Tu de unde aduni idei și sfaturi pentru casă și grădină?

casa si gradina

Din categoria lucrurilor pe care nu le-am făcut niciodată vă mai împărtășesc astăzi unul – nu am cumpărat niciodată o revistă pentru casă și grădină. De fapt, nu prea cumpăr reviste în general. Nu știi dacă ați văzut materialul acela online în care o tipă de prin SUA, cred, luase niște reviste pentru femei, rupsese din ele toate paginile publicitare și ajunsese la concluzia că doar 25% din conținut era reprezentat de informație. Restul erau reclame pentru care noi plătim. De ce aș da banii pe reviste? Acum 15 ani, da, aș fi ucis ca să am bani pentru așa ceva. Dar, în 2017, tot ce vrei găsești online, indiferent că vorbim despre sfaturi pentru sănătate, frumusețe, modă, creșterea copilului sau casă și grădină.

În 2009 – 2010, când ne-am construit căsuța, internetul ne-a fost de mare ajutor. Mulți nici nu cred că soțul meu, care atunci avea 23 de ani, a ridicat o casă singur. Și-a spus cuvântul și experiența acumulată pe șantiere, unde a lucra în construcții de la 17 ani, dar ne-am și făcut lecțiile foarte bine citind reviste de specialitate online. Sunt multe site-uri de pe care te poți documenta gratuit despre orice ține de casă și grădină.

Am studiat totul: diferitele tipuri de materiale de construcții, avantajele și dezavantajele unei case din BCA, care era cel mai ieftin, dar rezistent, tip de tablă pe care-l puteam folosi pentru acoperiș, care erau diferențele de preț și de rezistență între diferitele tipuri de parchet de piață și așa mai departe.  La fel am procedat și când a venit vorba de finisaje, de mobilare sau de amenajarea micuței grădini. Suntem mulțumiți de ce am realizat.

carturesti.ro

Până acum nu am avut nevoie de renovări, dar pentru anul următor plănuim niște schimbări majore în baie. Aici e locul în care am cam dat greș noi. Am ales sa montăm o cadă care ocupă foarte mult loc și niciunul din noi nu este adeptul băilor în cadă, așa că am decis să o înlocuim cu o cabină de duș și cu ocazia asta vom schimba și gresia și faianța. Vrem ceva special și definitiv de data asta, așa că m-am pus din nou pe adunat idei și sfaturi de pe internet.

logo-edifica site sfaturi casă și grădinăAșa am dat peste un nou site, Edifica.ro. El este noul meu prieten pasionat și priceput în treburi de tot felul. Nu știu dacă-l pot numi site de casă și grădină pentru că în paginile sale am găsit și numeroase alte tipuri de postări utile. Eu am găsit ce căutam – câteva articole foarte bine structurate despre materiale și culori la modă când vine vorba de plăcile ceramice pentru baie. Îi urmăresc de câteva săptămâni și am remarcat că postează foarte des articole noi. Găsești materiale utile în domenii diverse, informații actuale, nu sfaturi care erau valabile acum 100 de ani. 🙂

Vrei să construiești o casă sau un garaj? Mergi la articolele despre materiale de construcții sau arhitectură. Ai în plan doar o renovare? Îți vor fi de mare folos informațiile despre amenajări interioare și/sau exterioare, după caz. Și la capitolul grădină poți apela la sfaturile lor. În plus, categoria sfaturi practice este pentru toată lumea. Eu o vizitez săptămânal să văd ce sfaturi au mai adăugat pe partea de curățenie și organizare.

Îmi place mult cum este structurat site-ul și cum sunt prezentate articolele. Urăsc articolele alea care sunt o poveste imensă, fără început și fără sfârșit, fără subtitluri care să mă ajute să găsesc mai ușor informațiile de care am nevoie. La ei îmi place cum sunt gândite postările, apreciez paginile aerisite și fără tone de reclame și chiar i-aș felicita, dacă i-aș cunoaște, pentru că acompaniază textul cu poze foarte bine alese și de o calitate excepțională. Din ce am văzut până acum, dacă se țin de treabă, vor deveni rapid cea mai bună sursă de idei și sfaturi pentru casă și grădină.

Iată doar câteva lucruri pe care le-am învățat de la ei în ultimele săptămâni:

  • ce culori și combinații de culori fac magie în spațiile mici;
  • cum să mă organizez mai bine când mă apuc de curățenie;
  • cum să spăl și să întrețin pernele;
  • cum să curăț rapid vasele și electrocasnicele din inox;
  • cum să scap de anumite mirosuri neplăcute și de furnici;
  • cum să aleg cel mai bun pavaj;

Toate aceste materiale plus multe altele le găsiți pe site-ul edifica.ro. Ba chiar, dacă ai anumite întrebări și nu găsești răspunsuri pe site, poți posta problema și pe acest grup Facebook de care se ocupă aceeași echipă. Se vede că sunt pasionați de ceea ce fac și cred vă vor face tot ce le stă în putință să te ajute cu sfaturi.

În final, am și eu o curiozitate. Tu ce alegi pentru a te informa și a culege sfaturi pentru casă și grădină: reviste tipărite sau site-uri de pe care le iei gratuit?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Carmen
    • 26/08/2017
    Răspunde

    F util, multumesc frumos ptr acest articol, deja citesc cu spor .

  1. Răspunde

    Recunosc! Si eu ma inspir din reviste online, iar de cand am descoperit edifica.ro chiar am avut bucuria sa gasesc informatii cu adevarat utile. 🙂

    1. E minunat ce ne ofera Google 😛

    • Dolce Sandra
    • 27/08/2017
    Răspunde

    Clar internet.Mai ales la cum ai prezentat tu 😉

  2. Răspunde

    Gand la gand! Site-ul acesta l-am descoperit si eu din intamplare, intr-o noapte cand nu puteam dormi ca nu ma simteam bine.
    Reviste cred ca am cumparat pe vremea cand planuiam sa ne facem casa. Paradoxal, dupa ce am plecat de la apartament, nu am mai cumparat nicio revista 🙂 ))))

    1. eu nu prea le-am cumparat pentru ca mi se par scumpe. le mai consultam prin diverse sali de asteptare 😀

    • Angelica Popa
    • 27/08/2017
    Răspunde

    Când chiar am avut nevoie de informații legate de renovare, am răsfoit reviste dar nu prea ne-au ajutat. Mulțumesc pentru sfaturi, pentru că am în vedere aceeași problemă cu baia.

    1. sper sa gasesti acolo ce iti trebuie.

    • Valeria Chertes
    • 28/08/2017
    Răspunde

    Eu am luat foarte multe idei din reviste.

    1. Exista si reviste mai ieftine si nu le stiu eu?

  3. Răspunde

    Inspiratia din online dar nu ezit sa imi intreb si prietenii care se ocupa cu design interior. Revistele sunt bune la wc :))

    1. eu nu prea am prieteni priceputi pe segmentul asta. Poate apelez la ai tai.

  4. Răspunde

    pinterest, prietenii priceputi, un grup pe fb unde mai intreb, etc. Dar faine site-urile!!

    1. asta cu grupurile este din nou o idee o super.

    • ghelbere elena
    • 29/08/2017
    Răspunde

    Nu am gradina, dar are sora mea care are teancuri de reviste de unde se inspira cand face anumite amenajari in gradina.

    1. misto asa, ca nu dai banii pe ele si te poti inspira si tu.

  5. Răspunde

    Visez de o viata sa am curtea mea, iar acum, de cand am descoperit portalul edifica.ro, iti spun cu sinceritate ca simt un neastampar, o dorinta tot mai mare de a strange bani pentru implinirea visului, caci sursa de inspiratie pentru aranjarea casei si a curtii o am deja. 🙂

    1. greu cu banii de mutat la curte si amenajat gradina sau poate or fi mai ieftine terenurile si casele la tine in oras?

  6. Răspunde

    Sunt niste sfaturi absolut necesare de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa aranjezi o gradina. Am intrat si eu recent pe edifica si am gasit niste idei extraordinare pentru aranjare coltisorului meu de relaxare

    1. Am vazut ca tu ai deja o curte foarte frumos amenajata. Sa inteleg ca pregatesti ceva schimbari?

    • nicolae claudia
    • 30/08/2017
    Răspunde

    sincer, nici eu nu prea le am cu revistele..le prefer pe cele online..e mai comod si sunt si gratis 🙂

  7. Răspunde

    Eu aleg ambele variante. Imi plac si site-urile, pentru ca sunt foarte la indemana, dar imi plac si revistele, pentru ca multi ani am avut o gramada de abonamente la astfel de publicatii si inca au un loc special la mine in suflet. Also, inca regret ca a fost scoasa de pe piata revista mea preferata :)). In ceea ce priveste site-ul recomandat de tine, chiar este unul bun si foarte bine structurat. Multumesc pentru recomandare! :* :*

  8. Răspunde

    Eu ma uit mult pe siteuri din afara pentru a fura idei de amenajare a casei si gradinii. Uneori raman doar cu uitatul :((

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares