3 sfaturi pentru alegerea unui generator perfect în caz de avarie

alegerea unui generator perfect in caz de avarie

Când vine vorba de orice fel de cumpărături, este bine să cântărim bine opțiunile înainte de a plăti pentru un produs sau altul. Eu fac asta și când îmi cumpăr o pereche de ciorapi; trebuie să fiu sigură că sunt perfecți, că nu cumpăr perechea respectivă și mâine văd alții mai buni. Cu atât mai mult sunt atentă când fac achiziții costisitoare de tipul electrocasnicelor mari sau chiar a unui generator electric, de ce nu. Este clar că vreau un frigider sau un generator perfect, care să nu mă facă să plâng peste o lună de zile, când constat că puteam avea ceva mai bun la același preț sau chiar mai ieftin.

Am pomenit de generatoare pentru că eu tot adun informații despre ele. De câțiva ani, compania de electricitate ne lasă tot mai des fără curent. Punctele culminante au fost în noaptea de Revelion 2017, când la ora 22:00 am rămas în beznă (noroc că a ținut doar jumătate de oră pana de curent), și una din zilele acelea cu temperaturi de peste 40 de grade din această vară. Periodic apar probleme. Nimeni nu știe de unde sunt. Tot timpul survine un incident(ca să citez robotul) care lovește fix aceleași străzi. Informațiile sunt confidențiale, nu spune nimeni ce nu e în regulă. Până anul ăsta am supraviețuit fără generator, dar acum avem o nepoțică și nu ne mai putem permite să rămânem în beznă și fără sursă de căldură. De aceea, achiziția unui generator de avarie a devenit prioritară. Care sunt principalele sfaturi pe care ți le pot da privind această achiziție?

1. Alege un brand de încredere

N-am gândit dintotdeauna așa. Într-o vremea aveam impresia că cei care aleg produsele în funcție de brand sunt doar snobi. Pe măsură ce am făcut alegeri proaste și a trebuit să investesc din nou în alte produse de la alte firme de încredere, mi-am dat seama că brandul chiar contează.

carturesti.ro

În materie de generatoare sunt câțiva producători care rar și-au dezamăgit clienții. Unul dintre ei este Stager. Chiar mă uitam pe acest site la niște generatoare de la ei și văd că sunt acceptabile ca preț. Alte branduri de încredere ar mai fi Kipor (dar, după cum puteți vedea aici, sunt generatoare mai scumpe, mai puternice și mai performante), Honda, Iveco sau Cummins. Este foarte important să alegi firme care sunt bine reprezentate pe piața de la noi pentru că la acestea ești sigur că ai service de calitate și că se găsesc piese de schimb.

2. Mizează pe tipul de pornire pe care ți-l permiți

Există generatoare cu pornire la sfoară, generatoare cu pornire la cheie și generatoare cu pornire automată. Din punctul meu de vedere cel de-al treilea este ceea ce numesc eu un generator perfect ca sursă de avarie pentru că nu va trebui să ieși în miezul nopții, eventual prin zăpadă până la brâu, să-l pornești ca să ai curent în casă. Acest tip de aparat este setat să pornească automat atunci sursa principală de energie electrică pică.

Sigur că sunt mai scumpe aceste generatoare, dar te scutesc de neplăceri. Ce faci cu un copil care rămâne singur și se trezește fără curent? Ce se întâmplă cu alimentele din congelator dacă nu e nimeni acasă să pornească generatorul? Dacă aș avea bani berechet, eu așa ceva mi-aș lua. Totuși, trebuie ținut cont și de buget și atunci prefer un generator mai ieftin, cu pornire manuală, chit că va trebui să ies prin viscol să-l pornesc.

3. Gândește-te ce vrei să alimentezi în caz de avarie

Nu te poți aștepta ca un generator ieftin, de câteva sute de lei, să-ți poată alimenta cu energie electrică toți consumatorii din casă. Dacă visezi la unul care să poate susține o centrală, un hidrofor, becuri în toată casa, frigider, aer condiționat, televizor și home cinema, ai nevoie de o sumă mare spre foarte mare. Pe măsură ce scade puterea maximă de care vrei să dispună generatorul, scade și prețul și vei putea cumpăra un produs mai ieftin.

Eu zic că un generator care să asigure energia pentru 2 becuri, un TV sau laptop, un frigider și o centrală sau un aer condiționat (în funcție de anotimp) este mai mult decât suficient. Un generator Stager cu putere de peste 6 kWh va face față cu brio și nu este nici foarte scump, dacă alegi unul cu pornire manuală la sfoară.

Cam așa arată un generator perfect pentru nevoile noastre, ca familie: produs de un brand de încredere, cât mai accesibil ca preț și capabil să asigure energia electrică pentru aparatele cu adevărat indispensabile. Nu știu care sunt nevoile tare, doar te sfătuiesc să te informezi bine înainte de a lua o decizie și sper să-ți fie utile sfaturile mele. Dacă, la rândul tău, ai sfaturi sau sugestii pentru mine, le aștept în secțiunea de comentarii. Chiar aș avea nevoie de ele, dacă vin din partea oamenilor care se pricep mai bine decât mine la asta.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 25/08/2017
    Răspunde

    Multumim pentru aceste sfaturi utile.

    1. Multumesc si eu pentru vizita.

    • Dolce Sandra
    • 25/08/2017
    Răspunde

    E extraordinar de bun pt instistutii publice si firme

    1. Cred ca toti au asa ceva.

  1. E bun un generator la casa omului dar eu tot aș încerca să aflu de ce pică mai des curentul pe strada mea! 🙂

    1. Radu, sper sa glumesti. De fiecare data la telefon trebuie sa dau (pe intuneric) codul de client de pe factura desi defectiunea nu este la mine. Cand intrebi care e problema, ti se spune ca detaliile astea le poti afla la sediu, adica in cealalta parte a orasului, iar programul de acolo e gata la ora 16:00.

  2. Avem uneori pene de curent care tin de la 10 minute pana la 8 ore. Atunci simt că aș avea nevoie de un generator.

    1. eu ma gandesc cu teama ca vine iarna si la noi iarna este jale…

    • ghelbere elena
    • 27/08/2017
    Răspunde

    Cred ca in toata tara au loc pene de curent si ca un generator ar fi foarte bun.

    1. Sincer, in Bucuresti, in 2017, sa pice curentul la fiecare 2 seri cate o ora-doua, eu nu cred ca e normal.

  3. Răspunde

    Penele de curent sunt un adevarat cosmar indiferent daca stai la casa sau la bloc. Daca stai la casa o mai rezolvi cu un generator, dar la bloc stai si astepti….

    1. iti iei si tu un generator d-ala mic pe balcon 😛

    • Tatiana Sorina
    • 27/08/2017
    Răspunde

    Sunt perfecte! Am cunostinte de au,la cabane sau la case de vacanta.

  4. Răspunde

    Cu pornire automata mi se pare cel mai bun.
    Imi aduc aminte ca acum 6-7 ani (cand locuiam in alta parte), am trecut printr-o iarna lunga, grea, cu multa zapada, se oprea curentul des, mai ales noaptea. Erau mici copiii si imi era ca ingheata in casa asa ca ma enervam enorm ca generatorul nu pornea (era pe motorina) ca sa functioneze centrala.
    Acum e altceva, locuim in alta parte unde nu sunt probleme, dar teama tot a ramas..deh, nu se stie niciodata!

    1. e bine ca la voi nu sunt probleme si sunt la mine, in Bucuresti 😛

  5. Răspunde

    noi nu am avut probleme si nevoi, dar verisorii nostri din marginea bucurestiului le pica des si cu orele. Una a fost fix duminica in mijlocul petrecerii cu casa plina de copii. Au generator dar sigur le prinde bine inca unu :D. Au facut reclamatii peste reclamatii, cateva audiente la Electrica (ce, credeti ca sunt singura reclamagioaica din famelie? ) si raspunsul e halucinant: s-au construit prea multe case in zona iar instalatia e dimensionata de pe vremea plumbuitului iar ei nu au niciun plan sa faca curand. Cu noile aparaturi consumul creste excesiv asa ca le ramane singura solutie – autonomie partiala. Pt centrala termica exista ups cu acumulator puternic, pe perioada zilei celule fotovoltaice, pt noaptea generator.
    Daca ar apela la celule fotovoltaice si alte case din zona, probabil nu ar mai fi pene de curent asa de des – pt ca ar balansa consumul in retea. Dar pt noapte ….

    1. Sunt sigura ca si la noi este aceeasi problema. Stand la periferie, care s-a tot extins, consumul a devenit prea mare pe retele nemodernizate si e normal sa nu mai faca fata. E incredibil cate isi permite aceasta companie, serios.

  6. Răspunde

    La bloc nu consider ca este necesar, dar cand stai la casa consider ca este absolut necesar un generator

    1. sa te consideri norocoasa daca la voi nu sunt pene de curent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares