Top 4 destinații turistice pentru un Crăciun de vis

Crăciun de vis

Mai sunt 64 de zile până la Crăciun. Perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai frumoasă pentru cei mai mulți dintre noi. Probabil că este vorba și de cadouri, dar cred că vacanța de Crăciun este cea care ne bucură cel mai mult, vacanță pe care unii preferă să o petreacă acasă, iar alții o visează în locuri impresionante, din care să vină cu amintiri pentru o viață. Ești genul care preferă să facă sărbătorile de iarnă în deplasare și încă nu știi unde să-ți duci familia anul acesta de Crăciun? Am pentru tine 4 sugestii de destinații turistice în care cu siguranță vei avea parte de un Crăciun de vis.

1. Laponia

Iubești zăpada, pe Moș Crăciun, brazii împodobiți, cadourile și dulciurile de Crăciun, combinația de alb-roșu și verde? Ce destinație ți s-ar potrivi mai bine, dacă nu Laponia, ținutul alb, situat aproape de Cercul Polar de nord? Într-un sejur în Laponia, chiar și adulții tropăie de fericire. Ce să mai vorbim despre copii? Vor avea ocazia de a vizita inclusiv satul lui Mos Crăciun, locul unde magia Crăciunului atinge cel mai înalt nivel. Întâlnirea cu Moș Crăciun, doamna Crăciun și spiridușii, vizitarea atelierelor lui Moș Crăciun, plimbarea cu sania trasă de câini sau de reni – toate sunt vise care devin realitate în Laponia.

piata de Craciun

2. Dubai

Sătul de frig, polei, viscol și zăpadă? Înseamnă că iubești vara și marea. Pentru tine un Crăciun de vis ar însemna stat la soare și înot. Un astfel de sejur în Dubai este ceea ce cauți. Vei avea parte de daruri și de brazi împodobiți, dar vei scăpa de iarna grea, de colindătorii care nu mai contenesc a suna la ușă și de sarmalele care oricum nu-ți plac sau pe care medicul ți-a interzis să le consumi. Îl poți aștepta pe Moș Crăciun pe plajă, în slip, bronzându-te. Te poți relaxa la shopping și admira unii dintre cei mai mari și mai frumoși brazi din mall-urile din lumea întreagă.

artificii sejur dubai

3. Tirol

Pentru cei care adoră deopotrivă Crăciunul și sporturile de iarnă, o vacanță în regiunea Tirol, în Austria, este cea mai potrivită alegere. În oricare din stațiunile turistice din zonă se vor bucura atât de spectacol de lumini și decor de sărbătoare specific Crăciunului, cât și de cele mai bune pârtii pentru ski la orice oră din zi sau din noapte. Austria te așteaptă cu peisaje pitorești, pârtii interminabile, servicii excelente de spa, baruri și parcuri de distracție în care să petreci un Crăciun de vis.

Crăciun de vis ski în Austria Tirol

4. Maramureș

Fără bani prea mulți de cheltuit, dar dornic să petreci Crăciunul departe de agitația urbană, într-un loc în care tradițiile sunt mai vii ca oriunde în România? Maramureșul nostru cu siguranță nu te va dezamăgi. Un Crăciun tradițional autentic. Asta este ceea ce vei primi. Port tradițional, mâncare tradițională românească, plimbare cu sania trasă de cai, pomana porcului,  colindători, cea mai curată zăpadă – așa se prezintă Maramureșul de Crăciun.

Crăciun în Maramureș

Sigur că în alegerea destinației perfecte pentru vacanța de Crăciun trebuie să ținem cont de multe lucruri – de buget, de preferințele noastre și ale membrilor familiei în materie de climă, de distanța pe care suntem dispuși să călătorim,  dar și de ofertele turistice pe care le găsim.

Tu ce zici? Care dintre aceste destinații turistice ți se potrivește cel mai bine? Să fie vacanță la ski, un sejur în Dubai, o vacanță în Laponia sau un Crăciun românesc 100%? 

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Nu -am gandit sa fac niciodata Craciunul in alta parte decat acasa. As alege totusi Maramuresul. E superb, mai ales iarna.

    1. Eu am facut un singur Craciun in deplasare si, contrar asteptarii, a fost chiar super. Eu, daca nu as avea frica de avion, in Laponia as vrea.

  2. Noi am fost în Viena la Târgul de Crăciun, doi ani la rând și e la fel de minunat și îmi place an de an tot mai mult și nu mă mai satur de Viena.
    Am fost în Vatra Dornei de Crăciun anul trecut și vom merge si anul acesta. Ai atat de multe lucruri de făcut în Bucovina.
    Anul acesta nu stiu unde vom ajunge să vedem Târgul de Crăciun, sperăm Viena, Budapesta sau Munchen.

    1. Am admirat doar pe net Targurile de Craciun de la Viena si Budapesta si sa stii ca e magic cu adevarat ce se intampla acolo. La noi… in 3033 o sa fie asa.

  3. Răspunde

    Mie imi place atat de mult sa ma plimb incat m-as duce in toate locurile enumerate de tine, dar cred ca in Laponia i-ar place foarte mult lui Dragos, sa-l vada pe Mos Craciun, dar nu ar merge al meu ca nu suporta frigul, in Dubai am merge noi doi dar lui Dragos nu-i place caldura si tot asa, cred ca ramanem la Maramures totusi ca e si mai aproape de casa.

  4. Răspunde

    Ah, grea alegere! Chiar nu stiu ce sa zic. Dar mi-a venit o idee. Le aleg pe toate pentru 4 ani la rand. Se poate? :)))))
    Si as incepe cu Laponia. De ce? Pai .. sa vad si eu tara lui Mos Craciun :)))

    1. Claudia, se poate, daca ai si bani. Poate mergem impreuna ca si la mine laponia e prima pe lista.

    • Valeria Chertes
    • 22/10/2017
    Răspunde

    Eu as alege Craciun 100% romanesc.

    1. Dupa Laponia, asta ar fi si alegerea mea.

    • Elena
    • 22/10/2017
    Răspunde

    Craciunul pentru mine e acasa sau la cineva din familie. Sau poate inchiriat o cabana in Tirol sau Maramures pentru toata familia.
    Dubaiul nu l-as vizita nici daca as fi platita sa o fac. De Craciun cu atit mai putin : sa plec sa sarbatoresc o sarbatoare crestina intr-o tara musulmana?!

    1. Elena, sa stii ca eu sunt de acord cu tine, ca mie mi se pare tare ciudat Craciun fara zapada, dar gusturile oamenilor nu se discuta.

  5. În Maramureș, doar nu în Dubai! 🙂

    1. Pai ce sa cauti tu in Dubai, unde nu au vin bun romanesc?

    • Tatiana Sorina
    • 22/10/2017
    Răspunde

    Laponia,mi-ar placea la nebunie. Ador povestile cu mosul,spirudusiii ….. imi doresc sa fiu copil macar ptr o zi. :))))

    1. Hai ca suntem destule care vrem acolo. Plecam in grup 😛

  6. Răspunde

    Trebuie neaparat sa ma primiti si pe mine in grup. Laponia, zapada, mos Craciun…here I come!!! Mi-ar placea si in Maramures, ramane optiunea urmatoare…asta daca nu reusesc sa ajung in prima 😀

    1. Deci, daca nu ajungem in Laponia, ne vedem in Maramu 😛

    • Aghinitei Maria
    • 23/10/2017
    Răspunde

    Acasa este frumos si bine, dar as merge in Maramures pentru traditii!

    1. dar acolo mi-ar placea ma cazez la o gazda, la casa, nu la hotel

  7. Răspunde

    As merge in Laponia si in Tirol :D. Cand e vorba de Craciun eu sunt adepta destinatiilor care sa aiba zapada si, desi si Maramures e o optiune buna, eu sunt in perioada aia a vietii in care imi doresc sa vad cat mai multe tari si sa descopar cum e la ei de sarbatori. Anul trecut am ajuns la Stockholm Christmas Market si chiar m-am simtit altfel. Ah, Laponia… La Mos Craciun acasa… sa ma plimb cu sania pe acolo <3

    1. Iti dai seama, sa te duci la Mos Craciun, sa ii poti da personal lista aia imensa cu dorintele tale in materie de haine, incaltaminte si cosmetice…

    • ghelbere elena
    • 23/10/2017
    Răspunde

    M-am lecuit de a face sarbatorile importante departe de casa. Am incercat sa-mi petrec si Sarbatorile de iarna siPastele in alta parte decat acasa cu familia si nu mi-a placut. Acasa e cel mai bine.

    1. Sa stii ca pana acum 2 ani nici eu nu facusem niciodata sarbatorile departe de casa, dar mie mi-a placut.

    • Naty Mihaela
    • 23/10/2017
    Răspunde

    Eu imi permit doar sa visez acum citind articolul ;Laponia ar fi destinatia favorita desi nu pot rezista gerului dar,banuiesc ca avand ajutorul mai multor ceaiuri si cafele calde as reusi pentru cateva zile sa vizitez casa lui Mos Craciun .

    1. trebuie haine speciale, iti dai seama. Luam si vin fiert la pachet.

  8. Răspunde

    Maramures, mi se pare un loc minunat, unde traditiile sunt pastrate. Un loc de merita vizitat pentru autenticitatea lui.

    1. Ai fost acolo iarna?

    • Valentina
    • 23/10/2017
    Răspunde

    Vad ca deja e conturat un grup de Laponia.La anul,daca ma primiti,hop si eu!
    Targurile de Craciun pe care le-am vazut nu m-au entuziasmat:prea aglomerat,cu greu ajungeam la ceva ce parea interesant si atunci constatam ca nu-i chiar ce as fi dorit.
    Anul asta Mosul a fost grabit,cadoul deja e devoalat:Thailanda.

    1. Craciunul in Thailanda? Abia astept sa ne povestesti cum a fost acolo, daca ati avut brad sau ce anume ati impodobit 😀

  9. Răspunde

    In afara de Tirol, as merge peste tot. Sunt destinatii la care visez de ceva vreme. Maramuresul parca e mai aproape de noi. Mi-as dori sa petrecem acolo Craciunul.

    1. daca ai nevoie de cineva sa iti duca bagajul, ma ofer eu.

    • Angelica Popa
    • 25/10/2017
    Răspunde

    Chiar dacă unii visăm la un Crăciun în Laponia, deși deja tremuram numai gândindu-ne ce frig cumplit ar fi acolo, totuși recunoaștem că tot mai bine este aici ACASĂ la noi, cu tradițiile noastre minunate fără de care Sărbătorile n-ar avea farmec…!

    1. Nu te contrazic sa stii. Sunt curioasa de cum este acolo, dar sunt constienta ca e posibil sa ti se faca dor de traditiile romanesti.

    • nicolae claudia
    • 25/10/2017
    Răspunde

    mi-ar placea in Dubai..sa stau de Craciun asezata pe sezlog la soare 🙂

    1. parca te si vad cantand colinde pe plaja.

    • Hacman Mariana
    • 27/10/2017
    Răspunde

    Eu una as ramane pe tărâmul Bucovinei !!! Gusturile nu se discuta)))

    1. Mariana, sunt sigura ca un Craciun la voi in zona ar fi superb.

    • Toma Tanțica
    • 20/03/2018
    Răspunde

    Cine are bănuiți pleacă in toate!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares