Știai că un hoverboard poate face atâtea minuni pentru sănătatea ta?

Hoverboard beneficii pentru sanatate

De când au apărut pe piață aceste vehicule electrice cu 2 roți numite hoverboard-uri, gadgeturi pe care tinerii de adoră, eu le-am perceput ca pe instrumente de joacă și mijloace transport, nimic mai mult. Nu că nu ar fi suficient, dar eu nu m-am gândit niciodată că statul în echilibru pe un hoverboard și deplasarea cu ajutorul său ar putea avea vreun beneficiu pentru sănătate. Ba mint, aveam în gând un singur avantaj pe palierul ăsta: acela că nu poluează și ne oferă un aer mai curat.

Pe lângă asta, un hoverboard vine și cu alte plusuri: te obligă să adopți o poziție corectă a corpului, te ajută să ai un tonus bun, arde destul de multe calorii și lucrează și la nivel mental pentru că ai nevoie mereu de o bună concentrare pentru a-ți menține echilibrul pe el.

Menținerea poziției corecte a corpului

Este un lucru destul de greu de realizat din prima, dar la fel cum ai învățat să mergi pe bicicletă vei învăța să stăpânești și nărăvașul hoverboard. Știți când ne repetau părinții regula aia cu spatele drept și privirea înainte? Asta impune hoverboard-ul. Ai un copil care merge cocoșat, cu ochii mereu în pământ? Cumpără-i un gadget de tipul celor de aici și de restul se ocupă jucăria! Nu ai nicio șansă să stai în echilibru pe acest vehicul dacă nu ai spatele drept, mereu încordat, și nu te sprijini corect pe tălpi (stai pe vârfuri sau doar pe călcâie).

Tonifierea musculară

Nu ziceam eu că stai încordat? Într-o astfel de poziție, mușchii bratelor, ai picioarelor, ai spatelui și chiar și ai posteriorului nu au de ales și încep să lucreze. Sângele este pus în mișcare și mușchii lucrează pe tot timpul plimbării cu hoverboard-ul. Să nu te miri dacă, după primele zile plimbări, o să apară febra musculară!

Consumul de calorii

Când mușchii lucrează, ard grăsimi. Consumăm calorii pe care le-am luat din sanvișul de fast-food sau din plăcinta mâncată pe fugă la prânz. Un aport mai mic de calorii te ajută să-ți menții silueta sau chiar să slăbești și asta fără să tragi de fiare sau să practici alte tipuri de sport care te epuizează. Din contră, te distrezi și reduci și numărul de kilograme.

Se pare că într-o plimbare de o jumătate de oră cu hoverboard-ul se ard cam 280 de calorii, ceea ce e destul de bine. Și, dacă ai cumva impresia că un hoverboard care să suporte peste 70-80 de kilograme este mai scump, înseamnă că n-ai văzut încă ofertele de pe acest site.

Stimularea capacității de concentrare

Menținerea echilibrului pe un hoverboard în mers nu e un lucru facil, chit că nu atinge viteze prea mari. Pentru ca nărăvașa jucărie să nu te arunce din șa, este nevoie de multă concentrare. Practic, hoverboard-ul lucrează cu mentalul tău, îl stimulează, fără ca tu să-ți dai seama de asta, iar terapia aceasta îți va crește și randamentul de la școală sau de la job.

Nu cred că mai este nevoie să spun eu cât de bine îi face psihicului o plimbare sau un drum la serviciu cu hoverboard-ul. Nu același lucru se poate spune despre o călătorie cu mijloacele de transport în comun sau chiar cu mașina (dacă ne gândim la haosul de la orele de vârf). Practic, chestia asta cu 2 roți îți asigură și un transport ieftin, e și distractivă și benefică pentru sănătate.

 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Serios? Asa de multe avantaje are folosirea lui? Eu credeam ca e mai pentru lenesi in sensul ca nu consumi multe energie ca sa il folosesti.

    1. Fix asta ziceam si eu, sa stii.

  2. Răspunde

    In momentul in care vezi un copil pe un hoverboard zici ca este o joaca si ca nu mai fac miscare deloc copiii din ziua de azi.
    O prietena si-a cumparat un hoverboard si am vrut si eu sa vad cum este. A fost suficient de greu sa merg cu el si chiar este solicitant sa iti poti gasi echilibrul pe el. Cred ca are aceste beneficii de care ai povestit

    1. Imi amintesc ca am vazut poza cu tine pe hoverboard si erai foarte concentrata. Te invidiez ca ai resit sa bifezi aceasta experienta.

  3. Atatea avantaje sunt? si eu care credeam ace doar o fita.
    Si sa-ti spun sincer, nu stiu daca ma pot descurca cu el :))

    1. Esti tanara si esti in forma. Eu sunt sigura ca te-ai descurca de minune.

  4. am un prieten care are asa ceva, dar mie mi s-a parut destul de ciudatel. parca tot la role m-as intoarce!

    1. nici pe role nu am mers niciodata, dar banuiesc ca e cam aceeasi pozitie si la ele si consumi calorii pe banda.

    • Tatiana Sorina
    • 20/08/2017
    Răspunde

    Bun articol,chiar interesant! :*

    1. Multumesc.

    • Valeria Chertes
    • 20/08/2017
    Răspunde

    Eu cred ca mi-as rupe picioarele imediat.

    1. gasesti pe youtube filmulete care te invata cum sa stai corect si cum sa procedezi la primele lectii.

  5. Te învăță să îți menții echilibrul, psihic și fizic 😀

    1. Ai zis totul intr-o singura propozitie.

    • ghelbere elena
    • 21/08/2017
    Răspunde

    Credeam ca sunt numai pentru copii, nu si pentru noi. Oricat de multe avantaje ar avea , nu cred ca ma voi urca vreodata pe unul.

    1. sunt modele speciale pentru copii, din cate am vazut eu.

  6. Răspunde

    La toate m-as fi gandit numai la partea cu concentrarea nu! Dar ai dreptate! Iti trebuie un echilibru fantastic sa nu cazi. Am vazut in parc cum se merge pe ele si nu cred ca as avea curaj sa urc.

    1. eu sunt sigura ca te-ai descurca.

    • Iacob Elena
    • 25/08/2017
    Răspunde

    Eu nu sunt facuta pentru asa ceva! Prefer bicicleta!

    1. Plimbare placuta orice tip de vehicul ai prefera!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares