Vehicule pentru copii – karturi sau triciclete?

Probabil că fiecare v-ați surprins copiii, la un moment dat, privind fascinați, cu ochii lipiți de televizor, la o cursă de Formula 1, scoțând diverse onomatopee admirative sau care să imite zgomote de motor, scârțâit de roți, mișcându-se în direcția virajului luat cu mașina respectivă, imaginându-se în postura unui pilot profesionist. Apoi, inventivi cum sunt, își găsesc ei o cutie, sau altceva în care să încapă, pornind o cursă imaginară, dar trăită foarte intens.

Copiilor, în special băieților, le plac viteza, adrenalina și senzațiile tari, iar ceea ce se dovedește a fi o joacă la început se poate transforma într-un hobby și, mai târziu, într-un sport practicat cu regularitate. Sunt pe piață tot felul de vehicule pentru copii, de la biciclete la mașinuțe electrice. În ultima vreme însă, karturile par a se bucura de cel mai mare succes.

N-ar trebui să refuzăm copilului această plăcere, de a avea un kart, dacă vedem că are chemare spre asta, dacă este un spirit rebel căruia îi place să petreacă mai mult timp în natură. Asta ar trebui să ne bucure pentru că nu va sta toată ziua cu tableta în mână sau în fața calculatorului.

Kartingul de la joacă la carieră

E drept este costisitor kartingul, ca și sport, dar e cale lungă până acolo. Pentru moment totul e luat ca o joacă. Nu presupune investiții așa mari. Se găsesc karturi copii pentru toate buzunarele. Unele sunt mai ieftine, altele sunt mai scumpe și mai performante. Instrumentul de joacă este asigurat, nu-ți mai rămâne decât să observi dacă, în timp, cel mic rămâne pasionat de kart și visează să practice sportul pe mai departe sau a fost un moft copilăresc. De cele mai multe ori, din acele mici mofturi, cum le numesc unii părinți, se nasc pasiuni și cariere de succes. 

Cum aleg un kart pentru copii?

Sigur că este foarte important și prețul, dar contează ca produsul să fie și pe placul copilului, să fie rezistent, să-i asigure stabilitate și siguranță în timpul curselor, fie ele și amicale. Produsele Nordic Hoj sunt cele mai apreciate la nivel european pentru calitatea lor.

Iată acest kart copii Nordic Hoj, la un preț rezonabil, mult mai accesibil decât un gadget de ultimă generație, dar care îi aduce copilului mai multe avantaje. Pe lângă faptul că va petrece mai mult timp în aer liber, va face mișcare într-un mod care îi va face plăcere, va dezvolta aptitudini și reflexe specifice care vor rămâne întipărite în mintea celui mic și îl vor ajuta foarte mult în viață în diferite situații: la condus, atenție sporită la perceperea pericolelor și aproximării timpului și spațiului, la dezvoltarea implicit a anumitor aptitudini tehnice și nu în ultimul rând la dezvoltarea spiritului de fair-play.

Kartul cu pedale Go-Kart Nordic Hoj este ideal pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și aproximativ 8 ani și are următoarele caracteristici, care îi încântă atât pe copii cât și pe părinții responsabili:

  •  Rezistența dată de structura metalică.
  •  Stabilitate asigurată de roțile masive de plastic cu suprafața de rulare din cauciuc.
  •  Frână de mână ce acționează pe roțile din spate.
  •  Scaun reglabil în două poziții.
  •  Funcție free wheel prin acționarea manetei cutiei de viteză.
  •  Include stickere pentru personalizarea kartului, pentru fete și băieți.

Triciclete în loc de karturi pentru fetițe

În cazul fetițelor, părinții se feresc adesea să le ofere mașini sau karturi. Parcă se tem cumva de manifestările lor băiețești. Puteți încerca să le oferiți, în loc de karturi, triciclete copii Nordic Hoj. Acestea sunt recomandate copiilor cu vârsta de peste 3 ani și se potrivesc mai bine fetițelor.

Tricicleta este prevăzută cu un coșuleț în parte din fața. Dacă cea mică va prefera să-și plimbe păpușile în coșuleț, pedalând lent pe aleile din parc, puteți visa în continuare să o faceți doctoriță. Dacă tinde mai degrabă spre întreceri cu băieții în jurul blocului, posibil să ajungeți cât de curând tot la un kart. 🙂 

Observați că am făcut referire tot la un vehicul pentru copii de la Nordic Hoj. Tricicletele produse de această firmă nu doar arată bine pentru că sunt colorate. Ele sunt și rezistente (fiind construite pe cadru metalic), au roți solide marca EVA, care asigură stabilitate, oferă o poziție întotdeauna comodă prin posibilitatea de a regla șaua în două poziții. 

Indiferent că aveți un băiețel căruia vreți să-i oferiți un kart de calitate sau o fetiță pentru care vă doriți o tricicletă rezistentă, dacă vă face cu ochiul această marcă, Nordic Hoj, o găsiți prezentă și în multe magazine cu produse pentru copii din România. Bebecarucior.ro este unul din magazinele în care eu am găsit reduceri destul de mari și e și de încredere, dacă ne gândim că rezistă de 7 ani piața de produse pentru copii de la noi. Produsele achiziționate din acest magazin vin însoțite de certificate de garanție.

Am stabilit care sunt avantajele achiziționării unor astfel de vehicule pentru copii, am văzut prețurile și am înțeles și cum trebuie să le alegem pentru a fi siguri că oferim copiilor cele mai bune produse. Acum vă rog să-mi răspundeți și mie la întrebarea: ce ați alege mai degrabă: un kart sau o tricicletă?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 10/03/2017
    Răspunde

    Baiatul meu de cand a cazut de pe o bicicleta si s-a lovit nu mai vrea nimic. Prefera sa joace fotbal sau alte jocuri. Nici macar cu placa nu mai vrea.

    1. poate ca ar trebui totusi incurajat. NU sunt mama si nici specialist dar nu cred ca trebuie lasat sa ramana cu aceasta teama.

  1. Răspunde

    Baiatul meu are momentan o masinuta pe care o adora. Bicicleta este putin cam mare, dar in vara asta o testam sigur. Are roti ajutatoare asa ca nu o sa cada. Ii place la nebunie sa se plimbe cu diferite „mijloace de transport” spre deosebire de mine care sunt o fricoasa.

    1. asa sunt baietii si uneori si fetele sunt la fel in copilarie. Eu,cand eram mica, eram innebunita dupa biciclete, tractoare masinute… acum n-am nici permis.

  2. Răspunde

    mie astea mi se par ca „lenevesc” – nici nu ma mira eruptia de obezitate din ultimii ani. mai degraba bicicleta sau trotineta (cu 3 roti cand is mici, cu 2 mai colea) ca implica si efort, si dezvoltarea muscultaturii, dar si echilibru si evaluare spatiu, distanta, impact etc. Musai casca!! (vai de copchilul meu,ca are mama injinera care vede caderi si unghiuri si lovituri si forte si energii cinetice etc 😀 )

    1. Eu nu m-as fi gandit la asta, recunosc. Asta inseamna sa nu fii mama inca 🙂

  3. Pentru nepotica mea, Karina, am cumparat tricicleta. Are biciclete de toate felurile plus trotinete. Insa pentru finutul nostru cred ca vom opta pentru un kart cadou de ziua lui.

    1. pustiul sigur o sa se bucure. Sa vedem ce zic parintii.

    • Valeria Chertes
    • 10/03/2017
    Răspunde

    Mie mi se pare OK amandoua, miscare sa faca copiii sa isi foloseasca energia.

    • Tatiana Sorina
    • 10/03/2017
    Răspunde

    Doamneee sunt asa de frumoase ca parca parca ma-s da si eu. :))) Eu i-am cumparat la nepotelul meu o masinuta cu 500 de lei,frumoasa mai e doamne. Noi cand eram copii nu existau asa minunatii.

    1. nici eu nu imi amintescsa fi existat atatea jucarii cand eram eu mica.

    • Dincolo de nori
    • 10/03/2017
    Răspunde

    Ehe, eu la 7 ani zburam pe pistă cu cartul. Aveam cască şi turam motorul ăla de Mobră până-i asurzeam pe toţi. La Casa Pionerilor din Tecuci. La 12 ani şi ceva eram vicecampion naţional. 🙂 La categoria de vârstă.

    1. Wow! Ti-a pierit pasiunea intre timp? ca nu vazui poze cu asa ceva pe Fb tau.

  4. Răspunde

    daca as fi avut un baiat as fi ales kartul cu siguranta. Nu cred ca este potrivit pentru fetite si pentru fetita mea cred ca raman la tricileta

    1. Mi-e calr ca o preferi mai degraba fashionista.

    • nicolae claudia
    • 10/03/2017
    Răspunde

    eu cred ca as prefera o tricicleta..dar atata timp cat face miscare si nu sta in fata calculatorului, e bun orice

  5. Răspunde

    Mi-ar fi placut ca asemenea lucruri sa existe si pe vremea cand eram noi copii. Poate ca acum as fi fost o persoana mai sportiva, as fi stiut sa merg pe bicicleta sau nu mi-ar fi fost teama sa conduc masina. Din multe puincte de vedere copiii de azi sunt mult mai norocosi decat noi, la varsta noastra. Dar si tentatiile negative sunt altele.

    • Vanda
    • 11/03/2017
    Răspunde

    Acum vreo 40 de ani am condus primul kart. Mi-a placut. Dupa cativa ani am condus o masina. Mi-a placut. Pot sa spun ca am avut si tricicleta in copilarie. Dar kartul m-a atras. Kart sau tricicleta? Ramane la alegerea copiilor.

    • Barbalata Mirela
    • 11/03/2017
    Răspunde

    Eu sunt bata cand vine vorba de aceste masini. La mine toate sunt la fel 😀

    • Cris Tina
    • 13/03/2017
    Răspunde

    Eu as alege o tricicleta pentru fetita si cred ca i-ar placea si ei cand va primi una (putin mai incolo).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares