5 greșeli de evitat când cumperi mobilă

showroom mobilă

Mobilarea unei case nu este deloc un lucru ușor. Cine zice ca e n-a făcut asta niciodată, probabil. Indiferent că vorbim despre alegerea mobilierului de bucătărie, a unui set pentru dormitor sau a unui living, suma de investit este una destul de mare. Nu e ca și cum te-ai duce și ai cumpăra o pungă de bomboane, la 5 lei, pe care să-ți permiți să le arunci dacă nu sunt bune. Mobila aleasă trebuie să fie perfectă din toate punctele de vedere. Iată care sunt principalele greșeli pe care le poți face când cumperi mobilier!

1. Pleci de acasă fără măsurători

Cum ai putea să cumperi un pat, o masă, un birou, un dulap pentru baie sau un cuier fără să știi care este spațiul de care dispui? Cu siguranță ți-ai făcut deja un plan cum vrei să fie dispusă mobila prin casă și știi dinainte care piesă și unde va veni așezată. Trebuie să măsori spațiul respectiv și să-ți notezi dimensiunile pe o foaie. Astfel, când vei găsi mobila sau elementul de mobilier care-ți place, vei putea analiza imediat dacă se și potrivește planurilor tale. Ce faci cu un pat cu lățimea de 180 cm, dacă tu ai doar 1,60 m lățime disponibilă?

2. Nu te mai gândești la culori

Din nou vorbim despre imaginea de ansamblu a unei camere. Gândește-te de acasă la ce culoare au sau vor avea celelalte elemente de mobilier, covorul, parchetul, draperiile! Altfel, când vei ajunge în magazinul cu mobila, riști să te lași furat de peisaj, fermecat de vreo canapea sau un șifonier cu design deosebit și gata să cumperi produsul într-o culoare care să nu aibă nicio legătură cu restul interiorului.

carturesti.ro

3. Nu testezi

Când vine vorba de testat mă gândesc în primul rând la scaune de birou, saltele, canapele. Nu tot ce arată bine în poze oferă și confortul și susținerea de care ai nevoie. Nu-ți dai seama dacă o canapea sau o saltea este comodă doar privind-o. Cel mai bine este să mergi în magazin și să le testezi înainte, să vezi dacă sunt ce-ți trebuie ție.

4. Nu întrebi de materiale și garanție

Cu riscul de a mă repeta, achiziționarea mobilei reprezintă o investiție serioasă, pe termen lung. Nu îți permiți să o schimbi peste 2 ani. Există diverse materiale din care se fabrică mobilă. Lemnul este departe cel mai bun, dar este și cel mai scump. Totuși trebuie să-ți faci puțin temele, să citești despre avantajele și dezavantajele PAL-ului și ale MDF-ului (cele mai utilizate materiale) și să știi ce să ceri. De asemenea, proveniența accesoriilor (balamale, mânere) este foarte importantă. Cele din Germania sau Italia sunt cele mai bune.

În ceea ce privește garanția, nu vă mulțumiți cu puțin! Un producător care acordă garanție de 2 ani o face pentru că știe că mobila lui e de calitate.

5. Uiți de funcționalitate în fața designului

Estetica, bat-o vina! Tindem tot mai des să alegem lucruri frumoase fără a ne întreba dacă ele și corespund din punct de vedere practic nevoilor noastre.  Nu mai departe de acum un an, ochisem eu un șifonier cu 4 uși, de o frumusețe rară. Cât pe ce să-l cumpăr. Abia după vreo 15 minute de admirat, mi-a venit ideea să deschid ușile. Avea rafturi la o singură ușă. Celelalte 3 ascundeau bare, ori eu nu aveam nevoie de așa ceva.

Cum am rezolvat? Am reținut detaliile, am căutat pe nenea Google mobilă la comandă București și am dat peste echipa de la Pro Design Art, care mi-au făcut șifonierul la comandă (prima dată în proiect 3D) exact cum aveam eu nevoie, cu rafturi multe, uși glisante, din materialul pe care l-am vrut eu, în dimensiunile pe care le-am vrut eu și culorile alese de mine.

Pentru mine varianta aceasta cu mobila la comanda este cea mai bună. Nu mai bați 30 de magazine căutând mobila într-o anumită dimensiune și, când crezi că ai găsit-o, să dai peste o nouă dezamăgire (are accesorii proaste și canturile par a nu rezista mai mult de un an). Nu vă mai povestesc acum cât timp am pierdut când am cumpărat canapea pentru că tot ce ne plăcea noua cum arăta era pe structură de arcuri și noi voiam pe burete… Tot la comandă am făcut-o și pe ea.

Spuneți-mi, vă rog, voi sunteți atenți la toate aceste lucruri când achiziționați mobilă? 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Faptul ca n-am fost atenta la culori pe mine chiar ma doare. Acum, la doar cativa ani de la achizitionarea mobilierului pentru dormitor, regret ca am optat pentru un mix atat de pretentios format din doua culori. Chiar daca restul camerei e de o simplitate aparent banala, camera pare insa incarcata din pricina culorilor mobilierului. Ma gandeam sa lipesc stickere, sa imbrac complet sifonierul, patul si biroul, dar risc sa le stric si parca nu prea imi permit asta…
    Consider a fi foarte utile sfaturile tale.

    1. sa stii ca exista autocolant destul de bun prin magazinele de specialitate si poti imbraca anumite corpuri de mobilier in el. Eu cu al am reconditionat fatada unei servante antice.

  2. Răspunde

    Oh…sa iti spun cum am procedat noi cu mobila de la bucatarie?
    Am masurat peretele. Mi-am adus aminte (din fericire) sa iau carnetelul cu mine! Am strabatut magazine pana ne-am saturat, plus ca erau si copiii cu noi pentru ca nu aveam cu cine sa ii lasam. Din fericire, sunt intelegatori asa ca participau activ la alegerea mobilei in loc sa se planga.
    Am plecat cu ideea ca vrem ceva si am sfarsit prin a cumpara ceva complet opus. La partea legata de culori, s-a nimerit din fericire.
    Desi facusem masuratorile, cand am dat comanda, sotul s-a grabit sa afirme ca 15 cm in plus nu reprezinta o problema pentru ca sigur eu nu masurasem din perete in perete!
    Bun!
    Ajungem acasa si eu insist sa masor (din nou) peretele! Evident ca cei 15 cm chiar nu isi aveau locul. Am sunat la magazin(era sambata) si am reusit sa modific comanda!
    Dar….ametitii aceia nu au modificat si mobila suspendata. Si iata cum avem noi dulapul de sus partial peste aragaz. Nu mult! 15 cm!
    Dupa atata stres si alergatura, nu ma pot bucura complet de efort.
    Daca ne mai mutam vreodata, voi face totul cum trebuie ca sa evit nervii si alergatura aiurea!

    1. eu am avut o problema cu un pat facut pe comanda, imi facuseta tablia mai joasa decat o voiam eu si din alt material, dar noroc ca avea comanda clara pe factura si am refuzat produsul.

  3. Sincer, au fost dati cand am plecat de acasa fara sa am prea multe in cap referitor la culori sau material si rau am facut. Acum m.am invatat minte si plec cu toate detaliile puse la punct.

    1. Pai crezi ca noua nu ni s-a intamplat? Eu mi-am luat asa, pe nepregatite, un birou. L-am tinut un an si l-am trimis la tara…

    • Valeria Chertes
    • 20/10/2017
    Răspunde

    Eu intotdeauna am facut la comanda si am fost multumita.

    1. Nu prea ai cum sa dai gres cand mergi pe varianta asta.

  4. Răspunde

    Pfff…cata alergatura a fost pe noi cand am comandat mobila din camera fetei. Cred ca am vizitat vreo 4 magazine…pana ne-am hotarat la un mobilier. Dimensiunile sunt cele mai importante, nu poti pleca sa iei o mobila fara sa stii de ce spatiu dispui…

    1. 4 magazine? Putiiin. Noi am luat tot Bucurestiul la puricat :))

    • nicolae claudia
    • 21/10/2017
    Răspunde

    eu prefer mobila pe comanda si chiar plec cu lectia bine invatata de acasa..masuratori la milimetru, culori potrivite cu locul unde sa o pun etc.. pana acum nu am avut probleme si chiar sunt multumita de alegerile facute

    1. nici nu ma asteptam la altceva de la o femeie responsabila ca tine.

  5. Eu cam cantaresc lucrurile in fata oricarei achizitii de o asemenea anvergura. As fi in stare sa analizez produsul si pe fata si pe dos de cate 20 de ori. Bine, asta nu inseamna ca nu mi-ar scapa lucruri.
    Eu sunt atenta sa nu aiba ceva cusur, sa fie practica, cu suficiente etajere-usi, dar nu foarte voluminoasa pentru a nu incarca inutil spatiul. Din pacate, ma decid greu, mai ales daca sunt multe modele pe placul meu.

    1. La fel de greu ma hotarasc si eu si sotul meu mereu se infurie ca stau si cantaresc lucrurile prea mult.

  6. O firmă bună de mobilier la comandă care lucrează într-un soft 3D te scutește cu adevărat de toate aceste probleme. Așa că poți pleca de acasă fără griji! 🙂

    1. Pai de ce sa imi fac griji? Nu-mi dau ce-am comandat, imi dau banii inapoi: 😛

    • Aghinitei Maria
    • 22/10/2017
    Răspunde

    Dupa ce am patit cu coltarul care nu voia sa intre in spatiul alocat, acun sunt atenta la tot , dar mai ales masor de 3 ori!,

  7. Cel mai important este să nu cumperi doar pentru că îți place, ci pentru că ai nevoie. Recomand să nu cumperi inainte de a fi gata casa altfel risti sa nu se mai potriveasca mobila cu restul casei.
    E important să te gândești la utilitate, calitate si armonie cu restul lucrurilor.

    1. Nici nu mi-as fi imaginat ca pooate cumpara cineva mobila inainte de a da gata casa. Cel mai bine e sa faci asta dupa ce termini ci finisajele.

  8. Răspunde

    Uneori si cu masuratori mai dai gres. In privinta culorilor, daca sunt clasice se potrivesc oricum. Pentru ceva mai indraznet, sincer as schimba si restul elementelor din camera ca sa se potriveasca cu mobila noua. (gen culoare pereti, draperii).

    1. pai cum dai, bre, gres? 😀 Poate nu masurasi bine.

  9. Răspunde

    Sunt de acord cu tine ca in privinta mobilei exista cateva detalii la care trebuie sa fim extrem de atente atunci cand vrem sa facem o noua achizitie dar sa fie si durabila nu doar aspectuoasa. Acum sunt in cautarea unei canapele noi asa ca nu pot decat sa-ti multumesc pentru articol, a picat la tanc cum se spune.

    1. sper sa-ti gasesti rapid canapeaua dorita la un pret bun!

  10. Răspunde

    Ne-am luat si noi recent o mobila noua intr-o camera. Exact asa am procedat, am inceput cu masuratorile spatiului apoi am ales mobila in functie de utilitate si de cum incapea acolo și am cumparat-o din magazin.
    Vreau si bucataria s-o remobilez dar aici as avea nevoie de mobila la comanda….

    1. mai ales daca ai electrocasnice incorporabile sau vrei o culoare aparte, asta e varianta cea mai buna.

    • ghelbere elena
    • 23/10/2017
    Răspunde

    Sunt foarte pretentioasa candimi cumpar un pat sau scaune. Pana acum cred ca in fiecare an am schimbat scaunele pentru ca nu sunt comode, dupa o jumatate de ora de stat pe scaun intepenesti.

    1. Norocul meu ca nu prea stau pe scaun.

    • Valentina
    • 23/10/2017
    Răspunde

    E foarte greu mai ales cand faci schimbari partiale.Micile piese sau decoratiunile isi gasesc locul potrivit mai usor,pentru restul,multa bataie de cap.
    Eu am schimbat total baia, bucataria,holul si a fost un tur de forta:o prima evaluare a ceea ce se gaseste,masuratori pe locurile destinate si din nou in magazin.Greu. Am ales mobila de bucatarie asa cum si-a dorit baiatul meu (nu era prima in lista preferintelor mele,dar era in top 10).Bicolora wenge cu vanilie.De aici o gramada de probleme la alesul faiantei.Nu spun cate drumuri am facut.Pana la urma,de la atelierul unde se facea mobila mi-au dat o bucata de material cu care mergeam sa caut faianta.In final am gasit ceva ce m-a multumit.Da,uneori mobila de comanda e solutia cea mai buna,cel putin la bucatarie ,spatiul fiind mic si nevoie de utilizare cat mai judicioasa primeaza.Eu am asteptat ceva timp,pentru ca vroiam niste modificari la modelul de baza care necesitau comanda speciala.
    Dar paturile, de comanda si ele,au fost un rateu 100%. Cele vechi,reconditionate ar fi fost o solutie net superioara calitativ.Ce am primit este fragil,ai impresia ca se va dezmembra din clipa in clipa.E clar,partea asta va necesita schimbare.

    1. paturile am vazut si eu prin showroom-uri ca marea majoritate au suportul din pal foarte subtire si nu au intarituri deloc. Iti dai seama, sa ne punem eu si sotul meu, doi grasi, intr-un astfel de pat, imediat il rupem. Noi am facut structura in asa fel incat sa existe mai multe puncte de sustinere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares