O ofertă pentru cei care iubesc și respectă limba română – DEX cu 50% reducere

50% reducere carti - DEX la jumatate de pret

De multe ori am criticat și de și mai multe ori am fost criticată atunci când am îndrăznit să le reproșez unora că nu cunosc limba română. Nu mă aștept ca toată lumea să scrie corect, dar aș vrea ca măcar cei care împărtășim pasiunea pentru scris (jurnaliști, bloggeri) să știm sensurile cuvintelor, formele corecte de plural și care este diferența dintre virgulă și punct și virgulă.

N-am să pozez în mama gramaticii. Am adormit în multe nopți cu Gramatica Mioarei Avram în brațe. Multe dintre reguli mi le-am însușit. Altele mi-au scăpat. Între timp normele se tot schimbă. Forme de plural care erau considerate greșite acum 15 ani, acum sunt acceptate. E clar că nu le știu pe toate. Uneori greșesc și eu fără să-mi dau seama. Alteori, când am dubii în ceea ce privește semnificația sau plural unui neologism, regionalism sau arhaism, caut un dicționar explicativ ca să mă lămuresc. De cele mai multe ori caut online.

Mă bătuse gândul anul trecut să-mi cumpăr un DEX din librărie, dar mi s-a părut scump și am zis că-mi pot lua informațiile de pe internet. Dacă vreau să aflu ceva și nu am conexiune la net, aștept. Nu am ce face.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Așa mi-am zis până zilele trecute, când o prietenă de familie m-a rugat să-l ajut pe fiul ei să se pregătească pentru examenul de Bacalaureat din 2018. Deja mă gândeam că mi-ar fi prins bine acel dicționar explicativ român pentru că o bună parte din subiectele pentru BAC țin de gramatică, de vocabular, de testarea capacității de înțelegere a unui text, de găsirea a unor sinonime sau antonime pentru anumite cuvinte, de verificare a scrierii sau citirii corecte a cuvintelor (în cazul probei orale). Culmea e că am aflat la fix de reducerea de 50% de pe siteul universenciclopedic.ro.

dictionar explicativ al limbii romane DEX

Da, ați citit bine, pe acest site aveți Dicționarul Explicativ al Limbii Române la jumătate de preț. Vorbim despre ediția cartonată din 2016, apărută sub egida Academiei Române. Dicționarul cuprinde peste 67000 de mii de cuvinte, incluzând aici și termenii nou apăruți în domenii precum mass-media, informatică sau finanțe. Mai mult decât cuprinzător, nu? Plus că azi au și transport gratuit (nu știu cât durează oferta asta cu taxe de transport 0).

Mi-a atras atenția și faptul că DOOM-ul (Dicționarul Ortografic Ortoepic și Morfologic al Limbii Române), după care aproape că plânsesem când învățam pentru admiterea la facultate, era și el tot cu 50% mai ieftin. Dau la secțiunea de istorie, unde mai ochisem eu o carte pe care n-am bifat-o până acum, Cele două Europe, de Răzvan Theodorescu. La jumătate de preț și asta.

Într-un final, am intrat pe prima pagină și am văzut bannerul mare care anunță reducere de 50% la toate titlurile din portofoliu (ofertă valabilă în perioada 17-23 iulie). Eu rămân cu un dicționar explicativ al limbii române și cu Cele două Europe că m-au cam prins fără bani, dar poate le fac alții pagubă că nu se știe când se mai oferă șansa asta. Absolut orice carte de pe site o luați la jumătate de preț, inclusiv pe cele pentru copii (în română sau în engleză) că tot e vacanță și au timp de lecturi libere. Cărți de povești la 4 lei, cărți de parenting de la 7-8 lei. Nu sună bine? Fuguța pe universenciclopedic.ro cât încă mai sunt pe stoc!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Mioara Avram ramane in continuare cea mai buna. Si eu sunt surprinsa cum s-au schimbat unele reguli si se accepta anumite forme la plural, dar am inteles ca puterea „poporului” e mare si ca limba vorbita a capatat veleitati de limba literara.

    1. pai daca poporul nu se poate alinia normelor, modificam normele pentru el, nu?

    • Valeria Chertes
    • 18/07/2017
    Răspunde

    Toti ar trebui sa avem in biblioteca aceasta carte.

    1. Nu stiu daca toti sau daca e musai sa fie cumparata, dar uneori nu strica sa consultam o astfel de lucrare.

  2. sa stii ca se schimba anumite reguli cam prea usor, nu mai e valabil tot ce am invatat si eu in scoala, dar per ansamblu, incerc sa tin pasul si sa ma adaptez

    1. trebuie sa se schimbe, ca sa nu ne plictisim.

  3. Răspunde

    Stiu. Ar trebui sa am un Dex si eu in biblioteca mea si totusi el lipseste. Poate am sa profit si eu de reduceri ca sa-mi iau unu.
    Referitor la greselile gramaticale, ce sa zic, cu totii grsim. Eu recunosc ca nu sunt perfecta si in permanenta invat. Am primit comentarii prin care mi se atragea atentia ca am gresit. Nu ma supar cand primesc astfel de critici. Invat din greseli si cel mai bun lucru este ca cineva ma citeste si isi face timp ca sa-mi atraga atentia!!!! Te pup si te imbratisez cu drag

    1. clar toti gresim. Nici nu vreau sa intre cineva pre tare in articolele mele sa imi verifice greselile sa ma trezesc cu vreun 5 😀

    • ghelbere elena
    • 19/07/2017
    Răspunde

    Am DEX-ul care sta la loc de cinste in biblioteca mea.

  4. Recomand DEX-ul tuturor celor cu handicap la limba romana si nu numai. Este un instrument util pentru orice intelectual. As spune, un fel de Biblie 🙂

    1. intelectual? Adica daca mi l-am cumparat ma fac intelectuala?

    • Lamiita Petre
    • 19/07/2017
    Răspunde

    Maica, pana la revolutie, aveam pretentii de la mine. Acum, daca nici eu nu mai am pretentii, de ce sa mai aiba altii. Si daca am vazut ca „las-o ma ca merge-asa”la nivel inalt, de ce n-ar merge si la mine, desi cateodata mi-e rusine, recunosc. Dar cine-i pune si pe astia sa scormoneasca toata ziua si sa schimbe regulile gramaticale. Am si eu peste jumate de veac, pana mor, trebuie sa stau cu gramatica in mana? Si sa-ti mai spun un secret. M-a mai prostit si internetul. Daca la fiecare pas intalnesti analfabeti, uneori ma gandesc ca eu sunt cea defecta, ca eu nu mai stiu, cateodata stau si gandesc cate o chestie banala si tot cateodata, imi da cu virgula. ?

    1. sa stii ca si mie mi se intampla cateodata sa scoata cineva un cuvant si eu sa ma intreb daca el il foloseste corect si nu cumva gresesc eu.

  5. Răspunde

    Mioara Avram si Stefania Popescu, astea doua sunt nume pe care nu cred ca am sa le uit in viata asta, jur! As mai sublinia ca sa ai DEX-ul in biblioteca nu etotul: trebuie sa il mai si consulti, iar aici este rolul adultilor sa isi deprinda copiii 🙂
    Desi am predat limba romana cativa ani, de multe ori simt nevoia sa verific forme sau sensuri si tot de multe ori ma ingrozeste dinamica limbii. Sunt sigura ca am sa traiesc vremea in care decat fara negatie va deveni acceptat, iar Pruteanu se va rasuci in mormant.

    1. Nu am decat un zambet mare pentru tine la faza asta :))))

  6. Răspunde

    il am si purtat cu mine prin multe mutari. Dar in ultimii ani nu l-am deschis deloc….dexonline imi e suficient :).

    1. e mai la indemana online si pentru mine dar ma cam fura peisajul pe net 😀

    • Iacob Elena
    • 20/07/2017
    Răspunde

    Suna bine, intradevar! Nepoatele mele sunt in cautarea unei astfel de comorii! Am sa le vand pontul!

    1. spor la invatatura atunci!

    2. spor la invatatura celor mici!

    • Anca Dumitru
    • 21/07/2017
    Răspunde

    Super reducerile. Ar fi bine sa profite cat mai multi romani de ele daca tot sunt disponibile

    1. si nu doar romani. 😛 sunt si strainii care vor sa ne invete limba.

    • Diana
    • 24/07/2017
    Răspunde

    Cateodata caut direct pe net, ca de… asa este perioada asta in care traim, dar uneori imi place sa deschid dexul si sa-l rasfoiesc

    1. unii il folosesc doar pentru a sprijini mobila pe el.

    • Alexandra
    • 25/07/2017
    Răspunde

    Am dex-ul si vreau sa il folosesc in continuare si sa imi invat si micutul sa-l deschida ori de cate ori are o nedumerire asupra unui cuvant

    1. E bine si online, e bine oricum, important este sa il folosim.

    • Cristina Ispas
    • 26/07/2017
    Răspunde

    Foarte bune reducerile

    • Elena Burda
    • 28/07/2017
    Răspunde

    Binevenite aceste reduceri pentru toti cei care isi doresc un dex

    1. Aasa m-am gandit si eu.

    • raluca
    • 19/07/2018
    Răspunde

    In ultima perioada cred ca se verifica mai des DEX-ul online decat cel fizic. Asta este vremea in care traim si nu e chiar atat de rau

    1. Important e sa fie verificat, nu conteaza ca e online sau offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares