțite și un nou plan de tratament.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 11/10/2017
    Răspunde

    De cand mi-a aparut prima carie am inceput sa am mai mare grija de dintii mei. Daca mie in copilarie nu mi-a spus nimeni nimic in legatura cu igiena dintilor de baiatul meu m-am ocupat si l-am invatat de mic cum sa aiba grija de dintisorii lui.

    1. la fel am fost si eu si nu am avut grija de dinti cum trebuia pana la 24 de ani 🙁

    • Valeria Chertes
    • 11/10/2017
    Răspunde

    Fiica mea avea probleme cu sangerarile gingiilor dar a mers la stomatolog si s-a remediat situatia.

    1. A facut un tratament pentru asta?

    • Popa Oana-Gabriela
    • 11/10/2017
    Răspunde

    La fix a mers articolul tău chiar aveam nevoie de câteva sfaturi pentru sângerările gingivale.

    1. Si ceaiul de salvie ajuta foarte mult.

  1. Răspunde

    Zuzi, eu chiar trebuie sa ajung la dentist pentru ca am facut o frumoasa paradontoza de nu ma vad.
    O periuta electrica mi-as lua oricum pentru ca am probleme cu sangerarea gingiilor.

    1. eu am avut gingivita si deja intrasem in depresie.

  2. Răspunde

    De fumat nu fumez. Alimentatia e in limite normale :D. Insa am lucrat ceva la primul punct, la rutina de ingrijire dentara. Multa vreme nu gaseam o apa de gura cu gust ok. Din cauza ca ma trezesc tot timpul cu greturi de la fiere, mi-era greu sa suport gustul apelor pe care le tot incercam, paa intr-o zi cand am dat de una grozava, Pro Gum Health de la Colgate. 😀

    1. Eu la apa de gura merg pe Listerine si mi-e foarte bine cu ea.

  3. Răspunde

    Uite ca din punctul asta de vedere nu am probleme. Totusi mi-ar placea sa am o periuta electrica in locul celei obisnuite.

    1. Eu nu as mai putea trece la periuta obisnuita dupa un an de folosire a uneia electrice.

  4. Răspunde

    Nu fumez, una am bifat-o. Cu alimentatia…. usor de spus, greu de facut. Mananc multe prostioare. O periuta electrica inca nu am, dar e pe lista mea de cumparaturi.

    1. Poate ti-aduce Mosul una. Iti tin pumnii.

  5. Răspunde

    Nu m-a ocolit aceasta problema. Am si eu probleme cu sangerarile gingivale si sunt convinsa ca as avea nevoie de o periuta noua. Voi cauta ceva eficient si la pret bun

    1. Sigur vei gasi. Vezi ca exista si pentru copii și Cristinei sigur ii va placea.

  6. Răspunde

    De o periuta electrica am si eu nevoie, e pe lista de ceva timp, insa inca nu am reusit sa o cumpar. In schimb, i-am luat Antenoliei si ii place tare mult!

    1. e mai interesanta pentru copii si le e drag sa o foloseasca.

  7. Eu am schimbat periuța de dinți clasică cu una electrică și am găsit o gamă de pastă de dinți care mă ajută. De un an nu îmi mai sângerează gingiile și dinții mei nu mai sunt sensibili.

    1. sensibilitatea nu am avut pana acum, dar sangerari aveam. Bine, de ce sa mint, mai am si acum daca mananc ce nu trebuie de exemplu, dar nu mai e la fel ca inainte si nici tartru nu s-a mai depus in acelasi ritm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares